Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ....

biky

Recommended Posts

Δεν θεωρώ λογικό να διαλέγει στέφανα και λαμπάδες η κουμπάρα...δικός σου γάμος είναι, άρα και δικό σου γούστο φυσικά μέσα στα οικονομικά όρια της κουμπάρας. Εμείς μόνοι μας τα διαλέξαμε. Οι κουμπάροι απλά μας δώσανε εκ των υστέρων τα χρήματα. Ούτε αυτοί θελαν να ανακατευτούν στην επιλογή. Κια εγώ όταν έγινα κουμπάρα στην κολλητή μου το ίδιο έκανα. Της είπα πήγαινε διάλεξε και στα πληρώνω εγώ.

Να σκεφτείς καλά για την νονά του μωρού σου γιατί δεν είναι μια μέρα υποχρέωσης μόνο (όπως στον γάμο) αλλά είναι σχέση ζωής...

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 78
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• biky

biky 10 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 5 δημοσιεύσεις

• vera

vera 5 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 3 δημοσιεύσεις

Ειμαι σε δυσκολη θεση για το θεμα του παιδιου επειδη εκτος το οτι ειναι παιδικη φιλη του αντρα μου και η παρεα μας ειναι κοινη μενουμε και κοντα ενα τετραγωνο διαφορα και θα γινει μεγαλος ντωρος αν της το αρνηθω. Θα βγω σε ολους κακια και οτι εχω προβλημα, κι ασε που εχει και χαρα που το παιδι ειναι κοριτσακι και εκεινη εχει μονο γιους. Απλα καλα να παθω γιατι την πατησα!!! Εγω τους προτεινα για κουμπαρους στον αντρα μου, γιατι ηθελε να κανουμε καποιους αλλους που δεν τους πηγαινα, και τωρα θα τους λουστω!!!!!

• 3 εβδομάδες μετά...
Δεν θεωρώ λογικό να διαλέγει στέφανα και λαμπάδες η κουμπάρα...δικός σου γάμος είναι, άρα και δικό σου γούστο φυσικά μέσα στα οικονομικά όρια της κουμπάρας. Εμείς μόνοι μας τα διαλέξαμε. Οι κουμπάροι απλά μας δώσανε εκ των υστέρων τα χρήματα. Ούτε αυτοί θελαν να ανακατευτούν στην επιλογή. Κια εγώ όταν έγινα κουμπάρα στην κολλητή μου το ίδιο έκανα. Της είπα πήγαινε διάλεξε και στα πληρώνω εγώ.

Να σκεφτείς καλά για την νονά του μωρού σου γιατί δεν είναι μια μέρα υποχρέωσης μόνο (όπως στον γάμο) αλλά είναι σχέση ζωής...

Εγώ πάλι διαφωνώ κάθετα. Ο κουμπάρος δεν είναι πορτοφόλι να πληρώνει. Είναι κάποιος που αποφάσισε, χωρίς να σου το χρωστάει, να διαθέσει κάποια χρήματα για σένα, και θεωρώ αυτονόητο ότι θα πάει να διαλέξει ότι θέλει για να σε παντρέψει. Αν είναι ευγενικός, πράγμα που γίνεται τις περισσότερες φορές, θα ζητήσει τη γνώμη σου, δεν τον υποχρεώνει όμως κανείς. Εγώ και τους κουμπάρους του γάμου και τους κουμπάρους της βάφτισης του άφησα τελείως ελεύθερους. Τους υπέδειξα μόνο το χρώμα που μου αρέσει για γάμο και για βάσφτιση. Και ξόδεψαν κάποιες ώρες, γύρισαν τα μαγαζιά και βρήκαν πράγματα που μου άρεσαν. Και αν δεν μου άρεσαν όμως, δεν θα έλεγα τίποτα, γιατί ασχολήθηκαν. Ούτε και ξέρω πόσα ξόδεψαν, ούτε και με νοιάζει. Όπως έκανα κι εγώ για το δώρο τους. Φυσικά υπολόγισα το γούστο τους, το οποίο το γνώριζα γιατί είμασταν φίλοι καιρό. Και να μην τους άρεσε όμως, έτσι είναι αυτά, παίρνεις το ρίσκο.

ωραιο θεμα!!!θα μπορουσα να γραψω τομους.απο ολα θα διαλεξω ενα γεγονος και καλο!!!1,5 μηνα πριν το γαμο ο κουμπαρος μας ειπε να διαλεξουμε εμεις λαμπαδες κλπ και θα πηγαινε να πληρωσει.οταν τα διαλεξαμε τον ενημερωσαμε για την τιμη και ειπε οτι δεν ειχε προβλημα.παει λοιπον η καλη μου η κουμπαρα να πληρωσει τα πραγματα και ουαν ενημερωθηκε για την τιμη ειπε οτι εμεις ειμαστε απαραδεκτοι που τα διαλεξαμε και οτι δεν εχει τη δυνατοτητα να δωσει ολο το ποσο γιατι θελει να κανει καποιοα ψωνια για το σπιτι της....

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

line_flow_blue_beg_17_time_1185336000_text_f4ef20e1f3f4e5f1e1eae920ece1f220e5e9ede1e9.gif

ωραιο θεμα!!!θα μπορουσα να γραψω τομους.απο ολα θα διαλεξω ενα γεγονος και καλο!!!1,5 μηνα πριν το γαμο ο κουμπαρος μας ειπε να διαλεξουμε εμεις λαμπαδες κλπ και θα πηγαινε να πληρωσει.οταν τα διαλεξαμε τον ενημερωσαμε για την τιμη και ειπε οτι δεν ειχε προβλημα.παει λοιπον η καλη μου η κουμπαρα να πληρωσει τα πραγματα και ουαν ενημερωθηκε για την τιμη ειπε οτι εμεις ειμαστε απαραδεκτοι που τα διαλεξαμε και οτι δεν εχει τη δυνατοτητα να δωσει ολο το ποσο γιατι θελει να κανει καποιοα ψωνια για το σπιτι της....

Nα, κατάλαβες? Για να αποφύγω αυτά, τις έστειλα εγώ μόνες τους. Μπορείς να βρεθείς μπλεγμένη, ενώ έχεις τις καλύτερες των προθέσεων. Έχουν χαλάσει φιλίες για το λόγο αυτό. Καλά, στο γάμο καλό θα είναι να υπάρχει μία συνεργασία. Στη βάφτιση όμως, είναι τόσο σημαντικό, ως μητέρα να έχεις άποψη για το ρούχο του παιδιού, που δεν θα το ξαναβάλει το πιθανότερο? Γενικά όπου μπαίνει το οικονομικό, καλό είναι να διακρίνονται οι ρόλοι.

Διαφημίσεις

Εμένα αν μου έλεγαν πήγαινε να διαλέξεις και θα τα πληρώσω εγώ δεν θα μου άρεσε καθόλου. Θα μου έδειχνε οτι ο άλλος βαριέται δεν θέλει να μου διαθέσει χρόνο κ.λ.π.

Ηχαρά των κουμπάρων κατ΄εμέ είναι αυτή ακριβώς η επιλογή. Και είτε είναι γάμος είτε βάφτιση πρέπει να φαίνεται και η δική τους συμβολή. Για να αποφύγουμε τα παρατράγουδα, απλώς τους λέμε τα χρώματα και τα υλικά που έχουμε επιλέξει για το μυστήριο ώστε να ταιριάζουν. Ή έχουμε κάνει πρώτα μαι βόλτα εμέις στα μαγαζιά και μετά πέρνουμε την κουμπάρα-ο-ους μαζί μας και τους πάμε να δουν τις μπομπονιέρες, τα προσκλητήρια κ.λ.π. για να μας πουν την γνώμη τους και καλά, ε! όσο ανίδεοι και να έιναι θα πάρουν μια γεύση για το τι μας αρέσει και αθ νιώσουν και σημαντικοί ππου ζητάμε την συμμετοχή τους. Και γιατί να το αποκλείσουμε? Μπορεί ακούγωντας και μια γνώμη παραπάνω να φτιάξουμε και κάτι καλύτερο. Επίσης νομίζ οτι πιο σημαντικό είναι να χαρούν και οι πνευματικοί γονείς τυ παιδιού μου την ημέρα αυτή παρά να είναι με μούτρα επειδή δεν τους άφησα να διαλέξουν την σαλοπέτα που ήθελαν εκείνοι και τους ανάγκασα να πάρουν παντελόνι. Μπροστά στο μηστύριο που τελείτε όλα τα άλλα είναι τόσο μικρά. Το θέμα είναι όμως οτι η πίκρα μένει και γυρνάει στο παιδί μας.

Εγω ετρεμα και τρεμω το κουμπαριλικι.........

Ηθελα να βαλω τον αδερφο μου να μας παντρεψει (κι εσχατως να μας βαφτισει) αλλα ηθελε μια καλη φιλη και μας παντρεψε........

Προηγουμενως ηθελε να μας παντρεψει ενας κολλητος του αντρα μου και οταν αμεσως μετα τον γαμο τους πλακωθηκαν με την κουμπαρα τους (για γελοιο λογο) και την διεσυραν σε ολους τους γνωστους τρομοκρατηθηκα!!!!

Ευτυχως εχασαν το ενδιαφερον επειδη αργησαμε να παντρευτουμε και γλυτωσαμε.......

Η φιλη τωρα ειναι του δικου μου μηκους κυμματος και τα πηγαμε μια χαρα........Στο γαμο εγω τα ετοιμασα ολα, την εβαλα σε ελαχιστα εξοδα, η ιδια δεν ειχε καμμια αντιρρηση αφου απεχθανεται τα ψωνια (και μενουμε μακρια) και το δωρο της ηταν δικη της επιλογη.......

