Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μέθοδος Rat

Recommended Posts

Η σύγχρονη επιστημονική μέθοδος τοκετού, χωρίς φάρμακα, χωρίς περιπλοκές και επιπλοκές , που εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια , την πλήρη αυτονομία και τη συνειδητή συμμετοχή της μητέρας στο γεγονός.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

• ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ,
  • ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜMΕΤΕΧΕΙ
  • .ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΓΕΝΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ.
  • ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΜΟΡΦΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
  • ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ
    • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠHΡΕΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ.
    • ΑΜΕΣΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
    • ΝΙΩΘΕΙ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
    • ΕΙΣΠΡΑΤTΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΕΝΕΙΑΣ

• ΤΟΚΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ.
    • ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.
    • ΤΟΚΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ.
    • ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΕΡΙΝΕΟΤΟΜΗΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΜΒΡΥΟΟΥΛΚΟΥ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΣ.
    • ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΣΕ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.

Εφαρμόζοντας τη μέθοδο R.Α.Τ. ελαττώνουμε την πιθανότητα του τραύματος. Το περίνεο μετά από τον τοκετό που έχει γίνει με την αυτογενή χαλάρωση, τις περισσότερες φορές δεν έχει κανένα τραύμα, ούτε αμυχή.

Διατηρώντας την ακεραιότητα των μυών του περινέου και ελαττώνοντας τις πιθανότητες τραυματισμού των μυών του περινέου, του σώματος της επιτόκου και τις τραυματικές εμπειρίες του τοκετού, ελαττώνεται αντικειμενικά και ο πόνος.

Αυτός ο τρόπος της ψυχοπροφύλαξης, που εφαρμόζει τη χαλάρωση, με τη μέθοδο R.Α.Τ. για την ελάττωση του πόνου, είναι και ο πιο ειλικρινής.

Καμία άλλη μέθοδος προετοιμασίας τοκετού δεν μπορεί να καυχηθεί με επιστημονικές τεκμηριωμένες έρευνες για μία μαιευτική αποτελεσματική πρόληψη των επιπλοκών ενός τοκετού( καισαρικών, εφαρμογής βεντούζας στο βρέφος ,επισκληριδίου νάρκωσης, πόνων ) όπως η μέθοδος R.A.T..

Διαφημίσεις

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

AYTH H METHODOS INE ONTOS XORIS FARMAKA..OPOS GENNOUSAN OI PALIES GINAIKES..APOSO KSERW O TSIOTAS TO EFARMOZEI ...APLA ITHELA NA ROTISW AN KAPOIA EXEI GENNISEI ETSI KAI NA MAS PEI TIN EMPEIRIA TIS.O DIKOS MOU GIATROS DEN TO EGKRINEI EFOSON I EPISTIMI EXEI PROXORISEI KAI IPARXEI I EPISKLIRIDIOS KAI I GIANIKA DEN TALAIPORITAI TOSO POLI PLEON !

κ στις 2γεννεσ χωρις φαρμακα ημουν κ ετυχε να ειμαι κ απο τισ τυχερες που γεννησε μεσα σε 1 ωρα απο την ωρα που ξεκινησαν οι συσπασεις,, εκεινη την ωρα οντως πονας αλλα οπως μου ειπε μια μαια "ανασες ανασες ανασες διωξε τον πονο κ βοηθεισε το μωρο σου, κ για το μωρο ειναι μια εποδινη διαδικασια ο τοκετος κ δεν κανει επισκληριδιο μολις το παρεις στα χερια σου δεν θα θυμασαι τιποτα" ,, αντεχονται οι πονοι κ πρεπει να τους αντεξουμε για να καταλαβουμε οτι γινομαστε μανες,αυτο ειναι το τιμημα τησ μητροτητας,, ποναω κ θα ποναω μια ζωη για την ζωη που φερνω στον κοσμο :) να ξερετε κατι ομως, οι αβαστακτοι πονοι δεν ειναι κατα την διαρκεια του τοκετου,, εκει δεν νοιωθεις κ πολλα γιατι το σωμα σου κανει μονο του την δουλεια ,,μονο κατα την διαρκεια των οδινων πονασ αλλα.... ΑΝΑΣΕΣ ....ολα καλα να πανε να σκεφτεσται οτι σε λιγο θα κρατατε το μωρακι σασ αγκαλιτσα!

επ!!! κ μην ακουσω καμια να λεει αχ κωστα μου τι μου εκανες!!! χαχαχαχ πλακα κανω

Διαφημίσεις

και εγω χωρις φαρμακα γεννησα.

βεβαια ο πονος ...πονος!δεν το αλλαζω ομως με τιποτα.καλα εγω ηθελα εξ αρχης να γεννησω σπιτι αλλα δεν με αφηνε ο αλλος :mad:.

anyway!τους πονους τους περασα σπιτι και πηγα με συσπασεις λεπτου στο νοσοκομειο οπου γεννησα σε 20 λεπτα.

uDuOp2.png

κ γω γεννησα χωρις φαρμακα με την παραπανω μεθοδο με μια μαια διπλα μου να με οδηγει βημα βημα.ειχα οξεις τοκετους που αρχισαν αμεσως με πονους καθε μισο λεπτο χωρις να μεσολαβει το κανονικο καθε 20λαπτο 15λεπτο 10λεπτο κλπ.εκανα 2 ωρες στην κορη απο τη στιγμη που με πιασανε οι πονοι κ ουτε καν 15 λεπτα στον γιο.παραλιγο θα εβγαινε στο ταξι:shock:

Η μεθοδος αυτη δεν κανει για εμενα:14 ωρες εκανα στην κορη μου και 13 ωρες στον γιο μου.Αν δεν υπηρχε η επισκληριδιος κι εγω δεν ξερω πως θα αντεχα!Και μην ακουω οτι πρεπει να ποναμε για να καταλαβουμε οτι γινομαστε μανες γιατι θα τραβηξω τις κοτσιδες μου!!!:evil::evil::evil:Δηλαδη οσες κανουν καισαρικη δεν ειναι μανες???

Η μεθοδος αυτη δεν κανει για εμενα:14 ωρες εκανα στην κορη μου και 13 ωρες στον γιο μου.Αν δεν υπηρχε η επισκληριδιος κι εγω δεν ξερω πως θα αντεχα!Και μην ακουω οτι πρεπει να ποναμε για να καταλαβουμε οτι γινομαστε μανες γιατι θα τραβηξω τις κοτσιδες μου!!!:evil::evil::evil:Δηλαδη οσες κανουν καισαρικη δεν ειναι μανες???

θα πω οτι ειπα κ στην κουμπαρα μου ,,

μανες ειναι μην κολατε σε μια λεξη ....

αλλα δεν συγκρινετε η γεννα με την καισαρικη σωστα?????????????

αυτες που κανουν καισαρικη κανουν ολοκληρο ζητημα οτι εμεις δεν ποναμε κ τι τραβανε αυτεσ κ τα γνωστα...

αυτεσ που γεννανε φυσιολογικα ΓΕΝΝΑΝΕ αυτεσ που κανουν καισαρικη κανουν απλα μια εγχειριση ...

σωστα? το λεω οσο πιο ομορφα μπορω,, μην πιαστιτε απο λεξεις παλι!

Οχι βρε παιδι στραβα δεν το παιρνω αλλα κι εσυ μην τα γραφεις ετσι...Εσυ "ακυρωσες" κι οσες καναμε επισκληριδιο επειδη δεν πονεσαμε (και βεβαια πονεσα προσωπικα:μεχρι να μου κανουν την επισκληριδιο επρεπε να παει διαστολη 2-3 κι αν γνωριζεις για να τα πρωτα αυτα εκατοστα πονας παρα πολυ.Επισης η δοση τελειωσε μολις ηρθε η ωρα της εξωθησης οποτε καταλαβα ολους τους μετεπειτα πονους).Για εμενα μαμα δεν ειναι απλα οποια τικτει...φυσιολογικα ή οχι.Σκεψου υιοθεσιες,παρενθετες μητερες κλπ

Διαφημίσεις

Παιδια ξερεις καμια απο βγαινει η λεξη καισαρικη και την ιστορια της?

