Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κοινωνικη ζωη και εγκυμοσυνη

Recommended Posts

βρε κοριτσια εχω παθει κατι σαν φοβια θα το ελεγα με τον κοσμο....Να σας εξηγησω τι εννοω!ενω δουλευω στο κεντρο και παιρνω τις συγκοινωνιες για να φτασω στη δουλεια και μετα την δουλεια για καφεδακι η φαγητο κτλ , τα ψωνια μου κοκ τωρα θελω να ειμαι στο σπιτι να μην ερχομαι σε επαφη με πολυ κοσμο και φοβαμαι να παω ακομη και για ψωνια χριστουγεννιατικα...Μια για να μη κολλησω τη ¨γριπουλα¨και την αλλη για να μη κουραστω και δημιουργησω καποιο προβλημα .ΝΑΙ ελα ομως με ολα αυτα που σιγα σιγα θα πεσω σε καταθλιψη και ολο νευρα θα εχωωωω....και τι 6 μηνες θα τους περασω ετσιιιιι????εσεις βρε κοριτσακια μου γλυκα τι κανετε ???:roll:

dev176pr___.png

Διαφημίσεις

εσεις βρε κοριτσακια μου γλυκα τι κανετε ???:roll:

Οταν ημουν έγκυος στο γιο μου δούλευα κ εγώ στο κέντρο κ έπαιρνα καθημερινά τις συγκοινωνίες για να μετακινηθώ, μια φοβία με είχε πιάσει ειδικά οταν περνούσα απο την Ομόνοια, είναι λογικό αυτό που νιώθεις αφού το μητρικό ένστικτο να προφυλάξεις το νινί σου είναι έντονο αλλά αυτό δεν πρέπει να σε καταβάλει. Λίγο παραπάνω προσοχή για την γρίπη αλλά όχι να ταμπουρωθείς κ μέσα στο σπίτι.Εξάλλου η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι αρκετά ευχάριστη κ πρέπει να την χαρείς, δεν χρειάζεται να στην χαλάνε οι φοβίες σου

θα συμφωνησω με τη jesgk...οταν ημουν εγκυος στην κορη μου και ειχα βγει σε αδεια τοκετου, καθε βραδυ σχεδον με ετρεχε ο αντρας μου στα κλαμπακια!!!!αφηστε που 8 μηνων εκανα καμπινγκ στην καρυστο με ολονυχτιο ψαρεμα!!!!σ'αυτη την εγκυμοσυνη δεν εχω αντοχες ομως...ο νεαρος ειναι ζορικος!!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Καλημέρα κι από μένα. Κι εγώ φοβάμαι παρα πολύ να μπω στο μέτρο και τον ηλεκτρικό. Δουλέυω στον Πειραιά. Αυτούς τους μήνες είχα πάρει άδεια. Επίσης φοβάμαι να πάω σινεμα και θ'εατρο λόγω της γρίπης. Ακόμα και τις συγκεντρώσεις σε σπίτια τις φοβάμαι γι' αυτό όταν πηγαίνω κάθομαι καπου άκρη ακρη για να μην βρίσκομαι σε επαφή με πολύ κόσμο... Σκέφτομαι όμως πως αν συνεχίσω να ζω έτσι θα τρελλαθώ. Ολή μέρα ζω μέσα στην ανησυχία. Μακάρι να είχα λίγη αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά...

O μικρούλης μου είναι το καλύτερο δώρο του θεούλη!

Διαφημίσεις

εγώ βλέπω τεράστια διαφορά στην πρώτη απ'τη δευτερη εγκυμοσύνη.

Στην πρώτη το είχα ευχαριστηθεί.

όχι τρελά πράγματα, αλλά κάτω μαγαζιά, καφέδες, βόλτες σε καθημερινή βάση.

Τώρα, έχω πολύ κλειστεί μέσα.

Κυρίως λόγω γρίπης. Αλλά και γιατί για να πάω βόλτα, πρέπει αφού ντυθώ, ντύσω το παιδί, ετοιμάσω τη τσάντα του παιδιού κλπ., να ανεβοκατεβαίνω τη σκάλα με το παιδί αγκαλιά. Να σου λείπει δηλ., αλλά από την πολύ κλεισούρα το κάνω, έστω να παω στην αδερφή μου που είναι στη ίδια κατάσταση.

Την περασμένη εβδομάδα που έληγε η άδεια του Νοεμβρίου χρειάστηκε να πάω στη δουλειά για μια μέρα...Με πήγε ο πατέρας μου με το αυτοκίνητο. Ακόμα και στο ασανσερ που μπήκα για να ανέβω στο γραφείο σκεφτόμουν μηπως είχε μπει πριν από μένα κάποιος με τον ιο της γρίπης....Αφήστε εχω γίνει υποχόνδρια. Από τη μια έχω άγχος μήπως πάθει τίποτα το μωρό από την άλλη έχω αγχος μήπως κολλήσω γρίπη...Καταπληκτικά περνάω...

O μικρούλης μου είναι το καλύτερο δώρο του θεούλη!

