Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξετάσεις για διαπίστωση εγκυμοσύνης μετά βεβαιότητος & ΙΚΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι μέλος στο forum εδώ & αρκετό καιρό & παρακαλουθώ όλα τα θέματα. Δεν είχε τύχει να γράψω σε κανένα θέμα βέβαια αλλά σήμερα ήρθε η κατάλληλη στιγμή.

Δεν είμαι μανούλα ακόμα αλλά μόλις χτες (Παρασκευή 11/12) & μετά από μόλις 1 μέρα καθυστέρηση έκανα το τεστ από το φαρμακείο & βγήκε θετικό. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά μας (εμένα & του συζύγου μου όταν το έμαθε)

Οφείλω να ομολογήσω ότι ξαφνιάστηκαμε μιας & είχαμε μόλις τον προηγούμενο μήνα ξεκινήσει προσπάθειες με το συζυγό μου για παιδάκι & δεν είμασταν "έτοιμοι" για τόσο άμεσα γνωρίζοντας κυρίως από το φιλικό & οικογενειακό μας περιβάλλον ότι ο μέσος όρος προσπαθειών ποικίλει σε παραπάνω μήνες.

Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι το εξής:

Είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ. Θα πρέπει να κλείσω ραντεβού με κάποιο γυναικολόγο εκεί, να μου γράψει τις απαραίτητες εξετάσεις για να βεβαιωθούμε ότι είμαι έγκυος & μετά άλλο ραντεβού για να τις κάνω? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος? Αν γνωρίζει κάποια κοπέλα την διαδιακασία θα με βοηθούσε ιδιαίτερα.

Σας ευχαριστώ πολύ :)

ΥΓ. Αν δεν έπρεπε να ανοιχτεί το θέμα στην κατηγορία αυτή μετακινήστε την όπου θεωρείτε καλύτερα.

Διαφημίσεις

Κούκλα μου, κατ'αρχήν συγχαρητήρια :D Μπράβο σας, και όλα να πάνε κατ'ευχήν. Για να βεβαιωθείς οτι υπάρχει εγκυμοσύνη η μόνη εξέταση που έχεις να κάνεις προς το παρόν είναι μια απλή Β-χοριακή σ'ένα μικροβιολογικό εργαστήριο. Στοιχίζει περίπου 20 ευρώ και τα αποτελέσματα βγαίνουν την ίδια ημέρα. Και αφού πάρεις και από εκεί τα θετικά αποτελέσματα :D επικοινωνείς με το γυναικολόγο σου για να σε δει κι εκείνος από κοντά... και να ξεκινήσεις έτσι αυτό το υπέροχο και μοναδικό ταξίδι που ονομάζεται εγκυμοσύνη και μητρότητα.

Και, να σου πω, φτύστε τον κόρφο σας. Θα χαμογελάτε και θα είστε πανευτυχείς, γιατί όπως είπες κι εσύ, δυστυχώς τίνει να γίνει πλειοψηφία το σύνολο των ζευγαριών που ταλαιπωρούνται για χρόνια ως προς την απόκτηση ενός μωρού. Γέλια και χαρές! :-D

wyaMp2.pngcEVCp2.png

tarshou Σ'ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια & την πολύτιμη βοήθειά σου.

Εύχομαι σε όλες τις κοπέλες να έχουν την τύχη τη δική μας & να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται.