Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Recommended Posts

Κορίτσια, χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Είμαι στο ένατο μήνα, περιμένω την μπέμπα μου! μέχρι τώρα τα κατάφερνα με τις δουλειές του σπιτιού. Πλέον μου είναι αδύνατον και έχουν μείνει πίσω αυλές...μπαλκόνια...και άλλα πολλά!γιαυτό αποφάσισα να ψάξω για γυναίκα.θα έρθει την Μ.Τετάρτη μια κυρία Αλβανικής καταγωγής. Να σας πω...πρέπει να την ρωτήσω αν χρειάζεται κάτι να της αγοράσω?ή ότι απορρυπαντικά έχω εγώ?σίγουρα θα πάρω και μερικά καινούρια...και ξεσκονόπανα κτλ...αλλά λέω μήπως συνηθίζεται να ρωτάμε. Θα πρέπει να είμαι αυστηρή μαζί της...δηλαδή πρωτη φορά θαναι...δεν θα πρέπει ναμαι από πάνω της..να την επιβλέπω..? εσείς πως το κάνετε? και κάτι άλλο...όταν έρχεται...της προσφέρω καφέ..και της λέω τι ζητάω. αρκεί να της πω...για παράδειγμα...καλό καθάρισμα το σαλόνι...ή πρέπει να τα πω αναλυτικα..δηλαδή να τινάξει το χαλί να μεριάσει τους καναπέδες για να σκουπίσει και από κάτω...κτλ..κτλ...ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ!!!ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ!!!ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΜΠΕΛΙΕΣ!!ΧΙΧΙΧ!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Αυτή την στιγμή που μιλάμε έχω κι εγώ την καθαρίστρια στο σπίτι. Μου κάνει τα πάντα. Δεν είναι η πρώτη φορά αφου η συγκεκριμένη κυρία καθαρίζει και το γραφείο μου. Σήμερα που ήρθε της έφτιαξα έναν καφέ και μετά ξεκίνησε. Μπήκε στην κρεββατοκάμαρα και της είπα να πάρει σκάλα για πάνω από την ντουλάπα. Μετά της εξήγησα ότι θέλω να γίνουν ολα, επιφάνειες, κρεββάτια. 'Εβγαλα εγώ τα σεντόνια και τα προστατευτικά και τα έβαλα πλυντήριο.

Αφού τελείωσε από εκεί σκούπισμα και σφουγγάρισμα και έπιασε το παιδικό όπου πάλι έκανε τα ίδια.

Τώρα κάνει το σαλόνι και έχει βγάλει έξω και τα χαλιά, φωτιστικά, καναπέδες με σκούπα και κρέμα για το δέρμα. Το τραπέζι και τις καρέκλες της τραπεζαρίας τις καθάρισε μέχρι και κάτω από τα πόδια.

Περιμένουμε να κάνει το μπάνιο, πλακάκια από πάνω ως κάτω και τα υπόλοιπα. Μετά να πιάσει κουζίνα και πάνω από τα ντουλάπια, έχω εγώ ήδη κάνει ψυγείο και φούρνο. Την βοηθάω πλένοντας βάζα και διακοσμητικά. Έκανα την εξώπορτα και έπλινα τις σίτες. Έχω όμως μικρό σπίτι. 70 τετραγωνικά σοφίτα. 2 μπαλκονόπορτες και 3 μικρά παραθυράκια (για τα τζάμια το λέω). Έτσι θα προλάβει να τα κάνει σε μια μέρα.

Εσένα αν το σπίτι σου είναι μεγάλο ίσως να πρέπει να την έχεις 2 μέρες.

Μου παίρνει 5 ευρώ την ώρα. Υπολογίζω να μου κοστίσει το όλο σκηνικό 40 ευρώ αλλά θα έχει κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Κορίτσια, χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Είμαι στο ένατο μήνα, περιμένω την μπέμπα μου! μέχρι τώρα τα κατάφερνα με τις δουλειές του σπιτιού. Πλέον μου είναι αδύνατον και έχουν μείνει πίσω αυλές...μπαλκόνια...και άλλα πολλά!γιαυτό αποφάσισα να ψάξω για γυναίκα.θα έρθει την Μ.Τετάρτη μια κυρία Αλβανικής καταγωγής. Να σας πω...πρέπει να την ρωτήσω αν χρειάζεται κάτι να της αγοράσω?ή ότι απορρυπαντικά έχω εγώ?σίγουρα θα πάρω και μερικά καινούρια...και ξεσκονόπανα κτλ...αλλά λέω μήπως συνηθίζεται να ρωτάμε. Θα πρέπει να είμαι αυστηρή μαζί της...δηλαδή πρωτη φορά θαναι...δεν θα πρέπει ναμαι από πάνω της..να την επιβλέπω..? εσείς πως το κάνετε? και κάτι άλλο...όταν έρχεται...της προσφέρω καφέ..και της λέω τι ζητάω. αρκεί να της πω...για παράδειγμα...καλό καθάρισμα το σαλόνι...ή πρέπει να τα πω αναλυτικα..δηλαδή να τινάξει το χαλί να μεριάσει τους καναπέδες για να σκουπίσει και από κάτω...κτλ..κτλ...ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ!!!ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ!!!ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΜΠΕΛΙΕΣ!!ΧΙΧΙΧ!!

