Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σας,

Είμαι στην 38η εβδομαδα κυησης... Χθές επισκέφθηκα τον γιατρό μου και ο μπεμπακος μου είναι πάνω απο 3.500 κιλα! Μόνο που με φόβησε λιγακι γιατι μου είπε πως δεν έχει αρκετο υγρό η κοιλιά μου και την τετάρτη μου έκλεισε ραντεβού για να κάνω μια εξέταση "καρδιοτοκογραφημα". Δεν ξέρω γιατι αλλα μου έχει καρφωθεί στο μυαλό πως θα με κρατησουν να γεννήσω αν και το μωρο δεν εχει εμπεδωθεί ακομη...

Χρειάζομαι τα φώτα σας!!!! Πείτε μου τις εμπειρίες σας γιάυτην την εξέταση...

Ευχαριστώ πολύ....

Διαφημίσεις

Δε νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις καλή μου. Το καρδιοτοκογράφημα γίνεται συνέχεια στις τελευταίες εβδομαδες της κυησης το κανουν όλες οι κοπέλες και είναι για να παρακολουθούν τους χτύπους της καρδειάς του μωρού σου κυρίως. Επισης σε βάζουν έτσι στο κλιμα για την ημέρα του τοκετού που επίσης θα παρακολουθουν τους χτύπους της καρδιας του μωρου μς το μηχανημα για να βλέπουν αν όλα πανε καλά και οτι δε ζοριζεται το μικρό απο τις συσπάσεις. Είχα και εγώ λιγα υγρα τις τελευταίες βδομάδες και ο γιατρός μου το παρακολουθούσε. Εξι μερες πριν την πιθανή ημερομηνία αφου ειχαν λιγοστέψει αρκετά ο γιατρός μου είπε ότι την επόμενη θα προβαίναμε σε τεχνιτούς γιατι δεν επρεπε να περιμένουμε άλλο. Τελικά τη νυχτα μου εσπασαν τα νερά και έτσι κι αλλιώς πήγα για τοκετό. Σιγα σιγά φτανει και για σένα η ώρα εξάλλου είσαι στο μήνα σου. Εμπιστεύψου το γιατρό σου και όλα θα πάνε καλά. Σου εύχομαι χωρίς καθόλου πόνο να κρατησεις σε λιγες μέρες αγκαλία το παιδακι σου...αυτά απο τη δική μου εμπειρία δεν ειμαστε και γιατροί ομως.

Καλησπέρα από μένα! Καταρχήν δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι για την εξέταση... δεν είναι κάτι τρομερό! Σου βάζουν 2 στρόγγυλα πραγματάκια στην κοιλιά, ένα χαμηλά και ένα κοντά στον αφαλό (τα οποία τα στερεώνουν με ελαστικές κορδέλες) και τα συνδέουν σε ένα μηχάνημα και ακούς την καρδούλα του μωρού. Το μηχάνημα αυτό καταγράφει και τις συσπάσεις αν έχεις. Επίσης κρατάς ένα κυλινδρικό πράγμα και πατάς το κουμπί κάθε φορά που κουνιέται το μωρό. Εγώ ήδη έχω κάνει 3 μέχρι τώρα. Κάθε βδομάδα κάνω από τότε που μπήκα στο μήνα μου. Ελπίζω να βοήθησα!! Πάντως μην σε ανησυχεί καθόλου. Δεν είναι επώδυνο αλλά ευχάριστο γιατί για 30 περίπου λεπτά ακούς την καρδούλα του μωρού σου!!! Ακούγεται σαν κάλπασμα αλόγου!!!

an1cHjo0g410030MDAwMDkyZHwyMTQ3NDE4N2xqYXxlcGl0ZWxvdXMgaXJ0aGVzISEh.gif

έτσι ακριβώς είναι όπως τα λέει η ΄Πόπη. Απορώ πώς δεν το έχεις κάνει..από οτι ξέρω το κάνεις κάθε βδομάδα από τη στιγμή που θα μπεις στο μήνα σου. Το σημαντικό είναι να γίνει οτι είναι καλύτερο για το μωράκι σου..και αν είναι λίγο το υγρό ίσως είναι καλύτερα να βγει. Ο γιατρός σου θα ξέρει καλύτερα. Πάντως να μη στεναχωριέσαι, μετά την 37η εβδομάδα δεν είναι πρόωρο το μωρό. Φιλάκια

Διαφημίσεις