Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΡΕΜΟΥΛΕΣ!!

mimoula

Recommended Posts

Καλημερα σε ολο το φορουμ!Το μωρακι μου ειναι 5μιση μηνων και ο γιατρος μας ειπε πως τον επομενο μηνα που 8α κανουμε τα επομενα εμβολια θα ξεκινησουμε με τροφουλες (ρυζαλευρο,φρουτοκρεμα και χορτοσουπα)

Ειναι το πρωτο μου παιδακι κ οσο να ειναι εχω καποιες φοβιες και ανυσηχιες!

Δεν θα μου πνιγεται?? ξερει να καταπιει??? θα του δινω και νερο ?? και ποσο νερο θα πινει καθε φορα?? ειναι πολλα τα ερωτηματα και ντρεπομαι κατα μια εννοια να ρωτησω τον γιατρο μας.ειναι εντελως χαζο μονο που το λεω το ξερω αλλα.....

Για πειτε μου τις δικες σας εμπειριες. Πως αντρεδρασαν τα μωρακια σας στις τροφες?? το γαλα πρωι και βραδυ το δινατε??

Σας ευχαριστω και συγνωμη για το μεγαλο ποστ.

line_m121_beg_40_time_1250136000_text_ef20e3e9efeae1f220eceff520e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

Μην ανχωνεσαι.....και γιατί ντρέπεσαι να ρωτήσεις τον γιατρό σου?????Δεν ήσουν και από χθές εμπειρη μαμά....τον γιατρο γιαυτό τον έχουμαι και τον πληρώνουμε οχι μόνο για να μας κανει τα εμβόλια άλλα και για να τον ρωτάμε και για ότι μας απασχολεί.Εμένα πάντως ο μπέμπης μου ελιναι 5 μηνών και 1 εβδομάδας και εδώ και 1 βδομάδα αρχίσαμε να τρώμε ριζάλευρο.Μην φοβάσε δεν πρόκειται να πνιγει γιατί στην αρχή θα του την κάνεις την κρεμούλα λιγάκη νερουλή και σιγά-σιγα θα μαθει.....Δεν θέλει ανχος..'ολα θα πάνε καλά και να συμβουλευεσαι τον γιατρό σου....Να χαίρεσαι το μωράκι σου...

Καταρχην θα ρωτας τα παντα τον παιδιατρο σου ειναι υπευθυνος για το παιδι σου και εξαλλου τον πληρωνεις.

Απ΄την στιγμη που ξεκινας στερρεες τροφες θα πινει νερακι. Ειναι δυσκολη φαση γιατι η μονη γνωριμη γευση που εχουν ειναι απο το γαλα τους. Υπομονη μην νομιζεις οτι θα φαει ολοκληρο πιατο. Σιγα σιγα 2 κουταλιτσες για αρχη, 4 την επομενη......Εμενα η δικια μου, μου εβγαλε την ψυχη αλλα στο τελος μετα απο 1 μηνα το ετρωγε ολο το πιατακι της. Δυσκολο παιδι στο φαγητο. Με ξετιναζει ωρες ωρες.

Γαλα ναι πρωι και βραδυ. Μην ανυσηχησεις ομως αν το βραδυνο της δεν το πινει στην αρχη ολο ειναι γιατι θα ειναι χορτασμενη απο την κρεμα την απογευματινη.

Το νερό στην αρχή μπορεί να το αηδιάζει και να μην το πίνει καθόλου. Οταν όμως μπουν τα λαχανικά και το κρέας εκει θα δεις που θα το ζητάει το νεράκι. Καλά μην φανταστείς ότι θα πίνει και ποσότητες βέβαια...εσύ θα του δίνεις το μπιμπερό και θα βλέπεις αντιδράσεις.

Επίσης στην αρχή μπορέι να δυσκολεύεται με το κουτάλι γιατι δεν θα ξέρει τι να κάνει και πως να φάει αλλά σιγά σιγά όλα θα παρουν το δρόμο τους....Εγώ στην αρχή την τάιζα με την πιπίλα για να μάθει τη γεύση μετά λίγο κουτάλι και στο τέλος το συνηθισε!!

Όπως όλες οι μανούλες έτσι κι εσύ θα τα κάνεις, μη φοβάσαι καθόλου!!

Γεια σου Μιμούλα!!! Χάθηκες βρε ψυχή!!! Γιατί δεν έρχεσαι από το καφέ?? Η daskala είμαι με άλλο όνομα.

Στο θέμα σου: Σήμερα ο μικρός έφαγε την πρώτη του κρέμα! Δλδ όχι ακριβώς έφαγε... Την έφαγε το πάτωμα, η σαλιάρα, το παντελόνι μου, το καρεκλάκι του, τα αυτιά του και η μύτη του. :lol: Περιμένεις πώς και πώς αυτή τη στιγμή, αγοράζεις ένα σωρό κουζινικά και σαλιάρες, ανοίγεις την κάμερα και... ο μικρός ξινίζει τα μούτρα του, φτύνει και μετά σφραγίζει και το στόμα!!! Συμπέρασμα: Δεν ξέρει να φάει και η επιχείρηση "πρώτη κρέμα" συνεχίζεται κι αύριο, ελπίζω με μεγαλύτερη επιτυχία!

Διαφημίσεις

Εχω την πρωτη φορα της με κρεμα γραμμενη σε βιντεο. Ηταν μια μιξη τρομου-αηδιας-περιεργιας-αηδιας-αναγουλας-περιεργιας-αηδιας με αυτη ακριβως την σειρα. χεχεχεχεχε......σιγα σιγα και θα σε οδηγησει μονο του το παιδι στο τι τρωει. Εμεις ξεκινησαμε 6 μηνων, σταματησε ΤΕΛΕΙΩΣ 7-8 και ξαναρχισε στον 9ο και μετα ειμαστε ψιλο ΟΚ αν και στις ποσοτητες χωλενουμε. Νερο της δινω οσο θελει εκεινη. Στις αρχες δεν το γουσταρε με την καμια οσο ομως αρχισε και περισσοτερο σταθερες και πολλες γευσεις που την μπουχτιζαν και εβλεπε οτι το νερο ξεκουραζει το στομα της απο το μπουχτισμα (γευσεων) τοσο το ζηταγε. Τωρα πινει αβερτα. Εχει πνιγει κανα δυο φορες αλλα τιποτα σοβαρο. Εννοω τιποτα που ενα χτυπημα στην πλατη δεν το ελυσε. Αλλα ετσι και αλλιως ολα ειναι πολτοποιημενα προσεχτικα οποτε αντε να παρει ο πολτος λαθος κατευθυνση και να μπει πνευμονι. Βηχει βηχει φευγει.....αυτο που ειναι επικυνδινο για πνιγμο ειναι μεγαλα σκληρα κομματια που δεν λιωνουν με το νερο ή που μπορουν να φρακαρουν στο λαιμο του. Τετοια ετσι και αλλιως ακομα μακρια πολυ πολυ μακρια.....οποτε δεν νομιζω να εχεις θεματα ιδιαιτερα. Υπομονη θελει....και δουλεια απο σενα. περισσοτερη δουλεια απο το σου φτιαχνω μονο γαλα. Ειδικα αν του μαγειρευεις εσυ και δεν αγοραζεις ετοιμα.....καλη συνεχεια......

Επισης οταν τα παιδια δεν ειναι ετοιμα για σταθερη εχουν εκ γεννετης αντιδραση με την γλωσσα και σπρωχνουν ολο το φαι εξω ακριβως επειδη δεν ειναι ετοιμος ο οργανισμος. Οποτε θα στο πει, μην αγχωνεσαι.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...