Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και spray frontline στα σκυλάκια μας.

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα. Εϊμαι καινούργιο μέλος στο forum σας και έχω μια πολύ μεγάλη απορία. Αλλα ας ξεκινήσω απο την αρχή. Είμαι και εγώ στην αρχή της εγκυμοσύνης μου και έχω στο σπίτι ένα σκυλάκι το οποίο το υπεραγαπώ. Αυτό το χρονικό διάστημα μένω στο σπίτι γιατί έχω πάρει άδεια απο την δουλειά και μου κάνει τρομερή παρέα.

Οταν διαπίστωσα την εγκυμοσύνη μου πήγα αρχικά σε έναν γιατρό ο οποίος μόνο που δεν μου είπε να πετάξω το σκυλάκι μου στο δρόμο.Ακόμα θημάμαι σε μιά μου ερώτηση την απάντηση του:"OΙ ΣΚΥΛΙΑ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ Η ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ".

Φυσικα μετά απο αυτό αλλαξα γιατρό και πήγα σε άλλον ο οποίος μου είπε οτι δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΝΔΥΝΟΣ Απο το σκυλι.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω όσες απο εσας εχετε σκυλακια τι κανετε με την αμπουλα frontline. Ρωτάω γιατι ο γιατρός μου είπε να αποφευγω να ερχομαι σε επαφη με χημικα ειδικα τους πρώτους μήνες.

οταν την βαζατε αφηνατε το σκυλο να περιφερεται κανονικα στο σπιτι? μετά απο ποση ώρα τον αγκίζατε?

Ευχαριστω προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Κι εγώ το ίδιο με το σκυλακο μου.. Ο κτηνίατρος με ειχε συμβουλεψει να βαζω την αμπουλα με χειρουργικά γαντια και να αποφευγω την επαφή για λιγες ωρες...

Απαραδεκτος ο πρωτος γιατρός...ακου λογική....!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Καλημέρα!

Έχω 3 σκυλιά και τους βάζω κι εγώ την αμπούλα με γάντια.

Πέρα από την απέχθεια για τον πρώτο γιατρό, να σου πω ότι έχω διαβάσει (και διαπιστώσει στην πράξη) ότι το "dog petting" (χάδι στο σκύλο) ρίχνει την πίεση της εγκύου και τη χαλαρώνει!

Ειμαι και εγω μια χαροκαμενη σκυλομανα που οταν εχασα το σκυλακο μου ημουν 6 εβδομαδων εγκυος! Εχω να πω πως πολυ λυπαμαι για τον πρωτο γιατρο αλλα δυστυχως οταν μεγαλωνουμε με αυτα τα μυαλα οση επιστημονικη γνωση και να εχουμε δεν αλλαζουν!

Δυστυχως στην Ελλαδα αυτο ειναι θεμα κακης παιδειας απο παππου προς παππου.

Φυσικα δεν μας ενοχλει μια απολυμανση στο κτιριο οπου μενουμε,ενα αντικουνουπικο το καλοκαιρι, οι πτητικες ενωσεις στις βαφες μαλλιων ,τα μανο,τις λακ,το καυσαεριο και τα φυτοφαρμακα που ψεκαζονται στα λαχανικα ασυδοτα και σε ποσοτητες που οι πιο πολλοι αγροτες δεν ειναι σε θεση να ελεγξουν ... και ολα αυτα για να σκοτωσουν παρασιτα ομοιου τυπου με τους ψυλλους!

Φυσικα και πρεπει να εισαι προσεκτικη εν κατακλειδει ειδικα το πρωτο τετραμηνο αλλα οχι υπερβολες.Σχολαστικη καθαριοτητα στο σπιτι και κανονικα την αμπουλα του με γαντι και πολλα χαδακια( αλλα πριν βαλεις τα χερια στο στομα πλυνε τα )...

Επισης μην ξεχνας οτι η αμπουλα απορροφαται αποτο δερμα και οχι απο την τριχα οπως πολλοι νομιζουν!

Διαφημίσεις

εγω αλλαξα γιατρο γιατι μου ειπε να διωξω τις γατες μου που ειναι μεγαλωμενες απο μια σταλια με κλειστα ματια με μπιμπερο κ μπολικο ξενυχτι κ φυσικα με την πρωτη κουβεντα που ειπε πρεπει να απομακρυθουν η γατες εγινα εξαλλη ο αντρας μου ειπε στο γιατρο οτι δεν προκειτε να με ξαναδει οπως κ εγινε

και γω ειχα (και εχω) σκυλο και γατες, και κατα την περιοδο της εγκυμοσυνης και τωρα..

η παιδιατροης ηταν ενθερμη φιλοζωη, και μου ειχε πει πως τα παιδια που μεγαλωνουν με ζωα σπανια παρουσιαζουν αλλεργιες..

οσο αναφορα την εγκυμοσυνη, απλα δεν ασχολιομουν εγω με τα ζωα, αλλα ο αντρας μου.. εκεινος τα καθαριζε, τους εβαζε αμπουλες και ολα τα σχετικα....

στην αρχη της εγκυμοσυνης ημουν επιφυλακτικη και δεν τα χαιδευα και ημουν λιγο απομακρη, οσο περναγε ο καιρος ομως, και εβλεπα οτι ολα πανε καλα, χαλαρωσα και γω, και επαιζα με τα ζωα και ολα καλα...

εμενα δεν τους αρεσει να τους κρατας αγκαλια ειναι με τις ωρες την ημερα που εκανα το τεστ ειχα παθει ενα σοκ απο χαρα κ ετσι ξαπλωσα στον καναπε κ ηρθε το μαυρογατο μου το αντρακι μου ξαπλωσε στο πλαι κ εβαλε το κεφαλι του πανω στην κοιλια μου κ γουργουριζε επαθα σοκ τοση τρυφεροτητα ειχα να νιωσω απο αυτο το γατι απο το καιρο που το ταιζα με το μπιμπερο μπεμπακι που ηταν τα λεω κ βουρκωνω

και μενα, κανανε σα τρελα για την κοιλια μου!! ειδικα ο μεγαλος, ερχοταν και μου την πατουλιζε πατ πατ πατ....

αμα δειτε τι του κανει τωρα η μικρη!!!!! :rolleyes:

και καθεται ο καημενος, και της τριβεται, και την μυριζει και κοιμαται στα ποδαρακια της....

Και μενα ο γυναικολογος μου, μας ειπε να βγει απ'το σπιτι μας το σκυλακι μας στην εγκυμοσυνη μου. Εχουμε ενα μικρουλι κανις...

Τον εβγαλε στο μπαλκονι ο αντρουλης μαζι με το σπιτακι, παιχνιδακια κλπ ολο το πακετο και απο το πρωτο δευτερολεπτο ο μασιστας (:P) αρχισε να κλαιει και να γρατζουναει το τζαμι...

Εψαξε ο αντρουλης στο νετ και ενημερωθηκε και ο μασιστας επεστρεψε απλως περιοριστηκε στο αδειο δωματιο που εχουμε και βαλαμε στην πορτα καγκελακι...

Τωρα τριγυρναει παντου, εκτος απο το δωματιο του μπεμπουλη

Διαφημίσεις

Δεν θα μπορούσα να διανοηθώ οτι θα ήμουν μακριά απο τη σκυλίτσα μου....άλλωστε αυτή ήταν το γούρι μας...έμεινα έγκυος 2 μήνες μετά απ' όταν την πήραμε ενώ προσπαθούσαμε 3 χρόνια και με διάφορα προβλήματα...την έχουμε σαν παιδί μας.

gNrhp2.png

πειτε μου βρε κοριτσια υπαρχει πιο ομορφη σκηνη απο ενα μωρο κ ενα ζωακι να ειναι μαζι εχω δει φωτογραφιες απο φιλες μου με τα παιδια τους κ τις γατες τους κ ειναι χαρμα αντε να ερθει το μωρο να βγαλω φωτο να σας τις βαλω να δειτε

Δεν υπηρχε ουδεμια περιπτωση να εδιωχνα τις γατουλες μου επειδη θα το ελεγε ενας αχρηστος γιατρος!Η επιστημη εχει προχωρησει και σε καμια περιπτωση τα ζωα δεν θα βλαψουν μια εγκυο ή ενα μωρο!Εχω φαει τριχες με το τσουβαλι,εχω μεγαλωσει με ζωα απο μωρο και ουδεποτε ειχα προβλημα!

Ενας ανθρωπος που τηρει τους κανονες υγιηνης δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.

Κανουμε χειραψια στο δρομο με ενα καρο ανθρωπους που δεν εχουμε ιδεα τι εχουν πιασει πιο πριν,υπαρχουν ανθρωποι που σταζουν ιδρωτα και κανουν μπανιο μια φορα την εβδομαδα και κατουρανε πισω απο αμαξια.Τα ζωα μας πειραξαν τωρα!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...