Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ;;;

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Διανύω την 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου με ΠΗΤ 31 Μαρτίου!

Θα ήθελα την γνώμη σας - εμπειρία σας σχετικά με το πόσο εύκολα μπορεί να γεννήσει κάποιος με δεδομένο ότι το παιδί είναι ακόμα ψηλά και η διαστολή μηδέν.

Το γεγονός δηλαδή ότι το μωράκι είναι ακόμα ψηλά, πόσο δύσκολο κάνει κάτι τέτοιο ένα φυσιολογικό τοκετό;;;

Kαι μπορεί αυτό να ανατραπεί π.χ. σε μια μέρα... ή από την στιγμή που το παιδί είναι ψηλά σημαίνει ότι ειναι και δύσκολο να κατέβει (δεδομένου ότι και η διαστολή είναι μηδέν!)

Ευχαριστώ!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν, εχω να σου πω τα εξης, για να μην αγχωνεσαι. Η μπεμπουλα μου ήταν ψηλά. δεν είχε κατέβει καθόλου. Πήγα την τελευταία μέρα (ΠΗΤ) λοιπόν, χωρις διαστολή, με ραντεβου κ πολύ αγχωμένη. Γέννησα σε μια ώρα και είκοσι περίπου λεπτά, πανευκολα κ φυσιολογικά, μια κουκλα που τωρα είναι 6 μηνών.

Ολα καλά θα πανε, θα δεις, απλα ηρεμία.

MD1op3.png

λιγες μερες μεινανε, να κρατησεις κι εσυ το μπεμπουλι σου. και σου ευχομαι πραγματικα να εχεις τι δικη μου γεννα, που πραγματικα ηταν αυτο που λενε "με εναν πονο".

με το καλο!!

MD1op3.png

Εμένα με είχε φάει τα αυτιά ο γιατρός είναι ψηλά και είναι ψηλά....Και δώστου να περπατάω εγώ...3 ώρες περπάτημα τη μέρα, με κοιλιά τούρλα και 23 κιλά πάνω μου...Και δώστου περπάτημα...

Αυτό που ρωτάς...

Kαι μπορεί αυτό να ανατραπεί π.χ. σε μια μέρα...

Θα σου πω ότι με έπρηζε ο γιατρός μου θέλει μέρες για να κατεβεί, θα δούμε πώς θα πάει, άγχος εγώ...Τελικά κατέβηκε σε μια...στιγμή, τη στιγμή του τοκετού!!!Γέννησα σε 2 ώρες και 20 λεπτά, πανεύκολα και ακόμα το θυμάμαι και κλαίω (ήταν μια μαγική στιγμή, ένα θαύμα, όπως κάθε τοκετός...).

Όσο για τη διαστολή. Πήγα Παρασκευή, μια βδομάδα ακριβώς πριν την ΠΗΤ μου, με βλέπει ο γιατρός, μου λέει, 0 διαστολή και σκληρός τράχηλος, αργούμε ακόμα...Πήγα Τετάρτη (2 μέρες πριν την ΠΗΤ), είχα διαστολή 1, είχε ξεκινήσει ο τοκετός σιγά σιγά...

Εύκολο να σου πω μην αγχώνεσαι, δύσκολο να το κάνεις αυτή τη στιγμή...Αλλά απλά απόλαυσε το και θα το θυμάσαι σαν την πιο δυνατή, πιο έντονη στιγμή της ζωής σου...

Θα πάνε όλα καλά, θα το δεις!Με το καλό!

Διαφημίσεις

Εχω 2 παιδακια, το πρωτο το γεννησα φυσιολογικα (ηταν ψηλα και κατεβηκε τη μερα του τοκετου με τους πρωτους πονους) και το δευτερο με καισαρικη γιατι ηταν ψηλα αλλα δεν κατεβαινε παρα τους πονους

(μου σπασαν τα νερα στις 37 εβδ). Με τη λιγοστη μου πειρα το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι σε εναν τοκετο δεν μπορεις ποτε να ξερεις την εξελιξη, ολα τα ενδεχομενα παιζουν, γι αυτο μην αγχωνεσαι, οπως και να προχωρησει η γεννα ο γιατρος σου θα κανει το καλυτερο για σενα και το μωρο. Με το καλο να γεννησεις, μη φοβασαι καθολου

εγω καλη μου εχω δυο παιδια και τα δυο ηταν πολυ ψυλα περναγα τις ΠΗΤ κατα 3-4 ημερες πηγενα με τεχν.πονους και γενουσα φυσιολογικα ο χρονος σε εμενα ηταν να με πιασου οι πονοι μολις με πιαναν διαστολη 12 τελικη δηλαδι ενα σπρωξημο και στουπ τα μωρακια μου . μην φοβασε τιποτα ξερω πολυ καλα την ψυχολογια σου εγω πηγενα σε καθε γεννα απο 4 φορες με εβλεπε και ελεγε οχι . επομενως θα εχεις μια ομορφη γεννα και θα χερεσαι το μωρακι σου μεσα σε λιγες ωρες καλη λευθερια με ενα πονο.

