Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

sos!θέλει το στήθος για πιπίλα

Recommended Posts

κορίτσια χρειάζομαι τα φώτα σας!η μπέμπα μου είναι στον 6ο μήνα και τη θηλάζω αποκλειστικά.Εδώ και ένα μήνα περίπου ξυπνάει συνέχεια το βράδυ και 5 ίσως και 6 φορές έχω χάσει πια τον λογαριασμό!Στην αρχή νόμιζα πως δεν χορταίνει πια και έλεγα υπομονή θα αρχίσουμε τα γεύματα και θα την πιάνουν καλύτερα,αλλά αυτές τις μέρες διαπιστώνω πως δεν είναι θέμα φαγητού,γιατί μόλις την βάζω στο στήθος δεν προλαβαίνει να φάει και κοιμάται,ενω όταν τη βγάζω απο το στήθος και την βάζω στην κούνια της κλαίει.Δοκίμασα να την αφήσω χωρίς να την βάλω στο στήθος και κλαίει με μαύρο δάκρυ,δεν σταματάει και στο τέλος την βάζω πάλι στο στήθος.Αυτό γίνεται όλο το βράδυ!!!Ενώ ένα διάστημα είχε στρώσει και κοιμόταν όλο το βράδυ ξάφνικά άρχισε να μην κοιμάται.Έχω απελπιστεί δεν ξέρω τι να κάνω,νοιώθω άρρωστη όλη μέρα απο την αυπνία,σέρνομαι και δεν έχω κουράγιο να κάνω τίποτα ούτε καν να την πάρω αγκαλιά.Φυσικά την πιπίλα ούτε να την δεί (αφου έχει το στήθος για πιπίλα).Τι να κάνω;έχει καποια κοπέλα περάσει τα ίδια;υπάρχει καμια λύση;

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

Διαφημίσεις

μέχρι πριν ένα μήνα τα ίδια πέρναγα...εγώ αποφάσισα co-sleeping....

τώρα μεγάλωσε και δεν θέλει πια...καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις!

και αποθηλασε επιτελους!

κοιμόμαστε μαζί αγκαλιά...επειδή ξύπναγε συνέχεια τα βράδια για να θηλάσει, και εγώ δουλεύω, πιστεύω ότι είναι ο πιο ξεκούραστος τρόπος....

και αποθηλασε επιτελους!

απο τότε που κοιμάστε μαζί ξυπνάει τις ιδιες φορές ή κοιμάται πιο πολύ;το σκέφτηκα αλλά φοβόμουν οτι μετά δεν θα ξεκολλάει και θα μάθει να κοιμάται μαζί μου και δεν το δοκίμασα

Διαφημίσεις

να σου πω ότι από ένα σημείο και μετά δεν το καταλάβαινα??

δλδ δεν ξέρω πόσες φορές ξυπναγε, εγώ κοιμόμουν σερί μέχρι το πρωί...

και αποθηλασε επιτελους!

σίγουρα στην αρχή μαθαίνει να κοιμάται μαζί σου, και μετά θα πάρει καιρός να το ξεπεράσει...εμένα τώρα που είναι ενάμιση το ξεπέρασε...

όμως όπως και να το κάνουμε όταν αποφασίζεις να θηλάζεις, είναι ο πιο ξεκούραστος τρόπος....για να κοιμάσαι και εσύ λιγάκι....

και αποθηλασε επιτελους!

τώρα που έχω φτάσει στα όρια μου και δεν αντέχω άλλο ξενύχτι μάλλον θα το δοκιμάσω,αλλά πως μπορώ να το κάνω με ασφάλεια;

βάλε το ειδικό μαξιλάρι θηλασμού δίπλα σου...νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα που είναι ήδη έξη μηνών τώρα...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Και η δικια μου τα ιδια εκανε.Εγω θα σου προτεινα να μην αρχισεις τωρα να κοιμασαι μαζι της γιατι σε αυτην την ηλικια τα ΄γραφουν' ολα και μετα θα ειναι πολυ πιο δυσκολο. Να ξερεις πως σε αυτην την ηλικια το κλαμα δεν φανερωνει μονο καποια απο τις βασικες τους αναγκες αλλα το κανουν πιο 'συμφεροντολογικα'. Επειδη περασα και εγω τα ιδια με σενα ενα βραδυ αποφασισα να την αφησω να κλαιει.Οσο σκληρο και αν ακουγεται πιστεψε με ειναι το καλυτερο και για το παιδι. Πρεπει να μαθει να αποκοιμιεται και μονη της. Κανεις δεν πεθανε απο το κλαμα.Θα κλαψει μπορει και μια ωρα και τελικα θα κοιμηθει. Η δικια μου πλεον αν ξυπνησει θα κλαψει για κανενα τριλεπτο αλλα επειδη ξερει οτι αγκαλια δεν εχει εγκαταλειπει την προσπαθεια και ξανακοιμαται.

Δεν ειναι λυση να αρχισετε να κοιμαστε μαζι τωρα. Δοκιμασε το και θα με θυμηθεις. Και επειδη εγω την εχω ακομη στην κρεβατοκαμαρα και ειναι και λιγο υψιφωνος φορουσαμε ωτοασπιδες με τον ανδρα μου. Φυσικα ακουγεται παλι αλλα τουλαχιστον δεν σου τρυπαει το τυμπανο!!

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

μην στεναχωριεσαι και εγω κοιμαμαι μαζι με την μικρη που ειναι σχεδον 9 μηνων

εχω να φανταστεις την κουνια διπλα κολλημενη στο κρεββατι μας και την βαζω και μετα απο μια δυο ωρες θελει αγκαλιτσα και βιζοπιπιλα και η κουνιοα διπλα ακριβως!!!!!

και κοιματε αμεσως ολα τα μωρακια περνανε φασεις που θελου να αισθανονται πιο κοντα την μαμα τους για ασφαλεια

γνωμη μου ειναι να της δωσεις αυτο που θελει και εχει αναγκ την αγκαλια σου

απο εδω και περα θα ακουστουν πολλες αποψεις και εσυ θα αποφασισεις τι σε βολευει προσεξε ομως αυτο που βολευει εσενα να μην δημιουργησει ανασφαλεια στο παιδι

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

pitsikoki προσπάθησα να το κάνω και δεν τα κατάφερα,ξεκινάει να κλαίει,σκάει στο κλάμα κοκκινίζει και στο τέλος λυγίζω και την παίρνω,μέχρι κανένα τέταρτο άντεξα.Μάλλον θέλει μεγαλύτερη αποφασιστηκότητα απο εμένα.Ξυπνάει το βράδυ και με κλειστά τα μάτια απο την νύστα ψαχνει το στήθος και αφου φυσικά δεν το βρίσκει αρχίζει και κλαίει,μόλις την ακουμπάω στο στήθος σε δευτερόλεπτα έχει ξανακοιμηθεί,το έχει για πιπίλα

Μαριρένα έτσι την έχω κι εγώ κολλητά την κούνια την παίρνω στο στήθος και την ξαναβάζω στην κούνια.Φοβάμαι οτι της γίνεται συνήθεια αυτό και δεν ξέρω πως θα το κόψει,γιατί πάει μήνας τώρα

θελουν να μας μυριζουν να μας αισθανοται πιο κοντα ακομα να ξερουν οτι οπιαδηποτε στιγμη μας εχουν αναγκηη θα ειμαστε διπλα τους δεν χρειαζετε απο τωρα να τα γεμιζουμε ανασφαλεια:):)

σε ενα μηνα εχουμε συζητησει με τον αντρα μου οτι θα παει στο δωματιακι της αλλα ακομα και απο εκει θα ειμαι διπλα της την στιγμη που θα ζητησει την αγκαλια μου!!!ποσο νομιζειςοτι θα θελουν ακομα αγκαλιτσες μεγαλωνουν γρηγορα!!!!!!!:roll::roll:εγω θα τη απολαυσω τωρα που μπορω:mrgreen:

• Like 1

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

δεν διαφωνώ,θέλω να της προσφέρω κι εγώ το καλύτερο που μπορώ και να νοιώθει ασφάλεια,αλλά νοιώθω τόσο κουρασμένη και εξαντλημένη απο τα ξενύχτια που δεν μπορώ να ανταπεξέλθω την άλλη μέρα

όταν φθάσουμε στον 9ο ίσως να το συνηθήσω κι εγώ,τι να πώ,αν κι εμένα δεν ξυπνάει μόνο 2-3 φορές αλλά 5-6 φορές και προς το παρόν έχω απελπιστεί,τις περισσότερες φορές κοιμάται αμέσως αλλά μερικές φορές έχουμε κανένα μισάωρο στο στήθος που το πιπιλάει μέχρι να κοιμηθεί.

fabiana οντας καμμενη θα σου ελεγα να προσπαθήσεις να της κόψεις την συνηθεια οσο ειναι μικρή. Εμενα τωρα ο κυριος κοιμαται μονο στο στηθος και ξυπναει συνεχεια και θελει και στο κρεβατι αλλιως κλαιει. Το co-sleeping ειναι μεν μια ξεκουραστη λυση τωρα αλλα θα σε παει μεχρι το νηπιαγωγειο σιγουρα! Εγω θα σου προτεινα να προσπαθησεις να της μάθεις την πιπιλα! Βαλε στα παιχνιδια της μερικες πιπιλες ή το βραδυ οταν ξυπνήσει να την παρει αγκαλια ο μπαμπας ισως και να της δωσει πιπιλα αλλα πριν αρχισει το κλαμα...οταν θα ειναι ακομα μεταξυ υπνου και ξύπνιου. Εγω παντως στον δικό μου δεν επετρεπα το πιπιλισμα εξαρχης, μολις εβλεπα οτι σταματουσε το ρουφηγμα τον εβγαζα απο το στηθος.

