Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

EXETE YΠΟΜΟΝΗ????

Recommended Posts

Εχω μια κορουλα 7 μηνων. Μεχρι τον 5 μηνα ξενυχτι τρελο και χωρις βοηθεια. Καποια στιγμη μετα τον 5ο μηνα αρχισε να κοιμομαστε απο τις 2,3 τη νυχτα μεχρι τις 11 μπορει και 12 το πρωι και φανταστηκα οτι εστρωσε η κατασταση ........Εδω και 10 μερες ειναι πολυ χειροτερα απο πριν . Κοιμοταν στα χερια χωρις κουνημα ή αναμεσα μας στο κρεββατι μας και μετα την μεταφερουμε στην κουνια της.Τωρα κοιματε με τον ιδιο τροπο αλλα οταν την μεταφερω στο δωματιο της και την ακουμπησω στο κρεββατακι της αρχιζει τα κλαματα. Οκ ειναι λογικο να κλαει με παραπονο εχουμε μπει στην διαδικασια της οδοντοφυιας εδω και 2 σχεδον εβδομαδες.Το κακο ειναι οτι οσες φορες και αν κανω την κινηση να την ακουμπησω εκεινη κλαιει γοερα με αποτελεσμα να καταληγουμε αγκαλιτσα στο κρεββατι και κοιμαται στα χερια.........................Χαλαλι της δεν το παραπονιεμαι ομως αρχιζω να χανω την υπομονη μου. Κουραζομαι πολυ και δεν εχω βοηθεια απο κανεναν,ο αντρας μου δουλευει πολλες ωρες και με βοηθαει ποτε ποτε.Αλλα δεν αρκει.Εκνευριζομαι με μενα που δεν εχω κουραγιο.Εχετε νιωσει οι δυναμεις σας να σας εγκαταλειπουν και να εχετε την αισθηση πως χανεται την υπομονη σας ???????????????Τι κανετε εσεις που αντιμετωπιζετε την ιδια κατασταση????

Διαφημίσεις

πολλες φορες κοριτσι μου...

το 'αμαν πια' θα το πεις πολλες φορες ακομα :-P

και ειναι ανθρωπινο!!!!

εχε στο νου σου, πως λιγο πολυ, ολες μας παλευουμε με την κουραση μας, με τα νευρα μας, με τη μοναξια μας...

ουφ, αντε να μεγαλωσουν να τους δινουμε λεφτα να βγαινουν βολτα, να ησυχαζουμε!!!! (ναι, σιγα...:rolleyes: )

Κοριτσακι σε νοιωθω, δεν ξερεις ποσο!!!!!!!

Περιπου τοσο ηταν κι η δικια μου, οταν ξεκινησε το ιδιο πραγμα.

Εγω ξερεις τι κανω?

Αφου κοιμαται ωραια ωραια στην αγκαλια μου, την βαζω κουνια.

Ξυπναει, ξανα μανα.

Ωραια. Αν δεν κοιμηθει κανονικα την 2η φορα, δεν ξαναπροσπαθω.

Τελος.

Και τα δικα μου τα νευρα κουρελια και το παιδι χαλια.

Δοκιμασε επισης να την "τυλιξεις" σε μια κουβερτα.

Ετσι οταν την αφησεις, δεν θα ασθαινεται κατι διαφορετικο.

Να σου πω κατι?

Πιστευω οτι εμεις φταιμε, τα παιδια δεν ξερουν τι θα πει υπνος στην αγκαλια ή κουνημα.

Κι ασε τα ειμαι κακη μαμα, μην το ξανακουσω!!!!!!!!!!!!!!!

πολλες φορες κοριτσι μου...

το 'αμαν πια' θα το πεις πολλες φορες ακομα :-P

και ειναι ανθρωπινο!!!!

εχε στο νου σου, πως λιγο πολυ, ολες μας παλευουμε με την κουραση μας, με τα νευρα μας, με τη μοναξια μας...

ουφ, αντε να μεγαλωσουν να τους δινουμε λεφτα να βγαινουν βολτα, να ησυχαζουμε!!!! (ναι, σιγα...:rolleyes: )

Ακριβως αυτο!

Ποσες φορες εχω χασει την ψυχραιμια μου.. Ποσες αλλες εχω φωναξει.. Ποσες κλαιω απο τα νευρα μου! Αστα...

Με καλυψε απολυτα το fistikaki..

Δεν υπαρχει κατι που να μπορεις να κανεις.. Δεν εισαι ρομποτ για να σε ρυθμιζουν στο "relax/take deep and slow breaths".. Ανθρωπος εισαι, με τα ξεσπασματα σου, τα νευρα σου, τα ορια σου!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

ροζ συννεφακι μην απελπιζεσαι, ολες περασαμε απο την ιδια κατασταση. κι εμενα μεχρι 10 μηνων με εσκαζε.. τον νανουριζα μια ωρα για να κοιμηθει μιση.. κουραγιο.. μην νιωθεις ανεπαρκης ειναι φυσιολογικο να κουραζεσαι ανθρωπος εισαι.. αν δεν θηλαζεις αφησε την ενα βραδυ σε μια γιαγια να κοιμηθεις σωστα και να παρεις δυναμεις.

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

Kαλησπερα μανουλες. Αυτη η κατασταση δεν εχει τελος...........................

Ειμαι ενα μαυρο πτωμα.........................Το κακο ειναι οτι θελω να βαλω λαστιχο να πλυνω τα μπατζουρια και δεν εχω βρει μια ωρα για να πιασω τετοιες δουλειες. Και λογω του Πασχα ελεγα να αλλαξω κουρτινες και γενικα να κανω μια γενικη ωστε να βγαλω και τα χαλια μου ,να ντυσω το σπιτι μας ανοιξιατικο, αλλα δεν εχω καθολου ορεξη και κεφια . Τα χερακια μου πονανε και δεν εχω δυναμη ουτε να κανω ενα ντους................... Ποση υπομονη να εχεις ,βλεπω το σπιτι ενα χάλι.... το σιδερο σε λιγο αγγιζει ταβανι.........και η μπεμπα μας ολη τη νυχτα ξυπνη και μες την τρελη χαρα.

Ειμαι ενα μαυρο πτωμα.........................Το κακο ειναι οτι θελω να βαλω λαστιχο να πλυνω τα μπατζουρια και δεν εχω βρει μια ωρα για να πιασω τετοιες δουλειες. Και λογω του Πασχα ελεγα να αλλαξω κουρτινες και γενικα να κανω μια γενικη ωστε να βγαλω και τα χαλια μου ,να ντυσω το σπιτι μας ανοιξιατικο, αλλα δεν εχω καθολου ορεξη και κεφια . Τα χερακια μου πονανε και δεν εχω δυναμη ουτε να κανω ενα ντους................... Ποση υπομονη να εχεις ,βλεπω το σπιτι ενα χάλι.... το σιδερο σε λιγο αγγιζει ταβανι.........και η μπεμπα μας ολη τη νυχτα ξυπνη και μες την τρελη χαρα.

Σαν να περιγράφεις αυτό που ζω.κι'εμείς απο ύπνο δεν πάμε και πολύ καλά και να φανταστείς ότι έχουμε βγάλει και 8 δόντια,τα βράδια πάντα θα ξυπνήσει και όλη την ημέρα κοιμάται κανα 20 λεπτο.Χρόνος για δουλείες;Τί είναι αυτό;Ισα ίσα σιδερώνω ρούχα με τον μικρό μες τα πόδια μου για να έχουμε να φοράμε και καθαρίζω όσα βλέπει η πεθερά,στο μπάνιο δίνω έμφαση.Και εγώ δεν έχω βοήθεια οι γιαγιάδες μας μένουν σε άλλη πόλη!

Θα μεγαλώσουν και δεν θα θυμόμαστε τίποτα,αυτό σκέφτομαι εγώ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ:P

z3Ehp3.png

Κορίτσια μην σας ξανακούσω να λέτε για τις δουλείες που μένουν πίσω!!!!!!Τώρα προτεραιότητα έχουν μόνο τα παιδιά μας και τίποτα άλλο...Ε!!!καλά δεν έιπαμε να μείνουμε και νυστικοι αλλά έχουμε χρονια μπροστά μας και καθαριότητες να κάνουμε και να τρίβουμε τα πατώματα με τις ώρες.......αλλά σε αυτή την ηλικία τα παιδια είναι όλη μέρα μες στα ποδιά μας και εκ των πραγμάτων αρκούμαστε μόνο στα βασίκα.

Τώρα όσο για την κούραση και το ξενυχτι η δική μου προσωπική εμπειρία είναι οτι κάθε παιδί είναι διαφορετικο και αντιδρα διαφορετικα στα ερεθίσματα που πέρνει.....

Απλά πιστεύω πως ένας λόγος παραπάνω αυτό βγαίνει πιο έντονα στα πρώτα παιδάκια μας.Δεν έχω εντοπίσει τι ακριβως φταιει...ίσως είναι η άγνοια της πρωτης φοράς(όταν είναι το 1ο σου παιδάκι) ,ίσως έιναι η υπερπροστασία(να του προσφαίρεις τα πάντα),ίσως πάλι και ο φόβος(μην πάθει κάτι αν κλάψει λίγο παραπάνω),ή ίσως και η ανασφάλεια.....Πάντως στα πρώτα μου που ήταν δίδυμα η κατάσταση ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ ήταν όλα αυτά που περιγραφεται όλες μαζί και κάτι παραπάνω.....δεν έιχα κλείσει μάτι για 2 χρόνια πάνω από 2 ώρες συνεχόμενες!!!!!!!!!είχα καταντήσει βαμπίρ!!!!!

Στην τριτη μου κόρη έχοντας μία επμειρια απο τα δίδυμα ήμουν λίγο πιο χαλαρή και από 10 ημέρων ξυπνούσε 1 φορά μας την νύχτα και μόλις σαράντησε κοιμόταν από τις 10το βαρδυ μεχρι τις 8 το πρωι.....!!!!!

Και μετά απο 8 χρόνια τώρα στον μπέμπη μου που έιναι 7 μηνων πάλι με τον υπνο είμαστε τέλεια.....10 τοβράδυ με 7 το πρωί!!!!αλλά όλη την ύπόλοιπη μέρα είναι κρεμασμένος στην αγκαλια μου....μία προέκταση του χερίου μου ένα πραγμα.....δεν μπορώ να κάνω ΤΙΠΟΤΑ μόνο φαγητό και όλα τα υπόλοιπα μετα τις 10 το βραδυ που κοιμάται.......

Γιαυτό όχι άνχος......τα παιδιά μας θέλουν την αποκλειστικότητά μας και πρεπει να την έχουν,και αν εμεις είμαστε ήρεμες τότε είναι και αυτά ......και υπομονη θα μεγαλώσουν και θα ψάχνουμε τις μέρες που ήταν ..κρεμασμένα πάνω μας......και θα με θυμηθήτε οι μέρες αυτές θα ειναι τελικά πολύ λίγες.....

