Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

γάμος και βάφτιση μαζί!!

elena.

Recommended Posts

μιας και το αγγελούδι μας ήρθε λιιιιγο νωρίτερα απ οτι υπολογίζαμε, αποφασίσαμε ο γάμος και η βάφτιση να γίνουν μαζί..

απο εσάς που είχατε ανάλογη εμπειρία ή πήγατε σε ένα τέτοιο γεγονός σας παρακαλώ πολύ να μου πειτε..

τί έγραφε το προσκλητήριο, (ήταν 1 και για τα 2 μυστήρια?)

πως ήταν οι μπομπονιέρες, 2 σε 1??

και τι ωρα εγιναν τα μυστηρια αν μετα υπηρξε και γλέντι?

δεν εχω μπει στην διαδικασία να ψάξω σε μαγαζια (ακομα) και έλεγα μηπως μπορει να βοηθησει καποιος/α..

ευχαριστώ εκ των προτερων, :):) κάθε ιδέα θα φανεί πολύτιμη.. :wink:

Διαφημίσεις

εγω θα πω την εμπειρια μου ως καλεσμενη σε διπλο μυστηριο...

στο πρωτο μας καλεσαν με ενα προσκλητηριο γαμου που απλα μετα ελεγε οτι θα ακολουθησει η βαπτιση του μπεμπη μας..

η μαμα ηρθε ξεχωριστα απ τον μπαμπα στην εκκλησια που την περιμενε στα σκαλια μονος και το παιδι το ειχαν στις θειες μακρια.

η νυφη φοραγε νυφικο με μεγαλο φουρο και εσαρπα και οταν ηρθε η ωρα να γινει η βαπτιση δυσκολευοταν στην κινηση..

ο στολισμος δεν αλλαξε και ηταν περισσοτερο στολισμος γαμου.δηλαδη δεν ηταν παιχνιδιαρικος αλλα κλασσικος..

η μπομπονιερα ηταν γαμου και οχι βαπτισης,ειχαν μονο μια..

στο τραπεζι εκοψαν τουρτα-γαμου χωρις το παιδι και χορεψαν χωρις αυτο..

το παιδι κοιμηθηκε γρηγορα και συνεχσαν μονο οι γονεις το γλεντι..

στον δευτερο μας καλεσαν με ενα παιχνιδιαρικο προσκλητηριο με χρωμα που εκανε και για τα 2 μυστηρια στο οποιο ο μπεμπης καλουσε στον γαμο των γονιων του..

δεν θυμαμαι ακριβως αλλα ηταν καπως ετσι..

εγω ο μπεμπης σας καλω στον γαμο των γονιων μου που θα γινει κτλ

και στο τελος ελεγε οτι οι γονεις μου μετα το γαμο σας καλουν στην βαπτιση μου..

το ζευγαρι ηρθε μαζι στην εκκλησια αγκαλια με το μωρο..

στην διαρκεια του μυστηριου το ειχε αγκαλια ο πατερας..

ο στολισμος ηταν λουλουδια και μπαλονια μαζι..εμοιαζε και για βαπτιση και για γαμο..

η νυφη φορουσε πεπλο αλλα το εβγαλε και η φουστα της ενω ηταν μακρια και φουσκωτη εβγαλε το εξω μερος και το φουρο και εγινε τουαλετα..

μοιρασαν 2 μπομπονιερες..για μεγαλους και παιδια ομως..πουγκακια με καρφιτσα ματοχαντρα κ.α και ανεμομυλους για τα παιδια..

μοιρασαν και γλυκο με το ονομα αυτοι..

στο κεντρο εκοψαν παιδικη τουρτα με το παιδι και χορεψαν και το μπλουζ

και τα δημοτικα με το παιδι στην αγκαλια τους..

τα χαρτακια στο τραπεζι που ελεγαν ευχαριστω ειχαν και των 3 τα ονοματα..

αν με ρωτησεις μου αρεσε το δευτερο μυστηριο..

το μωρο ηταν πρωταγωνιστης μαζι με τους γονεις και τα παντα ταιριαζαν και σε γαμο και σε βαπτιση...επισης η νυφη ηταν ανετη στο νυφικο της και οχι σφιγμενη..

περασαμε υπεροχα ενω στον πρωτο φανηκε σαν να ηθελαν να ''κρυψουν'' το παιδι και για να γλιτωσουν τα εξοδα εκαναν κ την βαπτιση μαζι...

Κι εγώ είχα δύο εμπειρίες, παρόμοιες με τη δεύτερη που περιγράφτηκε παραπάνω.... Μου άρεσε πολύ έτσι ...

Το ένα προσκλητήριο που θυμάμαι, ήταν ένα τετράγωνο κουτί στολισμένο με κορδόνια και τα μονογράμματα των γονιών και τοης μικρής, και μέσα είχε 3 σελίδες τυπωμένες σε διαφορετικά χρώματα - φούξια και λαχανί ήταν τα βασικά - με τυπωμένες στον φόντο φωτογραφίες : η μια ήταν πρόσκληση γάμου με φωτογραφία του ζευγαριού, η άλλη πρόσκληση βάπτισης με φωτο της μικρής και η τρίτη πρόσκληση για τη δεξίωση με φώτο όλης της οικογένειας....

Μπομπονιέρες υπήρχαν και για γάμο - για τους μεγάλους - και για βάφτιση - για τα πιτσιρίκια. Μάλιστα, δεν τις μοίρασαν στην εκκλησία, αλλά τις είχαν στο τραπέζι στη θέση του καθενός....

Είναι σίγουρα πιο όμορφο να γίνονται όλα μαζί με το παιδί - μέλος της οικογένειας δεν είναι? Το όλο "πανηγύρι" γίνεται εξίσου και για τον γάμο και για τη βάφτιση... Δεν καταλαβαίνω γιατι στο πρώτο περιστατικό που ανέφερε η sofoula αποφάσισαν να μην συμπεριλάβουν και το παιδί στον εορτασμό της έναρξης της κοινής τους ζωής... :?

Στο πρώτο μας παιδί το αντράκι μας κάναμε γάμο και βάφτιση μαζί.... ήταν περίπου πρίν 6 χρόνια και τότε δέν μπορούσε κανείς να καταλάβει τι σημαίνει γάμος και βάφτιση μαζί :!::!: επειδή δεν μπορούσα να βρώ τίποτε που να τα συνδυάζει παρήγγειλα ένα προσκλητήριο λευκό με πολύ ωραία ποιότητα χαρτί το οποίο μπροστά είχε 2 καρδούλες δεμένες η μία με την άλλη και εσωτερικά είχαν κατι ανάμεσα σε χαρτί και ύφασμα που ήταν διάφανο και είχε με ασημόσκονη σκόρπια σχέδια σαν απο στυλό με ασημόσκονη, βρήκα λοιπόν το ίδιο στυλό (αυτό περιέχει ασημόσκονη και κόλλα) και ζωγράφησα μία τρίτη καρδούλα πιο μικρή στις άλλες δύο όλοι νόμιζαν οτι έτσι το είχα αγοράσει :!::!: το κειμενάκι το έγραψα εγώ και έλεγε

ειμαι ο γιος της... και του.... κι σας περιμενω στο γαμο της μαμας και του μπαμπα την...... ημερα.... και ωρα....στον ιερο ναο..........

ξερω οτι η παρουσια σας θα τους δωσει μεγαλη χαρα....!

Μολις γινει ο γαμος μη φυγετε!

Αμεσως μετα θα γινει η βαφτιση μου

γιατι βαρεθηκα να με φωναζουν μπεμπη!

