Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Recommended Posts

Καλησπέρα , Θέλω να βαφτίσω τον μπεμπούλη μου και πρόσφατα είδα στο Διαδίκτυο τον Άγιο Σπυρίδωνα στο Πόρτ Ράφτη και τρελλάθηκα! Γνωρίζει κανείς το τηλέφωνο? από τις εταιρείες 118.... δεν υπάρχει.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

το τηλέφωνο είναι το 22990 40040

πράγματι είναι πολύ όμορφο εκκλησάκι...πού θα κάνεις το τραπέζι μετά?

Εγώ έκλεισα εκεί ημ/μηνία αλλά μάλλον θα το ακυρώσω γιατί δεν βρίσκω κάτι οικονομικό για το τραπέζι και θα κάνουμε τη βάπτιση στη Νέα Μάκρη.

Με το καλό η βάπτισή σας!

Καλησπέρα,

το τηλέφωνο είναι το 22990 40040

πράγματι είναι πολύ όμορφο εκκλησάκι...πού θα κάνεις το τραπέζι μετά?

Εγώ έκλεισα εκεί ημ/μηνία αλλά μάλλον θα το ακυρώσω γιατί δεν βρίσκω κάτι οικονομικό για το τραπέζι και θα κάνουμε τη βάπτιση στη Νέα Μάκρη.

Με το καλό η βάπτισή σας!

Σε ευχαριστώ για το τηλέφωνο.Δεν ήξερα καν αν γίνονται Μυστήρια εκεί. Είχα ακούσει μότι δεν επιτρέπουν αν η εκκλησία ανήκει σε κάποια Μονή κτλ. Με το καλό και το δικό σου μπεμπάκι!

Εμείς δεν θα κάνουμε γλέντι λόγω πένθους. Θα βγάλω γλυκό και σουμάδα (καθότι Χιώτισσα) στην εκκλησία και μετά μάλλον θα πάμε με τους κουμπάρους και τους παππούδες μόνο για φαγητό.

Έχεις ασχοληθεί με θέματα και τέτοια πράγματα?

Ναι, γίνονται μυστήρια κανονικά.

Μόνο που δεν γίνεται έξω και με άφηνε να κάνω ελάχιστο στολισμό κολυμπήθρας.

Έχει ένα ταβερνάκι εκεί δίπλα αλλά μου έδωσε προσφορά για σαλάτα μπριζόλα πατάτες και φέτα και μου φάνηκαν πολλά. Μάλλον φούσκωσε το λογαριασμό επειδή άκουσε για βάπτιση. Άν πάτε εσείς θα σας χρεώσει κανονικά μάλλον. Κι αυτό πάντως βλέπει θάλασσα.

Εγώ θα έχω θέμα καλοκαιρινές αναμνήσεις. Θα έχω κι εγώ κάτι απο το νησί σου στη βάπτισή μας...μαστίχα Χίου στην εκκλησία και λικέρ μαστίχα μετά το φαγητό στη ταβέρνα που μ'αρέσει πολύ. Η σουμάδα τί είναι ακριβώς?

χελονάκι τελικά απ' ότι βλέπω πάει και η Νέα μΜάκρη θα μου στείλεις πμ για την τιμή που σου είπε? και Ν. Μάκρη εκεί κυμαινονται οι τιμές στα 35. Βέβαια το εκκλη΄σακι δτο Πόρτο Ράφτη είναι καλύτερο από αυτά της Ν. Μάκρης.

k4xS.jpg

Διαφημίσεις

Ναι, γίνονται μυστήρια κανονικά.

Μόνο που δεν γίνεται έξω και με άφηνε να κάνω ελάχιστο στολισμό κολυμπήθρας.

Έχει ένα ταβερνάκι εκεί δίπλα αλλά μου έδωσε προσφορά για σαλάτα μπριζόλα πατάτες και φέτα και μου φάνηκαν πολλά. Μάλλον φούσκωσε το λογαριασμό επειδή άκουσε για βάπτιση. Άν πάτε εσείς θα σας χρεώσει κανονικά μάλλον. Κι αυτό πάντως βλέπει θάλασσα.

Εγώ θα έχω θέμα καλοκαιρινές αναμνήσεις. Θα έχω κι εγώ κάτι απο το νησί σου στη βάπτισή μας...μαστίχα Χίου στην εκκλησία και λικέρ μαστίχα μετά το φαγητό στη ταβέρνα που μ'αρέσει πολύ. Η σουμάδα τί είναι ακριβώς?

Καλησπέρα,

πήρα το τηλέφωνο και μου βγήκε Άγιος Νικόλαος. Μάλλον θα πρέπει να πάω από εκεί.

Καλά, είσαι Χιώτισσα και δεν ξέρεις την Σουμάδα? Ήντα λες κόρη μου? Λολάθηκες? Όπως καταλαβαίνεις, είμαι Χιώτισσα και εγώ...

Καλησπέρα,

πήρα το τηλέφωνο και μου βγήκε Άγιος Νικόλαος. Μάλλον θα πρέπει να πάω από εκεί.

Καλά, είσαι Χιώτισσα και δεν ξέρεις την Σουμάδα? Ήντα λες κόρη μου? Λολάθηκες? Όπως καταλαβαίνεις, είμαι Χιώτισσα και εγώ...

γράψε λάθος. Τώρα διάβασα καλύτερα το μύνημα σου. Η σουμάδα είναι συμπηκνωμένος χυμός αμυγδ'αλου (κάτι σαν Αμαρέτο χωρίς αλκοόλ), το οποίο σερβίρεται στην Χίο σε τέτοιες εκδηλώσεις- γάμους και βαφτίσια.

Μάλιστα στην βάφτιση μπορείς και να το χρωματίσεις ανάλογα το θέμα σου με ειδικό χρώμα ζαχαροπλαστικής. είναι πανεύκολο. την αραιώνεις όπως κάναμε παλιότερα την συμπηκνωμένη πορτοκαλάδα -αν θες ρίχνεις χρώμα ή γρεναδίνη- και σερβίρεις...

Ώχ, δεν είχα δεί το μήνυμά σου!

Μήπως πήρα στον Αγ. Νικόλαο αρχικά και μου έδωσαν τον τηλ. του Αγ. Σπυρίδωνα? Θα μπερδέυτηκα με τόσες περιοχές εκκλησίες και κέντρα που ψάχνω...:rolleyes:

Δές πού ανήκουν οι εκκλησίες στο Πόρτο Ράφτη και πάρε να σου πούν του Αγ. Σπυρίδωνα.

Τη σουμάδα τη πουλάνε έτοιμη? Που μπορώ να τη βρώ? Μ'αρέσει σαν ιδέα...Ναι, δεν είμαι Χιώτισσα αλλά μ'αρέσουν ατ προϊόντα του τόπου σου και ότι έχει σχέση με μαστίχα...

Ώχ, δεν είχα δεί το μήνυμά σου!

Μήπως πήρα στον Αγ. Νικόλαο αρχικά και μου έδωσαν τον τηλ. του Αγ. Σπυρίδωνα? Θα μπερδέυτηκα με τόσες περιοχές εκκλησίες και κέντρα που ψάχνω...:rolleyes:

Δές πού ανήκουν οι εκκλησίες στο Πόρτο Ράφτη και πάρε να σου πούν του Αγ. Σπυρίδωνα.

Τη σουμάδα τη πουλάνε έτοιμη? Που μπορώ να τη βρώ? Μ'αρέσει σαν ιδέα...Ναι, δεν είμαι Χιώτισσα αλλά μ'αρέσουν ατ προϊόντα του τόπου σου και ότι έχει σχέση με μαστίχα...

Θα ξαναπροσπαθησω, που θα παει, θα το βρω...

