Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λαχανικα Βασης...

mmdad

Recommended Posts

Χρησιμοποιητε καποια λαχανικα καθε μα καθε μερα στην κρεατοχορτοσουπα? Εγω βαζω καροτο και πατατα γιατι δινουν ωραια υφη και καποιο αλλο λαχανικο που ειναι διαφορετικο καθε μερα. Αναρωτιεμαι ομως μηπως δεν κανει μια και ηδη τα τρωει τους 3 τελευταιους μηνες και πιθανοτατα θα συνεχισει μεχρι να αρχισει να τρωει απο το δικο μας φαγητο..

Διαφημίσεις

Χρησιμοποιητε καποια λαχανικα καθε μα καθε μερα στην κρεατοχορτοσουπα? Εγω βαζω καροτο και πατατα γιατι δινουν ωραια υφη και καποιο αλλο λαχανικο που ειναι διαφορετικο καθε μερα. Αναρωτιεμαι ομως μηπως δεν κανει μια και ηδη τα τρωει τους 3 τελευταιους μηνες και πιθανοτατα θα συνεχισει μεχρι να αρχισει να τρωει απο το δικο μας φαγητο..

Εγω βαζω κολοκυθα κοκκινη κ οτι αλλο προκυψει..

προχτες ας ποθμε εβαλα αβρωνιες( ειδος αγριου σπαραγκιου..)

βαχω συχνα σπανακι, μπροκολο φασολακι..αλλα κακα τα ψεμματα η πατατα δινει την καλυτερη υφη...

Αντί για πατάτα κάθε μέρα για να χυλώσει το φαγητό βάζω άλλες φορές ρύζι και άλλες τραχανά.

Επίσης το καρότο δίνει μια γλύκα στο φαγητό και για να μην βάζω κάθε μέρα καρότο το αντικαθιστώ μερικές φορές με γλυκοπατάτα.

Κατά τα άλλα βάζω ό,τι λαχανικό εποχής τύχει να βρω και από κρέατα χρησιμοποιώ μοσχάρι και κοτόπουλο.

Έτσι με όλους αυτούς τους συνδυασμούς ποτέ μα ποτέ το φαγητό δεν μας βγαίνει ίδιο.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

οχι μονες τους βρε..μια-δυο πιρουνιες στο συνολικο μειγμα..ειναι πολυ καλες διατροφικα..αλλα αν παρασυρθεις κ βαλεις πολλες την αλλη μερα τα κακα ειναι μαυρα κ μαυριζουν κ τον κ... τους...η δικια μου ειχε γινει λιγο μπλε οπου την ακουμπησαν..αλλα οκ καθαρισε μετα..

οποτε...κοντοχωριανη!

Διαφημίσεις

οχι μονες τους βρε..μια-δυο πιρουνιες στο συνολικο μειγμα..ειναι πολυ καλες διατροφικα..αλλα αν παρασυρθεις κ βαλεις πολλες την αλλη μερα τα κακα ειναι μαυρα κ μαυριζουν κ τον κ... τους...η δικια μου ειχε γινει λιγο μπλε οπου την ακουμπησαν..αλλα οκ καθαρισε μετα..

οποτε...κοντοχωριανη!

Να το έχω υπόψη μου δλδ... Τη Δευτέρα βέβαια έχω παιδίατρο κι έχω κάνει μια λίστα με λαχανικά και φρούτα που θέλω να τη ρωτήσω αν συμφωνεί να τα δίνω στο μωρό. Ε θα ήθελα να ρωτήσω και για τις αβρωνιές αλλά αυτή είναι από την Ελβετία κι άντε να της εξηγήσεις ποιες είναι οι αβρωνιές... :lol: Κρητικιά κι εσύ??

Κορίτσια δοκιμάστε και μπρόκολο στη σούπα, δίνει τέλεια γεύση.

Ναι μπροκολο βαζω και εγω και με μπροκολο της αρεσει παρα πολυ. Εναλλακτικα βαζω φασολακια φρεσκα ή σπανακι. Και πατατα (αν οχι ρυζι ή φιδε), καροτο παντα (λογω θρεπτικης αξιας) και κολοκυθακι καποιες φορες. Επισης φρεσκο κρεμμυδι βαζω λιγο ή πρασσο (οχι παντα) δινει γευση. Ο μαιντανος ειναι καλος και απαλος στην γευση. Αυτα.....:rolleyes:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Με εχουν καλυψει οι παραπανω μανουλες!

Κι εγω για να μην βαρεθει με τους ιδιους συνδυασμους, της εβαζα παντα καροτο - πατατα και μετα εκανα διαφορους συνδυασμους (διαφορετικους καθε φορα). Αυτα που εβαζα (εναλλαξ παντα, οχι ολα μαζι :lol: ) ηταν σελινο, κολοκυθι, γλυκοπατατα, πρασο, κρεμμυδακι, φασολακια, τραχανα, σπανακι και καπου - καπου δυο κουταλιες ζυμαρικα (π.χ. πεπονακι, κριθαρακι, νυχακι, ρυζι κτλπ.).

Οταν ηθελα να της δωσω μια πιο απαλη γευση (αυτο βεβαια οταν ξεκινησαμε ψαρι), της εβαζα και λιγακι ανιθο μεσα στη σουπιτσα.

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Εγω σαν βαση ειχα Πατατα - καροτο- κολοκυθι-κρεμμυδι-σελινο κ εβαζα εναλαξ αρακα, σπανακι, φασολακια, μπροκολο -ρεδες-γλυκοπατατα-σελινοριζα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

ρε συ ντο

το σελινο και η σελινοριζα, το ιδιο δεν ειναι?

-και τι στην ευχη ειναι οι ρεδες???

το σελινο ειναι το γνωστο, με τα φυλλα....

η σελινοριζα ειναι κατι σαν πατατα μεγαλη ασπρη. δε ξερω αν οντως ειναι ριζα απο σελερι η σελινο, αλλα ειναι αυτο....

και εγω βαζω σπανακι μαρουλι μπροκολο σελινο, βαση εχω την πατατα και το καροτο αλλα το εναλλασω με ρυζι η ζυμαρικο..καθε μερα διαφορετικο το φαγητο..