Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα κοριτσάκια μου. Έχω καιρό να γράψω αλλά σήμερα δεν είμαι πολύ καλά και δεν έχω που να τα πω... Οπότε να 'μαι. Είμαι στον 3ο μήνα, είχα λίγο αίμα στην αρχή αλλά τώρα δόξα το Θεό όλα καλα. Αλλά ψυχολογικά είμαι χάλια. Κλαίω πολύ συχνά και νίωθω απελπιστικά μόνη.. Οί γονείς μου ζουν στο εξωτερικό, ο άντρας μου αδιαφορεί πλήρως, πάω να του δείξω κατι μωρουδιακό ή να του πώ κάτι που διάβασα και μου απαντάει κοφτά ή λέει "μμ". Η πεθέρα μου είναι ένας απαίσιος διπρόσωπος άνθρωπος, χωρισμένη και σκοτωμένη με τον άντρα της. Δεν ήθελα το παίδι μου να μεγαλώσει σε τέτοιο περιβάλλον. Εμένα η οικογένεια μου ήταν αγαπημένη, φυσιολογικη...Τώρα σας γράφω και κλαίω. Αυτό κάνω όλη μέρα. Νιώθω σαν παιδι που το παράτησαν κάπου μόνο του και θέλει τη μαμά του...

Συγχωρέστε με. Απλά ήθελα κάπου να τα πω...

Διαφημίσεις

Δεν μπορουν να ερθουν για λιγο οι γονεις σου? Και εγω ζω μακρια απο τη μαμα μου αλλα ερχοταν και ερχετε οποτε μπορει.

Οσο για τον αντρα σου μπορει να φοβαται και γιαυτο να αντιδρα ετσι. Και εμενα ηταν απομακρως στις εγκυμοσυνες αλλα για τα παιδια κανει σαν τρελος

Δεν μπορουν να ερθουν για λιγο οι γονεις σου? Και εγω ζω μακρια απο τη μαμα μου αλλα ερχοταν και ερχετε οποτε μπορει.

Οσο για τον αντρα σου μπορει να φοβαται και γιαυτο να αντιδρα ετσι. Και εμενα ηταν απομακρως στις εγκυμοσυνες αλλα για τα παιδια κανει σαν τρελος

θα έρθουν τώρα λίγες μέρες για το Πάσχα. Ελπίζω να βοηθήσει!

σιγουρα θα σε βοηθησει κ θα σε δυναμωσει.

μη στενοχωριεσαι κ μην τα βαζεις ολα με το μεσα μυαλο.

στην τελικη μιλα με τον αντρα σου κ πες του τι σε ενοχλει τωρα.

ειναι καλυτερο κ μπορει κ να σε εκπληξει η αντιδραση του ευχαριστα ;)

uDuOp2.png

Κι εγώ είμαι μακριά από τους γονείς μου και τις αδερφές μου. Η μια μου αδερφή είναι έγγυος και γεννάμε μαζί, 1000χμ μακριά. Μου λείπουν, με πιάνει ώρες ώρες και τους σκέφτομαι. Την μαμά μου την είδα 2 φορές όλες και όλες στην εγκυμοσύνη. Όταν έπαθα αποκόλληση και τα Χριστούγεννα. Τον μπαμπά μόνο τα Χριστούγεννα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι ο άντρας μου είναι πολύ καλός και η πεθερά μου επίσης. Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονα, εκτός από λίγες φορές. Στην εγκυμοσύνη μου στάθηκε και μου έδωσε πολλή αγάπη κυρίως τώρα στο τέλος.

Αυτό που με βοηθούσε πολύ ήταν να μην σκέφτομαι αρνητικά. Ενώ στην αρχή με έπιαναν τα κλάματα με το παραμικρό, προσπαθούσα να μην σκέφτομαι αυτά που με πληγώνουν γιατί δεν ήθελα να κλαίω. Θυμάμαι μια ξαδέρφη μου που πέρασε την εγκυμοσύνη κλαίγοντας και το παιδί όταν κοιμόταν μετα που γεννήθηκε αναστέναζε όπως αναστέναζε κι αυτή τους 9 μήνες. Αν σκέφτεσαι ότι το κλάμα επιρρεάζει (όσο να ναι) και το μωράκι σου, τότε σιγά σιγά θα αυτοπροστατεύεσαι και θα προσπαθείς να είσαι πάντα εύθυμη και χαρούμενη για να νιώθει κι αυτό αγαπημένο και καλοδεχούμενο.

Προσπάθησε όσο μπορείς γλυκιά μου. Σου εύχομαι μια τέλεια εγκυμοσύνη και ένα γερό παιδί.

Διαφημίσεις

Το πιο πιθανό είναι να είσαι κάτω απο την επήρεια των ορμονών της εγκυμοσύνης.

Δεν λέω ότι όλα είναι ιδανικά, αλλά σε μια τέτοια περίοδο με τις ορμόνες να "χορεύουν" μέσα στο σώμα σου, γίνεσαι πιο ευαίσθητη γενικώς.

Οι περισσότερες έγκυες, κλαίνε και συγκινούνται συνεχώς, έχουν ψυχολογικές μεταπτώσεις κλπ.

Όταν περάσει αυτό το στάδιο, θα καταφέρεις ακόμα και τα δύσκολα να τα δεις πιο εύκολα. Υπομονή....;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Θυμάμαι μια ξαδέρφη μου που πέρασε την εγκυμοσύνη κλαίγοντας και το παιδί όταν κοιμόταν μετα που γεννήθηκε αναστέναζε όπως αναστέναζε κι αυτή τους 9 μήνες. .

:cry::cry::cry:

με τπτ μην το αφησεις να συμβει αυτο!

uDuOp2.png

Οι ορμόνες σου έιναι κοπέλα σου...που τρελάθηκαν και σε τρελαινουν και έσενα.......εγω σε αυτή την φάση δεν ήξερα αν ήθελα ή όχι το μωρό μου...(πως θα το μεγαλώσω,αν θα είμαι καλή μάνα,αν θα έχω λεφτά...και άλλες τέτοιες...μ)και μόνο που το θυμάμε θυμώνω με τον ευατό μου!!!!!Και όσο για τον άντρα σου και αυτός μπορεί να είναι καπως με τα ψυχολογικά του....και για αυτούς μην νομίζεις είναι μεγάλο το σοκ και πολλοί δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν......σε άλλλους βγαίνει η τρυφερότητα και σε άλλους η αδιαφορία...δώστου λιγο χρόνο και μόλις αρχίζει να μεγαλώνει και η κοιλίτσα σου θα το δεις ...θα αλλαξει....

προσπαθησε να μην σκεφτεσαι τοσο αρνητικα κοριτσακι μου,

σιγουρα οι ορμονες σου χορευουν τσιφτετελι!!!

μην κλαις, μονο κακο κανεις στον ευατο σου και στο μωρακι σου..

αφου δεν σε σκεφεται κανεις αλλος σκεψου εσυ μονο το μωρακι και εσενα..

σου στελνω ενα φιλι....:D

668bab1939.png

Εμείς που βιώνουμε την εγκυμοσύνη, γινόμαστε μητέρες από τη στιγμή της σύλληψης. Οι άντρες λένε από τη στιγμή που γεννιέται το παιδί. Συνεπώς η αντίδρασή του πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει αυτό που πρόκειται να συμβεί...

Και εγώ τώρα είμαι στην 10η βδομάδα, δυσκολεύτηκα να μείνω έγκυος και ο άντρας μου είχε "πρόβλημα" με αυτό (διότι λατρεύει τα παιδιά και όσο δεν έμενα έγκυος έδειχνε τη στεναχώρια του) και τώρα που έμεινα μπορεί να περνάει όλο το 24ωρο και να μην αναφέρεται καν στο θέμα 'παιδί'. Βγαίνω έξω από τα ρούχα μου!

Συμπέρασμα, προσπάθησε να ασχολείσαι με πράγματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Να σκέφτεσαι το μωράκι σου και τίποτα άλλο...

Διαφημίσεις

Φυσιολογικές αντιδράσεις είναι όλες αυτές, μην ανησυχείς. Προσπάθησε να το παλέψεις μέσα σου, πήγαινε καμμιά βόλτα και απλά σκέψου θετικά. Σε λίγο καιρό θα έρθει το αγγελούδι σου στον κόσμο, θα φέρεις μια νέα ζωη στον κόσμο που σε χρειάζεται παρούσα, δυνατή και γερή.

Πράγματι, όπως έγραψε και η άλλη κοπέλα οι ορμόνες σου έχουν αρχίσει τρελό χορό! Για ένα πράγμα όμως να είσαι σίγουρη: από τη μέρα που θα γεννήσεις δε θα ξανανιώσεις μοναξιά. Άντε καλή λευτεριά!

Σίγουρα φταίνε οι ορμόνες σου και μεγαλοποιείς τις καταστάσεις. (βρισκομαι σε παρόμοια φάση τα τελευταία 3 χρόνια περίπου). Ο άντρα σου και να σου φαίνεται αδιάφορος θα αλλάξει όταν θα γεννηθεί το μωράκι σας ή ακόμα και όταν αυτό θα κινείτε έντονα στην κοιλιά σου και θα μπορεί να το νιώσει και ο ίδιος. Αυτό για την πεθερά σου το προσπερνάω γιατί το βρίσκω αδιάφορο. Προσπάθησε να ξεχνιέσαι και να κάνεις πολλές πολλές βόλτες!

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

ειναι που σε τετοιες καταστασεις θελουμε καποιον δικο μας διπλα μας να μοιραζομαστε την χαρα μας...εγω εμεινα εξωτερικο 3 χρονια και καταλαβαινω πως νιωθεις,ειμαι σιγουρη πως εκεινο το διαστημα αν η μουν και εγκυος θα ημουν διπλα στεναχωρημενη,οι ανδρες,ζουνε διαφορετικα την εγκυμοσυνη,οσο περναει ο καιρος να δεις που θα αλλαξει!!να σκεφτεσαι το μωρακι σου και να χαιρεσαι!!!!φταινε και οι ορμονες...σε λιγο καιρο θα εισαι καλυτερα!!!φιλακια!

Διαφημίσεις

Γεια σου γλυκιά μου και από εμένα...Αυτό που εγώ θα σου πρότεινα είναι να πραγματοποιείς κάθε μα κάθε σου επιθυμία......Γίνεται; Πήγαινε βόλτα στα μαγαζιά και ψώνισε, πήγαινε σε επισκέψεις πολλές... Άνοιξε την καρδιά σου και γνώρισε νέο κόσμο, αν δεν έχεις κανέναν εδώ γύρω...

Άλλαξε τα μαλλιά σου, χτένισμα, κούρεμα κάτι....Αγόρασε ένα ζευγάρι πέδιλα που θα δεις και θα σου γυαλίσουν....,

Τέλος, σου το είπαν, αλλά θα στο πω και εγώ ακόμη μια φορά. Η άσκηση βοηθάει στην αντιμετώπιση διαφόρων ψυχο...τέτοιων καταστάσεων... Περπάτα πολύ...........γίνεται;;;;;;;;;;;;

Δεν θέλει να έρθει μαζί σου..........; Πήγαινε μόνη...Ξέρεις τι γνωριμίες κάνεις στον περίπατο;

Γλυκιά μου, μου άρεσε πολύ αυτό που διάβασα από μια φίλη και θα το επαναλαμβάνω και εγώ...όποτε γεννιέται ένα παιδί, φαίνεται ότι ο Θεός δεν μας ξέχασε...

Φιλιά πολλά... :lol::lol::lol:

Α......και χαμογέλασε όσο μπορείς, με τον ήλιο, με τη θάλασσα, το ζεστό αεράκι...........δε μπορεί κάτι θα βρεις να σε ευχαριστεί.........Να δεις, ο ηλεκτρισμός θα φύγει και ο αντρούλης σου που τα έχει παίξει, θα παραξενευτεί από την αλλαγή σου και θα θέλει και αυτός να περνάτε καλά.......

Σου εύχομαι τα καλύτερα.....

Γεια σου γλυκιά μου και από εμένα...Αυτό που εγώ θα σου πρότεινα είναι να πραγματοποιείς κάθε μα κάθε σου επιθυμία......Γίνεται; Πήγαινε βόλτα στα μαγαζιά και ψώνισε, πήγαινε σε επισκέψεις πολλές... Άνοιξε την καρδιά σου και γνώρισε νέο κόσμο, αν δεν έχεις κανέναν εδώ γύρω...

Άλλαξε τα μαλλιά σου, χτένισμα, κούρεμα κάτι....Αγόρασε ένα ζευγάρι πέδιλα που θα δεις και θα σου γυαλίσουν....,

Τέλος, σου το είπαν, αλλά θα στο πω και εγώ ακόμη μια φορά. Η άσκηση βοηθάει στην αντιμετώπιση διαφόρων ψυχο...τέτοιων καταστάσεων... Περπάτα πολύ...........γίνεται;;;;;;;;;;;;

Δεν θέλει να έρθει μαζί σου..........; Πήγαινε μόνη...Ξέρεις τι γνωριμίες κάνεις στον περίπατο;

Με κάλυψαν οι συμβουλές της φίλης Αναστασί! Έχει απόλυτο δίκιο κοριτσάκι cheesecake. Αν και πιστεύω κι εγώ ότι κατά πολύ φταίνε οι ορμόνες της εγκυμοσύνης, προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά και με γνώμονα την ψυχούλα που έχεις μέσα σου. Δεν θα θέλει η μανούλα του να κλαίει και να στεναχωριέται, έτσι δεν είναι; Χαμόγελο λοιπόν και να μιλήσεις και στον καλό σου για τα αισθήματα σου;););):D:D:D

Γλυκιά μου, μου άρεσε πολύ αυτό που διάβασα από μια φίλη και θα το επαναλαμβάνω και εγώ...όποτε γεννιέται ένα παιδί, φαίνεται ότι ο Θεός δεν μας ξέχασε...

Αχ πολύ γλυκό αυτό και πολύ αληθινό...Καλές τελειόμηνες εγκυμοσύνες κορίτσια:P:p

Qep5p3.pngrWtbp3.png

φιλη cheesecake, εδω ομοιοπαθουσα. Λογω δουλειας του συζυγου ειμαστε στο εξωτερικο, μακρια απο γονεις, συγγενεις, φιλους και λοιπους αγαπημενους. Κοινως ειμαστε μονοι με περιστασιακες παρεες που δεν καλυπτουν τα κενα. Ειμαι εγκυος 12 εβδομαδων και εχω αρχισει πολεμο στις ορμονες πριν να μου αρχισουν αυτες.

Δηλαδη, δεν δεχομαι το απολυτα φυσιολογικο "το σωμα σου ειναι γεματο ορμονες και σε κανουν ο,τι θελουν". Το παλευω για να ειμαι χαρουμενη κι εγω και το παιδακι μου.

Αν αναλογιζεσαι μια φορα την ημερα ποσο τυχερη εισαι να κουβαλας μεσα σου την συνεχεια σου οταν τοσες γυναικες στον κοσμο θελουν αλλα δεν μπορουν, δεν θα θλιβεσαι. Ναι υπαρχουν στιγμες που εχεις αναγκη τους δικους σου, αλλα σε λιγο θα γινεις μανα,θα εισαι εσυ το στηριγμα για τον νεο ανθρωπο που θα φερεις στον κοσμο.

Τωρα οσο για τον αντρα σου, οπως ειπαν ολα τα κοριτσια, ακομα ειναι νωρις και δεν συνειδητοποιει πολλα οποτε κατα καποιο τροπο δικαιολογειται. Ως προς αυτο υπομονη.,

Τελος πρακτικες λυσεις--> κανε πραγματα που σε ευχαριστουν και κανουν καλο και στο μωρο. Περπατα πολυ, σε αναζωογονει. Αγορασε dvd γυμναστικης για εγκυους, εχει πλακα και κανει καλο στο σωμα. Πηγαινε για ψωνια οποτε σου δινεται ευκαιρια και χαζευε παιδικα ρουχαλακια που θα αγορασεις αργοτερα. Ολα αυτα κανε τα μονη σου. Μην περιμενεις απο κανεναν να σε παρει απο το χερι! Ειμαστε δυναμει μαμαδες και ειμαστε δυνατες!!Χαμογελα!!!

LQvip2.png