Τωρα προσπαθω να κοψω τα πολλα βραδυνα ξυπνήματα μη θηλάζοντας τον πριν το 2,5ωρο και σιγα σιγα θα το αυξησω. Ξυπναει φυσικα αλλα του κανω οοοοο και τον χτυπαω απαλα στο πωπουδακι για να τον νανουρησω ή τον παιρνω στο κρεβατι μου οταν αρχισει και λυσσαει γιατι θελει να κοιμομαστε μουρη με μουρη :)

Ολα ωραια θεωρητικα τα co-sleeping κτλ αλλα στην πραξη μακροπροθεσμα νομιζω οτι ειναι πιο κουραστικά...προσωπικη μου αποψη παντα.

Επειδη οπως ειπα ειχαμε ακριβως το ιδιο προβλημα εψαξα και διαβασα σχετικα αρθρα. Η μεθοδος που σου προτεινα λεγεται Ferberizing. Aυτο που λεει να κανεις ειναι καθε φορα που κλαιει το μικρο σου να πηγαινεις απο πανω του και να το χαιδευεις να του εξηγεις οτι ειναι βραδυ και πρεπει να κοιμηθειτε αλλα να μην το σηκωνεις απο το κρεβατι του. Αν καθε φορα που κλαιει το σηκωνεις απο την κουνια του θα θεωρησει το κρεβατι του σαν κατι το κακο και επικινδυνο απο το οποιο πρεπει να το σωσεις. Συμφωνω οτι δεν πρεπει να δημιουργουμε ανασφαλειες στα μωρα μας γι αυτο και προσπαθουμε να τα συνεφερουμε με αλλους τροπους και οχι με αγκαλια και στηθος.

Θελω επισης να ρωτησω αν το μωρο κοιμαται μαζι μας ο συζηγος που θα παει;Στην αρχη που και εγω δοκιμαζα να την κοιμιζω μαζι μου πιανομουνα ολοκληρη γιατι κοιμομουνα συνεχεια απο την μια πλευρα και ειχα και το νου μου μην τυχον την τσαλαπατισω.Οποτε το πρωι ημουν πτωμα.Επισης καπου διαβασα οτι δεν κανει τα μωρα να κοιμουνται με το στηθος στο στομα τους ειδικα οταν εχουν βγαλει δοντακια. Δεν ειναι καλο για την στοματικη τους υγιεινη. Ακομη και το λιγο γαλα που ισως ρουφανε μπορει να χαλασει τα δοντακια τους. Αυτα δεν τα λεω απο μονη μου αλλα τα γραφει στο βιβλιο "What to expect the first year". Βεβαια η καθε μανουλα κανει αυτο που θεωρει καλυτερο για το μωρο της και για την ιδια. Οποτε οτι και να αποφασισεις ειναι για το καλυτερο. Δες τι 'δουλευει' καλυτερα για εσας και πραξε αναλογα. Καλη επιτυχια:P:p:p:p:p:p

tALVp3.png

Θελω επισης να ρωτησω αν το μωρο κοιμαται μαζι μας ο συζηγος που θα παει;Στην αρχη που και εγω δοκιμαζα να την κοιμιζω μαζι μου πιανομουνα ολοκληρη γιατι κοιμομουνα συνεχεια απο την μια πλευρα και ειχα και το νου μου μην τυχον την τσαλαπατισω.Οποτε το πρωι ημουν πτωμαα:P:p:p:p:p:p

δεν θα αχεντεχα να κοιμομουν χωρις τον αντρα μου διπλα

οσο για το πιασιμο ναι το παθαινω και εγω :rolleyes:

δυστηχως ειμαι απο τα ατομα που θελουν και την πιτα ολοκλορη και τοπν σκυλο χορτατο!!!!!!!!:D:D

328e.jpg328ep3.png

Kαταλαβαινω τι λες απολυτα. Αντε εγω ειχα εμπιστοσυνη στον ευατο μου μανα ειμαι δεν θα αποκοιμιομουν τοσο βαρια ωστε να γινει κατι. Αλλα ο ανδρας μου που πεφτει ξερος και δεν καταλαβαινει;!!!Φοβομουν παρα πολυ και συνεχεια τον ξυπνουσα και του ελεγα "Το μωρο, προσεχε το μωρο''.Ο καημενος φοβοτανε τοσο πολυ που κατεληξε να κοιμαται οριζοντιως στο κρεβατι μας κατω στα ποδια γιατι βλεπεις δεν ηθελε να μεταφερθει και στον ξενωνα ηθελε να κοιμαται και αυτος μαζι μας!!!!:-P:razz::-P:razz:

tALVp3.png

Ενώ ένα διάστημα είχε στρώσει και κοιμόταν όλο το βράδυ ξάφνικά άρχισε να μην κοιμάται.

