Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καλλιέργεια κολπικού υγρού(πλήρης)

Recommended Posts

Καλησπέρα, είχα ένα πρόβλημα κολπίτις συγκεκριμένα... το θέμα είναι ότι πρέπει να κάνω την καλλιέργεια και έγραψα κανονικά την εξέταση στο ικα...αλλά μου έδωσαν μόνο το Έλενα ως διαθέσιμο που συνεργάζονται!!!και είχε ένα μήνα μετά ραντεβού!έλεος, τι πραγματα είναι αυτά εγώ τις επείγομαι και έχω πρόβλημα...τι να κάνω???που μπορώ να βρώ κάποιους που να συνεργάζονται με το ικα και να πάρω τα λεφτά μου πίσω μετά την εξέταση???μου φαίνεται τσάμπα πληρώνουμε ασφάλεια...ικα και κουραφέξαλα...σας ευχαριστώ πολύ!σας παρακαλώ απαντήστε μου γιατί πρέπει να τις κάνω το συντομότερο...:shock:

Διαφημίσεις

καλησπερα,

εχω κανει και εγω αυτην την εξεταση στο ικα και την εκανα αμεσως.

μια φιλη μου που χρειαστηκε να την κανει παρασκευη και δεν μπορουσε να παει στο ικα, πηγε εξω και πληρωσε 35?.

ρωτησε και αυτη αν μπορει να παρει τα λεφτα της πισω αλλα τιποτα.

νομιζω πως μαλλον δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

καλη επιτυχια στην εξεταση.

668bab1939.png

μηπως δεν ειναι η ιδια εξεταση..

εκανε καλλιεργει κολπικου υγρου, ετσι την εγραψε και σε εμενα ο γιατρος μου, για να δουν αν εχω μυκητες.

δεν ξερω αν εσυ θα κανεις κατι περισσοτερο.

παντως μεγαλη διαφορα στα χρηματα, τι να σου πω..

668bab1939.png

είναι πλήρης κολπική καλλιέργεια γιατί έχω κολπίτις ως νόσημα...ένα μικρόβιο στον κολπο εχει μπεί...εμένα με ενδιαφέρει να πάρω τα λεφτά μου πίσω από το ίκα...:evil:

Διαφημίσεις

Angel23 ρώτα και στη Βιοιατρική Αλίμου (εκτός αν είσαι μακριά). Μήπως θα έπρεπε να ξαναρωτήσεις στο ΙΚΑ αν έχουν κι άλλα συμβεβλημένα με την ασφάλεια εργαστήρια; Έχω την εντύπωση ότι και στα ιατρεία του ΙΚΑ στη Γλυφάδα πρέπει να γίνονται τέτοιες εξετάσεις αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσεις γιατί δε στο λέω με σιγουριά.

1457745k8p286od3g.gif

Καλησπερα κοριτσακι μου! Ευχομαι να βρεις ακρη το συντομοτερο δυνατο!

Ειχα κανει κι εγω εξεταση κολπικου υγρου και καλλιεργεια (αεροβια και αναεροβια) και ειχα πληρωσει στη Βιοιατρικη Αλιμου 34 ευρω. Μου ειχαν διευκρινισει βεβαια πως αν βρεθει καποιο μικροβιο θα πρεπει να πληρωσω αλλα 17 ευρω για το αντιβιογραμμα. Ευτυχως για εμενα αλλα και για την τσεπη μου, ειχε βγει καθαρη η εξεταση παρ' ολο που κι εγω ταλαιπωρουμαι χρονια με κολπιτιδες και -ακομα χειροτερα- με τραχηλιτιδες! :(

Επειδη δεν ειμαι σιγουρη ομως αν μιλαμε για την ιδια εξεταση (εσυ λες πληρης κι εγω λεω αεροβια - αναεροβια) κι επειδη εχει περασει πολυς καιρος απο τοτε, καλυτερα να τους κανεις ενα τηλεφωνο να τους ρωτησεις για τις τιμες και αν συνεργαζονται με το ΙΚΑ. Εκτος κι αν σου πεφτει μακρια ή αν δεν εχει καμμια σχεση η εξεταση που λες με αυτη που περιγραφω εγω!

Οπως και να εχει, καλη επιτυχια στην εξεταση, καλα αποτελεσματα και καλα ξεμπερδεματα με το ΙΚΑ! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Σας ευχαριστώ κορίτσια που μου απαντήσατε...:) τελικά, επειδή βαρέθηκα να ψάχνω και το θέμα είναι ότι θα μου κλείσουν ραντεβού μετά από πολύ καιρό και δεν έχω σκοπό να περιμένω γιατί την θέλω...πήρα πολλά ιατρεία!τεσπά, κατέληξα στα 87 ευρώ για πλήρη εξέταση περίπου 10 εξετάσεις είναι... απλά σκέφτομαι εαν θα μπορέσω να πάρω πίσω κάποια χρήματα και πωςςςςςςςςςςςς???Γνωρίζεται?

Διαφημίσεις

Angel,

το πιθανότερο είναι να πάρεις ελάχιστα χρήματα πίσω αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να καταθέσεις την πρωτότυπη απόδειξη στο ΙΚΑ της περιοχής σου στο τμήμα των Παροχών. Βέβαια ότι λεφτά πάρεις δεν θα τα πάρεις αμέσως αλλά ύστερα από κάνα δίμηνο περίπου..

μηπως ξερει καμια απο εσας η καλλιεργεια κολπικου υγρου για strep D, για ποιο λογο γινεται κ γενικα περι τινος προκειται???:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

88M1p3.png6KAgp2.png

• 7 months later...
  • 1 year later...
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω η κολπικη καλλιεργεια και το τεστ-παπ ειναι το ιδιο?

τεστ Παπανικολάου, με το οποίο εξετάζουμε τα κύτταρα του τραχήλου στο μικροσκόπιο. Η εξέταση γίνεται από ειδικό κυτταρολόγο. Με το τεστ Παπανικολάου, πέραν της αμέσου δυνατότητος αναγνωρίσεως ορισμένων μικροβίων (το τεστ Παπανικολάου βέβαια, δεν είναι μικροβιολογική άλλα κυτταρολογική εξέταση), υπάρχει η δυνατότητα να αναγνωρίσουμε ορισμένες αλλοιώσεις στην μορφολογία, στην μορφή δηλαδή στην εμφάνιση των κυττάρων του τραχήλου. Εάν λοιπόν το τεστ Παπανικολάου διενεργείται συχνά, διαπιστώνουμε τις αλλαγές αυτές αρκετά νωρίς, και μπορούμε πολύ εύκολα να τις αντιμετωπίσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα. Στις περισσότερες τραχηλίτιδες, το τεστ Παπανικολάου αποτελεί κοινό «μπούσουλα» για τον ιατρό, που τον βοηθάει να παρακολουθήσει την κατάσταση αυτή.

Η καλλιέργεια κολπικού υγρού, η μικροβιολογική δηλαδή εξέταση επιχρίσματος που λαμβάνεται από το κόλπο και επωάζεται επί δύο μέρες σε θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου (την θερμοκρασία του σώματος) με συνέπεια να δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθεί οποιοδήποτε μικρόβιο υπάρχει στην περιοχή, μας δίνει την δυνατότητα να αναγνωρίσουμε κάποιο μικρόβιο το οποίο, αν δεν θεραπευτεί, θα είναι πολύ δύσκολο να θεραπευτεί η τραχηλίτιδα. Έχει παρατηρηθεί, ότι τραχηλίτιδες στις οποίες κάνουμε συχνές καλλιέργειες κολπικού υγρού και κρατούμε τον κόλπο καθαρό, δίνοντας συχνά την κατάλληλη και αρμόζουσα θεραπεία για τα υπάρχοντα μικρόβια, τείνουν πολλές φορές να υποχωρήσουν. Έτσι λοιπόν, καλό θα είναι να κάνουμε καλλιέργεια κολπικού υγρού και να βρούμε το μικρόβιο εκείνο που φταίει πολλές φορές για την δημιουργία φλεγμονής στον τράχηλο.

Πηγή iatronet.gr

fDMup3.png

Τα μυαλά,όπως και τα αλεξίπτωτα,λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά !

Διαφημίσεις

τεστ Παπανικολάου, με το οποίο εξετάζουμε τα κύτταρα του τραχήλου στο μικροσκόπιο. Η εξέταση γίνεται από ειδικό κυτταρολόγο. Με το τεστ Παπανικολάου, πέραν της αμέσου δυνατότητος αναγνωρίσεως ορισμένων μικροβίων (το τεστ Παπανικολάου βέβαια, δεν είναι μικροβιολογική άλλα κυτταρολογική εξέταση), υπάρχει η δυνατότητα να αναγνωρίσουμε ορισμένες αλλοιώσεις στην μορφολογία, στην μορφή δηλαδή στην εμφάνιση των κυττάρων του τραχήλου. Εάν λοιπόν το τεστ Παπανικολάου διενεργείται συχνά, διαπιστώνουμε τις αλλαγές αυτές αρκετά νωρίς, και μπορούμε πολύ εύκολα να τις αντιμετωπίσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα. Στις περισσότερες τραχηλίτιδες, το τεστ Παπανικολάου αποτελεί κοινό «μπούσουλα» για τον ιατρό, που τον βοηθάει να παρακολουθήσει την κατάσταση αυτή.

Η καλλιέργεια κολπικού υγρού, η μικροβιολογική δηλαδή εξέταση επιχρίσματος που λαμβάνεται από το κόλπο και επωάζεται επί δύο μέρες σε θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου (την θερμοκρασία του σώματος) με συνέπεια να δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθεί οποιοδήποτε μικρόβιο υπάρχει στην περιοχή, μας δίνει την δυνατότητα να αναγνωρίσουμε κάποιο μικρόβιο το οποίο, αν δεν θεραπευτεί, θα είναι πολύ δύσκολο να θεραπευτεί η τραχηλίτιδα. Έχει παρατηρηθεί, ότι τραχηλίτιδες στις οποίες κάνουμε συχνές καλλιέργειες κολπικού υγρού και κρατούμε τον κόλπο καθαρό, δίνοντας συχνά την κατάλληλη και αρμόζουσα θεραπεία για τα υπάρχοντα μικρόβια, τείνουν πολλές φορές να υποχωρήσουν. Έτσι λοιπόν, καλό θα είναι να κάνουμε καλλιέργεια κολπικού υγρού και να βρούμε το μικρόβιο εκείνο που φταίει πολλές φορές για την δημιουργία φλεγμονής στον τράχηλο.

Πηγή iatronet.gr

Ευχαριστω πολυ! να'σαι καλα!

8HiKp2.png

(kalispera, signwmi gia tin aggliki grafh ksero den epitrepete apo tous kanones tou forum. kati exei pathi to pc kai den mporw sta ellinika na to epanafero)

eimai poli atixi:( shmera peira ta apotelesmata apo thn kolpiki kalliergeia kai exw mukites se megali anaptiksi:evil:. ti tha kanw pou apo aurio ksekinao antiviosi kai auto to mhna ksekinao kai tis eneshs.

peite mou ti gnwmi sas uparxei periptosi na empodisoun oi mikites tin oli diadikasia this eksosomatikis?

uparxei kopela pou exei petixi egkimosini kai na eixai mikites?

euxaristw kai signomh kai pali gia th grafei.

8HiKp2.png

γράψε στο google όπως είναι το παρακάτω :

site:parents.gr μυκητες και εξωσωματικη

ή ψάξε στο πεδίο αναζήτησης του parents και θα βρεις παρόμοιες συζητήσεις.

fDMup3.png

Τα μυαλά,όπως και τα αλεξίπτωτα,λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά !

Kalispera, episkeutika to ginaikologo mou kai mou eipai oti den epireazi thn eksosomatikh oi E.coli & candida kai mou edwse apo farmaka Augumentin,stabinalon, & kolpiki krema Lumexin

Yparxei kopela pou na exei parei kapia apo ta parapano farmaka se sindiasmo me tis enesis gia tin eksosomatiki?

Mou eipai oti oi E.coli & candida oti den epireazoun gia na petixi egkumosini alla egw fovame min epireasi

Sas parakalo poli peite mou ti gnwmisas!

8HiKp2.png

Kalispera, episkeutika to ginaikologo mou kai mou eipai oti den epireazi thn eksosomatikh oi E.coli & candida kai mou edwse apo farmaka Augumentin,stabinalon, & kolpiki krema Lumexin

Yparxei kopela pou na exei parei kapia apo ta parapano farmaka se sindiasmo me tis enesis gia tin eksosomatiki?

Mou eipai oti oi E.coli & candida oti den epireazoun gia na petixi egkumosini alla egw fovame min epireasi

Sas parakalo poli peite mou ti gnwmisas!

Η συμβουλη μου πρωτα να καθαρισεις τα μικροβια γιατη απο οσα γραφεις δεν ειναι ενα και ειναι κρυμα να κηνδινεψει η εξωσωματικη ,μετα την τεραπια επαναλαβε αλλη μια καλιεργια και τοτε χωρις ανυσηχειες πρωχορα για εξωσωματικη.Καλη επιτηχια!

3uyY.pngdpTGp3.png ]

Η συμβουλη μου πρωτα να καθαρισεις τα μικροβια γιατη απο οσα γραφεις δεν ειναι ενα και ειναι κρυμα να κηνδινεψει η εξωσωματικη ,μετα την τεραπια επαναλαβε αλλη μια καλιεργια και τοτε χωρις ανυσηχειες πρωχορα για εξωσωματικη.Καλη επιτηχια!

Ο γιατρος που με παρακολουθει μου ειπαι οτι δεν επιρεαζει, αλλα εγω εχω τους φοβους μου μην παει αδικα αυτη η προσπαθεια ειναι η τελευταια μου ελπιδα, γιατι λογο της οικον. κρισεις δεν θα μπορω να κανω αλλη και οσο τα σκευτωμαι ολα αυτα γινομαι πολυ κομματια.

Τον ρωτησα οταν τελειωση η θεραπεια να κανω επανεξεταση και μου ειπαι οτι δεν χρειαζεται, τι να πω...:confused:

ειμουν αιδιοδοξη απο τη στιγμη που εκανα την υστεροσκοπηση(Απριλιο) γιατι λεω παει λυθηκε το προβλημα και θα πανε ολα καλα τσουπ και παρουσιαζεται αλλο προβλημα, ειμαι ατυχη τελικα.

8HiKp2.png