Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιαούρτι

koullam

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπερα !!!!!

Στα παιδακια δινουμε γιαουρτακια παιδικα οταν ξεκινανε συνηθως advance που ειναι εμπλουτισμενα και μπορεις να τα δινεις μετα τον 6ο μηνα!!!!

Εμεις αυτα τρωμε εχει διαφορες γευσεις!!!!

Μπορεις να παρεις το σκετο για αρχη και αργοτερα να τ αλλαζεις για να μην το βαρεθει καλη αρχη!!!!!

9newp3.png8dIOp3.png

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ

τα advance που λές είναι η μάρκα του γιαουρτιού ? Και κάτι άλλο ένα γιαούρτι αντικαθιστά ένα γεύμα ? Και τί ποσότητα 150γρ ή 200 γρ ???

είμαστε 8,5 μηνών τώρα

[/url]

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ

τα advance που λές είναι η μάρκα του γιαουρτιού ? Και κάτι άλλο ένα γιαούρτι αντικαθιστά ένα γεύμα ? Και τί ποσότητα 150γρ ή 200 γρ ???

είμαστε 8,5 μηνών τώρα

ξεκινησα με advance λευκο. ενα την ημερα.της αρεσε,ειναι νοστιμο κ μενα μ αρεσει!ειναι γαι απογευμα

Φαντάζομαι το βρίσκουμε στα supermarket?

Θα πάρω και θα το δοκιμάσω αύριο ! Θυμάσαι την ποσότητα που του δίνεις ?

Γιατί τρώμε γάλα το πρωί

φρουτόκρεμα

γαλα

κρεατόσουπα

γαλα

Το γιαούρτι που να το βάλω να φύγω κάτι από αυτά ?

[/url]

Διαφημίσεις

Εμεις δεν αρχισαμε ακομη τα γιαουρτακια, αν και ειμαστε 8 μηνων. εγω ρωτησα το γιατρο και μου ειπε οτι δεν ειναι απαραιτητο ακομη αφου πινει γαλα, αργοτερα!Ο ακθε γιατρος λεει τα δικα του, αυτο εχω καταλαβει!!!!!

Γιατί τρώμε γάλα το πρωί

φρουτόκρεμα

γαλα

κρεατόσουπα

γαλα

Μπορεις να δινεις μια μερα φρουτοκρεμα μια γιαουρτακι εναλλαξ

Ειναι της Δελτα και το βρισκεις και σε φουρνους και σε μινιμαρκετ!

9newp3.png8dIOp3.png

Συνήθως το πρόγραμμα πάει ως εξής:

Γάλα πρωινό

Φρουτόκρεμα

Κρεατόσουπα

Κρέμα ή γιαούρτι

Γάλα βραδυνό

Ο παιδίατρος σου δεν σου έχει δώσει οδηγίες? :roll:

Στο δικό σου πρόγραμμα και αν δεν θέλεις να αντικαταστήσεις το 3ο γάλα, μπορείς να του δίνεις πρώτα το γιαούρτι και μετά να συμπληρώνεις με γάλα, όσο πιει. Εμένα έτρωγε 2 γιαουρτάκια σε ένα γεύμα. Αλλα μωρά τρώνε 1. Δοκίμασε και θα σου δείξει το παιδί.

Πάντως, γνώμη μου είναι να μην λείπει καμία μέρα το φρούτο ή το φαγητό απο τη διατροφή του.;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Σας ευχαριστώ κορίτσια!

Ο παιδίατρος μας δεν είναι και πολύ καλός. Οταν του λέω δεν τρώει το παιδί αυτό και αυτό δεν πειράζει λέει αλλά δεν λέει λύση! Και πρέπει να τον ρωτάω εγώ για όλα ! Μα δεν γίνεται άλλο αυτό. Μου φαίνεται ότι θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία και αν δεν με κατατοπίσει αυτή την φορά με τα φαγητά θα τον αλλάξω ! Κατά τα άλλα είναι καλός. Μονο με το φαγητό δεν με κατατοπιζει σωστά !

mom Ετσι λέω να κάνω θα τα κάνω με την σειρά που μου τα είπες γιατί μου φαίνετε πιο λογικό να τρώμε την κρεατόσουπα μεσημέρι και μετά θα δίνω γιαούρτι θα δοκιμάσω έτσι να δώ αλλιώς αν δεν το τρώει ίσως βάζω το γιαούρτι στα φρούτα και συνεχίσουμε έτσι με το γάλα Θα δοκιμάσω διάφορα να δώ.