απο την οδοντοφυια ειναι το ξαφνικο ξυπνημα

Τι να κάνω;έχει καποια κοπέλα περάσει τα ίδια;υπάρχει καμια λύση;

ναι, περασαμε κι εμεις τα ιδια!

λυση εγω δεν βρηκα...μονο την αλοιφη για τα δοντια της που της εβαζα το βραδυ...και υπομονη, σε λιγο καιρο θα το σταματησει παλι

Αλλα ο ανδρας μου που πεφτει ξερος και δεν καταλαβαινει;!!!Φοβομουν παρα πολυ και συνεχεια τον ξυπνουσα και του ελεγα "Το μωρο, προσεχε το μωρο''.Ο καημενος φοβοτανε τοσο πολυ που κατεληξε να κοιμαται οριζοντιως στο κρεβατι μας κατω στα ποδια γιατι βλεπεις δεν ηθελε να μεταφερθει και στον ξενωνα ηθελε να κοιμαται και αυτος μαζι μας!!!!:-P:razz::-P:razz:

:lol::lol::lol::lol::lol:αν ειχες σκεφτει να βαλεις προστατευτικο στην ακρη του κρεβατιου σας η την κουνια του μωρου τωρα πιθανων να συνεχιζες!!!!!!

παντως και εγω αν δεν ειχα την κουνια διπλα η δεν ειχα προστατευτικο καγκελο κρεββατιου σιγουρα θα την ειχα παει στο δωματιο της γιατι στην μεση δεν τη βαζω ποτε μια φορα που ηθελα να την βαλω δεν κοιμηθηκα

fabiana ειναι φασεις και φασεις που περνανε ειτε με δοντακια ειτε χωρις

και εμενα τωρα που τα θυμαμαι 6 μηνων περιπου με ξενυκτουσε επι 2 βδομαδες και μετα παλι σερι υπνος!!!!

και μου το κανει και τωρα τελευτεα γιατι βγαζουμε τα πρωτα μας δοντακια εχουν αρχισει να φαινονται επιτελους

328e.jpg328ep3.png

σε αυτην την ηλικια το κλαμα δεν φανερωνει μονο καποια απο τις βασικες τους αναγκες αλλα το κανουν πιο 'συμφεροντολογικα'.

Σιγουρα ξεκινουν και τα συμφεροντολογικα ψευτοκλαματα, αλλα καθε μαμα μπορει και να ξεχωρισει αν το παιδι της κλαιει απο καποια αναγκη του η οχι....(αν και ακομα και το "θελω την μαμα μου" ειναι μια αναγκη)

Επειδη περασα και εγω τα ιδια με σενα ενα βραδυ αποφασισα να την αφησω να κλαιει.

Περασα κι εγω τα ιδια και ενα βραδυ αποφασισα να κανω υπομονη.

Η μεθοδος cry it out που προτεινεις εχει χαρακτηριστει ακομα και ως βαναυση στο εξωτερικο...

Οσο σκληρο και αν ακουγεται πιστεψε με ειναι το καλυτερο και για το παιδι.

Πως γινεται να ειναι καλυτερο για το παιδι η ξαφνικη διακοπη της ανακουφισης που του προσφερει η μαμα του? Προπαντων στην ηλικια των 6 μηνων, οπου δεν μπορει να καταλαβαει για ποιον λογο γινεται αυτη η διακοπη?

Κανεις δεν πεθανε απο το κλαμα.

Σιγουρα δεν πεθαινεις απο το κλαμα.

Αλλα ενα μωρο 6 η 9 η ακομα και 12 μηνων, που δεν καταλαβαινει ακομα, το μονο που εκλαμβανει ειναι η αδικαιολογητη (για εκεινο) εγκαταλειψη.

Θα κλαψει μπορει και μια ωρα και τελικα θα κοιμηθει.

Δηλαδη, αφηνεις το παιδι να κλαιει επι μια ωρα?:shock: Όσο και να προσπαθεις να το ανακουφισεις, αν ειναι τοσο μικρο δεν γινεται, με αποτελεσμα απλα να κοιμαται απο εξαντληση λογω του κλαματος.

Με συγχωρεις, αλλα αυτο θα επρεπε να μην το προτεινουμε σε καμια μητερα!:|

• Like 1