Την σουμάδα ενδέχεται να την έχουν και κάβες ή μερικά σούπερ μάρκετ , είναι συμπυκνωμένες κα θέλουν αραίωμα.

Πάντως, αν θες και σε βολεύει, υπάρχει ένα μαγαζί στην Νοταρά στον Πειραιά , το έχει ένας παππούλης Χιώτης . αν είναι σου στέλνω στοιχεία.

το θέμα σου καλοκαιρινές αναμνήσεις πώς θα το στήσεις?

Καλό απόγευμα

Καλησπέρα,

Καλημέρα! Όντως πρέπει να κανονίσεις για την ημερομηνία από τον Άγιο Νικόλαο. Το ξέρω, γιατί κι εγώ βάφτισα την μικρή μου στο Πόρτο Ράφτη (στην εκκλησία της Παναγίας, που είναι στον Άγιο Σπυρίδωνα).

Γενικώς έχουν θέμα με το στολισμό. Βέβαια εμείς ήμασταν σε περίοδο πένθους και δεν είχα θέμα.

81332fc420.png

ad017ac402.png

Διαφημίσεις

• 3 years later...

Κορίτσια καλημέρα,

ψάχνω κι εγώ που να βαπτίσω την κόρη μου τον Ιούνιο του 2014. Πήγα αρχικά στην Αγ.Κυριακή στη Ν.Μάκρη και άκουσον-άκουσον μου ζήτησαν 200 ευρώ για να κρατήσουν την ημερομηνία και 100 ευρώ για να μην βάλουν άλλη βάπτιση ή γάμο μετά.

Γνωρίζεται αν και για τον γραφικότατο Αγ.Σπυρίδωνα έχει την ίδια ταρίφα? Αν κάποια κοπέλα έχει κάνει βάπτιση εκεί σας παρακαλώ να μου πει λεπτομέρειες. Γενικότερα θα ήθελα ιδέες για γραφικά κυρίως παραθαλάσια εκκλησάκια.

Ευχαριστώ πολύ!

δεν έχει ταρίφα ο Αγ. Σπυρίδωνας! Υπάγεται πράγματι στον Αγ. Νικόλαο, οπότε εκεί θα πάρεις τηλ να κλείσεις ημερομηνία, αλλά δεν σου ζητάνε τίποτα, παρά μόνο σε παίρνουν τηλ λίγες μέρες πριν το μυστήριο να είναι σίγουροι ότι ισχύει και σου ζητάνε να φέρεις μαζί ληξ. πράξη γέννησης τέκνου. (δεν θυμάμαι αν θέλουν και κάτι άλλο)

Επίσης τα 35 ευρω που είδα παραπάνω είναι πάρα πολλά, αν ρωτήσεις ταβέρνες στην περιοχή θα σου πουν πολύ λιγότερα.

Πολύ ωραία (κατ εμέ πιο όμορφη από τον Αγ. Σπυρίδωνα) είναι και η εκκλησία της Αγ. Μαρίνας στο Π. Ράφτη. Αυτή υπάγεται στην Μητρόπολη του Μαρκόπουλου, όχι στον Αγ. Νικόλαο, οπότε θα πρέπει να συνεννοηθείς με αυτούς για να την κλείσεις. (Αγ. Κωνσταντίνος είναι νομίζω η Μητρόπολη του Μαρκόπουλου)

Κοντά στην Αγ. Μαρίνα έχει το conga, που εμάς μας έκανε 23?/άτομο με ορεκτικό και σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό και αναψυκτικά/κρασί. (γιαυτό λέω πως τα 35? μου φαίνονται τρελλό ποσό)

επίσης υπάρχει για τραπέζι και ο παιδότοπος στο Π. Ράφτη, που κάνει καλές τιμές για φαγητό και έχει καλή εξυπηρέτηση, αν έχετε πολλά παιδάκια καλεσμένα και δεν θέλετε να τρέχουν στα πόδια σας.

Ό,τι άλλο θες ρώτα, γιατί δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό.