Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όποιος γνωρίζει πραγματικά ας βοηθήσει είναι μεγάλη ανάγκη!

Recommended Posts

Ο Φίλιππας είναι 13 ετών και ζει στη Ζάκυνθο. Πριν από δύο περίπου μήνες είχε ένα ατύχημα στο νησί! Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και υπέστη κρανιογκεφαλική κάκωση. Ήταν περίπου έναν μήνα στην ενταντική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο. Παρουσίασε ενδοκράνια πίεση και τρεις θλάσεις στο μετωπιαίο.

Στην ενταντική του νοσκομείου και αφού για ένα 24ωρο έγιναν λάθος χειρισμοί στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, ο μικρός κατάφερε σε 26 μέρες να ξεπεράσει την ενδοκράνια πίεση και οι γιατροί αποφάσισαν να τον βγάλουν από το βαρβιτουρικό κώμα.

Ξύπνησε λοιπόν, χωρίς να μιλάει και φυσικά χωρίς να μπορεί να κινήσει χέρια ή πόδια. Οι μαγνητικές και οι αξονικές, δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα, όμως κανένας γιατρός δεν μπορεί να δεσμευτεί για το οτιδήποτε. Περίπου την 11η μέρα από τότε που ξύπνησε, είπε μερικές λέξεις, όχι ασυνάρτητες αλλά αποδείξεις ότι διατηρούσε πλήρη συνήδιση. Είπε το όνομά του, τι ομάδα είναι, γνώρισε την μητέρα του και διάφορα τέτοια, χαμηλόφωνα φυσικά και όχι καθαρά.

Αποφασίστηκε ότι το παιδί δεν έπρεπε να μείνει άλλο στην εντατική, αλλά να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης. Στην Ελλάδα με λύπη και αγανάκτηση μάθαμε και εμείς ότι δεν υπάρχουν τέτοια κέντρα και αν υπάρχουν δεν είναι για παιδιά, αλλά κυρίως για ηλικιωμένους ανθρώπους.

Ο μικρός από την τρίτη μέρα που επανήλθε ταλαιπωρείται από έναν υψηλό πυρετό, ο οποίος μετά από πολλές εξετάσεις και με τη μέθοδο του αποκλεισμού, προέκυψε ότι πηγάζει από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Ο πυρετός αυτός, τιθασεύεται με χορήγηση κορτιζόνης, κανείς όμως, δεν μπορεί να μας πει στην Ελλάδα, πόσο θα συνεχιστεί, αν υπάρχουν άλλες μέθοδοι αντιμετώπισής του και τι παρενέργειες υπάρχουν από την κορτιζόνη.

Σε ένα κέντρο που τον δέχτηκαν στην Αθήνα, ξεκίνησε να κάνει φυσιοθεραπείες και λογοθεραπείες, όμως τη δεύτερη μέρα ξέχασαν να του δώσουν την κορτιζόνη, ο πυρετός ανέβηκε και το παιδί το έστειλαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο παίδων.

Πλέον ετοιμαζόμαστε να φύγουμε στο εξωτερικό! Αν κάποιος έχει πείρα πραγματική και όχι επειδή έχει ακούσει, ή φαντάζεται ας μας πει κάτι τον παρακαλούμε. Οι δικές μας πληροφορίες θέλουν την Γερμανία να έχει τα καλύτερα κέντρα για τέτοιες περιπτώσεις, αφού δυστυχώς στην Αφρική της Ευρώπης που κατοικούμε όλοι εμείς η τεχνολογία και η επιστήμη μάλλον είναι ακόμα πίσω!

ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Διαφημίσεις

εγώ μετά απο εγχείριση χιαστού κ μηνίσκου (τεχνική με μόσχευμα χιαστού απο σύνδεσμο της πατέλλα, κ δυο βίδες), μου είχε γράψει ο γιατρός και το πληρωσε το ταμείο,

να πηγαίνω εκεί, (στο μόναχο) πήγαινα καθε δύο μέρες για 4-5 εβδομάδες, κάτι τέτοιο,... συνέβαλαν σαφώς στο να μην έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

ειδικεύονται μεν σε αθλητικούς τραυματισμούς (έχουν την εποπτεία και θεραπεία διαφόρων αθλητικών ομάδων και συλλόγων) , όμως έχει και τμήμα krankengymnastik (γυμναστική στην αρρώστεια/άρρωστους/τραυματισμένους) και rehabilitation (επαναφορά δηλαδή στις σωματικές ικανότητες )

και αν τους στείλεις με εμαιλ, τις λεπτομέρειες, θα εξηγήσουν εάν αναλαμβάνουν κάτι τέτοιο, και είμαι σίγουρη, ότι θα συστήσουν κάποιον άλλο , εάν δεν είναι για αυτούς αυτή η περίπτωση. (δεν έχεις γράψει λεπτομέρειες για το σε ποιά κατάσταση βρίσκεται τώρα, οπότε....)

http://www.therasport.de

PRAXIS FÜR KRANKENGYMNASTIK

REHABILITATIONSZENTRUM FÜR SPORT- UND UNFALLVERLETZTE

ZENTRUM FÜR MEDIZINISCHES TRAINING

η εμπειρία μου απο εκεί, είναι ΑΡΙΣΤΟ προσωπικό, επαγγελματίες, και μόνο που πήγαινα ένιωθα οτι με φρόντιζαν, πραγματικά.....

έχω ΜΟΝΟ τα καλύτερα λόγια.

να σου πω κάτι το πρόβλημα πιστεύω θα είναι ίσως η συνεννόηση, δηλ. να ξέρουν αγγλικά για να υπάρχει καλή συνεργασία του παιδιού σας με τους φυσιοθεραπευτές, γιατί ότι κάνουν στο εξηγούν και λένε τι και πως... δεν είναι δηλαδή ότι απλως πας και δε κάνεις τίποτα, συμμετέχεις την όλη διαδικασία, είναι μια διαδικασία μάθησης...

αυτό δηλαδή είναι προυπόθεση για να βρείτε το σωστό άτομο οργανισμό.

πάντως εκεί, στο Μόναχο, υπάρχουν δεκάδες τέτοια κέντρα, και μόνο αν βγάλεις δηλαδή στο google

physiotherapie muenchen rehabilitation krankengymnastik

βγαίνουν ΠΑΡΑ πολλά. αυτές ειναι οι λέξεις στα γερμανικά που σε ενδιαφέρουν. αν υπάρχει συγκεκριμενη κατάσταση του παιδιού σας (είναι κκλινήρης, μπορει να μετακινηθεί ή όχι?) προσθεσε και την αγγλική λέξη έστω.

το συγκεκριμένο που έχω παραθέσει, όπως έγραψα ειδικεύεται σε αθλητικούς τραυματισμούς αλλά είχε ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ μηχανήματα που μετρούν τους μύς πόση δυναμη έχουν πόση στηριξη θέλουν παραπάνω κτλ... ΕΝΤΕΛΩΣ επιστημονικά όλα.... μηχανήματα εργαλεία διάφορα κτλ και το μασάζ το ειδικό που κάνουν, και ότι άλλο.

μήπως επικοινωνήσεις με το προξενείο του μονάχου και σας βοηθήσουν και εκεί?

http://www.griechisches-konsulat-muenchen.de/html/gramatia.htm

σίγουρα θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

πάντως, είναι πολύ καλή η επιλογή για γερμανία, πραγματικά καμία σχέση με εδώ,

το θέμα είναι όμως και τα χρήματα. και τα χαρτιά που χρειάζονται, ελπίζω να βρείτε καποιον στο προξενείο να σας βοηθήσει ή να σας παραπεμψει αλλού - να επιμενετε! μπορεί να καθυστερήσουν στο προξενείο αλλά, όλο και κάπου θα σας οδηγήσει!

γενικά υπάρχει άλλη φιλοσοφία εκεί σχετικά (όχι μόνο με αυτό).... δηλαδή το ταμείο γράφει τα πάντα ακόμα και για κατάθλιψη να κάνεις φωτοθεραπείες, ότι μπορείς να φανταστείς... κάπως πρέπει να το οργανώσετε...

τα άτομα όμως, είναι τα πιο καταπληκτικά. είναι αφοσιωμένα στις δουλειές τους, και όταν έχεις ανάγκη κάποιος να σε φροντίσει, και είναι αυτή η δουλειά του,.... αυτό είναι ΥΠΕΡΤΑΤΟ αγαθό....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

μετά απο μια γρήγορη αναζήτηση αυτό μου φάνηκε αρκετά επιστημονικό

http://www.medicalpark.de/de/main/rehaklinik_orthopaedie_rheumatologie_neurologie_innere_medizin_medical_park_bad_rodach.htm

για μετά απο εγκεφαλικά (όλες οι φάσεις)

νευρολογικές παθήσεις

δυσκολες ορθοπαιδικές εγχειρήσεις γοφός μέση γόνατο

πάρκινσον

μυασθένεια

(αυτό είναι κλινική εξω απο κάποια πόλη - είναι στο bad Rodach, στην μέση της γερμανίας. )

αλλά είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν και άλλα πολλά τέτοια.

έχει και τέτοια εκεί http://www.bad-rodach.de/3-0-thermalbad.html για την δική σας χαλάρωση όσο αυτό είναι δυνατόν σε τέτοιες καταστάσεις.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

To μονο που μπορω να σου πω είναι πως ενας παλιος συμμαθητης μου χτυπησε πολυ ασχημα με την μηχανη και μετα απο καποιους μηνες σε ελληνικο νοσοκομειο, που ηταν σε κωμα, τωρα ειναι σε ενα κεντρο αποκαταστασης στην Γερμανια. αυτά ξερω μονο....Ευχομαι να πανε ολα καλα........

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...