Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΛΑΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ

Μαράκι

Recommended Posts

Καλημέρα!

γνωρίζω ότι ίσως έχει ξανασυζητηθεί το θέμα...η μικρή μου είναι 10 μηνών τώρα, και ξαφνικά εδώ και ένα μήνα περίπου μόλις βλέπει ξένο άτομο να τησ απλώνει τα χέρια ή να την πλησιάζει κλαίει γοερά..ξέρω ότι είναι το άγχος των ξένων, αλλά ανησυχώ μήπως αυτό είναι δείγμα ότι το μωρό μου είναι αντικοινωνικό, και δεν θέλει άλλους εκτός απο εμάς...μέχρι πότε κρατάει μια τέτοια συμπεριφορά??ευχαριστώ πολύ!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

γνωρίζω ότι ίσως έχει ξανασυζητηθεί το θέμα...η μικρή μου είναι 10 μηνών τώρα, και ξαφνικά εδώ και ένα μήνα περίπου μόλις βλέπει ξένο άτομο να τησ απλώνει τα χέρια ή να την πλησιάζει κλαίει γοερά..ξέρω ότι είναι το άγχος των ξένων, αλλά ανησυχώ μήπως αυτό είναι δείγμα ότι το μωρό μου είναι αντικοινωνικό, και δεν θέλει άλλους εκτός απο εμάς...μέχρι πότε κρατάει μια τέτοια συμπεριφορά??ευχαριστώ πολύ!!

μην ανησυχεις ,ολα ειναι φυσιολογικα,δεν υπαρχει καθορισμενος χρονος,ουτε δειχνει οτι το μωρο ειναι αντικοινωνικο! επισης μην το πιεζεις να παει σε ξενους!

Και μένα κάπου 10-11 μηνών το ξεκινησε και ακόμα και τώρα 16 μηνών δεν πηγαίνει εύκολα στους ξένους. Ελάχιστους επιλέγει που κάθεται στην αγκαλιά τους. Και μένα μου είχε κακοφανεί στην αρχή και νόμιζα ότι κάνει έκανα και έφταιγα γιατί μέχρι τότε πήγαινε ακόμα και σε οποιονδήποτε έβλεπε στο δρόμο. Έβλεπε άνθρωπο να περπατάει - ειδικά γυναίκες- και άνοιγε τα χεράκια για αγκαλιά.

Και γω ελπίζω ότι θα περάσει κάποια στιγμή αλλά από την άλλη κιόλας δεν πειράζει. Αφού έτσι είναι τα παιδάκια τι να κάνουμε. :)

\ sL7ap2.png

και εγώ θα σου έλεγα να μην επιμένεις. είναι δικαίωμά της να μη θέλει να πάει. και εγώ εχω μπει σε αυτή τη διαδικασία αλλά εχω καταλήξει ότι δεν είναι σωστό τελικά. Ακόμα και το "δωσε ένα φιλάκι στη γιαγιά τωρα που φευγουμε" το έχω κόψει, γιατί δεν ξέρω αν θέλεις. της λέω καλύτερα "πάω να φιλήσω τη γιαγιά και να της πώ ότι την αγαπάω γιατί θα μου λείψει μέχρι αυριο που θα τη δω" και το κάνω εγώ. Την αφήνω στη συνέχεια να κάνει ό,τι νομίζει.

Κάποιες φορές το κάνει. κάποιες όχι.

Εγω είμαι ήσυχη ότι της εχω δείξει τον τρόπο να εκφράσει την αγάπη της αν θέλει και είναι στο χέρι της τί θα κάνει.

Δεν ξερω αν κάνω σωστά βεβαια :)

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Και εγω πιστεύω ότι δεν πρέπει να το πιέζεις το παιδί, είναι κάτι τελείως φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία, δεν γνωρίζω να σου πω πότε θα σταματήσει, αλλά το σίγουρο είναι ότι παιδί δεν είναι ούτε πρόκειται να γίνει αντικοινωνικοό!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Το θέμα έχει συζητηθεί εδώ,

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=607

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2324

το παρών κλειδώνεται έτσι ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις εκεί.

ευχαριστούμε

απο την διαχείριση

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...