Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εδώ και 2-3 βδομάδες η κορούλα μου η οποία είναι 3 ετών και κάτι ξυπνάει ξαφνικά μέσα στον ύπνο της και με ζητάει. Θέλει να πάω κοντά της να την χαιδέψω λίγο και μετά ξανακοιμάται. Οταν πάει ο μπαμπάς της λέει θέλω την μαμά μου. Τι να κάνω; Χθες ξύπνησε στις 01.45 π.μ. και με ζήτησε πήγα κοντά της και ξανακοιμήθηκε και ξανά στις 06.00 το πρωί που οταν σηκώθηκα την πήρα στο κρεββάτι μας και κοιμήθηκε μέχρι τις 09.30 το πρωί. Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο;

Διαφημίσεις

Μόνο μία και δύο;;; Σ'αυτήν την ηλικία ο γιος μου ερχόταν κάθε βράδυ και με ζητούσε. Είναι η ηλικία που αρχίζουν οι εφιάλτες. Καθόμουν κανά 10λεπτο δίπλα του και μετά έφευγα. Γύρω στα 5 αραίωσαν πολύ τα ξυπνήματα. Τώρα στα 7 θα τύχει μία φορά το χρόνο, κι ούτε... Καλή τύχη!!!!

660759jzef7rhw6w.gif

Το περάσαμε κι εμείς ιδίως λίγο πριν τα 2 και μέχρι που έκλεισε τα 3! Πολλές φορές με έπαιρνε ο ύπνος πλάι της και ξυπνούσα μετά από κανένα 2ωρο! Το έκανε 2-3 φορές κάθε βράδυ, μπορεί και 5. Αυτό σταμάτησε όταν τον μάθαμε να κοιμάται μόνος τους χωρίς να ξαπλώνουμε πλάι του για να κοιμηθεί με χαδάκια.Τώρα πλέον ξυπνάει μόνο γύρω στις 6-7 για να έρθει στο κρεβάτι μας και και να πιει εκεί το γάλα του!

• 2 months later...

Καλημέρα.. Αυτό το βραδινό ξύπνημα μας προβληματίζει και εμάς ανά διαστήματα.. Ο γιος μου είναι 25 μηνών.. Πέφτει για ύπνο έυκολα και με απόλυτη συννενόηση, έχει κόψει την πιπίλα εδώ και 5 μήνες περίπου και το περισσότερο διάστημα κοιμάται όλη τη νύχτα.. Έρχονται ωστόσο κάποιες περίοδοι που κρατάνε κάποιες μέρες, όπως για παράδειγμα το τελευταίο δεκαήμερο, που το βράδυ ξυπνάει κλαίγοντας ή γκρινιάζοντας έντονα και ζητάει γάλα. Παλαιότερα (γύρω στο 1,5 χρόνο ήταν η τελευταία φορά) του έδινα γάλα και ηρεμούσε. Τώρα όμως που έχει περάσει τα 2 σκέφτομαι ότι ίσως δεν είναι σωστό να του δίνω το μήνυμα ότι μπορεί να πίνει γάλα στη διάρκεια της νύχτας (3-5 το πρωί γίνεται αυτό), αλλά ότι είναι η ώρα του ύπνου. Οπότε πηγαίνω στο κρεβάτι του, του το εξηγώ, και τον αφήνω ενώ συνεχίζει να γκρινιάζει για μερικά λεπτά ακόμη μέχρι που τον ξαναπαίρνει ο ύπνος.. Αναρωτιέμαι αν κάνω το σωστό ή αν πρέπει να ικανοποιώ την επιθυμία του για γάλα..

Haroulini η κόρη μου είναι 26 μηνών και ακόμη ξυπνάει τη νύχτα και με ζητάει. Θέλει μόνο εμένα όχι το μπαμπά της. Επειδή είχα κακομάθει το γιο μου με το νυχτερινό γάλα σε αυτή προσπάθησα να το αποφύγω και της έδινα νεράκι όταν ξυπνούσε. Μόλις άρχισε να καταλαβαίνει μου έδειχνε την πόρτα του δωματίου, μετά την κουζίνα και μετά το ψυγείο, για να της φτιάξω γάλα. Αναγκάστηκα να συμμορφωθώ γιατί ξεσήκωνε τον τόπο. Αν μπορείς να βάζεις το παιδάκι σου ξανά για ύπνο χωρίς γάλα να το κάνεις. Σιγά σιγά θα μάθει να καθησυχάζει και μόνο του τον εαυτό του και όχι μόνο με το γάλα.

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ σπουργίτι για την απάντηση. Ξανακοιμάται ο μικρούλης μου, το παίρνει απόφαση ΄γιατί είναι και ο χαρακτήρας του τέτοιος.. Και η λογική μου λέει ότι πλέον σε αυτή την ηλικία αυτό είναι το σωστό.. απλά τον λυπάμαι και αισθάνομαι ότι τον ταλαιπωρώ γιατί κοιμάται με το παράπονο και επιπλέον φοβάμαι μήπως είναι ένδειξη κάποιας ανασφάλειας.... anyway, είναι φάση πιστεύω και θα περάσει, γιατί περνάει και μεγάλες περιόδους που δεν ξυπνάει καθόλου..

• 2 weeks later...

Γεια σας και απο εμενα.Διαβασα πολυ προσεχτικα τις ερωτησεις και τις απαντησεις ολων των παραπανω,θα ηθελα να σας θεσω κι εγω το δικο μου προβλημα.Εχω ενα γιο 3 ετων και κατι.Το παιδακι μου ποτε δε ειχε προβλημα με τον βραδινο υπνο.Απο 40 ημερων τον ειχα "στρωσει" και κοιμοταν ολο το βραδυ μεχρι το πρωι.3 μηνων να καταλαβετε μπηκε στο δωματιο του ειδη.Εδω και εναμιση μηνα μας ξυπναει μεσα στη νυχτα,φωναζει κλαιει και δεν υπαρχει περιπτωση να σταματησει το κλαμμα αν δεν παμε να τον παρουμε.Στην αρχη ειπαμε θα το σταματησει,μια δυο ομως εχει ειδη εναμιση μηνα που ξυπναει στο διαστημα 2 με 3 τη νυχτα.Το προβλημα θα λυνοταν και ισως θα ηταν και για μας πιο ανεκτικο αν δεχοταν να καθησει στο κρεββατι μαζι μας και να κοιμηθουμε.Ο μικρος ομως δεν το δεχεται με τιποτα,αν και τον παιρνουμε κοντα μας αυτος θελει με κλαμματα και φωνες να παει στο σαλονι,να ανοιξει την τηλεοραση και να δει dvd μεχρι τις πρωινες ωρες,εχοντας και την φωνη της τηλεορασης στη διαπασον.Οπως καταλαβαινετε ειναι κατι που δεν γινεται να συνεχιστει.Εγω δεν δουλευω ειμαι στο σπιτι με το παιδι,ο αντρας μου ομως δουλευει καθημερινα και ειναι ενα θεμα που τον κουραζει αρκετα.Εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το εξης,ενταξει ξυπναει αλλα γιατι να αντιδραει ετσι?Θα μπορουσε να μενει στο κρεββατι μας και να νιωθει οσο ασφαλης θελει.Τα νευρα μας εχουν σπασει,οσο και αν προσπαθουμε να το παρουμε με ψυχραιμια καποια στιγμη λυγιζουμε και φωναζουμε κι εμεις.Το ξερω πως ειναι λαθος και σιγουρα δεν συμφωνω σε αυτη μας την αντιδραση,αλλα τι μπορουμε να κανουμε?Σας παρακαλω πολυ αν γνωριζει καποιος κατι,μια λυση πως να του κοψουμε το συνηθειο αυτο?Να θελει να δει εκεινη την ωρα τηλεοραση?Γιατι αντιδραει ετσι?Διαβασα κατι οτι σε τετοια ηλικια ξεκινουν οι εφιαλτες,ειναι ενας παραγοντας κι αυτος να αισθανεται μεγαλυτερη ασφαλεια πηγαινοντας στο σαλονι(να τονισω μαζι με τον πατερα του παντα)και να βαζει τερμα την τηλεοραση?Περιμενω απαντησεις σε οποιον γνωριζει.Ευχαριστω που διαβασατε οσα εγραψα.

Η δικη μου περιπτωση....Δεν υπαρχει βραδυ που να μην ξυπνησει 1 φορα το λιγοτερο, 3 φορες το περισσοτερο. Η δικια μου κοιμαται στο ιδιο δωματιο με μας.τι κανω?.... Θα σας γραψω ολες τις περιπτωσεις απο την την light μεχρι την πιο τραβηγμενη...

1.την παιρνω στο κρεβατι μας και ξανακοιμαται αμεσα

2.Δεν θελει να ερθει στο κρεβατι οποτε κανουμε μια βολτα στο σαλονι και επιστεφουμε λεγοντας της οτι ολοι (γιαγια, παπους, μπαμπας κτλ) κοιμουνται.Ξαπλωνει στο κρεβατι μας, κοιμαται αμεσα.

3.Δεν θελει να ερθει στο κρεβατι μας, δεν θελει να ξαναμπει στο δωματιο, οποτε παμε στον καναπε του σαλονιου, ξαπλωνουμε, κοιμαται αμεσα.

4.Δεν θελει κρεβατι μας, να ξαναμπει στο δωματιο, να ξαπλωσει στον καναπε...Οποτε πινει γαλα, βλεποντας ζουζουνια στην tv (εγω κουτουλαω)και μολις πιει το γαλα ή στο δωματιο ή στον καναπε κοιμαται ΣΧΕΔΟΝ αμεσα.

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ?????????????

και φυσικα η μονη που φταιει για αυτη την κατασταση ειμαι εγω γιατι δεν μπορω τα ξημερωματα να ακουω κλαματα, οποτε κανω οτι ειναι δυνατον να το αποφυγω.Μολις αντιδραει στην 1η περιπτωση παω στην επομενη και ουτω καθεξης!!!

6bMYp2.png

Είμαι κι εγώ στη φάση ανεύρεσης μιας ανώδυνης λύσης για τον ύπνο του δίχρονου γιου μου. Το μόνο που μπορώ να σας συμβουλεύσω είναι ότι κάνετε για να φτιάξετε τον ύπνο των παιδιών σας κάντε το πριν έρθει δεύτερο μωρό στο σπίτι γιατί τότε τα πράγμα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Ο δικός μου είχε στρώσει αλλά με τον ερχομό των διδύμων πέσαμε όλοι επάνω για να μην στενοχωρηθεί και ζηλεύει και τον κάναμε χειρότερο από πριν.

Τα ίδια λάθη παραλίγο να κάνω και με τα δίδυμα γιατί μου έλεγαν όλοι κρίμα τα καημένα να μην είναι στην αγκαλιά της μαμάς, κρίμα να κλαίνε, κρίμα γενικώς.

Τώρα που έβαλα μυαλό έστρωσα τα δίδυμα πραγματικά με γκρίνια (όχι κλάμα) 1λεπτού, 2λεπτών και 3λεπτών. Και ναι άντεξα για μια και μοναδική φορά και τώρα όταν νυστάζουν γκρινιάζουν να τα βάλουμε στην κούνια τους. Κοιμούνται εκεί μόνα τους σερί μέχρι το πρωί εκτός από τον έναν που σηκώνεται στις 4 και θηλάζει 3λεπτά και κοιμάται πάλι αμέσως.

Και πήρα λοιπόν την απόφαση να στρώσω και τον μεγάλο αλλά συνέχεια το αναβάλω... Αν αρχίσει να τσιρίζει θα ξυπνήσει τα μωρά και από τις συνεχείς τσιρίδες θα τα εκνευρίσει και θα έχουν και δίκαιο. Οπότε είναι κομματάκι δύσκολο.

Πάντως έχω να πω ότι τα μωρά ενώ πριν γκρίνιαζαν τώρα είναι συνεχώς με ένα χαμόγελο κι αυτό οφείλεται στο ότι κοιμούνται καλά.

Σκεφτείτε ότι δεν ταλαιπωρούμαστε μόνο εμείς αλλά κι εκείνα που δεν είναι ικανά να κοιμηθούν όλη τη νύχτα ήσυχα. Ξυπνάνε και δεν μπορούν να αποκοιμηθούν πάλι και φυσικά αυτό τα εκνευρίζει. Ο γιος μου σηκωνόταν μέσα στην τρελή χαρά και τώρα ξυπνάει και κλαίει για ένα τέταρτο. Νομίζω πώς να τα αφήσουμε να γκρινιάξουν λίγο δεν μας κάνει κακιές μανάδες. Και για να φάνε πολλές φορές δεν γκρινιάζουν ή για να κάνουν μπάνιο; Κι εμείς τί κάνουμε; Τα αφήνουμε νηστικά ή βρώμικα; Το ίδιο ισχύει και για τον ύπνο, απλά είναι οι ώρες λίγο περίεργες που κι εμείς θέλουμε να ξεκουραστούμε. Όμως πραγματικά αξίζει να μην κοιμηθούμε 1,2,3 βράδια και να κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα και να έχουμε και ήρεμα και χαρούμενα παιδιά.

FROSOBAL...πιθανον να εχεις απολυτο δικιο αλλα στο δια ταυτα εγω απ'οτι φαινεται δεν διατιθεμαι να το κανω.Εκτος του οτι θα κλαιει η μικρη θα εχω και τον αντρα μου εκεινη την ωρα να θελει να την ησυχασω για να μην εκνευριστει περισσοτερο και θα γινουμε κουλουβαχατα!.Και φυσικα εγω με το πρωτο γκικ της μικρης ειμαι σουζα για να μην υπαρχει εκνευρισμος εκατερωθεν.Γι'αυτο λεω οτι φταιω εγω και μονο εγω.!!

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

Τα ίδια έκανα κι εγώ και το μετάνιωσα κατόπιν όμως εορτής.

Δεν ξέρω αν αξίζει να τα ακούμε να γκρινιάζουν λίγες μέρες και να μην ξαναγκρινιάξουν πια ή να διαιωνίζουμε την ίδια κατάσταση.