Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μπορω να βαφτισω το παιδι του νονου της κορης μου?

sophiek5

Recommended Posts

Θα ηθελα να μου απαντησει αν κανεις γνωριζει για το συγκεκριμενο θεμα.

Μπορω να βαφτισω την κορη του νονου της κορης μου. εγώ ήξερα οτι δεν γινεται γιατι ειναι σαν επιστρεφεις το λαδι του νονου. Ρώτησε ομως η κουμπαρα τον παππα που πηγε και πηρε την ευχή στις 40 μερες και της ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Αν ξερετε κατι για αυτο θεμα πειτε μου!:-P

Διαφημίσεις

Νομίζω όχι ......έχω ακούσει να λένε πως δεν κάνει να γυρίσει το " λάδι " πίσω....καλύτερα να ρωτήσεις έναν ιερέα όμως.:confused:

Κι εγω ετσι γνωριζω.....αλλα οπως ειπε κ η Ντεμπορα καλυτερα να ρωτησεις εναν ιερεα.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Νομίζω όχι ......έχω ακούσει να λένε πως δεν κάνει να γυρίσει το " λάδι " πίσω....καλύτερα να ρωτήσεις έναν ιερέα όμως.:confused:

Και εγω αυτο ηξερα παλια γι αυτο μου ειχε κανει εντυπωση...

Και θυμαμαι οτι το ειχα ρωτησει σε παπα..και μου ειχε πει τοι γινεται...

Θα ξαναρωτησω και θα επαλελθω..αν τον βρω συντομα

Διαφημίσεις

νομιζω πως δεν υπαρχει προβλημα!εγω παντως βαφτισα το παιδι της βαφτισιμιας της μαμας μου!αλλα ρωτα καποιον..βεβαια εγω ξερω πως το μονο που δε πρεπει ειναι ενα αγορι και ενα κοριτσι να εχουν τον ιδιο νονο γιατι δε μπορουν να παντρευτουν μετα..μιας και θεωρουνται πνευματικα αδελφια.τωρα δε ξερω αν ειναι σωστο.

νομιζω πως δεν υπαρχει προβλημα!εγω παντως βαφτισα το παιδι της βαφτισιμιας της μαμας μου!αλλα ρωτα καποιον..βεβαια εγω ξερω πως το μονο που δε πρεπει ειναι ενα αγορι και ενα κοριτσι να εχουν τον ιδιο νονο γιατι δε μπορουν να παντρευτουν μετα..μιας και θεωρουνται πνευματικα αδελφια.τωρα δε ξερω αν ειναι σωστο.

Αυτό με τα πνευματικά αδέρφια το ξέρω κι εγω..

Λοιπόν:

Ο νονός είναι τώρα πνευματικός πατέρας της κόρης σου.

Εσύ θα είσαι πνευματική μητέρα του παιδιού του.

Άρα τα παιδιά θα είναι πνευματικά αδέρφια και πάλι με την ίδια λογική δεν κάνει, γιατί υπάρχει περίπτωση να αγαπηθούν :-P στο μέλλον και δεν θα μπορούν να παντρευτούν?:lol::confused:

Μπέρδεμαααα....

Καταρχήν αυτό που δεν ξέρω, είναι αν πρόκειται για λαϊκή παράδοση και ηθικούς νόμους ή κανόνες της Εκκλησίας.

Γιατί δεν ρωτάς έναν ιερέα?

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Η γνώμη μου είναι να κάνεις ο,τι πραγματικά αισθάνεσαι ανεξάρτητα από ήθη και έθιμα, δεν είναι δα και έγκλημα...εγώ πάντως αυτό θα έκανα...

Όπως βλέπεις ακομα και στους παπάδες οι γνώμες διίστανται..

Αυτό με τα πνευματικά αδέρφια το ξέρω κι εγω..

Λοιπόν:

Ο νονός είναι τώρα πνευματικός πατέρας της κόρης σου.

Εσύ θα είσαι πνευματική μητέρα του παιδιού του.

Άρα τα παιδιά θα είναι πνευματικά αδέρφια και πάλι με την ίδια λογική δεν κάνει, γιατί υπάρχει περίπτωση να αγαπηθούν :-P στο μέλλον και δεν θα μπορούν να παντρευτούν?:lol::confused:

Μπέρδεμαααα....

Καταρχήν αυτό που δεν ξέρω, είναι αν πρόκειται για λαϊκή παράδοση και ηθικούς νόμους ή κανόνες της Εκκλησίας.

Γιατί δεν ρωτάς έναν ιερέα?

Λοιπόν εδω δεν υπάρχει πρόβλημα γιατι είναι και τα δυο κοριτσια οπότε εάν παντρευτουν θα τα πειράξει που είναι πνευματικά αδερφια!!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν κορίτσια, (εδώ μιλάει ο συζυξ της sophiek5), μιλάμε για την κόρη του κολλητού μου που είμαστε μαζί από 5 χρονών και τώρα έιμαστε 38.

Μου βαφτισε την δική μου κόρη και τώρα θέλει να του βαφτίσω το δικότου ζουζούνι.

