Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Παιδιά εδώ και μία εβδομάδα ο μικρός ροχαλίζει.

Όταν λέω ροχαλίζει κανονικότατα όπως ο μπαμπάς του και να τον σηκώνω το κεφαλάκι για να αλλάξει στάση γιατί είναι πολύ ενοχλητικό.

Πότε δεν είχαμε πρόβλημα με κρεατάκια, αμυγδαλές κ.τ.λ….

Η μυτούλα του είναι καθαρή, μάλιστα τον έβαλα και κάνα δυο μέρες φυσιολογικό ορό για να είμαι 100% σίγουρη ότι είναι καθαρή αλλά και πάλι τζίφος.

Να επισκεφτώ κανένα ΩΡΛ ή να το αφήσω να δω πως θα πάει.

Η αλήθεια είναι ότι κουράζεται κιόλας γιατί 8:30-9:00 πέφτει ξερός….

Περιμένω ομοιοπαθούσες

Διαφημίσεις

εγω το διαβασα απ την πρωτη στιγμη κανονικα. κ γω τον μικρο τον εχω ακουσει να ροχαλιζει καποιες φορες , τον ειδε ο γιατρος κ δεν ειχε τιποτα κ μου ειπε οτι ειναι απ την κουραση η κ τη σταση του σωματος οπως κ στους μεγαλους ανθρωπους

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

ενω ολα τα υπολοιπα μηνυματα σου τα βλεπω κανονικα..αυτο το πρωτο οχι!το εκανες επικολληση μετα?παλι δε φαινεται.τελος παντων θα σου πω οτι κ η μεγαλη μου ροχαλιζε πολυ κ ειχε κρεατακια.οταν ειναι ξυπνιος κ αναπνεει εχεις ακουσει κατι σαν χουρχουριτο απο τη μυτουλα?

δήμητρα όχι όταν είναι ξύπνιος δεν ακούγεται απολύτως τίποτα..το έγραψα και στο post, και ποτέ δεν μου αρρώστησε από αμυγδαλες και όλα τα σχετικά...

Διαφημίσεις

η κορη μου ροχαλιζε σαν χοντρος νταλικιερης που ηπιε πολλες μπυρες :P συγνωμη αλλα αυτο μου θυμιζε.ακουγοταν σε ολο το σπιτι.αλλα ειχε χουρχουρα απο τη μυτουλα οταν ηταν ξυπνια.αμα θες πηγαινε τον σε ΩΡΛ για να σιγουρευτεις.εμεις θα παθαιναμε μεγαλη ζημια.ειχαν μεγαλωσει πολυ κ καλυπτανε τα τυμπανα της κ μαζεψανε υγρο με αποτελεσμα το παιδι να ακουει οπως οταν εισαι μεσα στη θαλασσα.της τα βγαλανε τα κρεατακια κ βαλανε δακτυλιους στα τυμπανα για να φυγει το υγρο κ τα απορροφαει ο οργανισμος σε 6 μηνες χωρις να πρεπει να βγουν με επεμβαση.η ακοη επανηλθε κανονικα ευτυχως.αφου δεν εχει χουρχουρα δε πιστευω να ειναι.αλλα ενας προλληπτικος ελεγχος δεν κανει κακο

μμμ γιατι δεν παιρνεις τον παιδιατρο να τον ρωτήσεις αν ειναι κατι που θα επρεπε να δει ή απλα συμβαίνει. Δεν ειναι κατι ασήμαντο να πεις οτι θα σε βρει υπερβολική.....

Κι εμενα μερικές φορες ροχαλιζει για λιγο αλλα οχι σαν νταλικιερης που ηπιε τα αντερα του :)

6. Ροχαλητό ή άπνοια

Το πρόβλημα: Αν το παιδί ροχαλίζει δυνατά και επίμονα και, προπαντός, αν παρατηρήσετε ότι στον ύπνο του αναπνέει με το στόμα ανοιχτό ή ότι έχει δυσκολία στην αναπνοή, τότε το ροχαλητό σίγουρα αποτελεί πρόβλημα. Το 7-10% των παιδιών ροχαλίζει. Τις περισσότερες φορές αιτία είναι η βουλωμένη μύτη ή οι πρησμένες αμυγδαλές. Το χρόνιο ροχαλητό συνδέεται με το πρόβλημα της άπνοιας, δηλαδή της προσωρινής διακοπής της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σε αυτή την περίπτωση, το παιδί ενώ ροχαλίζει σταματάει για να πάρει ανάσα πολλές φορές μέσα σε μία ώρα, με επακόλουθο την κακή ποιότητα ύπνου.

Η λύση: Η πιο συνηθισμένη αιτία για το ροχαλητό είναι τα υπερτροφικά κρεατάκια και οι υπερτροφικές αμυγδαλές. Γιʼ αυτό, πριν από οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον ωτορινολαρυγγολόγο, ο οποίος θα εκτιμήσει ανάλογα με τα ευρήματα της ακτινογραφίας αν χρειάζεται να γίνει χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή τους. Επίσης, το ροχαλητό στα παιδιά μπορεί να συνδέεται με αλλεργίες ή άσθμα, τα οποία απαιτούν χρόνια θεραπεία. Ορίστε τι άλλο μπορεί να βοηθήσει:

- Γυρίστε το στο πλάι την ώρα που κοιμάται ή βάλτε του ένα μαξιλάρι ώστε το κεφάλι του να είναι ελαφρώς ανασηκωμένο.

- Φροντίστε να απομακρύνετε από το υπνοδωμάτιο αλλεργιογόνους παράγοντες, όπως λούτρινα κουκλάκια ή μοκέτες.

- Αν το παιδί είναι υπέρβαρο, θα πρέπει να ρυθμιστεί το βάρος του με την καθοδήγηση διαιτολόγου.

- Παρόλο που το πρόβλημα μπορεί να λυθεί καθώς το παιδί μεγαλώνει, αν τα συμπτώματα επιμένουν, θα πρέπει να επισκεφτείτε ειδική μονάδα μελέτης ύπνου. Τέτοιες μονάδες υπάρχουν σε πολλά νοσοκομεία, όπως στα: Σισμανόγλειο, Αιγινήτειο, Ευαγγελισμός, Μητέρα, Σωτηρία, Ευγενίδειο κ.α.

πηγή http://www.in.gr/Reviews/placeholder.asp?lngReviewID=38464&lngChapterID=49809&lngItemID=78999

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

μμμ γιατι δεν παιρνεις τον παιδιατρο να τον ρωτήσεις αν ειναι κατι που θα επρεπε να δει ή απλα συμβαίνει. Δεν ειναι κατι ασήμαντο να πεις οτι θα σε βρει υπερβολική.....

Κι εμενα μερικές φορες ροχαλιζει για λιγο αλλα οχι σαν νταλικιερης που ηπιε τα αντερα του :)

μάλλον αυτό θα κάνω.θα το αφήσω λίγο να δω πως θα πάει...

Sam ευχαριστώ πολύ για το άρθρο και εγώ το σκέφτηκα αλλά ποτέ δεν είχαμε τέτοια δείγματα...

Ο ανιψίός μου που έχει αμυγδαλες κρεατάκια συνέχεια αναπνέει με ανοιχτό το στόμα...

Επίσης τσέκαρα και την υγρασία στο σπίτι και είναι οκ...

• 2 years later...

Και εγώ τελευταία δεν ξέρω αν είναι ροχαλητό ή ρουθούνισμα λόγω μύξας. Είναι τώρα 9 μηνών και ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες. Μου μοιάζει λες και είναι βουλωμένη η μύτη της, λες και έχει πολλές μύξες αλλά πριν την κοιμήσω τις βάζω ορό και δεν βγάζει τίποτα. Επίσης κατά την διάρκεια της ημέρας δεν έχει καθόλου μύξες, κάποιο χρου χρου ακούω αλλά ελάχιστα. Τι να είναι τελικά? Δεν έχω βγάλει άκρη. Υπάρχει περίπτωση να έχει κρεατάκια από 9 μηνών?

Διαφημίσεις

Και εγώ τελευταία δεν ξέρω αν είναι ροχαλητό ή ρουθούνισμα λόγω μύξας. Είναι τώρα 9 μηνών και ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες. Μου μοιάζει λες και είναι βουλωμένη η μύτη της, λες και έχει πολλές μύξες αλλά πριν την κοιμήσω τις βάζω ορό και δεν βγάζει τίποτα. Επίσης κατά την διάρκεια της ημέρας δεν έχει καθόλου μύξες, κάποιο χρου χρου ακούω αλλά ελάχιστα. Τι να είναι τελικά? Δεν έχω βγάλει άκρη. Υπάρχει περίπτωση να έχει κρεατάκια από 9 μηνών?
στερακι δεν νομιζω να ειναι κρεατακια ειναι μικρη,δεν το αποκλυω ομως καλο ειναι να την δει ωρλ.αν θες την γνωμη μου βαζε πιο συχνα ορο,πριν το φαγητο,γαλα.(για να μην κανει εμετο μετα) κ να την βαζεις στο πλαι κλεινοντας καθε φορα το ρουθουνι που δεν εχεις βαλει ακομα τον ορο.βαζεις στο δεξι?κλεινεις αριστερο.εγω τους εβαζα αρκετες φορες 2 μπουκαλακια.