Στους 2 τοκετούς ηταν τα δικά μου παιδιά ψηλά και κατεβηκαν την ώρα του τοκετού. Γέννησα φυσιολογικά χωρίς παραμικρη επέμβαση και φάρμακα και όλα πήγαν τέλεια.

REBITHOULIS η διαστολή συμαίνει που έχει αρχήσε ο τοκετός, εσύ θέλεις περίπου 2 εβδομάδες ακόμα.

ΠΗΤ δεν συμαίνει που πρέπει να γεννήσεις ακρυβώς την ημερομινια αυτη. Κάποιες γυναίκες γεννάνε και 42 εβδομάδων, και αυτό είναι φυσιολογικό γιατί καθε μωρό είναι διαφορετικό! Όπως αλλά περπατανε 9 μηνών - και άλλα 14 μηνών, και αυτό είναι φυσιολογικό.

Ξέρω που πολλές γυναίκες δεν αφηνουν οι γιατροί να περιμένουν να αρχήσει ο τοκετός φυσιολογικά, αλλά αν το μωρό και η μητέρα είναι καλά, δεν υπάρχει λόγος για επέμβάσεις.

Με το καλό να γεννήσεις και το δικό σου μωράκι, μην αγχώνεσε!

Κορίτσια καλησπέρα! Διανύω την 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου με ΠΗΤ 31 Μαρτίου!

Θα ήθελα την γνώμη σας - εμπειρία σας σχετικά με το πόσο εύκολα μπορεί να γεννήσει κάποιος με δεδομένο ότι το παιδί είναι ακόμα ψηλά και η διαστολή μηδέν.

Το γεγονός δηλαδή ότι το μωράκι είναι ακόμα ψηλά, πόσο δύσκολο κάνει κάτι τέτοιο ένα φυσιολογικό τοκετό;;;

Kαι μπορεί αυτό να ανατραπεί π.χ. σε μια μέρα... ή από την στιγμή που το παιδί είναι ψηλά σημαίνει ότι ειναι και δύσκολο να κατέβει (δεδομένου ότι και η διαστολή είναι μηδέν!)

Ευχαριστώ!!

Με παιδί ψηλά, τράχηλο σκληρό και επίσης ψηλά (αγανάκτησε να φτάσει να μου σπάσει τα νερά) και για διαστολή ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ(!!!) ξεκίνησα να γεννήσω εγώ με πρόκληση 4 μέρες μετά την ΠΗΤ γιατί αν δεν έμπαινα με πρόκληση ακόμα δε θα είχα γεννήσει!

Ο γιατρός ήταν φίλος. Μου έβαλαν υπόθετο προσταγλανδίνης, με τάραξαν στην ωκυτοκίνη και σε 3 ωρίτσες, εύκολα και γρήγορα γέννησα έναν μπέμπαρο 55 πόντους και 4250γρ! Όλα γίνονται! Εγώ του είχα πει με το παρακάτω ύφος "ΔΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ!!!" :lol:

Φυσικά αν παρουσιαζόταν κάποιο πρόβλημα (πραγματικό όμως πρόβλημα...) δε θα είχα καμία αντίρρηση... αλλά καμιά φορά κακά τα ψέμματα παρουσιάζονται προβλήματα από το πουθενά...:? Εγώ φυσικά του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη ότι δε θα βρει... λόγο χωρίς να υπάρχει...λόγος. Αν εμπιστεύεσαι το γιατρό σου και του δηλώσεις την επιθυμία σου ότι θες να γεννήσεις φυσιολογικά, αν δείξεις αποφασισμένη, ότι έχεις επίγνωση των καταστάσεων και δε φοβάσαι τον τοκετό (που δεν υπάρχει και λόγος να φοβάσαι) έχεις τα ποσοστά με το μέρος σου! Αν του έχεις θάρρος του γιατρού μίλα του χύμα!

ολα καλα να πανε ρεβυθουλη...

μου θυμιζεις πολυ την δικη μου εγκυμοσυνη..γεννησα 30 μαρτιου του 07.

μπηκα με ραντεβου ακριβως στην πητ, διαστολη 0, τραχηλος σκληρος, μου εβαλαν υποθετο κολπικο και με ξαπλωσαν στο κρεβατι που θα ημουν μετα τη γεννα.ολα αυτα γυρω στις 12 το βραδυ.4 τα ξημερωματα σπανε απο μονα τους τα νερα και μεχρι τις 10 το πρωι παλευαμε με διαφορες ασκησεις με τις μαιες να κατεβασουμε το μωρο πιο χαμηλα..με εβαζαν να καθομαι ποτε ξεξια ποτε αριστερα και μου πιεζαν καπως ην κοιλια πιανοντας το μωρο...γεννησα φυσιολογικοτατα με 3 εξωθησεις στις 12 το μεσημερι...

καλη επιτυχια κοπελα μου, ολα καλα θα πανε!!!

Διαφημίσεις

ΠΗΤ δεν συμαίνει που πρέπει να γεννήσεις ακρυβώς την ημερομινια αυτη. Κάποιες γυναίκες γεννάνε και 42 εβδομάδων, και αυτό είναι φυσιολογικό γιατί καθε μωρό είναι διαφορετικό! Όπως αλλά περπατανε 9 μηνών - και άλλα 14 μηνών, και αυτό είναι φυσιολογικό.

Ξέρω που πολλές γυναίκες δεν αφηνουν οι γιατροί να περιμένουν να αρχήσει ο τοκετός φυσιολογικά, αλλά αν το μωρό και η μητέρα είναι καλά, δεν υπάρχει λόγος για επέμβάσεις.

Με το καλό να γεννήσεις και το δικό σου μωράκι, μην αγχώνεσε!

Συμφωνώ απόλυτα με τη Lilucky!

Μπορεί το μωράκι σου να έρθει σε δύο εβδομάδες, μπορεί και σε τρεις ή τέσσερις. Μέχρι τότε έχει άφθονο χρόνο για να κατέβει.;)

Αν δεν υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος για να προχωρήσεις σε πρόκληση (πέρα από την ανυπομονησία τη δική σου ή του γιατρού) καλό είναι να μην προχωρήσεις σε πρόκληση (ειδικά όταν το παιδί είναι ακόμα ψηλά).

Με το καλό!

.....δε νομίζω τάκη....

Καλημέρα και από εμένα!!! Και εγώ είμαι μια από τις περιπτώσεις όπου το μωρό ήταν πολύ ψηλά μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μου έσπασαν τα νερά στην 37η εβδομάδα και παρά το ότι ήταν ψηλά το παλέψαμε πολύ και το καταφέραμε να γεννήσω φυσιολογικά χωρίς προβλήματα. Μην ανησυχείς έχεις χρόνο αλλά και αν σε πιάσουν οι πόνοι ή σπάσουν τα νερά πάλι θα τα καταφέρεις. Σου εύχομαι με το καλό να κρατήσεις αγκαλιά το μωράκι σου:-):-):-)

xZBdp3.png

Κορίτσακια μου σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!! Μου δίνεται στ΄αλήθεια κουράγιο... και πιστέψτε με, το έχω τόσο ανάγκη αυτήν την στιγμή...

Το άλλο όμως που με ανησυχεί, είναι ότι το παιδί είναι μεγάλο για την 38η εβδομάδα που είμαι (3.500 κιλά).

Με δεδομένο λοιπόν ότι πρέπει να περιμένω μέχρι την ΠΗΤ μου, μπας και κατέβει, σίγουρα θα έχει μεγαλώσει και άλλο! Αυτό όμως δεν δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ τον τοκετό;;;

Αυτό όμως δεν δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ τον τοκετό;;;

Η φύση ξέρει τι κάνει, αυτό λέω εγώ...Πόσο να γίνει μέχρι τον τοκετό?4, 4,2 κιλά?Ε, δεν έχεις ακούσει για γυναίκες να γεννάνε τέτοια μωρά?Και μένα μου έλεγε είναι μεγάλο-τελικά βγήκε 3700. Μια χαρά, μη σκέφτεσαι αρνητικά και αγχώνεσαι, όλα θα πάνε καλά...!

elenasteraki Se ποσες ωρες γεννησες; Εγω μετα τις 8-9 ωρες εκανα καισαρικη λογω αλλοιωσεων των παλμων του ευβρυου. Παντως αυτη η διαδικασια με τον καρδιοτοκογραφο ειναι πολυ αγχωτικη και δεν ξερω αν ειναι και αξιοπιστη

