Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ταμπού (taboo)

UFO

Recommended Posts

ήρθε η ώρα λοιπόν να μιλήσουμε ανοιχτα για ταπού ....

βάση της wikipidia

http://en.wikipedia.org/wiki/Taboo

(βάζω την μετφραση απο το google translate γιατι βαρεθηκα να διορθωνω )

Ένα ταμπού είναι ένα ισχυρό κοινωνικό απαγόρευση (ή απαγόρευση) για κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας ή της κοινωνικής συνήθειας που είναι ιερό και απαγορεύεται βάσει ηθική κρίση και μερικές φορές ακόμη και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Σπάζοντας τα ταμπού θεωρείται συνήθως ανάρμοστο ή απεχθή από την κοινωνία. Ο όρος προέρχεται από τη γλώσσα Tongan, και εμφανίζεται σε πολλές Πολυνησιακή πολιτισμούς. Σε αυτούς τους πολιτισμούς, ένα ταμπού (ή Tapu ή Kapu) συχνά έχει συγκεκριμένες θρησκευτικές ενώσεις. Όταν μια δραστηριότητα ή έθιμο είναι ταμπού, απαγορεύεται και απαγορεύσεων που αφορούν την εφαρμογή του, όπως είναι το έδαφος να ξεχωρίζουμε ως καταφύγιο για τους εγκληματίες. Ορισμένες ταμπού δραστηριότητες ή τελωνειακές απαγορεύεται βάσει της νομοθεσίας και καταπατήσεις μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ποινές. Άλλες αποτέλεσμα ταμπού στην ντροπή, ντροπή, και αγένεια. Αν και κριτικούς και / ή διαφωνούντες μπορεί να αντιταχθεί ταμπού, που τίθενται σε θέση να αποφευχθεί έλλειψη σεβασμού προς κάθε δεδομένη αρχή, είτε πρόκειται για νομικά, ηθικά και / ή θρησκευτικές. Ένα παράδειγμα της χρήσης στο πλαίσιο αυτό είναι: αιμομιξία είναι ταμπού.

και ερωτω :

εχετε ταμπού ?

ειναι κατι που ειναι πολύ προσωπικό και πολοι δνε θελουν να το συζητανε αλλα η ανωνυμία ενος φορουμ θεωρησα οτι προσφερετε ...για μια τετοια συζητηση...

αν το θεμα εχει συζητηθει ζητω συγνωμη στην αναζητηση δεν βρηκα κατι παρόμοιο ...και θα ηθελα να συζητηθει σφερικα το θεμα

οχι μονο εκει που ο όρος αρχικα εχει χρησημοποιηθεί ...δλδ στο σεξ αλλα γενικα

πχ ταμπού στις σχεσεις

στην οικογενεια ...

κατι δλδ που μας εχει κανει να λεμε ...μεγαλεπιβολα όχι αλλα που ουσιαστικά εχουν αν κανουν με την ανατροφη ή την θρησκία μας ή τον φόβο της κοινωνικής ενδεχόμενης κατακραυγης !!!!

Διαφημίσεις

Μάλλον δεν θα σε ικανοποιήσει η απάντηση μου ναι έχω ταμπού.....

αλλά σύμφωνα με τον ορισμό του Alain Ray «Είναι εκείνο για το οποίο σιωπούμε, είτε από φόβο είτε από αιδώ».

Ο κοινός παρανομαστής του ταμπού είναι η απαγόρευση, η σιωπή, η αποφυγή για λέξεις ή γεγονότα που θα πρέπει να παραμείνουν στην αφάνεια.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Μάλλον δεν θα σε ικανοποιήσει η απάντηση μου ναι έχω ταμπού.....

α

με εχει ς παρει απο φοβο κι εσυ

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΜΠΟΥ !!!

θελουμε δε θελουμε ...όλοι έχουμε

δεν ειπα αν ..το θεωρω δεδομενο οτι έχουμε !

το θεμα είναι ποια και κατα πόσο μας εμποδίζουν αυτα τα ταμπού στις διαπροσωπικές - κοινωνικές μας σχεσεις!

εγω εχω οικογενειακα ταμπού (που τα ΄φαγα στην μαπα)

σεξουαλικα επίσης ....

δεν ξερω πως θα μιλήσω πχ αυριο μεθαυριο στο παιδι μου για το σεξ ουσα α.μ. σε μια ...Ελληνική κληστη κοινωνία που ΔΕΝ αποδεχετε τις α.μ.....

