Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Recommended Posts

Μετα λοιπον απο το 6μηνο που ειχα παρει και γω ηρθε ο καιρος εδω και ενα μηνα περιπου να γυρισω στη δουλεια και εκει ξεκινανε τα προβληματα η θεση που ημουν καλυφτηκε με αποτελεσμα για 20 μερες περιπου να κανω το παιδι για ολες τις δουλειες μεχρι να βρεθει κατι πριν 3-4 μερες μου ειπαν οτι αν δεν βρεθει κατι θα με απολυσουν εγω να σας πω την αληθεια στεναχωρεθηκα αλλα δεν εσκασα κιολας κατι θα εβρισκα να σημειωσω οτι ειμαι 7χρονια στον εργοδοτη με συμβαση αοριστου και στον ιδιωτικο τομεα.Εχτες λοιπον ηρθε το αποκορυφωμα με πηραν τηλεφωνο και μου ειπαν οτι τελικα δεν θα με διωξουν γιατι βρεθηκε μια θεση στο χειροτερο τμημα της εταιρειας με βαρδιες και νυχτερινα καταλαβαινετε οτι εκει και γω δεν αντεξα και τους ειπα οτι δεν μπορω γιατι δεν εχω ποιος να μου κραταει το παιδι οταν θα ειμαι απογευμα και μου ειπαν οτι δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο αυτη την θεση μου την βρηκαν και οτι αν αποφασισω να παω δεν θα εχω το μειωμενο ωραριο γιατι δεν γινεται!!

Το ρεζουμε της υποθεσης ειναι οτι τσιγγουνευτηκαν την αποζημιωση και ψαχνουν τροπους να με κανουν να παραιτηθω αλλα η δικη μου απορια ειναι εχουν το δικαιωμα εαν δεχτω να παω σε αυτο το τμημα να μου κοψουν το μειωμενο??

Ευχαριστω εκ τον προτερων

as1cCAx0g410010Mzg3bGR8MDAwNDcxN2R8TVkgTElUVExFIFBSSU5TU0VTIElT.gif

Διαφημίσεις

Αν στη μέχρι τώρα θέση σου είχες ωράριο χωρίς βάρδιες και νυχτερινά, τότε η νέα θέση που σου προτείνουν θεωρείται βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας σου. Αυτό σημαίνει ότι έχεις κάθε δικαίωμα να αρνηθείς τους νέους όρους ή αν το επιθυμείς να ζητήσεις αποζημίωση.

Π.χ. δες και στο παρακάτω link:

http://www.taxgr.com/misthos/

Γενικότερα αν βάλεις "βλαπτική μεταβολή" στο google θα μπορέσεις να βρεις αρκετές πληροφορίες.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Το μειωμένο δεν μπορούν να στο κόψουν ούτε για αστείο. Μπορούν να στο κάνουν 1 ώρα αντί για 2 που δικαιούσαι για τον πρώτο χρόνο. Εάν επιμείνουν πες τους ότι θα τους κάνεις καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας - εξαρτάται πόσο θες να τους κοντράρεις.

Και όπως είπε και μια κοπελιά, δεν μπορούν να σε υποβιβάσουν ούτε να σου αλλάξουν το ωράριο εργασίας εφόσον αυτό συνιστά βλαπτική μεταβολή.

Βέβαια αυτό εξαρτάται και από το εάν υπογράψει κάποια σύμβαση, έχεις υπογράψει?

Διαφημίσεις

δεν μπορουν να σου κοψουν το μειωμενο απαγορευεται!!!!! ασε που νομιζω οτι το κανουν για ψυχολογικο πολεμο ωστε να παραιτηθεις. μην τους κανεις τη χαρη! η κατασταση στην ελλαδα με την μητροτητα ειναι απαραδεκτη πως να κανουμε παιδια ετσι??? αλλα κατα τα αλλα υποστηριξαν το θεσμο με το 6μηνο.αντε να παρακολουθουν και τους εργοδετες τι κανουν μετα να δουμε ποσο ισχυουν αυτα που πρεπει.....αισχος!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Καλημέρα και από εμένα ΤΡΕΛΗ_ΜΑΝΟΥΛΑ! Δες το Προεδρικό Διάταγμα 176/1997 : "Μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας κατά την εργασία των εγκύων, λεχώνων και γαλουχουσών εργαζομένων σε συμμόρφωση με την οδηγία 92/85/ΕΟΚ" (ΦΕΚ 150/Α/15-7-1997) (http://www.ypakp.gr/uploads/files/2710.pdf). Ο νόμος είναι ευτυχώς πολύ αυστηρός σε θέματα μητρότητος, ασχέτως αν πολλές μανούλες από φόβο και ανάγκη δεν αντιδρούν και αυτό το εκμεταλλεύονται οι κάθε είδους ασυνείδητοι εργοδότες.

hxvGp3.pngY8wEp3.png

Καλημέρα και απο εμένα ,λοιπόν και εμένα μου είχαν κάνει πόλεμο με το ωράριο και με έιχαν "μετάταξει " αν μπορώ να το πώ έτσι ,πέρασα απο την επιθεώρηση εργασιάς ενημέρώθηκα με ολα άυτά που σου έχουν γράψει τα κορίτσια που είναι απολύτως σωστά και μου είπαν ότι όταν είσαι μαμά "απαιτέις" και αυτό έκανα ,ξεκίνα λοιπόν και εσυ και μην δεχτείς τίποτα βέβαια είναι ψυχοφθόρο θυμάμαι ότι καθόμουν στην καρέκλα του επισκέπτη στο γραφείο μου που καθόταν πια άλλη κοπέλα και όσο και να μου φώναζαν και να μου έλεγαν διάφορα δεν έδινα σημασία .¨Είμαι 11χρόνια στην εταιρεία και εγώ και τώρα πια μετά το παιδί δεν με ενδιαφέρει καθόλου το μέλλον μου εδώ ασε που ευχομαι να με απολύσουν για να συνεχίσω παρακάτω.:|

Αλλη ειναι η απορια μου αν μπορουν να απαιτησουν να κοψω το μειωμενο!!

Δεν μπορόυν να απαιτήσουν να κόψεις το μειωμένο μόνο μπορόυν υποτίθεται να συννενοηθούν με εσένα πως να το χρησιμοποιήσεις ,δηλ.να φεύγεις νωρίτερα ή να πηγαίνεις αργότερα κτλ.

Σας ευχαριστω παρα πολυ κοριτσια μου δωσατε κουραγιο 2 εκδοχες εχω τωρα να τους πω η μου δινετε μειωμενο και αν δεν σας αρεσει με διωχνεται η να τους το πω και να με στειλουν σε ενα ακομα πιο χειροτερο τμημα που υπαρχει για σπασιμο νευρων!!Εχω υπογραψει μια συμβαση την αοριστου πριν 7 χρονια πρεπει να την βρω να δω τι αναφερει!

as1cCAx0g410010Mzg3bGR8MDAwNDcxN2R8TVkgTElUVExFIFBSSU5TU0VTIElT.gif

Διαφημίσεις

Εχω υπογραψει μια συμβαση την αοριστου πριν 7 χρονια πρεπει να την βρω να δω τι αναφερει!

Καλημερα.

Οτι & να αναφερει η συμβαση, καλη μου, ειναι βλαπτικη μεταβολη η καθ'οποιονδηποτε τροπο αλλαγη των συνθηκων εργασιας σου πριν & μετα την αδεια σου (ωραριο, χωρος κλπ).

Εγω θα σου προτεινα να πας & απο την Επιθεωρηση Εργασιας, να σε συμβουλευσουν & αυτοι καλυτερα πως να κινηθεις, χωρις καταγγελιες κλπ.

Απλα, να σου δωσουν διαταγματα & νομους να πας στον εργοδοτη σου, για να κοψει τις "μαγκιες"....!!!

κοιτα το μειωμενο δεν μπορουν να στο κοψουν αλλα μπορουν να σου δινουν αντι για μειωμενο μια μερα ρεπο αντι να δουλευεις 5 μερες να δουλευεις 4 μερες ... δεν εχουνδικαιωμα να στο κοψουν και μην παραιτηθεις παλεψε το 7 χρονια ειναι καλη η αποζημειωση στη χειροτερα .... που το απευχομαι αλλα γιατι να τους τα χαρισεις!!! παλεψε το ... ειναι δυσκολοι καιροι εξω τουλαχιστον να εχεις το ταμειο ανεργιας μεχρι να δεις τι θακανεις ... τα λεω σκληρα αλλα ετσι ειναι ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...