Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το παιδί μου πρόσφατα παρουσιάζει ένα τικ στο μάτι

Recommended Posts

Ο γιός μου είναι 7,5 χρονών και τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες έχει τικ στα μάτια . Πήγαμε στον οφθαλμίατρο αλλά δεν του βρήκε κάτι παθολογικό.¨Εχει αρχίσει να με ανησυχεί πολύ. Υπάρχουν κάποιοι ειδικοί που μπορώ να απευθυνθώ?

(ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ)

Διαφημίσεις

εχω εμπειρία με παιδακι 3 ετών που είχε παρουσιάσει τίκ.

απευθύνθηκαν σε παιδοψυχολόγο και το δουλεψαν και έφυγε,...

αν θυμάμαι καλά, είχαν πει ότι είναι και μια προδιάθεση που μπορεί να υπάρχει για να εμφανιστεί, αλλά ο λόγος που εμφανίστηκε ήταν το άγχος και η ένταση που είχε το παιδί (είχαν προηγηθεί διάφορες καταστάσεις πολύ βαρυσήμαντες στην οικογενειακή τους κατάσταση).

αυτό που κάνεις είναι να καταγράψεις πότε ακριβώς (ποια κατάσταση προηγήθηκε την κάθε στιγμή) εμφανίζεται, και έχοντας κανει καταγραφή μια εβδομάδα τουλάχιστον, μπορείς μετά να απευθυνθείς σε καποιο ειδικό να βοηθήσει παραπέρα, αναφεροντας πότε ξεκίνησε κτλ.

το καλύτερο είναι να πάρεις τηλέφωνο στην γραμμή 801 801 1177 στην γραμμή σύνδεσμος και θα σε βοηθήσουν σίγουρα καλύτερα για αυτό, και θα σου δώσουν και φαντάζομαι οδηγίες.

η άποψή τους σίγουρα θα είναι πιο έγκυρη απο την δική μου.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 5 months later...

Μπορει να απευθυνθεις σε παιδοψυχιατρο αλλα και σε παιδονευρολογο, οσο πιο εγκαιρα αντιμετωπιστει τοσο το καλυτερο

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

• 3 χρόνια μετά...

έχουμε παρατηρήσει εδώ και 1 μήνα περίπου πως ο γιος μας (3 ετών κι 8 μηνών) κατά διαστήματα ανοιγοκλείνει τα μάτια του (σαν τικ). Δεν υπάρχει εμφανής ερεθισμός ή παράπονο για πόνο και δεν δακρύζει. Κλείσαμε ραντεβού για οφθαλμολογική εξέταση ρουτίνας, αλλά ανησυχώ για νευρολογικού τύπου πρόβλημα. Βέβαια η λογική είναι πως πρώτα μας ενημερώνει η οφθαλμίατρος, δηλ. βλέποντας και κάνοντας, αλλά ανησυχώ...

Έχει κάποιος άλλος παρόμοια εμπειρία?

tZh5p3.png

G0KVp3.png

ο ανηψιος μου το εκανε στην ηλικια σας. δεν ηταν τιποτα. δεν του εδωσαν σημασια και καποια στιγμη το σταματησε. το πιθανοτερο να το εκανε για να τραβηξει την προσοχη

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Το ίδιο μου είπε και μια φίλη μου... Ελπίζουμε να είναι κάτι περαστικό! Θα ενημερώσω όταν επισκεφτούμε και την οφθαλμίατρο!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

έχουμε παρατηρήσει εδώ και 1 μήνα περίπου πως ο γιος μας (3 ετών κι 8 μηνών) κατά διαστήματα ανοιγοκλείνει τα μάτια του (σαν τικ). Δεν υπάρχει εμφανής ερεθισμός ή παράπονο για πόνο και δεν δακρύζει. Κλείσαμε ραντεβού για οφθαλμολογική εξέταση ρουτίνας, αλλά ανησυχώ για νευρολογικού τύπου πρόβλημα. Βέβαια η λογική είναι πως πρώτα μας ενημερώνει η οφθαλμίατρος, δηλ. βλέποντας και κάνοντας, αλλά ανησυχώ...

Έχει κάποιος άλλος παρόμοια εμπειρία?

Προχθές είχα τι συζήτηση με τον μπαμπά από ένα αγοράκι στο ποδόσφαιρο.

Ο μικρός είχε παρουσιάσει κάτι τέτοιο ( δεν θυμάμαι σε τι ηλικία μου είπε ), όπως είπες και εσύ και εκείνοι ανησυχησαν για νευρολογικό πρόβλημα, επισκέφτηκαν ένα σωρό γιατρούς και τελικά το πρόβλημα είναι αλλεργικό και τον πιάνει από τώρα μέχρι τέλος Μάη.

Αν θέλεις βάλτου καμιά σταγονίτσα φυσικό δάκρυ να δεις πως θα ανταποκριθεί ή φυσιολογικό ορό που είναι και για οφθαλμολογική χρήση.

υ.γ. ο δικός μου το έκανε αυτό όταν έβλεπε παραπάνω τηλεόραση από όσο έπρεπε:mrgreen:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...