και ουτο καθε εξης ....!

Τα ταμπού, όπως και οι νόμοι είναι για να καταπατούνται...

Από προσωπική εμπειρία ότι είχα ως ταμπού το λούστηκα...

Είμαι άγαμη μητέρα... εξαιρετικό ταμπού για το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας.

Θεωρούσα τις σχέσεις με παντρεμένο ταμπού... το έκανα κάποια στιγμή στη ζωή μου (και το σκυλομετανιώνω κάθε που το σκέφτομαι- όχι για το ταμπού αλλά για τον πόνο που έζησα και το τι έκανα στον εαυτό μου)

Μικρή θεωρούσα πολλά φυσιολογικά πράγματα στο σεξ ταμπού...όχι πλέον...

Μικρή θεωρούσα ταμπού το κάπνισμα μπροστά στους μεγάλους...τώρα καπνίζω μπροστά στον παππού μου.

Εκεί που μεγάλωσα θεωρείτο ταμπού μια κοπέλα να έχει σεξουαλικές επαφές πριν το γάμο... στα 17 μου χάρισα τον "ανθό μου" (χαχαχα μια φίλη το λέει έτσι και το βρίσκω χαριστωμένο)

Τώρα άλλο ταμπού δεν μπορώ να σκεφτώ...

Συνήθως αναδύεται τη στιγμή που θα κληθώ να το αντιμετωπίσω...

Γενικά νομίζω ότι μεγαλώνοντας απενοχοποιούμε πολλά πράγματα που η κοινωνία αλλά και η οικογένεια προσπάθησαν να μας επιβάλουν ως ταμπού, προκειμένου να "κρατούν τα πρόβατα στο μαντρί"...

Βέβαι είναι καθαρά προσωπικός ο ορισμός του τι είναι ταμπού...

Για κάποιους είναι ταμπού η σχέση με αλλοδαπό (άλλο thread)...για μένα δεν είναι.

Την αιμομειξία όμως δεν την θεωρώ ταμπού... την θεωρώ εκτροπή, παρα φύση πράξη, έγκλημα...

δεν ξερω πως θα μιλήσω πχ αυριο μεθαυριο στο παιδι μου για το σεξ ουσα α.μ. σε μια ...Ελληνική κληστη κοινωνία που ΔΕΝ αποδεχετε τις α.μ.....

και ουτο καθε εξης ....!

Συγγνώμη βρε Άρια, αλλά τι σχέση έχει το ότι είσαι άγαμη μητέρα με το πως θα μιλήσεις στο παιδί σου για το σεξ;;;;;;:eek::-o:-o

Γιατί μήπως είναι ένα ταμπού που θα έπρεπε αλλά δεν έχω;;;;:oops::oops::oops:

Αυτό ούτε που θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό....:confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Συγγνώμη βρε Άρια, αλλά τι σχέση έχει το ότι είσαι άγαμη μητέρα με το πως θα μιλήσεις στο παιδί σου για το σεξ;;;;;;:eek::-o:-o

Γιατί μήπως είναι ένα ταμπού που θα έπρεπε αλλά δεν έχω;;;;:oops::oops::oops:

Αυτό ούτε που θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό....:confused::confused::confused:

Ειπαμε ...εχω κι εγω τα ταμπού μου !:lol:

Εκεί που μεγάλωσα θεωρείτο ταμπού μια κοπέλα να έχει σεξουαλικές επαφές πριν το γάμο... στα 17 μου χάρισα τον "ανθό μου" (χαχαχα μια φίλη το λέει έτσι και το βρίσκω χαριστωμένο)

ΝΤΟΥΠ

έπεσα κάτω από τα γέλια !!!!!!!!!

χαχαχαχαχαχαχαχαχα

δεν μπορώ να σκεφτώ όλα τα ταμπού μου.....

αυτό που έχω σίγουρα και σίγουρα θα το καταργήσω κάποια στιγμή (γιατί δεν πάει άλλο)

είναι το one night stand !!!!!!!!!!!!!!! χοι χοι χοι χοι χοι χοι

Φεύγουμε νωρίτερα

ΓΙΟΥΠΙ

φιλια πολλα πολλά και ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

μάκια

ΝΤΟΥΠ

έπεσα κάτω από τα γέλια !!!!!!!!!

χαχαχαχαχαχαχαχαχα

δεν μπορώ να σκεφτώ όλα τα ταμπού μου.....

αυτό που έχω σίγουρα και σίγουρα θα το καταργήσω κάποια στιγμή (γιατί δεν πάει άλλο)

είναι το one night stand !!!!!!!!!!!!!!! χοι χοι χοι χοι χοι χοι

Φεύγουμε νωρίτερα

ΓΙΟΥΠΙ

φιλια πολλα πολλά και ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

μάκια

Κατάλαβες για ποια λέω....:D:D;)

Ναι, ναι και το one night stand....

Τι κακό κι αυτό .... ναι πρέπει να ξεπεραστεί... δεν πάει άλλο!!!!

Φιλάκια γλυκιά μου... με το καλό να μας μπει ο καινούργιος χρόνος...

(κάπου διάβασα-παλιό θα είναι αλλά κολλάει- "μακάρι ο καινούριος χρόνος να είναι gay γιατί ο παλιός μας μπιπ....)

Sorry Aria για off topic (αν και κολλάει... έχω ταμπού με το 2009!!!)

Ταμπου,ε????

Χμμμμ...

Λοιπον,οσο περιεργο και αν ακουγεται,πραγματικα δεν ξερω ποια ειναι τα ταμπου μου.

Θελω να πω,σιγουρα εχω,ολοι εχουν,δεν γινεται,αλλα δεν τα εχω εντοπισει ακομα.

Ισως με την εξελιξη της συζητησης,αναφερει καποιος κατι που ναι,ισως να μην το εχω εκλαβει ως ταμπου.

Σε αυτα που εχουν γραφτει μεχρι τωρα,ως ταμπου,εγω τα προσδιοριζω σαν "...μη θελω η ...μη μου αρεσει".

Πχ,σχεση με παντρεμενο...δεν μου αρεσει.

Απο το οτι δεν μου αρεσει να μου το κανουν,οτι το θεωρω αδικια για την συζυγο,μεχρι,τελειως εγωιστικα τι,θα περιμενω ποτε θα την κοπανησει απο την γυναικα του για να με δει??

Singlemam,δεν κρινω εσενα,ξερεις τι λεω,ετσι?

One night stand.

Ακομα ειναι ταμπου αυτο,βρε παιδια?

Δεν θα επρεπε.

Να μιλησω στις κορες μου για το σεξ,no problem,ελπιζω μονο μην πεταξω καμια μπαρουφα και αντε να το ξεμπερδεψεις το παιδι.

Αλλα δεν μπορει,πολυ φιλελευθερη το παιζω τελευταια απο τον καναπε μου,δεν γινεται,κατι θα υπαρχει.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

Eισαι κομπλε!:lol::lol::lol:

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Έχω ταμπού στο σεξ. Δεν έχω πρόβλημα να μιλάω γι΄αυτό αλλά στο κρεββάτι είμαι πολύ...κλασσική.:oops: Δεν είμαι το άτομο που θα εφαρμόσει τα κόλπα του Κάμα Σούτρα. Πιστεύω πως μάλλον έχω πληρώσει ακριβά αυτόν τον "πουριτανισμό" μου αφού οι γυναίκες στην εποχή μας επιβάλλεται να είναι απελευθερωμένες κι έτοιμες για kinky εμπειρίες.

Έχω ταμπού με την υγεία της μητέρας μου, η οποία πάσχει από κλινική κατάθλιψη. Είναι ένα θέμα στο οποίο επιμελώς αποφεύγω να αναφέρομαι παντού και πάντα.

Έχω ταμπού όσον αφορά σχέση με παντρεμένο/πολύ μικρότερο άντρα/πολύ μεγαλύτερο/πολύ πλουσιότερο/πολύ φτωχότερο/πολύ πιο αμόρφωτο από μένα/ πολύ πιο μορφωμένο από μένα/ πολύ ασχημότερο/ πολύ ομορφότερο από μένα. Αυτά.

Καλή χρονιά σε όλους κι όλες!

Grow up and get a life!

Πχ,σχεση με παντρεμενο...δεν μου αρεσει.

Απο το οτι δεν μου αρεσει να μου το κανουν,οτι το θεωρω αδικια για την συζυγο,μεχρι,τελειως εγωιστικα τι,θα περιμενω ποτε θα την κοπανησει απο την γυναικα του για να με δει??

Singlemam,δεν κρινω εσενα,ξερεις τι λεω,ετσι?

Δεν σε παρεξηγώ, γλυκιά μου...

Ούτως ή άλλως έχω αυτομαστιγωθεί τόσο πολύ κι έχω κάνει την αυτοκριτική μου...

Και τι περίεργο...ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούσα κι εγώ πριν "μπλέξω".

Όμως είναι από αυτά τα πράγματα που απλά συμβαίνουν ακόμη κι όταν προσπαθείς τόσο να αποφύγεις (σαν το νόμο του Merphy ένα πράγμα- λουζόμαστε αυτά που απευχόμαστε)...

Πάντως ακόμη και μετά από τόσα χρόνια με στοιχιώνει... πως μπόρεσα κι έκανα αυτό το πράγμα στον εαυτό μου...

Τέλος πάντων, αν για ένα πράγμα χαίρομαι που "έσπασα" αυτό το ταμπού είναι γιατί έμαθα να λέω "Ποτέ μην λες ποτέ"!!!

One night stand.

Ακομα ειναι ταμπου αυτο,βρε παιδια?

Δεν θα επρεπε.

Κι όμως, κι όμως...

Μάλλον περισσότερο είναι η αίσθηση ότι η πράξη πρέπει- όχι με την έννοια του καθωσπρεπισμού αλλά από συναισθηματική ανάγκη- να συνοδεύεται από αισθήματα και όχι απλώς από ένστικτο...

Αλλα δεν μπορει,πολυ φιλελευθερη το παιζω τελευταια απο τον καναπε μου,δεν γινεται,κατι θα υπαρχει .

Είπαμε, συνήθως εμφανίζονατι όταν καλείσαι να τα αντιμετωπίσεις...

Yls,χωρις να ειμαι μεσα στην ψυχουλα σου και επειδη εχω το ιδιο θεμα με την μητερα μου (θυμασαι,τα ειχαμε πει περισυ),δεν πιστευω οτι δεν το λες επειδη φοβασαι την κοινωνικη κατακραυγη η κριτικη,που στην προκειμμενη θα ηταν απαραδεχτη,ειναι ενα θεμα υγειας,αλλα μαλλον δεν το κανεις επειδη νιωθεις οτι κανεις δεν θα καταλαβει.

Εγω αυτο ειχα εισπραξει οταν το ελεγα.

Και για να αποφορτισω την ατμοσφαιρα,πες μου,οχι πες μου,τι ζηλευεις απο το Καμα Σουτρα?

Την σταση με τον πολυελαιο???

Καρδουλα μου,σου ευχομαι μια καλη χρονια,με υγεια και ευτυχια και οοοο,τι επιθυμεις πιο πολυ!!!!!

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

Singlemam,εχεις δικιο,δεν ξερεις τι θα αντιμετωπισουμε αυριο-μεθαυριο.

Πολλα μπορει να αλλαξουμε απο αυτα που υποστηριζουμε.

Αλβερτος Αινσταιν

Ίσως κ να είμαι οφτοπικ αλλά είναι κάποιο θέμα που σκέφτομαι κατά καιρούς κ ειδικά τέτοιες μέρες.

Θα ήθελα να ξανάγεννηθώ σε μια εποχή που υπήρχαν πολλά ταμπού , πολλά πρέπει κ πολλά όχι.καθώς "σπαμε" τα ταμπού νομίζω χάνονται κ οι αξίες.

Αυτό έχει τα θετικά κ τα αρνητικά του.

Προς θεού δεν θέλω να το παίξω ηθική!

Απλά λέω κάποιες σκέψεις μου.

Πχ κάποτε ο γάμος είχε άλλη σημασια.

Τώρα είναι απλά ένα χαρτί.

Μαζί με τα ταμπου χάνουμε κ τα έθιμα μας.

Δεν είμαι αγγελούδι..αντιθέτως έκανα άτακτη ζωή.

Βλέπω παλιές άσπρομαύρες έλλην ταινίες με ζευγαρακια να βρίσκονται κρυφά,να θεωρούν ταμπού το φιλί κτλ κ κατά κάποιο τρόπο ζηλεύω εκείνη την εποχή.

Ίσως το πάθος κ ο έρωτας να αργούσε να σβήσει γιατί όλα ξεκινούσαν μετά τον γάμο.δηλ να μένουν μαζί να βγαίνουν δημόσια μαζί,να κάνουν σεξ κτλ κτλ κτλ.

Ίσως κ να είμαι οφτοπικ αλλά είναι κάποιο θέμα που σκέφτομαι κατά καιρούς κ ειδικά τέτοιες μέρες.

Θα ήθελα να ξανάγεννηθώ σε μια εποχή που υπήρχαν πολλά ταμπού , πολλά πρέπει κ πολλά όχι.καθώς "σπαμε" τα ταμπού νομίζω χάνονται κ οι αξίες.

Αυτό έχει τα θετικά κ τα αρνητικά του.

Προς θεού δεν θέλω να το παίξω ηθική!

Απλά λέω κάποιες σκέψεις μου.

Πχ κάποτε ο γάμος είχε άλλη σημασια.

Τώρα είναι απλά ένα χαρτί.

Μαζί με τα ταμπου χάνουμε κ τα έθιμα μας.

Δεν είμαι αγγελούδι..αντιθέτως έκανα άτακτη ζωή.

Βλέπω παλιές άσπρομαύρες έλλην ταινίες με ζευγαρακια να βρίσκονται κρυφά,να θεωρούν ταμπού το φιλί κτλ κ κατά κάποιο τρόπο ζηλεύω εκείνη την εποχή.

Ίσως το πάθος κ ο έρωτας να αργούσε να σβήσει γιατί όλα ξεκινούσαν μετά τον γάμο.δηλ να μένουν μαζί να βγαίνουν δημόσια μαζί,να κάνουν σεξ κτλ κτλ κτλ.

1)Τα ταμπού είναι περιορισμοί στην συμπεριφορά που σου τους επιβάλλει η κοινωνία. Οι αξίες πρέπει να πηγάζουν από μέσα σου και όχι να σου τις επιβάλλουν, λ.χ. δεν απατώ το σύζυγο μου επειδή δεν το θέλω και όχι επειδή μου το επιβάλλουν τα πρέπει της κοινωνίας.

2) Ίσως για εσένα ο γάμος να είναι ένα χαρτί, για πάρα πολλούς όμως δεν είναι.

3) Ίσως στις ελληνικές ταινίες να παρουσιάζεται ο καλός αγνός αγαθός έρωτας, αλλά αυτό είναι μόνο στις ταινίες. Την ίδια εποχή πατεράδες πάντρευαν τις ανήλικες κόρες τους με αυτόν που οι ίδιοι διάλεγαν για την κόρη τους, την ίδια εποχή γυναίκες γεννούσαν παιδιά εκτός γάμου και οι γονείς τους έδιωχναν από το σπίτι, και οι ίδιες υποχρεώνονταν να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία λόγο των ταμπού που υπήρχαν, την ιδια εποχή γυναίκες έτρωγαν ξύλο από τους άντρες τους και δεν μιλούσαν γιατί ήταν ταμπού να μιλάς για ενδοοικογενειακή βία.

Το ξέρω.έγραψα ότι υπάρχουν κ καλά κ άσχημα.

Με αυτα που είπες να σου πω..

1.ναι για μένα ο γάμος μου θα είναι απλά ένα χαρτί.είμαστε με τον Ντίνο σχεδόν 3 χρόνια μαζί,έχουμε ένα παιδί κ δεν είμαστε παντρεμένοι λόγω του ότι δεν βγήκε ακόμα το διαζύγιο του.οπότε σε λίγο καιρό που θα γίνει(αν γίνει γάμος) θα είναι απλά ένα χαρτί.

2.για αυτό ακριβώς το λόγο με έδωσε η γυναίκα που με γέννησε.

Κ ξανάλέω ότι αγγελούδι δεν είμαι αλλά ακούω σκηνικα κ δεν μου αρέσουν.

Φιλη φοιτήτρια με ένα πρόγραμμα φιλοξενούσε μια κοπέλα από κάποιο ξένο κράτος δεν θυμάμαι ποιο.η συζήτηση ήρθε στο σεξ κ της είπε ότι ήταν στο σπίτι τους με το αγόρι της κ ήθελαν να κάνουν σεξ κ έστειλε τον μπαμπά της να τους πάρει προφυλακτικά!

Ε εμένα αυτό δεν μ αρέσει!

Άλλο να πάρεις έτσι στο άσχετο στο παιδί σου προφυλακτικά κ να εξηγήσεις το κ το παιδί μου,κ άλλο αυτό!

Γιατί εκεί οδεύουμε.

