Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αγχωμένη μέλλουσα μαμά!!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες και όλους,

Μάλλον οι ορμόνες της εγκυμοσύνης κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, αλλιώς δεν εξηγείται ο πανικός που με έχει πιάσει.

Any way, ξεκινάω και όποια μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ.

Στις 08/12/09 είχα τελευταία περίοδο. Στις 04/01/10 περίμενα την επόμενη, η οποία δεν ήρθε. Την ίδια μέρα (04/01/10) έκανα 2 self clear τα οποία βγήκαν αρνητικά. Το βράδυ πήρα ψηφιακό clear blue, το οποίο βγήκε θετικό με ένδειξη "1-2 εβδομάδες".

Την επομένη (05/01/10) έκανα χοριακή με τιμή 648. Ρώτησα την μικροβιολόγο να την επαναλάβω αλλά μου είπε δεν υπάρχει λόγος.

Σήμερα (13/01/10) επισκέφθηκα πρώτη φορά τον γυναικολόγο ( σε δημόσιο νοσοκομείο μικρής επαρχιακής πόλης) ο οποίος ούτε υπέρηχο μου έκανε, ούτε τεστ ούρων.Μου έδωσε απλώς τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω και έξω από την πόρτα.

Κολπικό υπέρηχο εδώ που μένω κάνει μόνο ένας ιδιώτης, στον οποίο δεν θέλω να πάω λόγω παλιότερης εμπειρίας. Πήρα τηλ και σε ένα διαγνωστικό κέντρο άλλης περιοχής και μου είπαν μόνο κοιλιακό κάνουν.

Κορίτσια τί να κάνω? Εννοείται στο νοσοκομείο δεν ξαναπάω και με βλέπω να ανηφορίζω προς Αθήνα.

Μέχρι όμως να βρω κάποιον και να συννενοηθώ τί θα κάνω? Πως ξέρω ότι είναι ενδομήτριο και οτι όλα πάνε καλά?

Sorry για το μεγάλο Post και την μάλλον ασυνάρτητη γραφή ( τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσαν με τις ορμόνες).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

Vicky καλημέρα!! Συνήθως κάνεις πρώτα τη χοριακή και αν δείξει ότι είσαι έγκυος μετά πας στο γυναικολόγο για κολπικό υπέρηχο, αυτό είναι απαραίτητο. Νομίζω από την 7η εβδομάδα και μετά ακούς την καρδιά αλλα διαπιστώνεται και η ενδομήτριος κύηση. Αν είανι εξωμήτρια κύηση έχει νομίζω πόνους ή αιμορραγία. Πρέπει να πας το συντομότερο στο γυναικολόγο για κολπικό υπέρηχο.

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου και όλα καλά!!!

Marigoula ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Όπως έγραψα έχω κάνει ήδη χοριακή ( 1 όμως ) και αυτή την στιγμή δεν μπορώ να απευθυνθώ κάπου για κολπικό υπέρηχο. Κοιλιακά από πότε μπορείς να κάνεις?

XZhFp2.png

rBXgp2.png

vicky,πρεπει να κανεις κολπικο υπερηχο.εγω που ειχα πονους στην κοιλια πηγα να δω αν ηταν εξωμητρια, μολις εμαθα οτι ημουνα εγγυος.Τελικα ομως δεν ηταν και ολα πηγαν καλα.με το καλο το μωρακι σου

matoula ευχαριστώ πολύ. Θα κάνω το απόγευμα κάποια τηλέφωνα σε γιατρούς στην Αθήνα για να δω που θα καταλήξω. Απλά ανησυχώ για το διάστημα εως τότε.

Μάλλον θα πρέπει να παρακάμψω "το θέμα" που υπάρχει και να απευθυνθώ στον μοναδικό ιδιώτη γυναικολόγο που κάνει κολπικό.

Σκέφτομαι να πάω σήμερα να κάνω μια δεύτερη χοριακή. Λογικά αν είναι καλή, θα πηγαίνουν όλα καλά??

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

vicky81, καλα θα κανεις να επαναλαβεις τη χοριακη για να σου φυγει το αγχος. να ξερεις οτι στην εξωμητριο η χοριακη αυξανεται πολυ λιγο, ενω στην ενδομητριο κυηση διπλασιαζεται καθε δυο μερες. με ΤΕΡ στις 8/12 μολις εχεις κλεισει την πεμπτη βδομαδα. Εγω στον κολπικο υπερηχο σακο ειδα στην 6 εβδομαδα. μην αγχωνεσαι χοριακη 640 χωρις να εχεις καθυστερηση ειναι πολυ υψηλη για να ειναι εξωμητριο. ελπιζω ολα να πανε καλα και να κανεις γρηγορα τον υπερηχο για να βεβαιωθεις οτι ολαπανε κατ'ευχην. περιμενω τα καλα νεα.

vicky81 η χοριακή σου ειναι πολυ καλή!Όμως δυο τρια πραγματακια που ξερω σιγουρα ειναι τα εξης.Ο υπέρηχος ειτε κοιλιακός είτε κολπικος για να δειξει κατι θα πρεπει το νουμερο της χωριακής να ειναι πάνω απο 1500-2000 αν δεν κανω λάθος.Λογικα το δικό σου θα ειναι γιατι διπλασιαζεται καθε 48 ωρες.Επισης ο κολπικός υπέρηχος είναι σίγουρα καλύτερος όμως για καποιον που γνωρίζει να τον κάνει στην εγκυμοσύνη.Οσο καλος ειναι ,ειναι και επικίνδυνος.

Το θεμα τωρα ομως ειναι κατα ποσο είναι ευκολο να ερχεσαι συνεχεια στην Αθηνα τουλάχιστον μια φορα τον μηνα.

Εχεις καποια κληρονομικοτητα διδυμων στην οικογένεια?

YUfSp2.png

Κορίτσια καλημέρα,

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Πήγα χθές και έκανα την δεύτερη χοριακή. Έχει πάει 8127 ( απο 648 πριν μια εβδομάδα ), η μικροβιολόγος είπε οτι δεν είναι τιμή για δίδυμα όμως είναι πολύ καλή για ένα μωρό!!!!

Μίλησα και με μια φίλη που την παρακολουθούσε γιατρός στην Αθήνα και ξεαγχώθηκα. Εξάλλου και η κοπέλα στην 7Η εβδομάδα το κατάλαβε και όλα πήγαν καλά.

Όσο αφορά το ιστορικό διδύμων, ναι έχουμε. Η γιαγιά μου ήταν δίδυμη και ο αδερφός μου έχει δίδυμα.

Κορίτσια ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. Εύχομαι όλα καλά για όλες μας. Θα σας ενημερώσω μόλις καταληξω στον γιατρό για τα νέα μας.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Mπραβο... Ελπιζω να συνεχισουν ολα να πηγαινουν καλα... και εγω μολις γυρισα απο το γιατρο, το μπεμπε μεγαλωνει, ακουσαμε και τα αλογακια να καλπαζουν... περιμενω νεα σου.