Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως λιωνετε τα φρουτα?

mmdad

Recommended Posts

Για τον μεγαλο ειχα ενα μικρο μιξερακι - μπλεντερ που χοραγε μεχρι 200γρ αλλα το εσπασα. Στο κανονικο νομιζω οτι μια μεριδα φρουτοκρεμα θα χανεται.. Εχετε κανενα καλο εργαλειο να προτινετε??

Διαφημίσεις

Για τον μεγαλο ειχα ενα μικρο μιξερακι - μπλεντερ που χοραγε μεχρι 200γρ αλλα το εσπασα. Στο κανονικο νομιζω οτι μια μεριδα φρουτοκρεμα θα χανεται.. Εχετε κανενα καλο εργαλειο να προτινετε??

http://www.braun.com/global/household/food-preparation/hand-blenders.html

Εγώ έχω το 1ο με όλα τα κλαπατσίμπαλα του αλλα και τα άλλα καλά θα είναι-το 3 λίγο μεγάλο κάδο μου φαίνεται ότι έχει!!

Είμαι πολύ ευχαριστημένη, γιατί έχει τον μικρό κάδο οπότε δέν χάνεται το φαγητό όπως είπες!!!

z4X6p2.png

To izzy με έχει βολέψει τρελά -προτίμησε αυτό με τους διπλούς κόπτες (πάνω - κάτω).

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Όταν χάλασε ο πολυκόφτης μου η μαμά μου το έφτιαξε με το μίξερ.

Άρα να μια ιδέα, ή με το σύρμα;

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

Τη μπανάνα τη λιώνεις με το πηρούνι. Το μήλο και το αχλάδι τρίβονται πολύ εύκολα στον τρίφτη (την πλευρά που τρίβει πολύ ψιλά) και μάλιστα γίνονται πολύ ζουμερά. Αν δεν βάζεις πορτοκάλι στη φρουτόκρεμα είναι νομίζω ο ιδανικός τρόπος. Εγώ έτσι τις έκανα τις φρουτόκρεμες μέχρι που προσθέσαμε πορτοκάλι. Όταν προσθέσεις το χυμό πορτοκάλι στο υπόλοιπο μείγμα γίνεται πολύ νερουλό.

Όταν ξεκινήσαμε τη μπουμπού μας με μήλο, στον τρίφτη έλιωνε μια χαρά, ακόμη και όταν ήταν πολύ σκληρό. Η μπουμπού δεν το ήθελε καθόλου, όπως επίσης και το αχλάδι. Άρχισε να τρώει σεβαστές ποσότητες όταν βάλαμε μπανάνα.

Τη φρουτόκρεμα είναι εύκολο να την κάνεις χωρίς μπλέντερ. Το κρέας στις σούπες όμως δεν ξέρω πώς θα το λιώνεις στο μέλλον.

Εχω ενα multimix και φτιαχνω πουρεδες λαχανικων 2-3 μεριδες. Μια δινω, μια βαζω στο ψυγειο για την επομενη και μια βαζω στην καταψυξη. Κρεας επειδη εδω δινουμε λιγο (ενα κουταλακι του καφε) καθε μερα βραζω γυρω στα 200γρ τη φορα. Την φρουτοκρεμα ομως επειδη θα την φτιαχνω καθε μερα δεν θα ειναι σε ποσοτητα.

Διαφημίσεις

Λιωνουν τα ωμα μηλα αρκετα για 6-7 μηνων μωρακι με τον τριφτη?

Καλη χρονιά, το multi izzy με τις διπλές λεπίδες είναι τέλειο και θα σου χρειαστεί και για τη κρεατοχορτόσουπα όπως και οτιδηποτε άλλο χρησιμοποιήσεις εσύ για τα φαγητά του σπιτιού, δεν κοστίζει πάνω από 30 ευρω

Εχω ενα της SEB αλλα ο καδος χωραει μεχρι ενα λιτρο οποτε ειναι μεγαλο για φρουτοκρεμα. Το izzy το εχω χρησιμοποιησει στην Ελλαδα αλλα δεν το εχω εδω και δεν σκοπευω να παρω αλλο... Θα δοκιμασω με τον τριφτη και θα δω. Ευχαριστω παντως

Κατι που να μην χρειαζεται αγορα? (γιατι θα με χωρησει ο αντρας μου..)

Συγνώμη κιόλας αλλά ας βρει ο άντρας σου τρόπο να ταισει το μωρό. Θα γυρισεις στην εποχή των γιαγιάδων μας για να μην δώσεις 30 ευρώ για το μωρό? Υπερβολικό το βρίσκω

Παντως η πεθερα μου που είναι 70 χρονών το τριβει στον τριφτη το μηλο και το αχλάδι γιατί έτσι ξέρει να κανει.

Συγνώμη κιόλας αλλά ας βρει ο άντρας σου τρόπο να ταισει το μωρό. Θα γυρισεις στην εποχή των γιαγιάδων μας για να μην δώσεις 30 ευρώ για το μωρό? Υπερβολικό το βρίσκω

Παντως η πεθερα μου που είναι 70 χρονών το τριβει στον τριφτη το μηλο και το αχλάδι γιατί έτσι ξέρει να κανει.

Πηγε και μου πειρε ενα αλλα οπως ειπα ηδη ειναι μεγαλο για φρουτοκρεμα. Και η μαμα μου μου ειπε οτι στον τριφτη μου την εφτιαχνε παντως..