Yls,χωρις να ειμαι μεσα στην ψυχουλα σου και επειδη εχω το ιδιο θεμα με την μητερα μου (θυμασαι,τα ειχαμε πει περισυ),δεν πιστευω οτι δεν το λες επειδη φοβασαι την κοινωνικη κατακραυγη η κριτικη,που στην προκειμμενη θα ηταν απαραδεχτη,ειναι ενα θεμα υγειας,αλλα μαλλον δεν το κανεις επειδη νιωθεις οτι κανεις δεν θα καταλαβει.

Εγω αυτο ειχα εισπραξει οταν το ελεγα.

Και για να αποφορτισω την ατμοσφαιρα,πες μου,οχι πες μου,τι ζηλευεις απο το Καμα Σουτρα?

Την σταση με τον πολυελαιο???

Καρδουλα μου,σου ευχομαι μια καλη χρονια,με υγεια και ευτυχια και οοοο,τι επιθυμεις πιο πολυ!!!!!

Kαλημέρα και καλή χρονιά σε όλους κι όλες με υγεία, χαρά, ευτυχία και μπόλικα λεφτά (για να πληρώνονται με ευκολία οι λογαριασμοί).

Στο θέμα μας τώρα. Ο λόγος που δεν αναφέρομαι στην ασθένεια της μητέρας μου είναι πως όχι μόνο κάποιοι δεν θα με καταλάβουν αλλά θα νομίσουν πως κάποια στιγμή και γω θα το πάθω ή ακόμη χειρότερα κινδυνεύω να κάνω καταθλιπτικό παιδί λόγω ελλατωματικού DNA. Ο κόσμος γνωρίζει τόσο λίγα για την κλινική κατάθλιψη, που δημιουργεί μύθους. Κάποιοι μύθοι καταστρέφουν υπολήψεις και "τυχερά"...

Όσον αφορά το Κάμα Σούτρα. Διαβάζοντας τα περιοδικά αλλά ακούγοντας και διηγήσεις άλλων γυναικών, αισθάνομαι σαν εξωγήινη που δεν επιθυμώ να με δένουν/φιμώνουν/βρίζουν κατά την διάρκεια του σεξ. Επίσης δεν νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ σε σεξ σοπ, προκειμένου να αιστανθώ σέξι ή να κάνω πιο πικάντική μια σχέση.

Την στάση με τον πολυέλαιο δεν την γνωρίζω αλλά ξέρω μία που λέγεται "σχισμένο μπαμπού", σου κάνει?:lol:

Χριστιάννα που εύχομαι τα καλύτερα για σένα και την οικογένειά σου. Πάντα καλοτάξιδος ο σύζυγος.

Grow up and get a life!

και εγω εχω ταμπου στην οικογενεια μου...περα απ τα σεξουαλικα που λιγο πολυ ολοι εχουμε, εχουμε ταμπου σε θεματα που δε συζηταμε(μη ρωτησετε γιατι δε τα συζηταμε αυτο προσπαθω να καταλαβω κ εγω;))

δηλαδη δε μιλαμε ποτε για την εκτρωση που ειχα κανει πριν δεκα χρονια οπως επισης και για μια σχεση που ειχα κανει στο διαστημα που ειχαμε χωρισει με τον τοτε φιλο μου νυν συζηγο μου.

ταμπου στη οικογενεια μας ειναι κ παραμενει το θεμα της θρησκειασ κ καποιον μυστηριων της-βαφτιση-η πεθερα μου θρησκευομενη πολυ η μανα μου αθεη ο συζηγοσ κατι στο ενδιαμεσο κ εγω...χμ ας πουμε οτι πιστευω αλλα με το δικο μου τροπο.

αυτα μπορεσα να σκεφτω μεχρι στιγμης.οπως βλεπετε εχουμε κ εμεισ τα ταμπου μας.;)

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

Ταμπού??? Και ποιος δεν έχει σήμερα?? Η ουσία είναι να απελευθερωνομαστε από αυτά αν φυσικά θέλουμε κάτι τέτοιο.

Ταμπού έχω κι εγώ και μπορώ να πω αρκετά και σε διάφορους τομείς. Αλλά να πω την αλήθεια δεν με ενοχλούν ούτε με κάνουν να αισθάνομαι άβολα. Είναι πλέον κομμάτι της προσωπικότητας μου και τα έχω αγαπήσει ας πούμε...μάλιστα τα υπερασπίζομαι κιόλας:lol:.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.