α τι ωραια στο ιδιο καζανακι βραζουμε ολες με το ζουμακι μας....αφου να φαντασειτε το σαββατο βγηκαμε με τους κουμπαρους μας για φαγητο και για να τους πουμε και για την εγκυμοσυνη και κοιταζα αριστερα -δεξια μηπως δω καποιον συναχομενο.....μεχρι που φτερνιστηκε ενας κυριος και τα εκανα απανω μου....Ρε πως μας κανανε ετσι....να μην μπορουμε να ευχαριστηθουμε ουτε τις γιορτες ουτε την πιο ωραια περιοδο της ζωης μας:confused:!!!!

dev176pr___.png

Και΄γω ακριβώς τα ίδια.... Μην τολμήσει να φτερνιστεί κανένας κοντά μου...τον αγριοκοιτάζω! Επίσης αποφεύγω τα μέσα μαζικής μεταφοράς...και όλους τους κλειστούς χώρους. Α ναι και ενώ δε θέλω να έιμαι έξω πολλές ώρες μόλις γυρίζω σπίτι με πιάνει κατάθλιψη και δεν ξέρω τι να κάνω...

AX κοριτσια και εγω μια απο τα ιδια ασε που νομιζω πως εχω και συμπτωματα,ολα στο μυαλο μου φυσικα ειναι ομως,φοβαμαι να παω οπουδηποτε για να μην κολλησω εχω κοψει αγκαλιες φιλια κ.τ.λ.γιατι μετα ειμαι μεσα στο αγχος.Εχω σκασει και μεσα στο σπιτι βγαινω μονο σε πολυ ανοιχτους χωρους.Που θα παει αυτη η κατασταση δεν ξερω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

line_line_typew6_beg_d_typew8_time_1210392000_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

f1093963.jpg

Διαφημίσεις

Βρε κοριτσια γιατι τοσος φοβος και πανικος?? :confused::confused:

Εγκυες ειστε, οχι αρρωστες, χωρις παρεξηγηση, μιας κι εγω το εχω περασει αυτο το σταδιο και μαλιστα 3 φορες (η μια μονο ειχε επιτυχη εκβαση)..

Ενταξει μια προσοχη χρειαζεται οσον αφορα βαρη, κουραση κλπ, αλλα μη φτανουμε και στο αλλο ακρο.. Και τη βολτα σας θα πατε, και την εκδρομη σας και κοινωνικες συναναστροφες θα εχετε, εκτος πια κι αν το επιβαλουν ιατρικοι λογοι..:-D

Χαλαρωστε λιγακι κι ευχαριστηθειτε το! :wink:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Κοινωνική ζωή? τι είναι αυτό? εγώ είμαι τώρα ενάμιση μήνα κλεισμένη στο σπίτι με αιμάτωμα και όσο το δυνατόν περισσότερο ξάπλα... άντε να έρθει μια φορά τη βδομάδα καμία φίλη και αυτό είναι πάλι δύσκολο.... τι καλά θα ήταν να μπορούσα να βγω έξω έστω και τώρα που έχει κατακλυσμό.......

[/url]

dev186pfs__.png

VANILITSA ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ,Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΟΛΥ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΚΑΛΑ.ΜΟΥ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ!

Κι εγώ είμαι έγκυος 10 εβδομάδων και έχω κι ένα γιο σχεδόν 3 ετών.

Για να πάω στη δουλειά μου παίρνω λεωφορείο - μετρό - τρένο, ο μικρός πάει παιδικό και για την νέα γρίπη έχω να πω... αν είναι να'ρθει θε να'ρθει.

Δλδ και στο σούπερ μάρκετ πάμε, και σε φιλικά σπίτια για γιορτές (και μάλιστα τέλος Νοέμβρη δύο μέρες μετά τη γιορτή δύο παρευρισκόμενοι βρέθηκαν θετικοί) και γιορτή θα κάνω στον γιο μου την Πρωτοχρονιά.

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να προσέχω πολύ περισσότερο από ότι παλιότερα και ότι όλα είναι θέμα τύχης. Ο άντρας μου δουλεύει ούτως ή άλλως, δλδ πως να προφυλαχτούμε;

Η κοινωνική μου ζωή έχει επηρεαστεί όχι από φόβο, αλλά από έλλειψη... αντοχών!!

Μην ανησυχείτε, όλα καλά θα πάνε!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

βρε κοριτσια εχω παθει κατι σαν φοβια θα το ελεγα με τον κοσμο....Να σας εξηγησω τι εννοω!ενω δουλευω στο κεντρο και παιρνω τις συγκοινωνιες για να φτασω στη δουλεια και μετα την δουλεια για καφεδακι η φαγητο κτλ , τα ψωνια μου κοκ τωρα θελω να ειμαι στο σπιτι να μην ερχομαι σε επαφη με πολυ κοσμο και φοβαμαι να παω ακομη και για ψωνια χριστουγεννιατικα...Μια για να μη κολλησω τη ¨γριπουλα¨και την αλλη για να μη κουραστω και δημιουργησω καποιο προβλημα .ΝΑΙ ελα ομως με ολα αυτα που σιγα σιγα θα πεσω σε καταθλιψη και ολο νευρα θα εχωωωω....και τι 6 μηνες θα τους περασω ετσιιιιι????εσεις βρε κοριτσακια μου γλυκα τι κανετε ???:roll:

αν δεν εχει προβλήματα στην εγκυμοσύνη σου, πχ αίμα, δεν υπάρχει λόγος να μενεις μέσα. οταν γεννήσεις θα κλειστείς μέσα όσο χρειαστεί. κάνε τις δουλειές σου κανονικά, απλώς πρόσεχε μην γλιστρίσεις και πέσεις κάπου.

αν κυκλοφορέις εξω, γριπούλά δεν θα κολλήσεις. μη βρίσκεσαι σε κλειστους χώρους. και τώρα τις γιορτές που θες να ψωνίσεις, μπορέις να φοράς μάσκα για να προστατευτείς από τη γριπούλα.

εγκυος είσαι! οχι άρρωστη. κάνε φυσιολογικά τη ζωή σου με λιιιιιιιιγο προσοχή στα πεσίματα.

age.png

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον άνθρωπο! Κατανοώ κάποιες κοπέλες που έχουν βάλει στο "on" κάποια προστατευτικά φίλτρα... Εγώ δεν είχα μέχρι τώρα κανένα θέμα με τη γρίπη, αλλά για παράδειγμα στο πρώτο τρίμηνο (που είχα τις ναυτίες και τους εμετούς και ήταν και καλοκαίρι...) δεν είχα και τεράάάάστια κοινωνική ζωή, γιατί δεν ένιωθα καλά και δεν ήθελα να πολυβγαίνω. Από τα μέσα Αυγούστου και μετά ξεθάρεψα πάλι! :-D:grin:

X4v5p2.png

Ζω το απόλυτο θαύμα με την Αθηνά μου!

Εγώ στην αρχή 'ημουν λίγο φοβισμένη.Είχα την εμπειρία μιας αποβολής το καλοκαίρι η οποία συνέβει στην 5-6η εβδομάδα και πρόσεχα πολύ.Κυρίως πως θα σκύψω,τι θα σηκώσω,πως θα κάτσω...Οσο περνούσε ο καιρός και όλα πήγαιναν καλά όλο και ξεθάρρευα.Τωρα στην 13 εβδομάδα σχεδόν,πάω στην πάω κανονικά για ψώνια,περπατάω,πάω για καφεδάκια με φίλους...έκανα και μια συγκεντρωσούλα σπίτι για να ανακοινώσω το νέο στους φίλους!Βοηθάει πολύ το οτι δεν είχα ζαλάδες,εμετους...Την γρίπη δεν θέλω να την φοβάμαι.Το μονο που κάνω είναι να προσπαθώ να πηγαίνω στην δουλειά με το αυτοκινητο μου και όχ με το λεωφορείο.Δεν θέλω να καταπιεστώ αυτήν την περίοδο της ζωής μου.Θέλω να την χαρώ και να την μοιραστώ όσο μπορώ!

QqmLp3.png

κοριτσια αν δε συντρεχει λογος βγειτε εξω....γιατι μετα οταν γεννησετε ενα κλεισιμο θα το φατε οσο ναναι στην αρχη...για φαντασου να ειστε μεσα ηδη απο νωριτερα.....εγω στη πρωτη εγκυμοσυνη ημουν τους 5 πρωτουςμηνες μεσα λογο εμετων και ναυτιας (10 εμετοι την ημερα και βαλε δε σου αφηνουν περιθωρια οχι βολτα να πας ουτε μεχρι το σαλονι) και μετα απο 6μιση μηνων λογω επιπλοκων παλι στο κρεββατι μεχρι να γεννησω...η μονη βολτα ηταν οι συχνες επισκεψεις στο γιατρο....στη δευτερη παλι τους πρωτους μηνες ειχα εμετους κλπ κλπ (παλι υπερεμεση) αλλα με το που συνηρθα και διακοπες (εστω για 6 μερες πηγα στο χωριο ) και μπανιο στη θαλασσα και βολτες ευχαριστηθηκα μεχρι και το τελος του 7ου....στον 8ο σταματησα να οδηγω πια και αναγκαστικα περιμενα ή τον αντρα μου να με παει καπου ή την πεθερα μου ....αλλα καπου εκει μεσα 8ου και μετα βαρυνα τοσο πολυ με πιεχε τοσο πολυ η μικρη που δε μπορουσα να περπατησω πανω απο 5 λεπτα οποτε την εβγαζα μεσα ξαπλα συνηθως ....βγειτε χαρειτε το ειναι μια ομορφη περιοδος της ζωης μας

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Έχετε δίκιο να νιώθετε έτσι... αλλα ντυθείτε καλά, εξοπλιστείτε με μαντηλάκια κλπ είδη υγιεινής και βουρ για ψώνια! Γιατί, όπως λέει και το κορίτσι πιο πάνω, φανταστείτε να έπρεπε να είστε όλο ξάπλα σπίτι... θα είχατε φρικάρει! Καλή εγκυμοσύνη:)

it's never too late to start all over again