Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Την γνώμη σας για baby sitter

Recommended Posts

είμαστε αυτή την εποχή σε διαδικασία επιλογής baby sitter για την μικρή μας.

Έχουμε δει αρκετές κοπέλες και κυρίες, μερικές ιδιαίτερα αξιόλογες αλλά δυσκολεύομαι να αποφασίσω και βρίσκομαι στο εξής σημείο.

Από την μια σκέφτομαι να επιλέξουμε μια κυρία με εμπειρία, μεγαλύτερης ηλικίας που να έχει μεγαλώσει αρκετά παιδάκια και να ξέρει, από την άλλη αυτές οι κυρίες έχουν τις ιδέες και τον τρόπο τους για να μεγαλώνουν παιδιά και φοβάμαι μήπως με αγνοεί σε ότι θα της λέω και κάνει ότι νομίζει αυτή.

Έχει καμία σας ανάλογη εμπειρία; Μήπως είμαι υπερβολική που σκέφτομαι έτσι;

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

είμαστε αυτή την εποχή σε διαδικασία επιλογής baby sitter για την μικρή μας.

Έχουμε δει αρκετές κοπέλες και κυρίες, μερικές ιδιαίτερα αξιόλογες αλλά δυσκολεύομαι να αποφασίσω και βρίσκομαι στο εξής σημείο.

Από την μια σκέφτομαι να επιλέξουμε μια κυρία με εμπειρία, μεγαλύτερης ηλικίας που να έχει μεγαλώσει αρκετά παιδάκια και να ξέρει, από την άλλη αυτές οι κυρίες έχουν τις ιδέες και τον τρόπο τους για να μεγαλώνουν παιδιά και φοβάμαι μήπως με αγνοεί σε ότι θα της λέω και κάνει ότι νομίζει αυτή.

Έχει καμία σας ανάλογη εμπειρία; Μήπως είμαι υπερβολική που σκέφτομαι έτσι;

Αχ, μακαρι να βρεις αυτο που θες κοριτσι μου, σου το ευχομαι. Εγω προσωπικα δεν εχω καμια εμπειρια απο αυτο. Αλλα δεν σε βρισκω ΚΑΘΟΛΟΥ υπερβολικη. Το να δωσεις την ευθυνη του μεγαλωματος του παιδιου σου σε μια ξενη γυναικα ειναι τεραστια αποφαση (για μερικους αναγκαστικη φυσικα) και πολυ δυσκολη και θελει (για μενα) φοβερο ξεκοκαλισμα....στην θεση σου να μην σου πω οτι οταν εβρισκα την εν λογω κυρια θα εκανα τυχαια ΝΤΟΥ στο σπιτι εκει που δεν το περιμενε να δω τι κανει στο παιδι και πως....ή μπορει να την παρακολουθουσα κιολας χωρις να το ξερει μεχρι να σιγουρευτω......Σε καταλαβαινω παντως πολυ. Ηταν να παρω και εγω γυναικα και να αρχισω δουλεια στον χρονο επανω. Βασικα ηθελα γυναικα απο πολυ νωρις και ολο το πηγαινα και πιο πισω και πιο πισω και στο τελος παραιτηθηκα και αποφασισα να την μεγαλωσω εγω την μικρη και να μην την δωσω σε ξενο ανθρωπο παρα μονο σε παιδικο σταθμο μετα τα 3 και βαλε. Ξερω οτι δεν ειναι επιλογη για ολους αυτο, οποτε σου ευχομαι το καλυτερο. Απλα κρατα το νου σου......:(

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

μια μεγαλη κυρια που εχει εμεπιριες πιστευω θα εχει μάθει να σέβεται κ τις απαιτησεις των γονιων!!!

για μενα πιστευω καλυτερα να βρεις μια κυρια

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

εγω φοβαιμαι οτι οι μεγαλες δεν υπακουνε ευκολα.αναλογα κ το χαρακτηρα βεβαια.αν βρεις μια κοπελα που να ειναι κ σοβαρη κ ψυχραιμη καλα θα ειναι

Εδώ και 1 μήνα βλέπουμε υποψήφιες και να πω την αλήθεια σε όλες κάτι βρίσκω.

Διάβασα κάπου ότι αν δεν μπορεί η μητέρα να βρει καμία που να της αρέσει ενώ αντικειμενικά κάποιες είναι κατάλληλες τότε δεν είναι έτοιμη να αφήσει το μωρό της σε άλλον, μόνο που εμένα ο καιρός τελειώνει... :(

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

Αυτό το δίλημμα το είχα κι εγώ...Τελικά κατέληξα σε μια νεαρή κοπέλα, που έχει πτυχίο βρεφονηπιοκόμου και μπορεί να μην έχει δικά της παιδιά, αλλά έχει μεγαλώσει αρκετά μωράκια και παιδάκια.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη, έχει όρεξη, κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ό,τι της λέω και γενικά τα πάνε πολύ καλά. Με τις πιο μεγάλες κυρίες, είχα κι εγώ αυτόν τον προβληματισμό και επειδή δεν μπορώ να κάνει η καθεμία ό,τι θέλει με το δικό μου παιδί, διάλεξα μια πιο μικρή.

Βέβαια, έχω φίλη, που ακριβώς για τους αντίθετους λόγους, διάλεξε μεγάλη κυρία και απέρριψε μια κοπέλα που είδε. Αυτό είναι καθαρά θέμα των γονιών (για να μην πω της μαμάς) και πρέπει εσύ να αποφασίσεις.

Θα σου πρότεινα (αν δεν το έκανες ήδη) να αφήσεις το μωρό μαζί και με τις πιο μεγάλες και με τις πιο μικρές, για να δεις πώς τα πάει το παιδί μαζί τους.

Δε νομίζω να σε βοήθησα και πολύ...Σκέψου εσύ τι θες?Αν φοβάσαι αυτό που αναφέρεις, τότε ρώτα την ευθέως:πχ. μια ερώτηση:"το μωρό κλαίει και δεν κοιμάτα. Τι κάνεις?" Αν μου πει "α παπαπαπα, δεν μπορώ να κλαίει, θα την πάρω αγκαλιά!", ε, τότε θα καταλάβω ότι αν της πω "αστο να κοιμηθεί", θα το αγνοήσει!Ή "δεν τρώει, τι κάνεις?" αν πει "δοκιμάζω να του δώσω κάτι άλλο, ότι της αρέσει" καταλαβαίνω ανάλογα....Επίσης μη θεωρείς καθόλου υπερβολική την οποιαδήποτε σκέψη και προβληματισμό σου!Παιδί εμπιστεύεσαι και όχι το μπουφάν σου!

καλα σιγουρα για μενα, καμια αλλη γυναικα ουτε καν γιαγια δεν θα ανταποκρινεται πληρως στις απαιτησεις σου για να σου κραταει το δικο σου μωρο.

εγω βρηκα γυναικα απο αγγελια οταν χρειστηκε να επιστρεψω στη δουλεια κ ο μικρος ηταν 12 μηνών. ειδα αρκετες καμια 15 αρια κ μετα που φευγαν τις βαθμολογουσα σε μια λιστα στο excel που ειχα φτιαξει:-)

απο οσες ειδα μονο 3 κατεληξα οτιθα μπορουσα να τις εμπιστευτω ( οσο γινεται βεβαια) ειδα τις 2 μια δευτερη φορα κ κατεληξα στη μια και με βαση οτι ειδα αλλα πιο πολυ να σου πω απ το ενστικτό τοσο το δικο μου αλλα κ στις αντιδρασεις του μικρου ( ειχε τελειως διαφορετικες αντιδρασεις σε καθε μια γυναικα που εβλεπε)

τελικα τωρα την εχω ενα χρονο και βάλε και ειμαι ευχαριστημενη. κανει αυτα που της λεω και γενικα οταν θελει να παρει μια πρωτοβουλια σε κατι, με ρωταει πρωτα. αν εβαζα ολη τη συμπεριφορα της στο μικροσκοπιο παντα βρισκω θεματακια αλλα επειδη δεν ειναι ιδιαιτερα σημαντικα, τα αφηνω.

Εμενα η ηλικια δεν ηταν τοσο σημαντικο κινητρο αλλα μαλλον οι μεγαλυτερες εχουν ενα λογο παραπανω. Ένα απ τα βασικά για μενα ηταν να εχουν οπωσδηποτε παιδι κι αυτες,για πολλούς λόγους.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Τον μεγάλο μου γυιο, όταν ήταν μωράκι, τον κράταγε μια κοπελίτσα 20 χρονών.

Είχε πολύ όρεξη, έπαιζε μαζί του, γενικά ήμουν ευχαριστημένη.

Τον δεύτερο πάλι τον κράτησε μικρή κοπέλα, γύρω στα 20 κι απ' αυτήν έμεινα ευχαριστημένη.

Μετά γνώρισα την κυρία που κρατάει τώρα το τρίτο. Είναι σε ηλικία γιαγιάς κι ακόμα κι αν κάνει πράγματα διαφορετικά από μένα, δεν με πειράζει αυτό, γιατί εμπιστεύομαι την εμπειρία της και βλέπω ότι ακόμα κι αν γίνονται μ΄άλλο τρόπο, γίνονται σωστά.

Καμία πάντως δεν έκανε κάτι αντίθετο άπό αυτό που ζητούσα.

Μεγαλύτερη σημασία από την ηλικία, πιστεύω ότι έχει το κατά πόσο σου εμπνέει εμπιστοσύνη και πόσο ταιριάζουν οι αντιλήψεις σας.

Διάβασα κάπου ότι αν δεν μπορεί η μητέρα να βρει καμία που να της αρέσει ενώ αντικειμενικά κάποιες είναι κατάλληλες τότε δεν είναι έτοιμη να αφήσει το μωρό της σε άλλον, μόνο που εμένα ο καιρός τελειώνει...

Τι μου λες τώρα...Έκλαιγα κάθε μέρα όταν έκλεινα την πόρτα να φύγω...Και δεν μπορώ να πω, αχάριστη να μην είμαι, 12 μήνες κάθησα με το μωρό...Όλε μου ξένιζαν, αλλά πλέον, αφού βλέπω ότι το μωρό μου είναι καλά με την κοπέλα, γελάει και μαθαίνει πράγματα, ο πόνος είναι κάπως λιγότερος....

καλα σιγουρα για μενα, καμια αλλη γυναικα ουτε καν γιαγια δεν θα ανταποκρινεται πληρως στις απαιτησεις σου για να σου κραταει το δικο σου μωρο.

Και γω αυτό πιστεύω...Εγωιστικό???Μπορεί, αλλά το πιστεύω, για το δικό μου παιδί.Και ναι, κι εγώ αν περάσω από μικροσκόπιο τη συμπεριφορά της κοπέλας, όλο και κάτι θα βρω, αλλά για μένα προέχει η κοπέλα να φροντίζει για την ασφάλεια του μωρού. Αφού το παιδί μου είναι ασφαλές, ταϊσμένο, αλλαγμένο, κοιμάται την ώρα που πρέπει, παίζει και γενικά είναι χαρούμενο και ήρεμο, είμαι ευχαριστημένη.

Διαφημίσεις

Εγώ θα προτιμούσα νεαρότερη κοπέλα παρά κυρία μεγαλύτερης ηλικίας, η οποία ενδεχομένως να είχε εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις από μένα και να μην είχε τόση ενέργεια και όρεξη για παιχνίδι. Αλλά τελικά εξαρτάται από το συγκεκριμένο άτομο. Η δική μας είναι γύρω στα 35 - 40, με εμπειρία 15 χρόνων. Ευτυχώς είναι πολύ δεκτική σε οδηγίες και υποδείξεις και ταιριάζουν και οι απόψεις μας σε θέματα διαπαιδαγώγησης (πχ όταν κάνει πείσματα η μικρή, ο τρόπος που χειρίζεται την κατάσταση μου αρέσει πολύ και μοιάζει με τον δικό μου).

Ένα απ τα βασικά για μενα ηταν να εχουν οπωσδηποτε παιδι κι αυτες,για πολλούς λόγους.

δεν ξερω αν παιζει ρολο..οταν εκανα αυτη τη δουλεια μικροτερη δενομουν πολυ με τα παιιδα κ μια χαρα πηγαιναν ολα..

αχ...αυτες οι μπειμπι σιτερς!!!!!! Εγω τον μεγαλο μου τον αφησα στη γιαγια. Τωρα ειναι 3.5 χρονων και ακομη με τη γιαγια. Θα τα παω παιδικο τον Σεπτεμβρη που θα ειναι 4. Η μαμα μου όμως δε μπορει να κρατησει 2. Επίσης εχει και η αδερφη μου τωρα ενα κοριτσακι. Οπότε αναγκαστικα καταφευγω στη λυση γυθναικας. Ειχα βαλει αγγελια. ρθαν καμια 10αρια . Βρηκα και μια αλλη αγγελια στην εφημεριδα απο καποια κυρια που ζηταγε δουλεια, ερθε και αυτη. Εξ αρχης, και μαλιστα απο το τηλεφωνο, η τελευταια κυρια μου αρεσε. Την προσελαβα. Ειναι 55 χρονων, γιαγια η ιδια δυο διδυμων αγοριων τα οποια μεγαλωσε μεχρι 3 χρονων και γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενη. Ο μικρουλης μου ειναι 2.5 μηνων και η γυναικα ερχεται εδω και 1.5 μηνα. Η μαμα μου ανεβοκατεβαινει και ψιλοβλεπει και εγω ανα πασα στιγμη μπορει να ερθω σπιτι...αλλα όλα αυτα δεν εχουν σημασια...ποτε δε θα την εμποιστευτω 100% όπως ποτε δε εμπιστευτηκα τη μαμα μου. πόσο μαλλον μια ξενη γυναικα.

Τωρα τελευταια όλοι οι γνωστοι μου λενε να βαλω καμερε και θα το κανω. Δεν εχω συγκεκριμενες υποψιες αλλα νιωθω ότι το οφείλω στο παιδι μου.

Παρ΄όλο που ειναι 55 χρονων ειναι πολυ ευγενικη και συζητησιμη κυρια. Δε νομιζω ότι το να συννενοηθεις με καποιον εχει να κανει με την ηλικια.

Καλη επιτυχια!! Να ειναι καλα τα παιδακια μας

σημερα αφησα πρωτη φορα το μωρο με την κοπελα.ειμαι πολυ ευχαριστημενη.το μωρο εκλαψε οταν εφυγε!!(το σκατο σε μενα δεν το εχει κανει!!).για μενα τα βασικα στοιχεια μιας babysitter ειναι να ειναι εξυπνη και ηρεμη και να εχει και καποια εμπειρια.η κοπελα που κραταει το δικο μου μωρο δεν ειχε ξαναδουλεψει σαν babysitter,αλλα μεγαλωσε διδυμακια(οποτε εχει τεραστια εμπειρια!).δεν θα επελεγα ποτε μεγαλη γυναικα(πανω απο 50).η δικια μας babysitter ειναι 42.επισης δεν θα επελεγα και πολυ μικρη (18-22).ομως,ολα ειναι σχετικα.νομιζω πως το ενστικτο ειναι αρκετα ισχυρο στοιχειο,για να σε οδηγησει στην σωστη επιλογη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...