Νομίζετε οτι πειράζει τοοοοοσο πολύ

Λοιπόν εδω δεν υπάρχει πρόβλημα γιατι είναι και τα δυο κοριτσια οπότε εάν παντρευτουν θα τα πειράξει που είναι πνευματικά αδερφια!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Sorry, δεν το πρόσεξα!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Λοιπόν κορίτσια, (εδώ μιλάει ο συζυξ της sophiek5), μιλάμε για την κόρη του κολλητού μου που είμαστε μαζί από 5 χρονών και τώρα έιμαστε 38.

Μου βαφτισε την δική μου κόρη και τώρα θέλει να του βαφτίσω το δικότου ζουζούνι.

Νομίζετε οτι πειράζει τοοοοοσο πολύ

Καθόλου δεν πειράζει!!!

Απλά η sophieK ρώτησε τα πρέπει και τα "είθισται" και της λέμε τι ξέρουμε.

Ο καθένας πράττει όπως αισθάνεται. Εγώ δεν είμαι και απο τους πολύ τυπικούς ανθρώπους σε αυτά τα θέματα. Ότι αισθάνομαι σωστό κάνω.;)

Προσωπικά το βρίσκω πολύ όμορφο!!!:D

Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο ? Σας έχει πει κάποιος ιερέας ότι δεν κάνει να δώσεις δύο ονόματα στο παιδί ? Εγώ βάπτισα δύο παιδάκια με διπλά ονόματα κανένα πρόβλημα....αλλά τώρα στο δικό μου μου είπανε μόνο ένα!!:confused: Ξέρετε κάτι σχετικά ?:confused:

Διαφημίσεις

καλημερα ντεμπορα!με τα 2 ονοματα κανενα προβλημα..κι εγω εχω βαφτισει και το δικο μου παιδακι αλλα και το βαφτιστηρι με 2 ονοματα..μαλλον ο ιερεας δεν ηξερε καλα..

Θα ηθελα να μου απαντησει αν κανεις γνωριζει για το συγκεκριμενο θεμα.

Μπορω να βαφτισω την κορη του νονου της κορης μου. εγώ ήξερα οτι δεν γινεται γιατι ειναι σαν επιστρεφεις το λαδι του νονου. Ρώτησε ομως η κουμπαρα τον παππα που πηγε και πηρε την ευχή στις 40 μερες και της ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Αν ξερετε κατι για αυτο θεμα πειτε μου!:-P

Δεν υπάρχει πρόβλημαΕγω βάφτισα την κόρη του νονού του αδερφού μου πέρυσι.

Εγώ ρώτησα τον πάτερ της ενορίας μου που είναι αρκετά τυπικό ςκαι μου είπε πως καλό είναι να αποφευχθεί.¨Αλλωστε, λέει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις η θρησκεία δέχεται να βαφτίσει και ο ίδιος ο γονιός το παιδί του, αλλά δεν είθισται.Έτσι ,δεν απαγορεύεται,αλλά είναι προτιμότερο να μη γίνει. Κι εγώ δυστυχώς δε βάφτισα...

Εγω πάλι βρίσκω εκπληκτικό ότι είστε τόσο δεμένοι κ χαρούμενοι απ την κουμπαριά που θέλετε να διπλοκουμπαριάσετε! Αφήστε τις προλήψεις! Δηλαδή εμεις που διαλέξαμε άλλο νονό και όχι αυτόν που μας πάντρεψε τι πάθαμε? Αυτό θεωρώ πως είναι ακόμα μια πρόληψη. Διαφορετικό από το να βαπτίζεις παιδιά και των 2 φύλων αλλά και τόσο παρόμοιο. Να κάνετε αυτό που θέλετε!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΟΥ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Λοιπόν κορίτσια κατ'αρχήν καλημέρα, ( σύζυξ Σόφης ξανά)

Οι παππάδες τελικά ότι του έρθει καθενός στο κεφάλι ετσί?!!

Εχθές παίρνω τηλέφωνο το παππά της ενορίας και μου λέει κανένα πρόβλημα δεν το απαγορεύει η εκκλησία.

Εδώ μου λέτε εσείς πως άλλοι σας είπανε δεν κάνει.

ΚΑΛΑ ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ άκρη δεν βγάζουμε με τον Κλήρο οπότε ...θα ρίξουμε τον κληρο

Θα ακολουθήσω τη συμβουλή μάλλον των περισσοτέρων να κάνουμε ότι αισθανόμαστε ( .....ασε που με συμφέρει αυτή η συμβουλή ..:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:)

λοιπον......εμενα ο αντρας μου βαφτισε την κορη του νονου του γιου μου!!ρωτησαμε παπα απο την ενορια της μαμας μου και ειπε κανενα προβλημα.και για να ειμαι ειλικρινης εχουμε βαφτισει μαζι και ενα αγορακι!!να ρωτησω ;πνευματικα αδερφια ειναι τωρα το κοριτσακι με το αγορακι που βαφτισαμε;τα παιδια μου ειναι και αυτοι νονοι.ο μεγαλος στο αγορακι και ο αλλος στο κοριτσακι μαζι με τον μπαμπα του.στην ουσια τα παιδια ηταν οι νονοι [ξεχωριστα]και εμεις βοηθουσαμε!!

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...