Τι θα πει καισαρικη φυσιολογικος χωρις επισκληρηδιο δε το καταλαβα

Η μανα ειναι μανα και δεν το αλλα ζει αυτο τιποτα στην 1 ωρα η στην 1 μερα που θα κανει καποια να γεννησει δεν εχει να κανει με τον τροπο που γεννας αυτο ειναι προσωπικη επιλογη του καθενος και δεν υπαρχει περυπτωση κανεις να ακυρωσει κανενα τροπο. Ειναι επιλογη μου να μην ποναω και θα το κκανω αν χρειαστει δεν εχω τασεις μαζοχισμου και ναι το παιδι μου το θηλασα μετα και ναι εσπρωχνα για να βγει 1 ωρα και 45 λεπτα!!!

Τι θα πει οτι επειδη εκανα επικληρηδιο ακυρωνονται ολα . Αλλες τα γεννανε χωρις τιποτα και τα πετατε σκουπιδια αλλα επειδη γεννησαν μονες ειναι καλυτερες μανες

Οχι βρε παιδι στραβα δεν το παιρνω αλλα κι εσυ μην τα γραφεις ετσι...Εσυ "ακυρωσες" κι οσες καναμε επισκληριδιο επειδη δεν πονεσαμε (και βεβαια πονεσα προσωπικα:μεχρι να μου κανουν την επισκληριδιο επρεπε να παει διαστολη 2-3 κι αν γνωριζεις για να τα πρωτα αυτα εκατοστα πονας παρα πολυ.Επισης η δοση τελειωσε μολις ηρθε η ωρα της εξωθησης οποτε καταλαβα ολους τους μετεπειτα πονους).Για εμενα μαμα δεν ειναι απλα οποια τικτει...φυσιολογικα ή οχι.Σκεψου υιοθεσιες,παρενθετες μητερες κλπ

kaleeeeeee mhn to pas allou to thema auto pou egrapsa to elege h maia eleos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 2 weeks later...
θα πω οτι ειπα κ στην κουμπαρα μου ,,

μανες ειναι μην κολατε σε μια λεξη ....

αλλα δεν συγκρινετε η γεννα με την καισαρικη σωστα?????????????

αυτες που κανουν καισαρικη κανουν ολοκληρο ζητημα οτι εμεις δεν ποναμε κ τι τραβανε αυτεσ κ τα γνωστα...

αυτεσ που γεννανε φυσιολογικα ΓΕΝΝΑΝΕ αυτεσ που κανουν καισαρικη κανουν απλα μια εγχειριση ...

σωστα? το λεω οσο πιο ομορφα μπορω,, μην πιαστιτε απο λεξεις παλι!

ναι οκ ομως μια εγχειριση δεν ειναι παντα βολικη το μετα ειναι που μετραει!!επισης αν μια γυναικα δεν μπορει να γεννησει φυσιολογικα τι να κανει???να χτυπησει το κεφαλι της στον τοιχο??ασε που νομιζω οτι τπτ δεν συγκρινετε με τπτ!!!ο καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετηκα:|:-|:|!!!!!!!!!!!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

ναι οκ ομως μια εγχειριση δεν ειναι παντα βολικη το μετα ειναι που μετραει!!επισης αν μια γυναικα δεν μπορει να γεννησει φυσιολογικα τι να κανει???να χτυπησει το κεφαλι της στον τοιχο??ασε που νομιζω οτι τπτ δεν συγκρινετε με τπτ!!!ο καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετηκα:|:-|:|!!!!!!!!!!!!

θα σου πω το μετα του φυσικου τοκετου.. κ το πριν

η ποιο τυχερη ποναει κανα 3ωρο ΠΟΝΑΕΙ σημενει Π Ο Ν Α Ε Ι

νοιωθεισ να σου ανοιγει η λεκανη να σου τραβιεται η μεση να σπαρταραει η καρδια σου να αντεξει ολο αυτο τον πονο γιατι οι γιατροι δεν σου κανουν επισκληριδιο αυτη την στιγμη,επρεπε να το ειχες ξεκαθαρισει πριν τις ωδηνες,,

λοιπον η τυχερη που ποναει κανα 3 το λιγοτερο εχει κανει 100000000 ταματα μεχρι να γεννησει για να απελευθερωθει απο το "μαρτυριο"(οποια πει οτι εκεινη η ωρα ειναι θεικη να βαλει το χερι τησ στην φωτια )

το μετα τοκετου ειναι οτι εισαι γεμματη ραματα απο πισω μεχρι μπροστα δεν μπορεις να πας ουτε τουαλετα για 1 μηνα γιατι νιωθεις οτι σε κοβουν δεν μπορεις να κατσεις γιατι σε τραβανε τα ραμματα δεν μπορεις να ουρισεις γιατι τσουζει μεχρι δακριων,, θες κιαλα? ολα καλα? μην συνεχιστει το θεμα κ γινει πολεμος για μια λεξη που ειπα,, οστοσο κανεις δεν μπορει να αποριψει τον φυσικο τοκετο επειδη νομιζετε οτι ποναει στιγμιαια,,, ο πονος αυτος κ η διαρκεια των ωδινων ειναι για μενα ενα πραγμα που δεν θα ηθελα να ξαναζησω τετοιο πονο στη ζωη μου,,, με εκανεσ κ τα ειπα οποσ ειναι τα πραγματα δεν ηθελα να περιγραψω τοσο αναλυτικα αυτη την στιγμη για να μην διμιουργηθει αγχος στις μελλουσες λεχωνες:rolleyes:

που να σου πω δλδ τη περασε η κολλητη μου μετα την καισαρικη....οχι να κατσει να σηκωθει δεν μπορουσε ουτε το μπεμπακη δεν μπορουσε να σηκωσει και ουτε να ταισει και γενικα τπτ βαρη για 1 μηνα!!ειναι στον ανθρωπο!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Διαφημίσεις

μετα την πρωτη μου γεννα ειχα σκιστει σε 3 σημεια απο κατω.με ραβανε 1 ωρα με το ρολοι.για 20 μερες δε μπορουσα να κατσω να σηκωθω να βηξω να κατουρισω ουτε καν να παρω βαθεια ανασα.θηλαζα κ εκλαιγα γιατι δε μπορουσα να βρω σταση να κατσω.ξαπλωτη ουτε παλι μπορουσα γιατι τεντωνοταν.το σκισημο ηταν στα εσωτερικα χειλη στα εξωτερικα κ στο πισω μερος.περπατησα 20 συνεχομενα μετρα χωρις πονο μετα απο 25 μερες.ο αντρας μου καθε βραδυ σχολουσε κ με εβρισκε να κλαιω απο τον πονο.δε ξερω αν ποναει ετσι η καισαρικη παντως εκτος απο 2 ωρες συνεχομενων πονων ανα 30 δευτερα που δεν εχω νοιωσει ΣΤΗ ΖΩΗ μου τετοιο πονο κ ορκιζομαι σε οτι πιο ιερο εχω...ειχα κ 20 μερες αφορητους πονους απο τα ραμματα.

εννοειται πως οποια κανει καισαρικη δε διαφερει με μια που εκανε φυσιολογικο τοκετο .κ οι 2 μανες ειναι αλοιμονο ποιος ειπε το αντιθετο!!!

Angel25, λυπάμαι πολύ για την τραυματική σου εμπειρία

οι γιατροι δεν σου κανουν επισκληριδιο αυτη την στιγμη,επρεπε να το ειχες ξεκαθαρισει πριν τις ωδηνες,,

Λάθος, λάθος λάθος! Αν μιλάς για συγκεκριμένο γιατρό ΟΚ, αν ο δικός σου γιατρός δεν το ήθελε ΟΚ, αλλά έτσι γενικά που το θέτεις δεν ισχύει, και πολλά μαιευτήρια δημόσια (πχ Αττικό) και ιδιωτικά (πχ Μητέρα) κάνουν επισκληρείδιο ακόμα και με διαστολή 9! Κάθε γυναίκα μπορεί να το ξεκαθαρίσει από πριν με το γιατρό της

το μετα τοκετου ειναι οτι εισαι γεμματη ραματα απο πισω μεχρι μπροστα δεν μπορεις να πας ουτε τουαλετα για 1 μηνα γιατι νιωθεις οτι σε κοβουν δεν μπορεις να κατσεις γιατι σε τραβανε τα ραμματα δεν μπορεις να ουρισεις γιατι τσουζει μεχρι δακριων

Για το όνομα του Θεού, μην γενικεύεις προσωπικές εμπειρίες! Ο πόνος από τα ράμματα εξαρτάται από την ελαστικότητα του δέρματος και τον γιατρό (κάποιοι δυστυχώς είναι χασάπιδες). Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να ουρήσουν άνετα 2 ώρες μετά τον τοκετό και να κάτσουν άνετα σε κρεβάτι, καναπέ, καρέκλα, στο πάτωμα, οκλαδόν, σταυροπόδι και όπως αλλιώς τις βολεύει. Άρα αν κάποια την "πέθαιναν" τα ράμματα της περινεοτομής το ίδιο θα συνέβαινε και με τα ράμματα της καισαρικής

δεν ηθελα να περιγραψω τοσο αναλυτικα αυτη την στιγμη για να μην διμιουργηθει αγχος στις μελλουσες λεχωνες:rolleyes:

Τότε να μην γενικεύεις την προσωπική σου εμπειρία

εννοειται πως οποια κανει καισαρικη δε διαφερει με μια που εκανε φυσιολογικο τοκετο .κ οι 2 μανες ειναι αλοιμονο ποιος ειπε το αντιθετο!!!

Θεωρώ εντελώς ανόητο και ανούσιο να να γίνεται τέτοια κουβέντα! Μάνα ειναι αυτή που μεγαλώνει το παιδί! Μια μάνα μπορεί να μην το έχει καν γεννήσει το παιδί της και να το έχει υιοθετήσει

Βρε angel!!!!με το συμπαθιο κιολας εχεις κατατρομαξει πολυ κόσμου!!!!!!!

ειμαι φρεσκια, γενησα φσυιολογικά ΧΩΡΙΣ επσικληριο 4 κιλα παιδι!!!!

ειχα κανει ομως 2 μηνες μαθηματα αναπνοων κ πιστευω με βοηθησαν!!!

ναι πονουσα κ γω!!ολες οι γυναικες πονανε!!

αλλα παντα μα παντα , το λεμε κ εδω μέσα συνεχεια, η εμπειρια για την καθε γυναικα ειναι διαφορετικη!!!!!!!!

γιαυτο δε λεμε τελειως τι περναμε η πως ειναι γιατι υπάρχουν και κοπελες που περιμενουν να γεννησουν, και μπορει να τρομαζουν απο την εμεπιρια της καθε μιας μας αν τα παρουσιαζει τραγικα!!!

μετα τον τοκετό, που μου καναν κ μενα ραμματα , σηκωθηκα εκανα πιστολακι βαφτηκα κλπ!!!!μια χαρα....

ε απο την επομενη μερα που ξεμουδιασα λογικο, κ γω πονουσα κ δυσκολια να κατσω ειχα αλλα ευτυχως μετα χαπακωνεσαι μια χαρα !!!!!

αυτα......

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Όταν λέτε χωρίς φάρμακα, φαντάζομαι ότι εννοείται και χωρίς το φάρμακο που σου δίνουν για να κάνεις γρηγορότερα συσπάσεις. Γιατί κι εγώ για φυσιολογικό πήγα και δεν ηθελα καν επισκληρίδιο. αλλα μου έδωσαν φάρμακο για να γίνει γρηγορότερα η διασικασία (δεν θυμάμαι πως το λένε..)

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Εγώ εξακολουθώ να θεωρώ τον τοκετό μια επικίνδυνη διαδικασία και το μόνο που με ενδέφερε ήταν να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να πάρω αγκαλιά ένα γερό παιδί. Όχι να νιώσω τους πόνους της γέννας γνωρίζοντας ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ. Να τυραννιέμαι να γεννήσω φυσιολογικά για να νιώσω την εμπειρία;ποια εμπειρία ; του πόνου ;Γέννησα με καισαρική και ταλαιπωρήθηκα απίστευτα αλλα πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε κοπέλα αντιδρά διαφορετικά στο ερέθισμα του πόνου. Υπάρχουν κοπέλες οι οποίες γεννάνε με έναν πόνο κυριολεκτικά και δεν μπορούν να καταλάβουν άλλες οι οποίες είχαν αβάσταχτους πόνους. Όπως επίσης γυναίκες που γέννησαν με καισαρική και ανάρρωσαν εύκολα και άλλες οι οποίες ανάρρωσαν απίστευτα δύσκολα. Είναι ένα θέμα το οποίο εκτός του ότι έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο φόρουμ δεν μπορούμε να εκφέρουμε συμβουλευτικές γνώμες γιατί κάθε εμπειρία είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ!

Υπάρχουν κοπέλες οι οποίες γεννάνε με έναν πόνο κυριολεκτικά και δεν μπορούν να καταλάβουν άλλες οι οποίες είχαν αβάσταχτους πόνους. Όπως επίσης γυναίκες που γέννησαν με καισαρική και ανάρρωσαν εύκολα και άλλες οι οποίες ανάρρωσαν απίστευτα δύσκολα. Είναι ένα θέμα το οποίο εκτός του ότι έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο φόρουμ δεν μπορούμε να εκφέρουμε συμβουλευτικές γνώμες γιατί κάθε εμπειρία είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ!

αυτο!!!!!!!!!!!!!!!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

τα ραμματα στον 2ο τοκετο ουτε κ γω δε τα καταλαβα γιατι ηταν μονο 2.στον 1ο τοκετο ομως κυριολεκτικα εζησα ενα βασανιστηριο.οσο για το ''γεννα με εναν πονο'' απλα δεν υπαρχει.δηλαδη τι?πονας ΜΙΑ φορα κ βγαινει το μωρο?ουτε αυγο να ειναι.εγω που γεννησα το 2ο σε 15 λεπτα.αν σκεφτεις 2 πονους το λεπτο ειναι αμεσως αμεσως 30 πονοι:-P για να γεννησεις με ΕΝΑΝ πονο σημαινει γεννα σε 30 δευτερολεπτα:mrgreen:

αντε παλι ο πολεμος φ.τ και καισαρικης....

δηλ το μεγεθος του πονου κανει την μανα?υπαρχει μετρο να μετρησουμε ποσο πονεσε η μια και ποσο η αλλη?

ολες μανες ειμαστε ειτε πονεσαμε περισσοτερο η λιγοτερο και αυτο που θα επρεπε να μας αποσχολει ειναι η σωστη ανατροφη των παιδιων μας..

μακαρι να μην πονουσε καμια γυναικα και να γενουσαμε με γελια.....

προσωπικα εκανα καισαρικη για σοβαρους ιατρικους λογους...εχω τομη απο το ενα λαγονιο ως το αλλο τεραστια..σε βεβαιω ομως οτι λατρευω και το δικο μου παιδι και ολα τα παιδια του κοσμου και υποκλινομαι με σεβασμο σε καθε μελλουσα μαμα..

τα ραμματα στον 2ο τοκετο ουτε κ γω δε τα καταλαβα γιατι ηταν μονο 2.στον 1ο τοκετο ομως κυριολεκτικα εζησα ενα βασανιστηριο.οσο για το ''γεννα με εναν πονο'' απλα δεν υπαρχει.δηλαδη τι?πονας ΜΙΑ φορα κ βγαινει το μωρο?ουτε αυγο να ειναι.εγω που γεννησα το 2ο σε 15 λεπτα.αν σκεφτεις 2 πονους το λεπτο ειναι αμεσως αμεσως 30 πονοι:-P για να γεννησεις με ΕΝΑΝ πονο σημαινει γεννα σε 30 δευτερολεπτα:mrgreen:

Ξέρω περίπτωση φίλης μου η οποία μέχρι να κάνει την τελευταία διαστολή δεν πονούσε και πόνεσε μόνο στην δεύτερη εξώθηση :shock: μιλάμε για τέτοια ευκολία! ούτε η ίδια δεν το πίστευε αλλά και η μητέρα της ακριβώς έτσι την είχε γεννήσει. Όταν συναντιόμαστε και θυμόμαστε καμια φορά τις γέννες μας μου λέει ούτε αυγό να έιχα κάνει! έτσι όπως το είπες.:-D