Διαφημίσεις

Καλέ 4250 τον έκανα εγώ! Και δε ζορίστηκα καθόλου! Χωρίς επισκληρίδιο κι ούτε κιχ έβγαλα! Και το καλό? Δεν είχα κανένα πόνο μετά, ούτε καν από τα ράμματα και μόλις σαράντισα και πήγα στο γιατρό μου είπε ότι ήταν όλο το σύστημα σα να μην έχω γεννήσει! Πρώτο ρόλο παίζει η ψυχολογία (είχα κάνει και μαθήματα ανώδυνου) και 2ο η καλή φυσική κατάσταση. Κι εγώ απλά στην εγκυμοσύνη πρόσεχα τη διατροφή για να μην πάρω πολλά κιλά και περπατούσα όσο μπορούσα. Αλλά η ψυχολογία μέγα βοήθημα!!! Να είσαι θετική και να μη φοβάσαι τίποτα κοπέλα μου! Όλα καλά θα πάνε να σκέφτεσαι και μόλις ξεκινήσει η διαδικασία ότι είσαι δυνατή, ότι θα τα καταφέρεις κι ότι σε λίγες στιγμές...θα αντικρίσεις τον κόσμο όλο!!! Το μωράκι σου!!! Όνειρο! Ανυπομονώ να το ξαναζήσω!!!

στα περισσότερα με κάλυψαν οι προλαλήσαντες το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι στατιστικά ένα 20% των επιτόκων (γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν), προσέρχονται στο μαιευτήριο με μη εμπεδωμένο μωρό (δηλαδή ψηλά)....

και περπάτημα κοπέλα μου εμένα με έσωσε...

Κι εγώ γέννησα την κόρη μου με φυσιολογικό τοκετό παρά το γεγονός ότι ήταν ψηλά μέχρι την τελευταία στιγμή. Θυμάμαι πήγα στο μαιευτήριο να γεννήσω (έκανα πρόκληση) και οι νοσοκόμες δεν πίστευαν ότι ήμουν στην 42η εβδομάδα...ναι η μικρή γεννήθηκε 10 μέρες μετά την ΠΗΤ. Επίσης όταν πήγα ο γιατρός μου είπε χαρακτηριστικά: "το μωρό είναι πολύ μεγάλο, εσύ είσαι πολύ στενή αλλά θα το παλέψουμε όσο μπορούμε". Κι έτσι κι έγινε... η μικρή γεννήθηκε φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο 6,5 μετά που ξεκίνησαν οι πόνοι. Οπότε μην ανησυχείς...

στα περισσότερα με κάλυψαν οι προλαλήσαντες το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι στατιστικά ένα 20% των επιτόκων (γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν), προσέρχονται στο μαιευτήριο με μη εμπεδωμένο μωρό (δηλαδή ψηλά)....

και περπάτημα κοπέλα μου εμένα με έσωσε...

To περπάτημα δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει αλλά δε χάνει τπτ να δοκιμάσει. Ενδεικτικά θα σου πω ότι είχα πάρει διάδρομο κι έκανα όλο το 2ο τρίμηνο 2 χλμ την ημέρα και στο 3ο τρίμηνο τα αύξησα μέχρι που έφτασα σε όλο τον 9ο να κάνω 5 χλμ την ημέρα! Χώρια που κάθε πρωί αλώνιζα όλα τα Χανιά!

Μου έλεγε ο γιατρός "Περπάτα!" Και του λέω:" Πόσο πια??Τσουμελέκα έχω γίνει!" :lol:

και εγω μια απο τα ιδια ...τις τελευταιες εβδομαδες ο γιατρος μου ελεγε οτι το μωρό ειναι ψηλά ,ειναι 3,500 κιλά και ο τραχηλος σκληρός...αρα πάμε μάλλον για καισαρική...

τα νερά μου εσπασαν στις 39 εβδομαδες και 4 ημερες...και παρα το περπατημα (-αν και ο γιατρος μου πιστευει οτι δεν βοηθαει το περπατημα να κατεβει το παιδι-) ο μπεμπης ηταν ακομη ψηλα...ο γιατρος με προατοιμαζε οτι μαλλον θα κανουμε καισαρικη αλλα εγω δεν ηθελα με τιποτα και του ειπα να προσπαθησουμε οσο γινεται....

συμφωνησε και με προειδοποιησε οτι αν πεσουν οι παλμοι του μωρού, με βαζει κατευθειαν για καισαρικη...

έκανα επισκληριδιο μήπως και το βοηθησει να κατεβει και μετα 2,5 ώρες εξωθησεις με 2 μαιες και τον γιατρό μου...

τελικά κατέβηκε!!!όχι που θα του περναγε το δικό του!!!!

