Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εγκυμοσυνη και σπασιμο θερμομετρου υδραργυρου

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα σας..Ειμαι εγκυος στο τριτο τριμηνο και οπως συνηθιζεται με εχουν πιασει τρελες ανησυχιες για διαφορα θεματα.Θυμηθηκα λοιπον οτι οταν εμαθα οτι ημουν εγκυος μετα απο καποιες μερες εσπασε ενα θερμομετρο υδραργυρου στο σπιτι και εβαλα ηλεκτρικη και δεν πεταξα την σακουλα.Ηξερα οτι ειναι επικυνδινος ο υδραργυρος αλλα δεν ηξερα οτι εξατμιζεται και οτι εισπνεεται..:( μετα απο καποιο καιρο και επειδη εχω μικρο παιδακι ετυχε να σπασει κ αλλο θερμομετρο και ημουν στον 3-4 μηνα εγκυμοσυνης και το καθαρισα με τον ιδιο τροπο. Δεν μπορω να θυμηθω αν υπηρξε και τριτο ατυχημα......Αυτο που με στεναχωρει τωρα ειναι οτι διαβασα οτι ο υδραργυρος περναει μεσα απο τον πλακουντα στο εμβρυο και μπορει να προκαλεσει πολλα προβληματα..νευρολογικα, διανοητικα κτλ...

Σας εχει τυχει ποτε κατι τετοιο? ρωτησατε τον γιατρο σας??? Ανησυχω τρελα για το μωρο μου...:-(

Διαφημίσεις

το ποσο επικυνδυνος ειναι ο υδραργηρος αμα σπασει,να πω την αληθεια,εδω μεσα το εμαθα.παντως περσυ τον μαρτυ που ημουν με την μικρη μου στο νοσοκομειο,εσπασε το θερμομετρο και οταν φωναξα την νοσοκομα μου ειπε δεν μπορει να κανει κατι και ηρθε το πρωι η καθαριστρια και το καθαρισε:evil:και στο δωματιο υπηρχαν αλλα 3 παιδακια με προβλημα στο αναπνευστικο.οσο το σκεφτομαι τοσο νευριαζω.

παντως ελπιζω να ειναι ολα καλα με το μωρακι σου και να μην εχει επιρρεαστει καθολου.γιατι δεν τηλ στο γιατρο σου να αποφυγεις και το αγχος σου;

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Αρχικά, νομίζω πρέπει να πετάξετε τα θερμόμετρα του υδραργύρου και να μην ξαναγοράσετε τέτοια, άλλωστε έχουν απαγορευθεί. Κατά τα άλλα μην πανικοβάλλεσαι...ρώτα και το γιατρό σου.

:shock: εχω αγχωθει παρα πολυ τωρα....και αν οντως εχει επιπτωσεις στο εμβρυο..τι να μου πει ο γιατρος και τι να κανω? δεν μπορω να κανω τιποτα

papaki καταλαβαινω πως νιωθεις αλλα ο πανικος και το αγχος δεν βοηθανε καθολου το μωρακι σου...

μιλησε με τον γιατρο και να δεις που θα ειναι ολα καλα...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει η εμπειρία μου.... πριν 4 χρόνια η αδερφή του βαφτισημιού μου έσπασε το θερμόμετρο και υπέθεσαν οτι κάτι κατάπιε (1 χρόνου τότε) με πήρε τηλ η κουμπάρα μου γιατί δούλευα στο νοσοκομείο που εφημερευε εκείνη την ημέρα και παίρνω τηλέφωνο στους παιδιάτρους για να περιμένουν το κοριτσάκι, συγχρόνως κάποιος απο τους ειδικευομενους τηλεφωνεί στο κέντρο δηλητηριάσεως για να πάρει οδηγίες (συμπτωματικά είναι ο τωρινός μου παιδίατρος στην Θεσσαλονίκη) και του είπαν να μη κάνουν τίποτα ο συγκεκριμένος υδράργυρος δεν είναι επικινδυνος και οτι αν έγινε κάτι θα αφαιρεθεί "φυσικά". Τώρα, τι να σας πω ούτε ξέρω αν ισχυεί αυτό που του είπαν στο κέντρο δηλητηριάσεων..... ούτε ξέρω αν υπάρχουν πολλά είδη υδραργύρου.... πάντως αυτή ήταν η απάντηση

tb2xm4.png