Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δεν σπανε τα ωοθυλακια!!

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια!Χρονια Πολλα σε ολες!!για οσες δεν εχουν ξαναδιαβασει την ιστορια μου να πω οτι με τον αντρουλη μου προσπαθουμε για μωρακι 14 μηνες,εχουμε κανει εξετασεις και οι 2 και το μονο προβληματακι ηταν ο ασταθης κυκλος μου!πριν 3 μηνες ξεκινησα θεραπεια με χαπια για να βελτιωθει η ωορηξια μου και μολις σημερα διαπιστωσα με υπερηχο οτι tα ωοθυλακια δεν σπανε(δεν γινεται η ωορηξια ,παρολο που εκανα pregnyl!

o γιατρος μου μου ειπε οτι θα παρακολουθησουμε και τον αλλο κυκλο για να δουμε αν δεν σπανε γενικα ή απλα ετυχε τωρα.οταν ρωτησα αν διορθωνεται μου ειπε ναι αλλα δεν μου ειπε πως?

μηπως καποια κοπελα απο εσας εχει αναλογη εμπειρια??

αφου δεν βοηθαει η ενεση τι αλλο μπορουμε να κανουμε???

(αυτα δεν ειναι ωοθυλακια,ειναι μπετον αρμε!)

Διαφημίσεις

Αυτό δεν το έχω ξανακούσει να σου πω την αλήθεια! κι εγώ έκανα την pregnyl πριν 14 μέρες, αλλά δεν τσεκάραμε ποτέ αν έσπασαν τα ωοθηλάκια... το θεωρήσαμε δεδομένο! Τι να σου πω, μου βάζεις κι άλλους προβληματισμούς τώρα! Τι σου είπε δηλαδή ο γιατρός; Αυτά δεν θα σπάσουν σ'αυτόν τον κύκλο; Πας κατευθείαν για τον επόμενο;

και εγω δεν το ειχα τσεκαρει τους 2 προηγουμενους μηνες,ειπα αφου κανω την ενεση θα σπανε...αλλα τωρα ειδα οτι δεν εσπασαν!τωρα ομως τι κανουμε?????

ο γιατρος ειπε οτι τωρα δεν προκειται να σπασουν οπτε θα περιμενω την περιοδο και ξανα ελεγχο.

καλησπερα το ιδιο ειχε παθεοι και η φιλη μου και της ειπ να κανει εξεταση στραδιολη την 3 μερα της περιοδου για να δει εαν τα ωαρια ειναι καλη ς ποιοτητας γιτι δεν το ρωτας αυτο?

Διαφημίσεις

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ 10 ΜΗΝΕΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ ΩΟΡΗΞΙΑς ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΗΡΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ..ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΒΓΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ? ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΩΟΡΗΞΙΑ ? ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΙ? ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑ ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΓΕΡΑ ΜΠΕΜΠΑΚΙΑ !!!

θα σου προτεινα να ελεγχεις την ωορηξια σου με υπερηχο και οχι με τεστακια,στο λεω γιατι θα πρεπει να δεις σε τι μεγεθος φτανουν τα ωοθυλακια ,τι παχος εχει το ενδομητριο και αν τελικα σπανε.πολλη δουλεια δηλαδη!!!

παντως εγω μια φορα που ειχα παρει τεστ φαρμακειου καμια μερα δεν εδειξε να εχω ωορηξια.:confused:

αστερακι μου τι κανεισ?δεν ξερω να σου απαντησω για την ερωτηση σου απλα μπηκα μεσα για να σου ευχηθω καλη επιτυχια και ολα θα πανε καλα!!!!γρηγορα με φουσκωμενη την κοιλιτσα σου...

z3hWp3.png

σ'ευχαριστω αγγελικουλα μου!!!μακαρι και οι 2 μας να ειμαστε το συντομοτερο με φουσκομενες κοιλιτσες!!!τοτε θα λεμε μονο ποιας κλωτσαει περισσοτερο;)

εσυ τι κανεις κουκλιτσα μου?ξεκινησες την προσπαθεια σου?χαθηκες,δεν μπαινεις καθολου πια και στο αλλο καφε.

ευχομαι να τα ξαναπουμε συντομα και ολα να πανε καλα!!:D:D

Γεια σου iaa & Χριστός Ανέστη

Ο καλύτερος τρόπος για να παρακολουθήσεις αν έχεις ωορηξία κλπ είναι να σου κάνει ο γιατρός σου υπέρηχο & καλύτερα ενδοκολπικό. Είναι πολύ εύκολη & ανώδυνη διαδικασία.

Μπορείς μετά την περίοδο να πας για υπέρηχο.Εγώ έχω ανακαλύψει ωορηξία αρκετές φορές τυχαία, γιατί είχα ραντεβού.

Επίσης μπορούν να δουν με τον υπέρηχο πάντα, αν ετοιμάζεσαι να αδιαθετήσεις, αν έχει σπάσει το ωοθυλάκιο, το μέγεθος του κλπ

Και όλα αυτά με έναν απλό υπέρηχο

Διαφημίσεις

• 4 years later...

έχω κι εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα δεν σπάνε τα ωοθυλακιά μου, εδώ και πέτνε μήνες που το παρακολουθώ, με αποτέλεσμα να έχω κύστες στις ωοθύκες μου, ο λόγος άγνωστος.

έχω κι εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα δεν σπάνε τα ωοθυλακιά μου, εδώ και πέτνε μήνες που το παρακολουθώ, με αποτέλεσμα να έχω κύστες στις ωοθύκες μου, ο λόγος άγνωστος.

Δηλαδη εχεις ωοθυλακια που αναπτυσσονται και φτανουν τα καταλληλα χιλιοστα αλλα δεν σπανε; μετα περιοδο εχεις; δηλαδη κανεις ωορρηξια;

ή εχεις ωοθυλακια ατρηκτα; δηλαδη μικρα που δεν θα φτασουν τα χιλιοστα τα σωστα για να σπασουν και να γινει ωορρηξια;

Εγω με συνδρομο πολυκυστικων , εχω ατρηκτα ωοθυλακια, που δεν ωριμαζουν αρα δεν εχω ωορρηξια...

σήμερα 19 ημέρα το ωοθυλακιό μου ήταν 28χιλ και το ενδομήτριο 12 με 13, έχω μια κύστη εδώ και τρεις μήνες που είναι σταθερή 18x16, έχω πάρει και αντισυλληπτικά για ένα μήνα, περίοδο έχω κανονικά, τους τελευταίους μήνες αντι για κύκλο 28 ημερών μπορεί να έχω 21, 23, 24

• 3 weeks later...

Καλημέρα. Καινούργια στο φόρουμ και με πολλές απορίες.

Εχτές που επισκέφθηκα το γυναικολόγο μου, μου ανέφερε τη μετονομασία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών σε κάποιο άλλο όνομα που δε συγκράτησα.

Γνωρίζει κανείς κάτι επί του θέματος;

Εφόσον ρώτησα ΚΑΙ αυτόν το γιατρό αν έχω πολυκυστικές, μου είπε το εξής:

Οι πολυκυστικές είναι διάγνωση πολλών παραγόντων και ο βασικός είναι, λέει, το μέγεθος της ωοθήκης. Αν είναι από 13 κυβικά εκατοστά και άνω, θεωρείται πολυκυστική (συν τους υπόλοιπους κλασικούς παράγοντες!).

Η δική μου ήταν οριακά, στα 12 κυβικά εκατοστά. Δεν θεωρείται πολυκυστική.

Μου είπε, ωστόσο, ότι η εξωτερική της πλευρά είναι σαν πορσελάνη και δεν αφήνει το ωάριο να κατέβει.. Δηλαδή δε σπάει.

Κι έτσι, θα πάμε κατευθείαν σε ένεση Pregnyl για να σπάσει. Εμείς προσπαθούμε λίγο καιρό, αλλά εκείνος μπήκε κατευθείαν στο ψητό.

Αν κάποιος-α γνωρίζει κάτι καινούργιο, ας με ενημερώσει.

Διαφημίσεις