εκανα 13 ωρες να γεννησω....αλλά ο φυσιολογικός τοκετος ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου...και χαίρομαι που το πάλεψα, παρά την ταλαιπωρία!

ευχομαι να πάνε όλα καλά και συντομα να κρατας στην αγκαλιά σου ενα υγιές μωρό

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

elenasteraki Se ποσες ωρες γεννησες; Εγω μετα τις 8-9 ωρες εκανα καισαρικη λογω αλλοιωσεων των παλμων του ευβρυου. Παντως αυτη η διαδικασια με τον καρδιοτοκογραφο ειναι πολυ αγχωτικη και δεν ξερω αν ειναι και αξιοπιστη

13 γιατί δεν είχα καλούς πόνους...Τι να πω και εγώ είχα αυτό τον καρδιοτοκογράφο....Τότε δεν ήξερα πολλά πράγματα τώρα σε ενδεχόμενη νέα εγκυμοσύνη θα είμαι πολύ καλύτερα ενημερωμένη, φυσικά λόγω του φόρουμ από όπου έχω μάθει πολλά πολλά πράγματα:D:D:D

xZBdp3.png

Λοιπόν η δική μου ιστορια εχει ως εξης. 40 βδομαδα και μπαινω να γενησω με ραντεβου. Το μωρο ψηλα και με τον ομφαλιο λωρο κατω απτο λαιμο, οχι ομως γυρω γυρω.Το μωρο δεν κατεβαινε γιατι το τραβουσε ο λωρος προς τα πανω.Ο γιατρος οταν μπηκα με τεχνητους πονους στην κλινικη μου ειπε οτι θα προσπαθησουμε για φυσιολογικο τοκετο και εφοσον δουμε οτι εχει κοντο σε μηκος ομφαλιο λωρο το μωρο και δεν το αφηνει να κατεβει θα παμε για κ.τ. Λοιπον ημουν στο κρεβατι του πονου απο τις 11 το βραδυ και γενησα στις 5 το απογευμα την αλλη μερα!!!! Φυσιολογικοτατα αλλα με ενα τζαναμπετη γιο να μη λεει να κατεβει και οι μαιες να σπρωχνουν την κοιλια μου προς τα κατω ενω αυτος να ανεβαινει προς το στηθος μου! Αφου φωναζα του γιατρου οτι θα σκιστει το δερμα μου τοσο ψηλα που ανεβαινει!!!! Με κινησεις ματ ομως ο γυναικολογος μου το εβγαλε με βοηθεια βεντουζας και ατσαλακωτο!! 4 κιλα ζωη ναχει!!!! ΔΕν μετανοιωνω που ταλαιπωρηθηκα προκειμενου να γεννησω φυσιολογικα και ας παρακαλουσα στο τελος το γιατρο να με χωσει χειρουργειο!!!!!!! Άλλος στη θεση του θα προτιμουσε την ασφαλη οδο της καισαρικης, ομως ειναι οπαδος του φυσιολογικου τοκετου εφοσον δε διατρεχει κινδυνο το μπεμπε και η μαμα του!!!!

ΔΕν μετανοιωνω που ταλαιπωρηθηκα προκειμενου να γεννησω φυσιολογικα και ας παρακαλουσα στο τελος το γιατρο να με χωσει χειρουργειο!!!!!!! Άλλος στη θεση του θα προτιμουσε την ασφαλη οδο της καισαρικης, ομως ειναι οπαδος του φυσιολογικου τοκετου εφοσον δε διατρεχει κινδυνο το μπεμπε και η μαμα του!!!!

Συγχαρητήρια στο γιατρό σου!Άλλοι, με τόσες ώρες αναμονής θα σε είχα βάλει στο χειρουργείο με τη μια!Μπράβο τους, σπανίζουν-δυστυχώς-αυτοί οι γιατροί!Αλλά και σε σένα αξίζουν συγχαρητήρια!Να σου ζήσει ο μπέμπης!

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω αυτά που η καθεμια σας έχετε γράψει και πραγματικά παίρνω πολύ κουράγιο...

Σας ευχαριστώ πολύ όλες.

Θα τονίσω αυτό που γράφει η Mikio...

"Η ψυχολογία μέγα βοήθημα!!! Να είσαι θετική και να μη φοβάσαι τίποτα κοπέλα μου! Όλα καλά θα πάνε να σκέφτεσαι και μόλις ξεκινήσει η διαδικασία ότι είσαι δυνατή, ότι θα τα καταφέρεις κι ότι σε λίγες στιγμές...θα αντικρίσεις τον κόσμο όλο!!! Το μωράκι σου!!! Όνειρο! "

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...