οικογενειες κουμπαποι και νονοι

μπουμπουνιερες ειχα μια για το γαμο και ενα καραβακι σατεν γαλαζιο με λευκο με το ονομα του μικρου που ειχε μεσα κουφετα που ταιριαζε με του γαμου τη μπουμπουνιερα. ο γιος με περιμενε στην εκκλησια με τον μπαμπα και στον Ισαϊα τον ειχαμε αναμεσα μας αγκαλια

Διαφημίσεις

Η αδερφή μου έκανε το γάμο της μαζί με τη βάφτιση του μικρού. Το προσκλητήριο (μιας και δεν ήθελαν ποιηματάκια) ήταν απλό : σας προσκαλούμε στο γάμο μας και στη βάφτιση του γιου μας κτλ... Το χρώμα του γάμου ήταν το πορτοκαλί οπότε τα προσκλητήρια ήταν ασπρα-πορτοκαλί.Ο στολισμός ήταν πορτοκαλί με σιελ λεπτομέριες. Η μπομπονιέρα ήταν λευκή με πορτοκαλί με σιελ κορδελάκια και επάνω είχε μια καρφιτσούλα (πεταλουδίτσα). Έδιναν μια μπομπονιέρα και για τα 2 μυστήρια αλλά στους μικρους καλεσμένους έδιναν διαφορετικές (παιδικές).

Στην εκκλησία τη νύφη παρέδωσε ο μπαμπάς και ο γιος μαζί ήταν πολύ ωραίο. Πρώτα έγινε ο γάμος και μετά η βάφτιση.Στο γλέντι χορέψαν ένα χορό μαζί με το μωρό και μετά το μωρό πήγε για ύπνο. :lol: ¨Ήταν όλα πολύ ωραία αλλά πάρα πολύ κουραστικό να ετοιμάζεις γάμο και να έχεις και μικρό παιδί ...

Συγκινήθηκα........

Να είστε πάντα ευτυχισμένοι, αγαπημένοι και να χαίρεστε την υπέροχη οικογένεια σας!!!!

Σε ευχαριστώ πολύ Βικάκι κι εσένα σου έυχομαι το ίδιο :!::!:

...περασαμε υπεροχα ενω στον πρωτο φανηκε σαν να ηθελαν να ''κρυψουν'' το παιδι και για να γλιτωσουν τα εξοδα εκαναν κ την βαπτιση μαζι...

Απορώ τότε γιατί βάφτισαν και το παιδί την ίδια ημέρα!!!! γιατί δεν ήθελαν περιττά έξοδα ή επειδή σου λένε "μωρέ μικρό είναι τι θα καταλάβει?"

Όσο σκέφτομαι το παιδάκι τους να λείπει από δίπλα τους, νιώθω μια θλίψη μέσα μου!!!

Εγώ πιό πολύ θα γιόρταζα τη βάφτιση του γιού μου παρά τον γάμο μου!!! Όχι ότι υποτιμώ τον γάμο μου αλλά να.... για παράδειγμα για τον γάμο μου δεν ψάχτηκα καθόλου, ούτε για το τραπέζι. Αποτέλεσμα ότι βρήκα μαγαζί 1 μήνα πριν το γάμο και ενώ το φαγητό ήταν φανταστικό, ο χώρος για τα άτομα που είχα ήταν μικρός και ο κόσμος για το μόνο που μου παραπονέθηκε είναι ότι ήταν πολύ στριμωγμένος και όντως ήταν.

Ούτε για την μπομπονιέρα να ψάξω για να την φτιάξω μόνη μου.

Ούτε για το νυφικό. Στο πρώτο μαγαζί που πήγα, νοίκιασα αυτό που μου άρεσε περισσότερο και δεν ψάχτηκα και σε άλλα μαγαζιά.

Ούτε για την διακόσμηση του κέντρου, αρκέστηκα στα λουλούδια του ανθοπωλείου που υπήρχαν σαν στολισμός στην εκκλησία.

Τώρα όμως.... ψάχνω από τον Γενάρη για τον Σεπτέμβριο!!! Θέλω για το παιδί μου να κάνω ότι πιό αξιοπρεπές και όμορφο μπορώ! και το ίδιο θα ήθελα να κάνω και στο δεύτερο παιδάκι μου, εάν με αξιώσει φυσικά ο θεός!!!!

Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιττά.... έτσι δεν λένε??? Αν αυτοί είναι ευχαριστημένοι με τέτοιο γάμο-βάπτιση, εμάς νομίζω ότι μας περισσεύει!!

Και elena πιστεύω ότι o δεύτερος τύπος διπλού μυστηρίου είναι ο πιό όμορφος! Και εγώ κάτι τέτοιο θα διάλεγα να κάνω!!! Να ζήσετε ευτυχισμένοι με τον αντρούλη σου και να χαρείτε το παιδάκι σας όπως εσείς επιθυμείτε!!!

7adb2868d6.png

αχ σας ευχαριστώ όλες σας τοοοοοοοοοοοσο πολυ..

κι εγω απορω πως "καταχωνιασαν" τόσο πολυ την βάφτιση του παιδιού τους, εξάλλου νομίζω οτι είναι πιο χαρμόσυνο γεγονός απ οτι ενας γάμος.. κι εγω καπου ετσι το σκεφτόμουν, ενα προσκλητηριο, διαφορετικες μπομπονιερες μονο για τα παιδακια και οσο για την δεξίωση (λέμε να το κάνουμε οκτώβρη και ελπίζω να βοηθήσει ο καιρός) να γίνει περισσότερο σαν πάρτι παρα σαν γλέντι..

αλλα αφου εχετε ζήσει ανάλογες εμπειρίες βοηθάτε να πάρουμε πολύ καλές ιδέες..

σας ευχαριστώ και σας εύχομαι το καλύτερο..

:):):)

Διαφημίσεις

Κι εμείς θα κάνουμε διπλό μυστήριο, και για να αποφύγουμε τα έξοδα αλλά περισσότερο γιατί δεν μας βολεύει, από θέμα χρόνου, διαφορετικά.

Τα προσκλητήρια θα γίνουν από μένα κ τον άντρα μου και θα γράφουν: σας προσκαλλώ στο γάμο του μπαμπά μου κ της μαμάς μου κλπ. Κατά τη διάρκεια του γάμου, την μπέμπα θα την προσέχει η μαμά μου κ οι αδερφές μου - δεν είναι δυνατόν να την κρατάμε αγκαλιά - ενώ στη δεξίωση, η καημενούλα μπορεί να κοιμάται - θα είναι 4 μηνών - μακάρι όμως να είναι ξύπνια... Κορίτσια, εγώ ούτως η άλλως κ ξεχωριστά να έκανα τα μυστήρια, στη βάφτιση δεν θα έκανα τραπέζι σε όλους τους καλεσμένουσ μόνο στον κουμπάρο κ στους γονείς μας! Δεν το έχουμε εμείς έθιμο να κάνουμε τραπέζι στη βάφτιση.

είχα τύχει το καλοκαίρι σε βάφτιση που γινόταν μαζί με τον γάμο των παιδιών και ήταν μια αποτυχία!!!πιο πολύ μου έμοιαζε το σκηνικό "κάνω και τα δύο μαζί για να βγάλω την υποχρέωση και να μου έρθει πιο φθηνά"

Η διακόσμηση δεν έμοιζε καθόλου για βάφτιση-ήταν καθαρά γάμου-, μπομπονιέρες ήταν οι κλασσικές του γάμου(δεν είχε παιδικές).Το μόνο που θύμιζε βάφτιση ήταν τα γλυκάκια που δίνουν μετά το μυστήριο.Στο γλέντι μετά αφήσαν το παιδί σπίτι με τον παππού και την γιαγιά και δεν την έφεραν καθόλου στο τραπέζι.δεν μου άρεσε αυτό.Μου φάνηκε ότι πιο πολύ υπολόγισαν το γάμο τους και την δική τους ευχαρίστηση από την βάφτιση της κόρης τους.Σαν σκηνικό μου αρέσει πολύ το δεύτερο μυστήριο που παρακολούθησε η σοφούλα και μας το περιέγραψε.Δεν προσπάθησαν να κρύψουν το παιδί ούτε να "γειώσουν" την βάφτιση του!

.....ξέχασα να σας πώ οτι αυτό που έκανε όλους να κλαίνε είναι οτι όταν φτάσαμε στο μαγαζί και οι τρείς μας και κόψαμε την τούρτα χορέψαμε το slow κομμάτι και οι τρείς μαζι με το μωρό και οπου και να κοίταγα έβλεπα βουρκωμένα μάτια κάτι που δεν το περίμενα :!::!::!::D συμβουλή... θα προσέξετε πολύ μανούλες τα ματάκια του παιδιού όταν πετάνε οι καλεσμένοι το ρύζι γιατί είναι πολύ επικίνδυνο :!::!: Πάντως είναι υπέροχη εμπειρία και ειδικά τη στιγμή της βάπτισης γιατί νιώθεις ολοκλήρωση.... πιστεύω πως και τα δύο μυστήρια είναι εξίσου σημαντικά και δεν υπερτερεί κανένα απο τα δύο.

.....ξέχασα να σας πώ οτι αυτό που έκανε όλους να κλαίνε είναι οτι όταν φτάσαμε στο μαγαζί και οι τρείς μας και κόψαμε την τούρτα χορέψαμε το slow κομμάτι και οι τρείς μαζι με το μωρό και οπου και να κοίταγα έβλεπα βουρκωμένα μάτια κάτι που δεν το περίμενα :!::!::!::D συμβουλή... θα προσέξετε πολύ μανούλες τα ματάκια του παιδιού όταν πετάνε οι καλεσμένοι το ρύζι γιατί είναι πολύ επικίνδυνο :!::!: Πάντως είναι υπέροχη εμπειρία και ειδικά τη στιγμή της βάπτισης γιατί νιώθεις ολοκλήρωση.... πιστεύω πως και τα δύο μυστήρια είναι εξίσου σημαντικά και δεν υπερτερεί κανένα απο τα δύο.

Aχ κορίτσια συγκινήθηκα.....

Φαντάζομαι και γω τι θα πάθω... Γιατι και μεις θα το κανουμε μαζι σενα ξωκλήσι στη Tήνο

Πέστε μου ενα ασπρο φορεματάκι που θα βρώ (όχι ακριβό)...καμμια βιοτεχνία ισως;

Διαφημίσεις

http://inspyrus.gr/home.php?cat=5

βρηκα αυτα τα προσκλητηρια και μπομπονιερες για γαμο και βαπτιση μαζι.

ΜΠΡΑΒΟ Σοφούλα.. ευχαριστώωωωωωωωωω.. με βοήθησες πολυ.. :wink::wink::wink:

πωπω ειναι λιγο τσιμπημένες οι τιμές ή μου φαίνεται?? επισης μηπως ξερει καμια σας καποιο εξυπνο κείμενο για το προσκλητηριο ή καποιο αναλογο site?? εψαξα η αμοιρη αλλα δεν βρηκα κατι αξιολογο.. ευχαριστω και παλι :oops:

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

Φέδρα, δεν ξέρω τι εννοείς οικονομικό αλλά στο monsoon (υπάρχει και site) στα dresses -bridal έχει ωραία λευκά φορέματα στυλ αμπίρ κλπ. κοντά και μακριά με 200-300 ευρώ.

Venia υπάρχει εδώ μαγαζί μαυτά τα φορέματα γιατι για παραγγελια μεσω διαδικτύου λίγο δύσκολο

Φέδρα, δεν ξέρω τι εννοείς οικονομικό αλλά στο monsoon (υπάρχει και site) στα dresses -bridal έχει ωραία λευκά φορέματα στυλ αμπίρ κλπ. κοντά και μακριά με 200-300 ευρώ.

Venia υπάρχει εδώ μαγαζί μαυτά τα φορέματα γιατι για παραγγελια μεσω διαδικτύου λίγο δύσκολο

που είναι αυτό το εδώ? :D

πάντως αν παώ εδώ και το δω να έχει διπλάσια τιμή απ ότι στο σαιτ, παίρνω aegean και πάω μια Αγγλία και το τσιμπάω το φουστανι και κάνω και τη βόλτα μου :lol:

το ένα μαγαζί είναι στο the Mall και το άλλο νομίζω στην Ερμού. Στο the Mall που έχω πάει δεν έχω δει κάτι τρομερό (τουλάχιστον δεν έχει αυτά που έχει στο site), κατά καιρούς όμως φέρνει κάτι καλά! Έχει ρουχαλάκια και αξεσουάρ και για τις μικρές κυριούλες μας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...