Χαρουλα μου γλυκια εγω θα ελεγα να καθισετε κατω να δειτε τι μπορειτε να κανετε να φτιαξετε το ωραριο της μικρης και να κοιματε το μικρο καλα και εσεις επισης (γιατι κατι γινετε λαθος).......και ασε τις κουρτινες και τα ανοιξιατικα σπιτια. Δινεις ενεργεια ή μαλλον θελεις να δωσεις ενεργεια εκει που δεν πρεπει ενω αυτο που προεχει για να ΕΙΣΑΙ καλα για να αλλαξεις και το σπιτι ειναι ο υπνος σου. Και αυτο θα γινει αν κοιμηθει σωστα και το παιδι σου. Οποτε ξοδεψε εκει την ενεργεια σου. Στο να δεις πως θα την ηρεμισεις/κοιμηζεις σωστα. :lol: και τα αλλα θα ερθουν......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Kαλησπερα μανουλες. Ειμαι πολυ πολυ πολυ πολυ μα παρα πολυ καλα..........................................Η μικρη μου προχθες εμεινε κοκαλο μετα το μπανακι και το τελευταιο μας γαλα στις 12 τη νυχτα,περιμενα να ξυπνησει αλλα τιποτα. Πηγε 3 τη νυχτα και λεω ''ελα τωρα θα ξυπνησει δεν μπορει να κοιμαται τοση ωρα '', παει 4 ''θα ακουστει σε λιγακι'' . Στις 4:15 το πρωι παω πανω απο την κουνια της να δω μπας επαθε τιποτα το μωρο και κοιμαται. ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 11:30 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ενταξει ετυχε θα μου πεις!! Χθες κοιμηθηκε στις 10 το βραδυ καθως επιστρεφαμε απο βολτα. Της εβγαλα σιγα -σιγα το μπουφανακι της και την ακουμπησα στην κουνια της. Κοιμοταν μεχρι τις 11:10 το πρωι. Ολη τη νυχτα δεν κοιμηθηκα μηπως επαθε τιποτα αλλα δοξα το θεο το παιδακι ηταν και ειναι σαφως μια χαρα!!!!!!!!!!!!!!!Εκανα ολο μου το σπιτι μεσα κι εξω σαν νυφικο.Εβγαλα χαλια , αλλαξα κουρτινες, μαγειρεψα , επλυνα κι αλλαξα τα καλυματα του καναπε. Ξεπεταξα ολο μου το σιδερο και παρα το οτι εκανα πολυ φασαρια εκεινη δεν ακουσε το παραμικρο......................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΙ ΑΠΟΨΕ Ή ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕ ???????????????????

............Επισης εγω σαν ανθρωπος λειτουργω ηρεμα σε γενικες γραμμες.Ολο το 24ωρο ειναι ''μπεμπα''.Δεν ειμαι απο εκεινες τις μανουλες που σαν πρωταρες τρελενονται με το παραμικρο ουα του μωρου....Αλλωστε συνεχως ειναι πανω μου ή μπροστα στα ματια μου......Ασφαλως εχω ενα μικρο αγχος ( υποθετω πως ολες το εχουμε )Εχω ομως κι εγω την μανια το σπιτι μου να ειναι καθαρο και παντα συμαζεμενο. Μου αρεσει να αλλαζω κουρτινες , καλυματα, διαρυθμιση, χρωματα και οτι αλλα με ευχαριστει.Παιρνω δηναμη και αισιοδοξια απο το σπιτι μου.Ξερω πως ισως ξενιζει αυτη η ιδιοτροπια μου μερικες απο σας αλλα ετσι μπορω εγω.Κι ενα λογο παραπανω τωρα που η μικρουλα μας κινηται στο πατωμα με τα 4 και με τη στρατουλα θελω ολα να ειναι πεντακαθαρα, οχι αποστειρωμενα, απλα ΚΑΘΑΡΑ!!!

Διαφημίσεις

ΡΟΖ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ καλημέρα!! Σήμερα διάβασα όλα τα πιο πάνω! Χάρηκα πάρα πολύ για την εξέλιξη δηλαδή που άρχισε να στρώνει η μπέμπα με τον ύπνο της!!!!!!! Και που κι εσύ βρήκες τον χρόνο να κάνεις τις αλλαγές που ήθελες στο σπίτι σου για να το χαρείς!!! Μακάρι να συνεχίσει έτσι!! Απόλαυσέ το, Καλή άνοιξη!!! :)

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

• 2 weeks later...

Καλησπερα μανουλες. Το παιδι εχει στρωσει αρκετα. Αλλα οχι τελειως. Τωρα ειμαστε στη φαση ''αν την παρει ο υπνος '' θα την παρει για τα καλα. Δηλαδη μπορει και να κοιμαται και 3 ή και 10 ωρες.