Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΓΧΟΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ->ΜΑΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

margarita

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Σε μια εβδομάζα ξεκινάει η εξεταστική μου και έχω μεγάλο πρόβλημα με την κόρη μου. Σήμερα την πήγα στη μητέρα μου για να ξεκινήσω διάβασμα λόγω εξεταστικής, με ζητάει συνεχώς και μου λέει στο τηλέφωνο "μαμά έλα". Η μητέρα μου ζει σε άλλη πόλη από αυτή που μένουμε και η σχολή μου είναι σε τρίτη πόλη! Ειλικρινά κάτι τέτοιες μέρες τις μισώ, όλη η οικογένεια σκορπίζεται...και το χειρότερο είναι οτι επι 1 χρόνο έβλεπα το μωρό μόνο για 3 μέρες την εβδομάδα λόγω μαθημάτων και 1 χρόνο τώρα την αφήνω σε κάθε εξεταστική για να δώσω μαθήματα. Η μικρή δε θέλει να πηγαίνει στη γιαγιά γιατί ξέρει ότι πάλι θα την αφήσουμε...το ίδιο δύσκολο είναι και για μένα να την ακούω να κλαίει στο τηλέφωνο! Δε ξέρω πως να ανταπεξέλθω στο δίλλημα! Επί 1 μήνα θα με βλέπει μόνο Σαββατοκύριακα και μόλις ξαναφύγω πάλι κλάματα... Να σημειώσω ότι η μικρή σε 1 μήνα κλείνει τα 2 και ο σύζυγος λόγω εργασίας θα είναι στο σπίτι μας. Οπότε όλοι πιάνουμε από μία πόλη!

ikfUp2.png WTMrp3.png

Διαφημίσεις

οταν η ζουζουνιτσα μου ήταν 9 μηνών πηγα ξανα στο σχολείο (το ειχα τελειωσει αλλα ήθελα καλύτερο απολυτήριο οποτε ξανα μανα ταξη πινακας και κιμωλία)

Την 1η μερα εκλαιγα μεσα στην ταξη,

Καθε πρωϊ γινόταν δραματα στο σπιτι για να φύγω. Τις νύχτες είχε εφιαλτες.

Ομως το μεσημέρι γυρνουσα σπιτι. Κι ας διαβαζα ήξερε οτι είμαι μεσα και ήταν ήρεμη.

Κανε υπομονή: με το πτυχίο σου θα οφεληθεί και εκεινη μακροπροθεσμα. Τουλαχιστον την αφηνεις σε χερια .........εμπιστοσυνης.

Ποτε τελειώνεις?

καλή επιτυχία

οταν η ζουζουνιτσα μου ήταν 9 μηνών πηγα ξανα στο σχολείο (το ειχα τελειωσει αλλα ήθελα καλύτερο απολυτήριο οποτε ξανα μανα ταξη πινακας και κιμωλία)

Ομως το μεσημέρι γυρνουσα σπιτι. Κι ας διαβαζα ήξερε οτι είμαι μεσα και ήταν ήρεμη.

Κανε υπομονή: με το πτυχίο σου θα οφεληθεί και εκεινη μακροπροθεσμα. Τουλαχιστον την αφηνεις σε χερια .........εμπιστοσυνης.

Ποτε τελειώνεις?

καλή επιτυχία

Μπορεις να μου εξηγησεις λιγακι πως το εκανες αυτο? Δεν εννοω που αφησες το μωρο, αλλα τι ενεργειες εκανες για να ξανακαθισεις στα θρανια.. Εχω βγαλει ενιαιο λυκειο με χαλια βαθμο (ισα που περασα την ταξη δηλαδη κι αυτο πολυ χαριστικα απο μερους των καθηγητων) και επειτα εβγαλα κι ενα ΤΕΕ (τεχνικο λυκειο, δηλαδη σαν να πηγα λυκειο δυο φορες) οπου ακολουθησα τον κλαδο της νοσηλευτικης κι εβγαλα απολυτηριο με 17,5. Τωρα ενδιαφερομαι να βγαλω ενα καλυτερο απολυτηριο λυκειου γιατι ξερω πως του ενιαιου μετραει καλυτερα και με τη νοσηλευτικη δεν βλεπω φως αλλα δεν ξερω πως.. Μπορεις να με διαφωτισεις λιγακι?

Μαργαριτα συγγνωμη που παρεμβαινω στο θεμα σου.. Δυστυχως δεν μου εχει συμβει μιας και δεν την εχω αποχωριστει ποτε μεχρι στιγμης.. Ευχομαι παντως ολα να φτιαξουν! Καλη επιτυχια και με τις σπουδες σου!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Σε μια εβδομάζα ξεκινάει η εξεταστική μου και έχω μεγάλο πρόβλημα με την κόρη μου. Σήμερα την πήγα στη μητέρα μου για να ξεκινήσω διάβασμα λόγω εξεταστικής, με ζητάει συνεχώς και μου λέει στο τηλέφωνο "μαμά έλα". Η μητέρα μου ζει σε άλλη πόλη από αυτή που μένουμε και η σχολή μου είναι σε τρίτη πόλη! Ειλικρινά κάτι τέτοιες μέρες τις μισώ, όλη η οικογένεια σκορπίζεται...και το χειρότερο είναι οτι επι 1 χρόνο έβλεπα το μωρό μόνο για 3 μέρες την εβδομάδα λόγω μαθημάτων και 1 χρόνο τώρα την αφήνω σε κάθε εξεταστική για να δώσω μαθήματα. Η μικρή δε θέλει να πηγαίνει στη γιαγιά γιατί ξέρει ότι πάλι θα την αφήσουμε...το ίδιο δύσκολο είναι και για μένα να την ακούω να κλαίει στο τηλέφωνο! Δε ξέρω πως να ανταπεξέλθω στο δίλλημα! Επί 1 μήνα θα με βλέπει μόνο Σαββατοκύριακα και μόλις ξαναφύγω πάλι κλάματα... Να σημειώσω ότι η μικρή σε 1 μήνα κλείνει τα 2 και ο σύζυγος λόγω εργασίας θα είναι στο σπίτι μας. Οπότε όλοι πιάνουμε από μία πόλη!

Μαργαριτα μου,καλο θα ηταν να κανεις μια κουβεντα με την κορουλα σου,οσο το επιτρεπει και η ηλικια της και να της εξηγησεις με απλα λογακια,γιατι πρεπει να σε αποχωριστει για το συγκεκριμενο χρονικο διαστημα.

Σταδιακα,θα σταματησει να νιωθει ανασφαλεια,οταν ξερει πως δεν μεσολαβουν ψεματα και πως η μαμα ειναι μεν μακρια,αλλα μου εχει μιλησει με ειλικρινεια για το λογο αυτο...

Ειναι μικρη,αλλα τα παιδια,αντιλαμβανονται ποτε λεγονται ψεματα.

Και η τακτικη που ακολουθουν οροσμενοι γονεις,να φευγουν ενω το μωρο κοιμαται ή ειναι σε αλλο δωματιο,το μονο που καταφερνει,ειναι να τους γεμιζει αγχος και φοβια,μηπως δεν ξαναδουν τους γονεις...

Στο αναφερω αυτο,για να καταλαβεις,ποσα πολλα πραγματα-με χρονο βεβαια-μπορουν να επιτευχθουν με το διαλογο,οταν βεβαια προσαρμοστει με το μυαλουδακι του καθε παιδιου.

Και οσο για τη δικη σου ψυχολογια..να σκεφτεσαι πως αν και τωρα ειναι δυσκολα,στο μελλον θα γευτεις τους καρπους αυτης σου της προσπαθειας να σπουδασεις και θα ανταμειφθεις!!Θα εχει και η κορουλα σου ενα σωστο πρωτυπο απ τη μαμα της και εσυ θα νιωθεις υπερηφανη για τον εαυτο σου!!;)

Σου ευχομαι απο καρδιας,ο,τι καλυτερο,καλη σταδιοδρομια και προπαντων,κουραγιο και υπομονη!!!!

Αγαθα κοποις κτωνται....;)

Μπορεις να μου εξηγησεις λιγακι πως το εκανες αυτο? Δεν εννοω που αφησες το μωρο, αλλα τι ενεργειες εκανες για να ξανακαθισεις στα θρανια.. Εχω βγαλει ενιαιο λυκειο με χαλια βαθμο (ισα που περασα την ταξη δηλαδη κι αυτο πολυ χαριστικα απο μερους των καθηγητων) και επειτα εβγαλα κι ενα ΤΕΕ (τεχνικο λυκειο, δηλαδη σαν να πηγα λυκειο δυο φορες) οπου ακολουθησα τον κλαδο της νοσηλευτικης κι εβγαλα απολυτηριο με 17,5. Τωρα ενδιαφερομαι να βγαλω ενα καλυτερο απολυτηριο λυκειου γιατι ξερω πως του ενιαιου μετραει καλυτερα και με τη νοσηλευτικη δεν βλεπω φως αλλα δεν ξερω πως.. Μπορεις να με διαφωτισεις λιγακι?

Μαργαριτα συγγνωμη που παρεμβαινω στο θεμα σου.. Δυστυχως δεν μου εχει συμβει μιας και δεν την εχω αποχωριστει ποτε μεχρι στιγμης.. Ευχομαι παντως ολα να φτιαξουν! Καλη επιτυχια και με τις σπουδες σου!

Μπορεις να απευθυνθεις σε νυχτερινο Λυκειο.Αυτο γνωριζω εγω...

Αλλα γιατι δεν σκεφτεσαι καλυτερα,να αναβαθμισεις το υπαρχον πτυχιο που εχεις στη Νοσηλευτικη,με Πανελληνιες ας πουμε?

Νομιζω πως αυτο θα ηταν πιο χρησιμο για σενα.

Βρες αυτόν που θα σου δείξει τα χρώματα την στιγμή που ο ουρανός για σένα θα φαίνεται γκρίζος...

το ενδεχομενο να ερθει η μαμα σου να φυλαει την μικρη στο σπιτι σας και να ειναι με τον μπαμπα δεν παιζει;;;

πιστευω θα ειναι πιο ανωδυνη διαδικασια αυτο εκανα και εγω ερχοτανε η μητερα απο το χωριο στην αθηνα κραταγε την μικρη και εγω πηγαινα γιαννενα να δωσω τα μαθηματα

μπορει να της λειπεις αλλα τουλαχιστον θα ειναι στο χωρο της και με τον μπαμπακα της..

καλη επιτυχια σου ευχομαι και οσο λιγοτερο αγχος γινετε:cool:

Διαφημίσεις

Μαργαριτα μου,καλο θα ηταν να κανεις μια κουβεντα με την κορουλα σου,οσο το επιτρεπει και η ηλικια της και να της εξηγησεις με απλα λογακια,γιατι πρεπει να σε αποχωριστει για το συγκεκριμενο χρονικο διαστημα.

Σταδιακα,θα σταματησει να νιωθει ανασφαλεια,οταν ξερει πως δεν μεσολαβουν ψεματα και πως η μαμα ειναι μεν μακρια,αλλα μου εχει μιλησει με ειλικρινεια για το λογο αυτο...

Ειναι μικρη,αλλα τα παιδια,αντιλαμβανονται ποτε λεγονται ψεματα.

Και η τακτικη που ακολουθουν οροσμενοι γονεις,να φευγουν ενω το μωρο κοιμαται ή ειναι σε αλλο δωματιο,το μονο που καταφερνει,ειναι να τους γεμιζει αγχος και φοβια,μηπως δεν ξαναδουν τους γονεις...

Στο αναφερω αυτο,για να καταλαβεις,ποσα πολλα πραγματα-με χρονο βεβαια-μπορουν να επιτευχθουν με το διαλογο,οταν βεβαια προσαρμοστει με το μυαλουδακι του καθε παιδιου.

Και οσο για τη δικη σου ψυχολογια..να σκεφτεσαι πως αν και τωρα ειναι δυσκολα,στο μελλον θα γευτεις τους καρπους αυτης σου της προσπαθειας να σπουδασεις και θα ανταμειφθεις!!Θα εχει και η κορουλα σου ενα σωστο πρωτυπο απ τη μαμα της και εσυ θα νιωθεις υπερηφανη για τον εαυτο σου!!;)

Σου ευχομαι απο καρδιας,ο,τι καλυτερο,καλη σταδιοδρομια και προπαντων,κουραγιο και υπομονη!!!!

Αγαθα κοποις κτωνται....;)

Μπορεις να απευθυνθεις σε νυχτερινο Λυκειο.Αυτο γνωριζω εγω...

Αλλα γιατι δεν σκεφτεσαι καλυτερα,να αναβαθμισεις το υπαρχον πτυχιο που εχεις στη Νοσηλευτικη,με Πανελληνιες ας πουμε?

Νομιζω πως αυτο θα ηταν πιο χρησιμο για σενα.

Αν γνωριζεις τι κινησεις μπορω να κανω γι' αυτο, μπορεις να μου στειλεις πμ? Ευχαριστω!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Ποτε τελειώνεις?

καλή επιτυχία

Ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο...το ποτε τελιώνω θα καθοριστεί από το πόσο γρήγορα θα τελειώσω τα μαθήματα! Ελπίζω 1 με 1,5 χρόνο!!!

ikfUp2.png WTMrp3.png

Φαίη μου, διέκοψα τη σχολή μου για 1,5 χρόνο έκανα το παιδάκι μου και συνεχίζω τώρα, είχα περάσει με πανελλήνιες μόλις τελείωσα το σχολείο οπότε δε γνωρίζω τι γίνεται σε άλλες περιπτώσεις!

ikfUp2.png WTMrp3.png

Βικούλα, συμφωνώ απόλυτα ότι δε πρέπει να φεύγουμε οταν κοιμούνται τα παιδιά μας ή όταν δε μας βλέπουν....είναι χειρότερα!!!! Της εξήγησα τους λόγους για τους οποίους θα λείψω, και μου είπε ότι θέλει να έρθει μαζί μου, της είπα ότι δε γίνεται και ότι η μανούλα θα επιστέψει σύντομα! Τι να κάνουμε όμως μέρες είναι θα περάσουν!!!

ikfUp2.png WTMrp3.png

το ενδεχομενο να ερθει η μαμα σου να φυλαει την μικρη στο σπιτι σας και να ειναι με τον μπαμπα δεν παιζει;;;

πιστευω θα ειναι πιο ανωδυνη διαδικασια αυτο εκανα και εγω ερχοτανε η μητερα απο το χωριο στην αθηνα κραταγε την μικρη και εγω πηγαινα γιαννενα να δωσω τα μαθηματα

μπορει να της λειπεις αλλα τουλαχιστον θα ειναι στο χωρο της και με τον μπαμπακα της..

καλη επιτυχια σου ευχομαι και οσο λιγοτερο αγχος γινετε:cool:

Θα μπορούσε να γίνει και αυτό, αλλά έρχεται συχνά και η μητέρα μου στο σπίτι μας, δηλαδή αφήνει τον πατέρα μου για μέρες και έρχεται....ιδικά φέτος που αρρώστησε η μικρή πολλές φορές από τον Οκτώβριο έως αρχές Δεκεμβρίου ήταν συνέχεια εδώ γιατί εγώ δούλευα! Οπότε καταλαβαίνεις!

ikfUp2.png WTMrp3.png

Διαφημίσεις

Νόμιζα καθώς διάβαζα την περίπτωσή σου οτι είμαι εγώ με άλλο όνομα!Ο γιος μου ειναι τώρα 4 ετών.Απο 9 μηνών έως 3 ετών κάναμε ότι ακριβώς κ εσύ.Ζουσα ανάμεσα σε 3 πόλεις κ ανάμεσα στον κυκεώνα των τύψεων που είχα δημιουργήσει...

1.ποτέ μα ποτέ μην της πεις ψέματα για το πότε θα την πάρεις απο τη γιαγια.2.Τον λίγο χρόνο που περνάτε μαζί μην σταματάς να της λες πόσο την αγαπάς.3.το ξέρω οτι κλαις κ εσύ οταν την ακούς να σε παρακαλά στο τηλέφωνο πρέπει όμως να κρατήσεις την ψυχραιμία σου.4.Έχεις έναν στόχο που θα βοηθήσει όλη την οικογένεια,μια μαμά που έχει αφήσει εκκρεμότητες με τον εαυτό της δεν είναι ότι καλύτερο.

Διάβαζα σαν την τρελή κ δεν έβλεπα τις σελίδες απο τα δάκρυα...Με θύμωνε που δεν μπορούσα να ειμαι μαζί τους μα με πείσμωνε συνάμα!Επαναλάμβανα συνέχεια οτι πρέπει να τελειώσω,ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πρέπει να οπλιστείς με δυναμη κ κουραγιο,έφτασες πολύ μακρια για να τα παρατήσεις τώρα...Ένα θα σου πώ απο τη στιγμή που ορκίστηκα έγινα άλλος άνθρωπος!Καλύτερη μαμα,καλύτερη σύζυγος,καλύτερη επαγγελματίας.Αναπληρώνω τον καιρό που έλειψα καθημερινά,δεν τον αφήνω απο τηναγκαλία μου τον μικρούλη κ ζούμε ευτυχισμένες στιγμες.Μέχρι και αδελφάκια του ετοιμαζω...Μαργαρίτα μου δεν καταλαβαίνει γιατί λείπεις,πρεπει μόνο να την πείσεις οτι θα ξαναγυρίσεις κ θα είναι για πάντα...Καλή επιτυχία κ καλή δύναμη.

καλη μου μαργαριτα!ποσο σε καταλαβαινω..κι εγω πριν 4 μερες αφησα το παιδακι μου πισω και ηρθα σε αλλη χωρα να διαβασω..και ο μικρος ολο αρπαζει τα τηλεφωνα και φωναζει μαμα μαμα..ειναι πολυ τραγικο...κλεινω αμεσως το τηλεφωνο..δεν αντεχω αυτην την κατασταση..ειναι και το μικρο στην κοιλια μου και δε θελω να στεναχωριεμαι γι αυτο αλλα δε μπορω αλλιως..και το κακο ειναι πως δε μπορω και να διαβασω καλα απο τη στεναχωρια μου..εσυ μπορεις να διαβασεις?

stellini μου ακριβώς ίδια συναισθήματα και ίδια κατάσταση....πραγματικά το πιστεύω ότι μόλις ορκιστώ θα γίνω άλλος άνθρωπος...τώρα νιώθω ότι κάτι με δεσμεύει! Μπράβο που επιτέλους τα καταφερες!!!

Πουλάκι1989 εύχομαι ότι καλύτερο...με το καλό το μωράκι σου και υπομονή σε όλες μας! Μου παίρνει χρόνο για να στυγκεντρωθώ! Είναι δύσκολο! Θα τα καταφέρουμε κι εμείς που θα πάει!

ikfUp2.png WTMrp3.png

Διαφημίσεις

Ειχα τελειώσει το 1989 Γενικό Λύκειο και ο βαθμός ήταν χαμηλός. Ούτε είχα περάσει σε ΤΕΙ ουτε τπτ (ακολούθησα μουσικές σπουδες τοτε)

Ηθελα υψηλό απολυτήριο για να κυνηγήσω ΑΣΕΠ οπότε γραφτηκα σε ΤΕΛ. Επειδη ειχα ηδη τελειώσει το λύκειο γλίτωσα την 1η λυκείου και εκανα μονο 2α και 3η και για να μην χρονοτριβήσω πήγα σε πρωϊνο (κανονικά οπως ολα τα καλα παιδάκια :lol:). Το τελείωσα με 19,7 (τονίζω οτι δεν μου χάρησαν μία) και πέρασα και ΤΕΙ Πειραια Διοίκηση Επιχειρήσεων (ο βλάκας δεν δήλωνα Λογιστών που περασαν ολα τα συμμαθητάκια μου).

Τωρα δεν καταλαβα: εσυ εχεις τελειώσει και γενικό και Τελ? ίσως (ίσως) επειδη τα Τελ εγιναν ΕΠΑΛ να δικαιούσε να ξαναγραφτείς (αν και πολυ αμφιβάλλω). Οτι αλλο θες για να μην @#$%@# το τοπικ της συμφορουμίτισσας πμ :D