Όσο και αν ακουστεί τραβηγμένο πνίγηκε ένα μωράκι 6 μηνών από μήλο που δεν είχε λιώσει καλά στο Multi. Κορίτσια μεγάλη προσοχή στο μήλο και ο τρίφτης των γιαγιάδων μας είναι ότι καλλίτερο σ΄αυτή την περίπτωση.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλή χρονιά ! Με τον τρίφτη υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ΄μείνουν μεγαλύτερα κομμάτια. Το izzy multi στην μεγάλη ταχύτητα κάνει θαύματα κάνει τα φρούτα αλοιφή εδώ κάνει αλοιφή το κρέας.

Προσοχή για να έχετε το καλύτερο αποτέλεμα πρέπει να υπάρχει αρκετό υγρό μαζί με τα κομμάτια φρούτου ή κρέατος. Έτσι αν κάνετε φρουτόκρεμα μαζί με τα κομμάτια φούτων προσθέστε χυμό από πορτοκάλι ή και λίγο νεράκι πριν ξεκινήσετε το άλεσμα .....ενώ στην χορτόσουπα ή στην κρεατόσουπα φυσικά ζωμό στον οποίο έχουν βράσει !!!:lol:

Εγώ πάντως όσες φορές αναγκαστηκα να αλέσω στο multi δεν τα έκανε αλοιφή και η μικρή δεν τα έφαγε. Εγώ έχω μπλέντερ της phillips και είμαι υπερευχαριστημένη. Μεγάλη κανάτα αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις ποσότητες. Όσο χρειάζεται αλέθω κάθε φορά.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Κι εγω χρησιμοποιουσα το multi της izzy (αυτο που στη συσκευασια απ'εξω γραφει bebe) με τις διπλες λεπιδες. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενη απο το μηχανημα, απλα η μικρη αποφασισε να σταματησει τα λιωμενα κι ετσι καταφυγαμε κι εμεις σε πηρουνι και τριφτη.. Και παλι ομως δεν τα ηθελε κι ετσι της τα δινω στα χερια ολοκληρα και την αφηνω να τα τρωει σιγα-σιγα! Ειμαι ομως απο πανω της ολη την ωρα και ελεγχω γιατι δεν σας κρυβω πως φοβαμαι μην πνιγει, αλλα τι αλλο να κανω αφου δεν τρωει με τιποτα αν δεν ειναι οπως το "φαγητο των μεγαλων"?

Παντως αν δεν θες να χαλασεις καθολου χρηματα (αν και το συγκεκριμενο multi που σου λεω που στο εχουν προτεινει κι αλλα κοριτσια ειναι φτηνο), ο τριφτης για τα φρουτα ειναι ο,τι πρεπει.

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

και εγω αυτο το multi izzy θα αγορασω γιατι το εχει η μαμα μου και ειναι θαυματουργο..εγω εχω μεγαλο μπλεντερ και το κανει τελειως αλοιφη αλλα με μπολικα υγρα μεσα γιατι αλλιως δεν αλεθει και της μπεμπας μου δεν της αρεσει θελει μια ενδιαμεση κατασταση..

Πηγε και μου πειρε ενα αλλα οπως ειπα ηδη ειναι μεγαλο για φρουτοκρεμα. Και η μαμα μου μου ειπε οτι στον τριφτη μου την εφτιαχνε παντως..

κι όταν ξεκινησεις την κρεατοχορτοσουπα δεν θα χρειαστείς κάτι που να τα αλέθει καλά?? Τότε τι θα κάνεις? Θέλω να πω ότι σε ένα μήνα θα το χρειαστείς...Να προσέχεις τα κομματάκια από μήλο

κι όταν ξεκινησεις την κρεατοχορτοσουπα δεν θα χρειαστείς κάτι που να τα αλέθει καλά?? Τότε τι θα κάνεις? Θέλω να πω ότι σε ένα μήνα θα το χρειαστείς...Να προσέχεις τα κομματάκια από μήλο

Αλεθει πολυ καλα αλλα για "μεγαλυτερες" ποσοτητες. Σημερα πχ που εφτιαξα 3 κουταλιες πατατα-κουνουπιδι η πατατα δεν ειχε λιωσει καλα...

Για την κρεατοσουπα βραζω το κρεας χωριστα και το αλεθω και μετα το βαζω σε παγοκυστες στην καταψυξη και φτιαχνω διαφορους πουρεδες λαχανικων για να μην τρωει τα ιδια καθε μερα

Εγώ κορίτσια και στα δύο παιδιά μου αλέθω 2 φρούτα κάθε μέρα στερεά ....πχ μήλο και αχλάδι ή ένα αχλάδι και μισή μπανάνα και το ζωμό πάντα από ένα πορτοκάλι + λίγο νεράκι για φτιάχνω την φρουτόκρεμα .....βγαίνει γύρω στα 200 ml ...γιατί 2- 3 κουταλιές μόνο ??

Την κρεατόσουπα ή σούπα με λαχανικά και κοτόπουλο την κάνω κάθε 2 μέρες .....μια μεγαλούτσικη ποσότητα , πατάτα κρεμμύδι ή πράσσο , καροτο οπωσδήποτε μπορεί κονουπίδι ή κολοκύθι ...και το κρέας και το αλέθω ....δίνω το μισό την μία μέρα και το υπόλοιπο την επόμενη .....δεν καταψύχω ( πρέπει να τηρούνται οι κανόνες σωστής απόψυξης αλλιώς μπορεί να υπάρξει κίνδυνος .....και δεν φυλλάσω για περισσότερες μέρες ( γιτί δεν μένει τίποτα από βιταμίνες ):roll: