Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΤΑ ''ΦΩΤΑ'' ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ !

Recommended Posts

Καλησπέρα,

μία καλή μου φίλη χρειάζεται να πάει επειγόντως στο εξωτερικό για την εγχείρηση της μητέρας της και το πιθανότερο είναι να κάτσουν αρκετούς μήνες, καθώς το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό...

Η πεθερά της ζει πολύ μακριά και αδυνατεί για πολλούς λόγους να βοηθήσει με το παιδί, ούτε έχει κάποια άλλη βοήθεια κι έτσι προσφέρθηκε ο άντρας της να κρατήσει τη κορούλα τους -ηλικίας 2 ετών- μόνος του για όσους μήνες χρειαστεί, απλά επειδή και ο ίδιος εργάζεται φυσικά, θα πηγαίνει η μικρή παιδικό σταθμό.

Ο προβληματισμός της λοιπόν είναι, αν θα καταφέρει ο άντρας της να ανταπεξέλθει ολομόναχος σε αυτό το ρόλο, γιατί οκ, πατέρας είναι και θα κάνει το καλύτερο για το παιδί του, αλλά όσο να'ναι είναι άντρας και πιθανόν να μην έχει τόση υπομονή και αντοχή όσο μια μάνα.

Όπως καταλαβαίνετε, η φίλη μου είναι πολύ στενοχωρημένη για τη μητέρα της και δεν έχει τη δύναμη να μπαίνει σε φόρουμ γονέων όπως εδώ για συμβουλές, αλλά μου εκφράζει συχνά τις έγνοιες της και θέλω να τη βοηθήσω.

Εσείς τί λέτε κορίτσια, θα εμπιστευόσασταν τον σύζυγό σας για αυτό το θέμα, για +6μήνες ?

line_m121_beg_40_time_1226293200_text_ef20ecf0e5ecf0dceaeff220e5dfede1e920eae9fcebe1f2.gif71650c2s4z65rli.gif

Διαφημίσεις

εγω προσωπικα οχι :-P βασικα δεν ειναι οτι εχω προβλημα κ δε θα τα προσεχε σωστα απλα εγω δε μπορω χωρις τα παιδια μου.κ δε θα τα αφηνα ουτε 6 μερες οχι 6 μηνες,ουτε καν για τη μανα μου κ για κανενα λογο :wink: αλλα κ παλι δε νομιζω οτι υπαρχει ικανος αντρας να προσεχει ενα μωρο για 6 μηνες οπως η μανα του.να το κανει μπανιο?να το ταιζει ΣΩΣΤΑ κ στην ωρα του?να κοιμαται στην ωρα του?θα εχει το μυαλο του 24 ωρες το 24ωρο στο παιδι?εμεις οι γυναικες το εχουμε αλλα οι αντρες δεν ειναι συνηθησμενοι ετσι.εχουν επαναπαυτει πως εμεις εχουμε τον κυριο ρολο σαυτο κ δεν ειναι σε εγρηγορση .να ειναι ψυχολογικα υγειες?κ ποια η ψυχολογια του παιδιου που θα καταλαβει απο την πρωτη μερα την απουσια της μανας?

μία καλή μου φίλη χρειάζεται να πάει επειγόντως στο εξωτερικό για την εγχείρηση της μητέρας της και το πιθανότερο είναι να κάτσουν αρκετούς μήνες, καθώς το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό...

Η πεθερά της ζει πολύ μακριά και αδυνατεί για πολλούς λόγους να βοηθήσει με το παιδί, ούτε έχει κάποια άλλη βοήθεια κι έτσι προσφέρθηκε ο άντρας της να κρατήσει τη κορούλα τους -ηλικίας 2 ετών- μόνος του...

...όσο να'ναι είναι άντρας και πιθανόν να μην έχει τόση υπομονή και αντοχή όσο μια μάνα.

Τι εναλλακτικές έχει η κοπέλα; α) ν' αφήσει τη μάνα της να πάει στο εξωτερικό άρρωστη μόνη - απορρίπτεται.

β) ν'αφήσει το παιδί με τον μπαμπά του, ο οποίος προσφέρθηκε από μόνος του, που σημαίνει ότι τουλάχιστον έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Το παιδάκι δεν είναι βρέφος, 2 χρονών είναι αρκετά μεγάλο για να συνενοείται. Γενικώς οι μπαμπάδες πολλές φορές λειτουργούν καλύτερα όταν δεν μας έχουν στα πόδια τους κι αν ακόμα δυσκολευτεί στην αρχή στην πορεία θα μάθει και θα τα καταφέρει.

Στην τελική, η φίλη σου έχει μόνο αυτή την επιλογή, που μην υπερβάλλουμε, δεν είναι και κακή, ο μπαμπάς του παιδιού είναι. "Αυτούς έχουμε με αυτούς πορευόμαστε", που έλεγε κι ένας φίλος μου παλιά.

Τι εναλλακτικές έχει η κοπέλα; α) ν' αφήσει τη μάνα της να πάει στο εξωτερικό άρρωστη μόνη - απορρίπτεται.

β) ν'αφήσει το παιδί με τον μπαμπά του, ο οποίος προσφέρθηκε από μόνος του, που σημαίνει ότι τουλάχιστον έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Το παιδάκι δεν είναι βρέφος, 2 χρονών είναι αρκετά μεγάλο για να συνενοείται. Γενικώς οι μπαμπάδες πολλές φορές λειτουργούν καλύτερα όταν δεν μας έχουν στα πόδια τους κι αν ακόμα δυσκολευτεί στην αρχή στην πορεία θα μάθει και θα τα καταφέρει.

Στην τελική, η φίλη σου έχει μόνο αυτή την επιλογή, που μην υπερβάλλουμε, δεν είναι και κακή, ο μπαμπάς του παιδιού είναι. "Αυτούς έχουμε με αυτούς πορευόμαστε", που έλεγε κι ένας φίλος μου παλιά.

Συμφωνώ απόλυτα

Κατ' αρχάς, εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη μανούλα της φίλης σου και να γίνει καλά.

Τώρα, όσον αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, πράγματι, δεν έχει άλλη επιλογή, από το να αφήσει το παιδί της με τον άντρα της/πατέρα του. Πιστεύω, ότι θα τα καταφέρει ο άντρας της. Έχω δύο αδερφούς, παντρεμμένοι κι οι δύο κι έχουν κι οι δύο από δύο παιδιά ο καθένας τους. Ασχολούνται πάρα πολύ με τα παιδιά τους, σε σημείο, που, αν εγώ με το καλό κάνω ποτέ παιδιά, εκείνους θα ρωτάω πως να κάνω και το πιο απλό πράγμα, γιατί με εκείνους έχω πιο πολύ θάρρος από όσο έχω με την πεθερά μου ενώ η μαμά μου από την άλλη θα με αγχώνει.

Άλλαγμα πάνας, μπανιάρισμα και λούσιμο μωρού, τάισμα κλπ κλπ τα αδερφάκια μου τα κατέχουν όλα αυτά, μια χαρά. Και να μην ξέρει ο άντρας της φίλης σου να τα κάνει όλα αυτά άψογα, θα μάθει.

Κρίμα που έχουν έρθει έτσι τα πράγματα, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου, ευτυχώς υπάρχει ένας μπαμπάς που θα αναλάβει τις ευθύνες και της μαμάς για όσο χρειαστεί.

Διαφημίσεις

Αυτό εξαρτάται απο τον άντρα της. Υπάρχουν μπαμπάδες που τα καταφέρνουν καλύτερα απο τις μαμάδες! και αλλοι που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα!

Αλλά να ρωτήσω κάτι? 6 μήνες δεν είναι πολλοί? Δηλαδή δε μπορεί να πηγαινοέρχεται? Μισό χρόνο μακρυά απο το παιδί της σ'αυτή την ηλικία μήπως είναι υπερβολικό? δε ξέρω...

q8SSp3.png

Την ευθύνη για την ανατροφή ενός παιδιού την έχουν δύο άτομα: η μητέρα του και ο πατέρας του.

Όταν ο ένας από τους δύο για διάφορους λόγους λείπει, τότε το δεύτερο άτομο είναι αποκλειστικά αρμόδιο για την ανατροφή του και αυτό αποτελεί τόσο υποχρέωση όσο και δικαίωμα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τίθεται κάποιο δίλημμα για τη φίλη σου. Αν ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού δεν θεωρείται κατάλληλος για την ανατροφή του, τότε ποιος θα μπορούσε να θεωρηθεί κατάλληλος;

.....δε νομίζω τάκη....

Μια χαρά θα τα καταφέρει. Πατέρας της είναι... ας μην ανησυχεί καθόλου η φίλη σου, είναι ο επόμενος αρμόδιος για ένα παιδί μετά τη μαμά του...

it's never too late to start all over again

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις και απαντώ κι εγώ με τη σειρά μου σε ορισμένες ερωτήσεις σας,

1. Lorreta θα πηγαινοέρχεται, εννοείται, αλλά για λίγες μέρες κάθε φορά

2. Dimitra83 πιστεύω πως τα παιδιά είναι πολύ πιό έξυπνα απ'όσο νομίζουμε και δείχνουν απίστευτη κατανόηση αν τους εξηγήσεις με ειλικρίνεια το πόσο θα λείψει η μανούλα, για ποιό λόγο και ότι θα μιλάτε στο τηλέφωνο κάθε μέρα μέχρι να επιστρέψει οριστικά

3. Latiatoula συμφωνώ ότι πολλοί άντρες είναι ξεφτέρια στη φροντίδα ενός παιδιού, όπως και ο άντρας της φίλης μου, αλλά η αμφιβολία είναι σχετικά με την αντοχή και την υπομονή για το τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί άλλο να μας βοηθούν κάθε μέρα 2 ώρες και άλλο να έχουν την ευθύνη, το ρυθμό και τη συνέπεια που απαιτείται 24 ώρες το 24ωρο.

Όπως και να'χει εύχομαι να γυρίσει γερή και δυνατή η μαμά της φίλης μου, να λήξει αισίως αυτή η περιπέτεια και ο μπαμπάς να τά'χει καταφέρει μια χαρά με τη μικρή.

line_m121_beg_40_time_1226293200_text_ef20ecf0e5ecf0dceaeff220e5dfede1e920eae9fcebe1f2.gif71650c2s4z65rli.gif

θα συμφωνησω απολυτα .

Περαστικα στην μαμα της φιλης σου ευχομαι

εγω θα τον εμπιστευομουνα απολυτα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...