Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ FRISOMEL

Recommended Posts

Καλησπερα. Πρωτα απο ολα ζητω συγνωμη που ανοιγω καινουριο θεμα αλλα δεν βρηκα κατι για την συγκεκριμενη ερωτηση που θελω να κανω. Επισης παλι συγνωμη για την χαζη ερωτηση. Το μωρο μου ειναι 8 μηνων και πινει το FRISOMEL 180ml το πρωι και 180 το βραδυ. Εδω και κατι μερες οταν τελειωνει το γαλα κλαιει και μου δειχνει οτι θελει κιαλλο. Ο πινακας με τις δοσεις γραφει μονο 180ml με 6 κουταλιες γαλα. Ποιες ειναι οι επομενες δοσεις για παραπανω γαλα. Δηλαδη βαζω 7 κουταλιες με ποσο νερο? 210? Παραπανω?

Καμμια μαμα που χρησιμοποιει το ιδιο γαλα?

Y9MXp3.png

Διαφημίσεις

ηταν φυσικο 30ml/μεζουρα βγαινει αν το διαιρεσεις αλλα ειπα να ρωτησω μη κανω κανα λαθος και πεσει βαρυ το γαλα στο μωρο.

Σευχαριστω πολυ σοφια

Y9MXp3.png

ηταν φυσικο 30ml/μεζουρα βγαινει αν το διαιρεσεις αλλα ειπα να ρωτησω μη κανω κανα λαθος και πεσει βαρυ το γαλα στο μωρο.

Σευχαριστω πολυ σοφια

σιγουρα ειναι ετσι γιατι και εμεις αυτο πινουμε και αντιστοιχει στα 30ml νερο μια μεζουρα γαλα και θα το αυξανεις οσο βλεπεις οτι θελει και αλλο το μωρο ειδικα το βραδι για να μην ειναι ανησυχη και ξυπνησει..:P:p:p

Εγώ πάλι νομίζω ότι σε όλα τα γάλατα σκόνη, η αναλογία είναι 1 μεζούρα σκόνης σε 30ml νερό.

Mina G, να ξέρεις γενικότερα, το γεγονός ότι το μωρό σου τελειώνει όλο το γάλα του, είναι σαφές σημάδι ότι πρέπει να του αυξήσεις τα ml. :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

Ναι, όντως, η αντιστοιχία 30ml νερό/1 μεζούρα σκόνη γάλα ισχύει για όλα τα γάλατα σε μορφή σκόνης. Και όταν χρειάζεται να προσθέσεις ml, θα προσθέτεις πάντα ανά 30ml. Δηλαδή, τώρα δίνεις 180, αν το αυξήσεις θα πας αναγκαστικά 210 (ούτε 200 ούτε 220) και αν μετά χρειαστεί πάλι να το αυξήσεις, θα πας 240 κοκ.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Καλημερα. Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Το αυξησα στα 210. Το καθαρισε ολο αλλα δεν εκλαψε μολις τελειωσε. Βεβαια κατα τις 3μιση ξυπνησε και μουρμουριζε αλλα ξανακοιμηθηκε με λιγο κουνημα. Τελος παντων θα δειξει πως θα παει.

Ηταν φυσικο αφου στις σουπες και τις κρεμες τρωει 200 και.. δεν θα μπορουσε να μεινει με λιγοτερο γαλα. Αλλα δεν μου το ειχε δειξει παρα μονο τωρα τις τελευταιες μερες.

Y9MXp3.png

η δοση ειναι 1 μεζουρα ανα 30ml γαλα.

οσο για την ποσοτητα αναλογα με τις αναγκες του μωρου.

η γνωμη μου ειναι μην του το στερεις αν το θελει.εμενα επινε 240ml σε αυτη την ηλικια.

τωρα εχουμε αλλαξει γαλα και πινει 350ml πρωι και αλλα τοσα βραδυ.

Διαφημίσεις

η δοση ειναι 1 μεζουρα ανα 30ml γαλα.

οσο για την ποσοτητα αναλογα με τις αναγκες του μωρου.

η γνωμη μου ειναι μην του το στερεις αν το θελει.εμενα επινε 240ml σε αυτη την ηλικια.

τωρα εχουμε αλλαξει γαλα και πινει 350ml πρωι και αλλα τοσα βραδυ.

Καλημέρα όντως 1 μεζούρα ανά 30 ml, εγώ προτιμώ να φτιάχνω μία μεζούρα με νερο παραπάνω από αυτό που συνήθως πίνει γιατί πολλές φορές το αδειάζει και άλλες όχι, οπότε είναι καλύτερο να το πετάξω αν χρειαστεί παρά να σκέφτομαι αν χόρτασε.

Τιγράκι να σε ρωτήσω τι γάλα του δίνεις??? Γιατί τον τελευταίο καιρό δεν το πίνει με μεγάλη ευχαρίστηση

Ο μπεμπης ηταν απο ανεκαθεν λιγοφαγος. Φανταστειτε οτι 180 πινει απο το καλοκαιρι και ποτε δεν μου εδειχνε οτι ηθελε. Μαλιστα λιγες μερες πριν ξεκινησουμε κρεμες και σουπες δεν επινε ποτε 180 παντα αφηνε καμποσο και λεγαμε οτι βαρεθηκε το γαλα και θελει φαι.

Y9MXp3.png

Αγαπητη μου Mina g η κορη μου ειναι 4ων μηνων και πινει το Frisolak ποτε 180ml(6 μεζουριτσες) και ποτε 210ml (7 μεζουριτσες) . Μηπως το παιδακι σου πινει μικρη ποσοτητα γαλατος?Πιστευω επειδη ειναι πιο μεγαλο το μωρακι σου οτι επρεπε να πινει παραπανω γαλατακι. Απλα ρωταω ,τωρα βεβαια δεν ειμαι 1000% σιγουρη ισως λεω και βλακειες.

Κι εγω στον δικο μου 180 ml δινω.Και 210ml καμια φορα...Πρωι-βραδυ αυτα.Και πινει και το μεσημερι αλλα 120ml.Αλλα ειναι φαγανος και οσο και να του δωσω,παντα ζηταει παραπανω.Ειναι 10 μηνων παρεπιπτοντως...

Αγαπητη μου Mina g η κορη μου ειναι 4ων μηνων και πινει το Frisolak ποτε 180ml(6 μεζουριτσες) και ποτε 210ml (7 μεζουριτσες) . Μηπως το παιδακι σου πινει μικρη ποσοτητα γαλατος?Πιστευω επειδη ειναι πιο μεγαλο το μωρακι σου οτι επρεπε να πινει παραπανω γαλατακι. Απλα ρωταω ,τωρα βεβαια δεν ειμαι 1000% σιγουρη ισως λεω και βλακειες.

Ειναι αναλογως στο παιδι. Το ειχα πει στο γιατρο και μου ειχε αστον να φαει οσο θελει και επειδη εχει και τα δοντια του (εχουμε βγαλει 6 και συνεχιζουμε) μου ειχε πει οτι θα εχει και αυξομειωσεις στις ποσοτητες. Αλλα και παλι σου λεω οτι δεν εκλαιγε μεχρι τωρα μολις τελειωναν τα 180. Οποτε τωρα τα αυξησα και θα δω. χτες παντως δεν εκλαψε μολις τελειωσαν τα 210.

Y9MXp3.png

Διαφημίσεις

Αρα τελικά αφού έφαγε τα 210 σημαίνει ότι τα ήθελε. Μπορεί να μην έκλαιγε στα 180 γιατι είχε σχεδόν χορτάσει αλλά αν είχε και παραπάνω μπορεί και να το έπινε άρα το έχει ανάγκη. Γι' αυτό είπα ότι του φτιάχνω λιγο παραπάνω κι αν το αφήσει το άφησε, αν όμως πεινάει να το πιει. Αν δεν θέλει νομίζω μια χαρά θα στο δείξει, εμένα μου δίνει μια στο μπιμπερό και σηκώνεται όρθιος... πλάκα έχει

Ένα, ας το πούμε τρικ, που μου είχε πει η παιδίατρος όταν είχε τεθεί παρόμοιο θέμα για τις μικρές μας, ότι ο πιο σίγουρος τρόπος για να ξέρουμε ότι το μωρό έχει χορτάσει είναι να φροντίζουμε όταν από μόνο του σταματήσει να τρώει, να υπάρχει πάντα στο μπιμπερό του λίγο γάλα. Τουλάχιστον μέχρι να δεις από εμπειρία στα πόσα περίπου ml χορταίνει.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Ένα, ας το πούμε τρικ, που μου είχε πει η παιδίατρος όταν είχε τεθεί παρόμοιο θέμα για τις μικρές μας, ότι ο πιο σίγουρος τρόπος για να ξέρουμε ότι το μωρό έχει χορτάσει είναι να φροντίζουμε όταν από μόνο του σταματήσει να τρώει, να υπάρχει πάντα στο μπιμπερό του λίγο γάλα. Τουλάχιστον μέχρι να δεις από εμπειρία στα πόσα περίπου ml χορταίνει.

Συμφωνώ! Αυτό που γράφεις tarshou, είναι η άλλη όψη αυτού που έγραψα κι εγώ πιο πάνω. :mrgreen: Ότι δηλαδή, αν το μωρό τελειώνει όλο του το γάλα, σημαίνει ότι χρειάζεται κι άλλο. Ακόμη κι αν δεν πιεί όλα τα έξτρα 30ml, μπορεί να πιεί 10 ή 20, πάντως χρειάζεται παραπάνω. Το ότι αδειάζει το μπουκάλι μέχρι τελευταίας σταγόνας, είναι το πιο σαφές δείγμα αυτού. :wink:

Σωστή!! Και αν σου πω ότι δεν το πρόσεξα καθόλου. Συγγνώμη :oops:

Γιατί ζητάς συγγνώμη καλέ? Εγώ απλά είπα ότι λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια..:P:lol::lol:

Καλημερα κοριτσια. Χτες το πρωι απο τα 210 αφησε τα 20. Το βραδυ το στραγγιξε αλλα μετα εβγαλε κανα δυο γουλιες. Αλλα δεν εκλαψε οταν τελειωσε το γαλα. Σκεφτομαι τωρα με τα παραπανω που γραφετε να του κανω 240 και οσο πιει? Δεν με νοιαζει να το πεταξω. Εδω πεταγαμε και ολοκληρο μπουκαλι οταν ξεκινησαμε τις κρεμες και τις σουπες γιατι στην αρχη μας εκανε τσαλιμακια και δεν ετρωγε οποτε για να ειμαστε ετοιμοι καναμε και γαλα. Αν ετρωγε κρεμα η σουπα τοτε το πεταγαμε. Απλα σκεφτομαι μηπως πιει τα 240 απο λαιμαργια και μετα τα βγαζει.

Y9MXp3.png

Οι γουλίτσες μπορεί να είναι σύμπτωση και νομίζω ότι όταν ξεκινήσει να ΄πίνει το γάλα του μπορεί να είναι λαίμαργο αλλά μετά πέφτουν οι ρυθμοί που ρουφάει το γάλα οπότε αν θελήσει να φάει και πιο πάνω από 200 δεν θα είναι από λαιμαργία????? έτσι δεν είναι ????

Απ' ότι έχω καταλάβει δεν έχουν στάνταρ ml που καταναλώνουν τα μωρά, άλλες φορές περισσότερο άλλες λιγότερο, κάποιες μέρες λίγο. Κάποια στιγμή και μένα δεν έπινε πολύ και ρωτάω τον παιδίατρο μήπως να του βάζω γάλα στην κρέμα του. Μου είπε πως δεν χρειάζεται θα πίνει αυτός όσο θέλει

Παλι χτες το βραδυ αφου ηπιε το γαλα εβγαλε 3 γουλιες μπολικες. Δηλαδη ισως να πηγαν τσαμπα τα παραπανω ml. Και ειχε ρεφτει και καθιστος καθοταν. Τι να πω? Μαρεσει που σκεφτομουν και τα 240. Εδω βγαζει στα 210. Θα κανω υπομονη αλλη μια βδομαδα. Την αλλη Δευτερα παμε στον παιδιατρο να δουμε τι θα μας πει και αυτος.

Y9MXp3.png