Οπως και με την κρεατόσουπα θα ξεκινήσω πάλυ να του κάνω εγώ με εναλλαγές και να κόψουμε τα έτοιμα γιατί για ένα διάστημα δεν τα ήθελε και για αυτό. Λέω να δοκιμάσουμε μακαρονάκι με μοσχαράκι αυτή την φορά

to adraki mou! θα πάω να ψάξω για το γιαουρτάκι σε ευχαριστώ πολύ !

[/url]

'Αν έχεις κοντά σου Σκλαβενίτη ή Βασιλόπουλο πάρε τα βιλογικά γιαουρτάκια tedi .

Εγώ στα παιδάκια μου (και στα δύο) ερχισα το γιαουρτάκι απο τους 6 μήνες.

Το πρόγραμμά ήταν γάλα,φρουτόκρεμα,φαγητό(χορτόσουπα ή κρεατόσουπα ),γιαουρτάκι(έτρωγων δύο) ή ρυζόγαλο ή κρέμα (άνθος αραβοσίτου Γιώτης) και τέλος το βράδυ γάλα πάλι.

Αυτά......

Διαφημίσεις

ζιζελ σε ευχαριστώ πάρα πολύ

Με αυτά που μου είπες και εσύ καταλαβαίνω ότι πρέπει να πάω να πάρω γιαουρτάκια και να αλλάξω τα γεύματα μας. Θα το δοκιμάσω και εγώ έτσι !

Θα κοιτάξω για τα γιαουρτάκια που μου είπες ελπίζω να τα βρώ. Σε ευχαριστώ και πάλυ

Φιλιά

[/url]

Γιατί τρώμε γάλα το πρωί

φρουτόκρεμα

γαλα

κρεατόσουπα

γαλα

τι σου είπε ο παιδίατρος; ή απλώς ρωτάς για να δώσεις από μόνη σου γιαούρτι;

γάλα

φρούτα

μεσημεριανό

γιαούρτι (noulac της ΝΟΥΝΟΥ ή advanced της ΔΕΛΤΑ)

γάλα

5 γευματα ημερησίως. κρέμες παιδικές (νουνού, nestle, nutricia, milupa, Γιωτης), δεν θα είπε ο παιδίατρος να τρώτε; εναλλάξ με το γιαούρτι για απογευματινό για να μη βαριέται.

age.png

Eγω του δινω γιαουρτι κανονικο με λιγο φρουτο μαζι, ειναι και μενα 9 μηνων.

ενα διατροφολόγος μου είχε πει ότι για να απορροφηθεί το ασβέστιο από τον οργανισμό, πρέπει τα φρούτα να τα τρώμε με διαφορά μιας ώρας. αλλιώς... τι το τρως το γιαούρτι (το ίδιο ισχύει και για το γάλα)

age.png

Μπορει και να ειναι ετσι αλλα δεν το τρωει σκετο,κι εδω δεν κυκλοφορουν τετοια γιαουρτια.

Περιεχουν ζαχαρη αυτα η οχι?Γνωριζετε?

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Διαφημίσεις

Παιδικα γιαουρτια υπαρχουν αλλα για πολυ μεγαλυτερα παιδακια.Εδω,Σουηδια,ο,τι εχει ζαχαρη απαγορευεται για μικρα παιδακια.Δεν υπαρχει κρεμα,ρυζαλευρο πχ που να περιεχει ζαχαρη!Ενω στην Ελλαδα το καλοκαιρι που ημουνα εκανα αμαν να βρω κρεμα χωρις ζαχαρη.

Και το παραξενο ειναι οτι προκειται για τις ιδιες εταιριες,τι να πω,μαλλον εχουν διαφορετικες προδιαγραφες για καθε χωρα!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

ο παιδίατρος για να μου πει πρεπει να τον ρωτάω εγώ

Του είπα ποτε τρώμε γιαούρτι ξεκινάμε μου είπε. ΑΜΑΝ

Δηλαδή αν δεν τον ρωτίσω δεν μου λέει και μετα που τον ρωτάω έπρεπε να είχατε ξεκινήσει μου λέει ! :twisted: και τότε τα παίρνω κανονικότατα.

Για αυτό ότι κάνω μαθαίνω από εσάς

[/url]

Καλημέρα koullam,

μήπως να αλλαζες παιδίατρο εφόσον αυτός δεν σου λέεει ούτε τα βασικά???

κι εγώ τον βομβαρδίζω με απορίες όταν πηγαίνουμε αλλά μου έχει ήδη δώσει οδηγίες ο άνθρωπος για το φαγητό του.

Εγώ του δίνω Δέλτα Advance, το νουλακ της νουνου δεν του άρεσε τόσο, είναι καθαρά θέμα προτίμησης του παιδιού. Απο κει και πέρατο πρόγραμμα έχει ως εξής

πρωί πρωί γάλα

κατά τις 11.00 φρουτόκρεμα (με φρέσκα φρούτα να φανταστώ)

μεσημέρι κρεατοχορτόσουπα (προσπάθησεις να μην του δίνεις έτοιμα είναι φουλ στα συντηρητικά, δεν είναι δύσκολο και θα φτιάχνεις φαγητό ανά 2 μέρες), είναι σημαντικό να παίρνει βιταμίνες και να μαθαίνει στις γεύσεις.

το απόγευμα κρέμα ή γιαούρτι

το βράδυ γάλα

Εμένα τρώει ένα γιαούρτι, αντιστοιχεί το κυπελλάκι σε 150 γραμμάρια, η ποσότητα είναι λίγο λιγότερη από την ποσότητα κρέμας που του φτιάχνεις. Αν χρειάζεσαι βοήθεια για το πως να παρασκευάζεις τη σούπα και την κρέμα πολύ ευχαριστώς να σου πω!

Καλημέρα koullam,

Εγώ του δίνω Δέλτα Advance, το νουλακ της νουνου δεν του άρεσε τόσο, είναι καθαρά θέμα προτίμησης του παιδιού.QUOTE]

δινω κ εγω το advance αλλα επειδη λεει επιδορπιο γιαουρτιου με αγχωσανε οτι δεν ειναι καλο. εσενα τι σου ειπε η παιδιατρος;

Είσαι γρήγορη βλέπω στις απαντήσεις.!!:P

Αν ψάξεις υπάρχει κάποιο θέμα ήδη που λέει οδηγίες για την παρασκευή των τροφών, δεν το βρίσκω τωρα γι'α υτό θα σου στείλω προσωπικό μήνυμα για να μην επαναλαμβανόμαστε.

Το ξέρω είναι δύσκολο όταν έχεις πολλές δουλειές να έχεις χρόνο να φτιάξεις φρέσκο φαγητό για το μωρό αλλά είναι στο σημαντικότερο στάδιο ανάπτυξης για να πάρει όλες τις βιταμίνες και τα στοιχεία που χρειάζεται. Ολες μας νομίζω το ίδιο ζόρι τραβάμε με την έλλειψη χρόνου, αν μάθει όμως από τα έτοιμα τώρα, πιστεύω ότι αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες στο μέλλον να γίνει ένα παχύσαρκο παιδί.

Καλημέρα koullam,

Εγώ του δίνω Δέλτα Advance, το νουλακ της νουνου δεν του άρεσε τόσο, είναι καθαρά θέμα προτίμησης του παιδιού.QUOTE]

δινω κ εγω το advance αλλα επειδη λεει επιδορπιο γιαουρτιου με αγχωσανε οτι δεν ειναι καλο. εσενα τι σου ειπε η παιδιατρος;

Εμένα αυτά τα γιαούρτια μου είπε ο παιδίατρος αλλά από ότι είδα στα συστατικά δεν περιέχει κάτι ανησυχητικό και από τι είχα διαβάσει για το advance περιέχει χυμό σταφυλιού που το γλυκίζει αντί για ζάχαρη.

ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΝΟΥΛΕς ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΗς ΑDVANCE ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗς GREENPEACE ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑς..ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΣΥΝ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΤΗς NUTRICIA ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΓΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ..

ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΝΟΥΛΕς ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΗς ΑDVANCE ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗς GREENPEACE ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑς..ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΣΥΝ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΤΗς NUTRICIA ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΓΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ..

οπως;;;