Λοιπόν εαν θα πρέπει να της δόσεις λεπτομέριες εξαρτάται από την εμπειρία της...

Καλύτερα όμως να τα πείτε από την αρχή...

Εσύ θα έχεις ότι χρησιμοποιείς και μετά τη ρωτάς εαν χρειάζεται κάτι εξτρα που δεν το έχεις..

Ενοείται ότι της προσφέρεις καφέ και κάτι να τσιμπίσει..αυτό ανθρωπινο είναι...

rQGhp3.png

Α ναι και είχα ψήσει και μια τιρόπιτα για να φάμε το πρωί να στηλωθεί που λέν και στο χωριό μου. (Είναι μουσουλμάνα και δεν νηστεύει).

Σίγουρα την πρώτη φορά θα είσαι εκεί και θα την επιβλέπεις με τρόπο. Θα της εξηγήσεις τι θέλεις να σου κάνει γενικά. Κάθε φορά που θα έρχεται θα της ζητάς να δώσει έμφαση ιδιαίτερη π.χ. στο σαλόνι, αν δεν το κάνει από μόνη της. Πιστευω λεπτομέριες δε χρειάζεται να της πεις αν είναι έμπειρη θα ξέρει από μόνη της πως θα δουλέψει γιατί όλες μας τα ίδια πράγματα θέλουμε. Όταν τελειώσει αν δε σου αρέσει κάτι ή το θέλεις με άλλο τρόπο θα της το πεις ή θα της το δείξεις ευγενικά.

Εσύ παρατήρησε αν είναι γρήγορη ή άπλα κοιτάει να περάσουν οι ώρες και ό,τι προλάβει, θα την καταλάβεις από τον τρόπο που κινείται. Πριν καταλήξω στη γυναίκα που έχω σήμερα είχε έρθει μία που ξεσκόνιζε σαν να χάιδευε, αργά και απαλά, για να σιδερώσει ένα πουκάμισο ήθελε 45΄. Με τρέλανε! Μία άλλη ήταν πιο γρήγορη αλλά άλλαζε θέσεις στα πράγματα και μερικά τα πετούσε γιατί νόμιζε ότι δε τα χρειαζόμουνα!

Σου ευχομαι καλή επιτυχία και να βρεις με την πρώτη την οικιακή βοηθό που θα σε βολέψει.

Με το καλό το μωράκι σας!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Τώρα κάνει το σαλόνι και έχει βγάλει έξω και τα χαλιά, φωτιστικά, καναπέδες με σκούπα και κρέμα για το δέρμα.

Κοριτσια συγνωμη για το οφ τοπικ αλλα θα με ενδιεφερε να μαθω τι ειναι αυτη η κρεμα για το δερμα?Και μενα η πλατη των καναπεδων ειναι απο δερμα και την κανω μονο με ενα βετεξ:oops:Αν υπαρχει καμια κρεμα ειδικη να παρω να βαλω κι εγω.Ευχαριστω

z1QBp3.png UKB8p3.png

Κορίτσια....? ήρθε....και ξεκίνησε τις δουλειές από την σκούπα..?παράλογο δεν είναι??πρώτα σκούπα....?τι να πω..?άστη να δούμε...την στρατηγική της...αρχίζω να απογοητεύομαι...:roll::roll:

εγω σκουπα βαζω στο τελος μετα απο ξεσκονισμα, καθαρισμα κλπ.

