Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σαλπιγγογραφία

Recommended Posts

Έκανα χθες κι εγω σαλπιγγογραφια και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία καθώς στον κύκλο μου δεν ξέρει κανείς.. Είχα διαβάσει από πολλές κοπέλες στο forum αλλά αν και νόμιζα ότι ήμουν προετοιμασμένη δεν ήμουν! Προσωπικά πόνεσα αρκετά, πολύ παραπάνω και διαφορετικά από ότι πονάω στην περίοδο. Ίσως ήμουν σφιγμένη τι να πω, ίσως να είναι και θέμα γιατρού. Μπορεί να φταίει και το οτι δεν έχω μείνει ποτέ έγκυος, δεν έχω κάνει έκτρωση ούτε αποβολές. Το θέμα είναι ότι και πόνεσα και αίμα είχα και έχω και γενικά σήμερα είμαι λες και με έδειραν. :(

Ήταν μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία για μένα, και η αλήθεια είναι ότι αν ήξερα ότι θα ήταν έτσι το πιθανότερο είναι ότι θα το ανέβαλα ίσως και να μην το έκανα ποτέ. Κάποιες που δεν πόνεσαν ίσως με θεωρήσουν υπερβολική, αλλά είναι η προσωπική μου άποψη που βασίζεται στην προσωπική μου εμπειρία... Οι σάλπιγγες και η μήτρα ήταν πεντακάθαρες όπως είπε ο γιατρός άρα δεν πόνεσα επειδή "ξεβούλωναν". Ελπίζω τουλάχιστον όταν θα έχω το κουράγιο για επαφή γιατί τώρα μόνο που το σκέφτομαι πονάω να έχω τα ευεργετικά αποτελέσματα. Δύσκολο βέβαια με την ολιγοσπερμία του συζήγου αλλά αν συμβεί το θαυματάκι τουλάχιστον θα πω χαλάλι..

llssp2.png

Διαφημίσεις

κουκλιτσα μου μην ανησυχεισ ηταν κατι που το εκανες και περασε... αλλα σιγουρα ηταν θεμα γιατρου... εμενα δε με πονεσε καθολου ο γιατρος μου και ξερω για τον συγκεκριμενο πωσ ερχονται γυναικεσ απο ολη την ελλαδα για σαλπιγγογραφια..

το σημαντικοτερο ειναι πως εισαι καλα και δεν υπαρχει κανενα προβλημα απο τη μερια σου τουλαχιστον... σε λιγες μερες θα το εχεις ξεχασει.. φιλια πολλα

Εγώ την έκανα πριν από δυο χρόνια στο ΙΑΣΩ στην Αθήνα (από εδώ είμαι). Προσωπικά στο συγκεκριμένο "εργοστάσιο" - μόνο έτσι το χαρακτηρίζο πια αυτό το κέντρο κερδοσκοπίας - δεν θέλω να ξαναπατήσω ποτέ. Σφάδαζα σαν το αρνί και είχα φίλες που μου έλεγαν ότι ήταν σαν απλοί πόνοι περιόδου. Μπούρδες.

Πονάει ποναει πονάει. Είχα βέβαια μια σάλπιγγα βουλωμένη αλλά δεν πιστεύω ότι ήταν αυτό. Ο άνθρωπος που μου την έκανε, ούτε με προετοίμασε, ούτε μου είπε τίποτα, έριξε το υγρό με τέτοια αναισθησία και δύναμη σαν να είχε ζώο μπροστά του. Έχω ακούσει φίλες που μου έχουν περιγράψει πόσο προσεκτικά τους τις έκαναν οι γιατροί τους..

Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, πάντως εμένα 2 στις 3 φίλες μου που χρειάστηκε να την κάνουν πόνεσαν πολύ. Μην αισθάνεσαι άσχημα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου.

dsunny σε νίωθω απόλυτα κι εγώ πόνεσα πάρα πολύ....την ώρα της εξέτασης πόνεσα αρκετά αλλά υποφερτά (ίσως γιατί είχα πάρει παυσίπονο πρίν) το χειρότερο ήταν μετά...πονούσα για δυό μέρες!!!ευτυχώς ο γιατρός μου με είχε προετοιμάσει και μου είχε πεί να πάρω υπόθετα voltaren ένα πρωί και ένα βράδυ...

Πού έκανες την σαλπιγγογραφία???

gETUp2.png

Διαφημίσεις

να σασ πω και την δικη μου ιστορια λοιπον αναφορικα με την σαλπιγγογραφια. Οταν η γυναικολογος μου μου ειπε να κανω σαλπιγγογραφια, εκανα αυτό που κανουν ολες. Ρωτησα καποιες φιλες μου που ειχαν κανει και εψαξα στο internet. Οι 2 απο τις 3 φιλες μου ελεγαν οτι εκλαιγαν απο τον πονο και η τριτη οτι εχασε τις αισθησεις της κατα την διαρκεια. Στο internet η πλειοψηφια ελεγε οτι ποναει πολυ. Καταλαβαινετε οτι την ψυχολογια μου. Φοβηθηκα τοσο πολυ που ο αντρας μου σχεδον με παρακαλουσε να μην την κανω γιατι φοβηθηκε.Επειδη ομως το πιο σημαντικο ειναι να κανω παιδακι εκλεισα για την Τριτη που μας περασε ραντεβου στο Ιασω. Μου ειπαν να παρω 2 buscopan 2 ωρες πριν.Οταν πηγα ετρεμα απο τον φοβο μου. Μολις με φωναξαν μου ηρθε να κανω αναστροφη και να φυγω,αλλα οπως καταλαβαινετε δεν το εκανα.Μπηκε λοιπόν η ακτινολογος και πρεπει να ημουν ασπρη σαν το γαλα. Κάθε βημα που εκανε μου το εξηγουσε και σας λεω με απολυτη ειλικρινεια οτι δεν καταλαβα τιποτα. Δεν ηταν καν σαν πονος περιοδου.Ηταν λιγοτερο.Αφου δεν πιστευα οτι τελειωσε.Και την ρωτησα πριν αν η εξεταση ποναει. Και μου ειπε οτι ποναει αν ειναι οι σαλπιγγες βουλωμενες ή αν κανει συσπασεις η μητρα. Το απογευμα στο σπιτι ειχα πιο δυνατους πονους αλλα αντεχονταν.Μπορει να σας κουρασα, αλλα επρεπε να το μοιραστω μαζι σας γιατι καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος και το οτι καποια πονεσε δεν σημαινει οτι θα πονεσουν και οι αλλες. Ουτε βεβαια επειδη δεν πονεσα εγω δεν θα πονεσει καμια. Αν εξαρταται απο τον γιατρο, θα σας πω σε προσωπικο μνμ το ονομα της γιατι η γυναικα ηταν φοβερη γιατρος και ανθρωπος. Να σκεφτεστε παντα πως η ουσια ειναι να ειμαστε καλα και γρηγορα να γινουμε μανουλες.

Έκανα χθες κι εγω σαλπιγγογραφια και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία καθώς στον κύκλο μου δεν ξέρει κανείς.. Είχα διαβάσει από πολλές κοπέλες στο forum αλλά αν και νόμιζα ότι ήμουν προετοιμασμένη δεν ήμουν! Προσωπικά πόνεσα αρκετά, πολύ παραπάνω και διαφορετικά από ότι πονάω στην περίοδο. Ίσως ήμουν σφιγμένη τι να πω, ίσως να είναι και θέμα γιατρού. Μπορεί να φταίει και το οτι δεν έχω μείνει ποτέ έγκυος, δεν έχω κάνει έκτρωση ούτε αποβολές. Το θέμα είναι ότι και πόνεσα και αίμα είχα και έχω και γενικά σήμερα είμαι λες και με έδειραν. :(

Ήταν μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία για μένα, και η αλήθεια είναι ότι αν ήξερα ότι θα ήταν έτσι το πιθανότερο είναι ότι θα το ανέβαλα ίσως και να μην το έκανα ποτέ. Κάποιες που δεν πόνεσαν ίσως με θεωρήσουν υπερβολική, αλλά είναι η προσωπική μου άποψη που βασίζεται στην προσωπική μου εμπειρία... Οι σάλπιγγες και η μήτρα ήταν πεντακάθαρες όπως είπε ο γιατρός άρα δεν πόνεσα επειδή "ξεβούλωναν". Ελπίζω τουλάχιστον όταν θα έχω το κουράγιο για επαφή γιατί τώρα μόνο που το σκέφτομαι πονάω να έχω τα ευεργετικά αποτελέσματα. Δύσκολο βέβαια με την ολιγοσπερμία του συζήγου αλλά αν συμβεί το θαυματάκι τουλάχιστον θα πω χαλάλι..

σε νιωθω πολυ αστα και γω τωρα μετα απο 2 αποτυχιες ξαναμπαινω σε φαση εξωσοματικης..................................

Διαφημίσεις

dsunny μου σε νιώθω!Κακώς που εκφράζομαι έτσι γιατί θα με διαβάζουν και κοπέλες που δεν έχουν μπει στη διαδικασία και ίσως χρειαστεί να μπουν...

Πέθανα στον πόνο και δεν εβγαλα άχνα εκει..πανω.Εγω την εκανα στο Μητερα πριν από ενα χρονο..Ευτυχώς δεν υπηρχε καποιο προβλημα αλλα πραγματικα ηταν μια πολυ ασχημη εμπειρια και για μενα προσωπικα..Ειχα παει με την αδερφη μου και θυμαμαι μολις βγηκα και την κοιταξα στα ματια εβαλα τα κλαματα..ξεσπασα..Ξερεις ομως καμια φορα τι σκεφτομαι?Οτι μεσα απο ολες αυτες τις δοκιμασιες ισως γινομαστε πιο δυνατες και που ξερεις..καποια στιγμη να βγουμε και νικητριες πετυχαινοντας το στοχο μας..Φιλακια πολλα!

Αν όντως είναι θέμα γιατρού τότε όσες είστε Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεστε για σαλπιγγογραφία στείλτε μήνυμα να σας πω που να ΜΗΝ πάτε... :(

Kαλησπερα και καλη ανασταση μπορεις σε παρακαλω να μου πεις που να μην παω? και οποια αλλη κοπελα που να εκανε θεσσαλονικη να μου συστησει που να παω?(εχω τρομερο θεμα με τον πονο...για παραδειγμα βγαζω τα φρυδια κ μου κοβονται τα ποδια..)

ευχαριστω εκ των προτερων..!

θα ηθελα απλα να ρωτησω οσες κοπελες ειχαν τελικα βουλωμενη/ες σαλπιγγα/ες ειχαν κανει ποτε στο παρελθον αμβλωση???

Εγώ έχω - λενε - την αριστερή. Και λέω λένε, γιατί στο ΙΑΣΩ μου είχαν πει τη δεξιά, ενώ στη λαπαροσκόπηση που έκανα 1 χρόνο μετά στο ΝΤΥΝΑΝ μου είπαν ότι έχω την αριστερή. Άλλη μια απόδειξη του πόσο καλά δουλεύει το "εργοστάσιο" τους!

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, δεν έχω κάνει ποτέ μου άμβλωση.

Εκανα σαλπιγγογραφια τέλη Δεκεμβριου στην Ευρωιατρικη Θεσσαλονικης (σχεδον απέναντι από το καινούργιο δημαρχείο),εμεινα πολύ ευχαριστημένη ειχα κλεισει ραντεβού 20 μερες πριν,πηρα το σκιαγραφικο υγρο από το φαρμακείο,οι νοσοκόμες ήταν απίστευτα φιλικές γιατί ήμουν πολύ αγχωμενη επειδη δεν γνωριζα την διαδικασία τα αποτελέσματα βγήκαν σε μιση ωρα στα δινει η κοπέλα στην γραμματεία,αλλά μόλις τελειωσειο γιατρός την διαδικασία σου λέει πριν φύγει ακριβως τι συμβαινει, η διαδικασια κρατησε 3 λεπτα.Πληρωσα 170€.

Αν δεν υπήρχες στην ζωή μου,εσένα ακριβώς θα ειχα επινοήσει...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Χαλάλι! Γιούπι!!! Δεν το πιστεύω!!!!!!

Έκανα χθες το βράδυ τεστ γιατί δεν κρατιόμουν και .....

Εμφανίστηκε μια αχνή αλλά ροζ γραμμούλα!!!!!!!!!!!!

Τελικά σε μένα ισχύει ότι μετά τη σαλπιγγογραφία μένεις πιο εύκολα!!!

Δεν το πιστευω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

llssp2.png

Χαλάλι! Γιούπι!!! Δεν το πιστεύω!!!!!!

Έκανα χθες το βράδυ τεστ γιατί δεν κρατιόμουν και .....

Εμφανίστηκε μια αχνή αλλά ροζ γραμμούλα!!!!!!!!!!!!

Τελικά σε μένα ισχύει ότι μετά τη σαλπιγγογραφία μένεις πιο εύκολα!!!

Δεν το πιστευω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σου εύχομαι όντως να είσαι από τις τυχερές γιατί εμένα πέρασε ο πρώτος μήνας και τίποτα. Τώρα περιμένω αρχές Μαίου μήπως γίνει τον δεύτερο.

Σου εύχομαι μια τεράστια χωριακή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tt1724b1.aspx

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...