Eγώ νόμιζα ότι την βάζεις στο πλάι, ρίχνεις πχ στο αριστερό και περιμένεις να βγεί από το δεξί. Δεν ήξερα ότι πρέπει να κλείνεις το άλλο ρουθούνι. Υποτίθεται με τον πρώτο τρόπο βγαίνουν οι μύξες από την άλλη. Αν έχεις κλειστό το άλλο ρουθούνι που πάνε οι μύξες??? Τις καταπίνει?? Πάντως με τον δικό μου τρόπο δεν βλέπω να βγαίνει καμία μύξα έτσι και αλλιώς. Θα δοκιμάσω με τον δικό σου, σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Και από ποιά ηλικία και μετά υπάρχει περίπτωση για κρεατάκια? Αν και πριν 10 ημερες ήταν στη παιδίατρο και αν είχε κάτι δεν θα μας το έλεγε?

Eγώ νόμιζα ότι την βάζεις στο πλάι, ρίχνεις πχ στο αριστερό και περιμένεις να βγεί από το δεξί. Δεν ήξερα ότι πρέπει να κλείνεις το άλλο ρουθούνι. Υποτίθεται με τον πρώτο τρόπο βγαίνουν οι μύξες από την άλλη. Αν έχεις κλειστό το άλλο ρουθούνι που πάνε οι μύξες??? Τις καταπίνει?? Πάντως με τον δικό μου τρόπο δεν βλέπω να βγαίνει καμία μύξα έτσι και αλλιώς. Θα δοκιμάσω με τον δικό σου, σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Και από ποιά ηλικία και μετά υπάρχει περίπτωση για κρεατάκια? Αν και πριν 10 ημερες ήταν στη παιδίατρο και αν είχε κάτι δεν θα μας το έλεγε?

λογικα αν εβλεπε κατι θα στο ελεγε,σου λεω ομως καλυτερα ωρλ για να σου φυγει η εννοια.τον τροπο αυτο μου τον εδειξε η αδερφη μου που δουλευει σε παιδικο νοσοκομειο κ τον ξερει απο τον γιατρο,εγω τους τις τραβαγα κ με το μηχανιματακι που υπαρχει στο φαρμακειο ιδια μαρκα με τον ορο.δεν ξερω απο πια ηλικια βγαινουν,εμενα κ τα 2 παιδια χειρουργηθηκαν τρισιμιση χρονων,αλλα μιλαμε για μεγαλο προβλημα,ιδιως ο μικρος περσι υπεφερε ολο το χειμωνα.γενικα επειδη κ εγω ημουν σε ολα υπερ του παιδιατρου μετα απο καποια συμβαντα καταλαβα πως ο καθενας στο ειδος του..

Διαφημίσεις

Δηλαδή τις μύξες είναι καλύτερα να τις καταπίνει?
δεν ξερω να σου πω.εμενα πολλες φορες οταν ειναι μπουκωμενα βλεπω στα κακα τους βλενες ασπρες,κ απο οτι μου ειχε πει ο γιατρος αποβαλονται μκε αυτο το τροπο.σιγουρα ενας γιατρος θα σε καθοδηγισει καλυτερα.δεν θελω να σε επιρεασω σε κατι,σου λεω απλα την δικια μου εμπειρια,με βαση τα δικα μου τερατακια.το καθε παιδι ειναι διαφορετικο.το μονο πουθα επιμενω ειναι να πας σε ωρλ,δυστηχως οι παιδιατροι δεν εχουν ολες τις γνωσεις.κ επειδη θα ετρεχα κ δεν θα εφτανα σε λιγα χρονια για αυτο σου το λεω.καθεις στο ειδος του.αν θες να σου δωσω το ονομα του ωρλ στο αγια σοφια που παω τα δικα μου απο μικρα κ για μενα ειναι φοβερος γιατρος.δυστηχως το τηλ του το εχω χασει.

Ναι, αν θες πεσμου το όνομά του και πώς γίνεται, κλείνεις ραντεβού στο αγία σοφία? Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω. Εχει ιδιωτικό ιατρείο?