την πρωτη φορα θα της ελεγε πολυ γενικα πραγματα πχ κανε κ τους τοιχους ή τα πλακακια στο μπανιο κλπ κ μονο αν κατι μου χτυπουσε πολυ ασχημα στο ματι θα της το ελεγα. αλλιώς θα την αφηνα την πρωτη φορα να δω πωε θα τα κανει κ την επομενη θα εκανε πιο ενεργες παρεμβασεις στον τροπο της :lol:

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

Εμένα έρχεται και ξεκινάει απο το μπαλκόνι πλένει και τα παντζούρια και μετά μπαίνει και ξεκινάει τα δωμάτια ενα ενα βγάζει τα πραγματα στο μπαλκόνι ,καθαρίζει ντουλάπια και ντουλάπες και αφού σκουπίσει και σφουγγαρισει βάζει ένα ενα τα πράγματα αφου τα έχεί καθαρίσει με Vitex.

Εχω κάνει όμως όλη την προετοιμασία εγώ απο τη προηγούμενη έχω καθαρίσει όλα τα διακοσμητικά και τα έχω μαζεψει και έχω σκούπίσει και μαζέψει τα χαλιά για να μπορέσει να τελειώσει πιο γρήγορα.

Ερχεται καθημερίνες κατά τις 07:30 και φέυγει στις 15:00 είναι 50 € την φορά και είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Εμένα η μέρα που έρχεται είναι η αγαπημένη μου, διότι δεν κάνω απολύτως τίποτα πριν φύγω από τη δουλειά.( να αερίσω, να στρώσω, να μαζέψω παιχνίδια από δω και από κει, κανένα σκέυος στην κουζίνα κ.τ.λ )

Και η δικιά μου ξεκινάει από μπαλκόνια, πατζούρια. Μετά βγάζει να αεριστούν μαξιλάρια κουβέρτες κτ.λ. και ξεκινάει ένα ένα τα δωμάτια, καθαρίζει τζιτζιλι μιτζιλι, αλλάζει σεντόνια, σαπουνίζει μπάνιο κουζίνα, σκούπισμα σφουγγάρισμα και φυσικά το σίδερο. ( φροντίζω μέχρι Παρασκευή να έχω πλύνει τα πάντα ). Φεύγοντας παίρνει σκουπίδια και ανακύκλωση.

Αυτά τα κάνει 4-4,5 ώρες κάθε βδομάδα και παίρνει 30€.

Φυσικά το σπίτι όταν γυρνάω είναι πεντακάθαρο και τα πάντα τακτοποιημένα.

Εγώ την παίρνω και όταν αλλάζω τα ρούχα στις ντουλάπες γιατί πελαγώνω και αγχώνομαι τζάμπα.

rQGhp3.png

δεν θα το πιστέψετε..είμαι πολλή άτυχη!:mrgreen:αφενός ήρθε αργά ( με ειδοποίησε πρωί πρωί ότι πρέπει να πάει σε τράπεζες)...αφετέρου...την πήρε η μάνα της σε μία ώρα τηλέφωνο...ότι ο μικρός χτύπησε το πιγούνι του και μάλλον θέλει ράμματα. δεν είδα την δουλειά της....ελάχιστα πράγματα..δεν κάθισε ούτε μια μισή ώρα..σας είπα το πρωί ότι ξεκίνησε με σκούπα ηλεκτρική..σαλόνι, πράγμα το οποίο με παραξένεψε,αλλά δεν επενέβην. Μου ζήτησε χίλια συγγνώμη η γυναίκα..μου είπε αν γίνεται να έρθει αύριο..αλλά εγώ αύριο έχω κουλούρια και αυγά να βάψω και δεν μπορώ να αντέξω κάτι επιπλέον.βέβαια αυτά ανθρώπινα είναι...συμβαίνουν..αλλά ήθελα..ναχω το σπίτι στην εντέλεια για τις γιορτές..θα κάνω ότι μπορώ μόνη μου..σε γενικές γραμμές είναι καθαρό..αυτή είχε 5 παιδιά...λέτε να της δώσω μια ευκαιρία ακόμα μετά τις γιορτές?δεν έπαιρνε λεφτά...και τις έδωσα με το ζόρι ένα 10ευρω..αν και λιγότερα έπρεπε. :lol::lol:ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!!!!

• 2 weeks later...

Κορίτσια γεια σας!

Πρόσφατα μετακομίσαμε σε μεγαλύτερο σπίτι (από τα 60τμ στα 109 τμ) και τα έχω παίξει με τις δουλειές. Αν και δεν έχω παιδιά ακόμη, θέλω βοήθεια για να είναι το σπίτι στην τρίχα.

Έχετε κάποια γυναίκα να μου συστήσετε? Μένω μαρούσι.

Ευχαριστώπ πολύ