Στην βαφτιση παλι εγω τα ετοιμασα ολα, με την δικη της συμφωνη γνωμη φυσικα, στο χαμηλοτερο κοστος (αν και η κοπελα μου πε οτι θα πληρωνε οτι ηθελα) και καποια προτιμησα να τα πληρωσω απο την τσεπη μου........το δωρο της ηταν ενας πινακας που της ζωγραφισα εγω (με θεμα που διαλεξε) συν διαφορα αλλα δωρα (κοσμηματα και γλυπτα) με δικη μου πρωτοβουλια......

Χαιρομαι που δεν εχουμε προβληματα και καταφερνουμε να κραταμε τις ισορροπιες παρολο που ενιοτε εχουμε τις κοντρες μας.........ισως με ζευγαρια να ειναι πιο δυσκολα να το καταφερεις αυτο.......

Ουτε γι αστειο δεν θελω να κουμπαριασω με καποιον.......να πω την αληθεια το θεωρω πηγη προβληματων και παρεξηγησεων.......οι ανθρωποι αλλαζουν πολυ με την προοπτικη της κουμπαριας...........μια κολλητη μου σκεφτηκα να παντρεψω πριν χρονια και μετατραπηκε σε επιδοξη βδελλα μεσα σε λιγες μερες........αντι να εκτιμησει το γεγονος οτι προθυμοποιηθηκα να την παντρεψω την στιγμη που δεν εβρισκε κανεναν αλλο και ετοιμαζουν να παντρευτω κι εγω λιγους μηνες μετα και ειχα πολλα εξοδα, προσπαθησε να με βαλει να της πληρωσω τα ακριβοτερα και το μεγαλυτερο μερος των εξοδων γαμου (μεχρι και ολο το στολισμο ηθελε να μου φορτωσει και μερος του τραπεζιου)...

Οποτε για να μη χαλασω την φιλια μας και δεν μιλιωμαστε μετα, απεσυρα την προταση μου.........και πολυ καλα εκανα απο οτι φανηκε στην συνεχεια.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ο κουμπαρος μου δεν ασχολειθηκε με το δικο του γαμο,ποσο μαλλον με το δικο μου.η κουμπαρα ανυπαρκτη σε ολα αυτα.απλα εκανε μια εξτρα εμφανιση στο τελος και τα εκανε...ξεχασα και το καλυτερο απο ολα.στο δικο τους γαμο ειδαν εναν δισκο με καραφα και ποτηρι,τους αρεσε,τον πηραν και δεν τον χρεωσαν στον κουμπαρο τους!!!απο τοτε εφτιαξαν τη θεωρεια που λεει οτι ο δισκος,η καραφα και το ποτηρι ειναι του ζευγαριου.

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

line_flow_blue_beg_17_time_1185336000_text_f4ef20e1f3f4e5f1e1eae920ece1f220e5e9ede1e9.gif

Οπου μπαινουν τα οικονομικα χαλανε οι φιλικες σχεσεις τελικα........

Καλυτερα θα ηταν στην τελικη να αναλαμβανει ο καθενας τα εξοδα του και η παρασταση να ειναι συμβολικη.......τι τα θελουμε τα εξοδα???? Σαμπως δεν τα πληρωνουμε τα αντισοτιχα δωρα? Εχουμε και το κεφαλι μας ησυχο!!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Οπου μπαινουν τα οικονομικα χαλανε οι φιλικες σχεσεις τελικα........

Καλυτερα θα ηταν στην τελικη να αναλαμβανει ο καθενας τα εξοδα του και η παρασταση να ειναι συμβολικη.......τι τα θελουμε τα εξοδα???? Σαμπως δεν τα πληρωνουμε τα αντισοτιχα δωρα? Εχουμε και το κεφαλι μας ησυχο!!!!

Συμφωνώ και εγώ με αυτό...μακάρι να γινόταν!

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Γιατι να μη γινεται μωρε? Αν συνεννοηθεις γινεται...

Βεβαια συνηθως κολλανε οι κουμπαροι γιατι αισθανονται γυφτοι αν δεχθουν........σαν να μην εχουν λεφτα........αν ειναι καλος φιλος ομως πιστευω μπορεις να το ξεκαθαρισεις.......

Ναι πιθανόν να γίνεται...αν και εγώ ξέμπερδεψα με τα κουμπαριά γιατί φέτος και παντρευτήκαμε και παντρέψαμε την κολλητή μου...θα με απασχολήσουν ξανα στην βάφτιση όταν με το καλο...

πάντως και στις 2 κουμπαριές μας τα βρήκαμε μια χαρά γιατί το ζευγάρι πάντα διάλεγε αυτό που ήθελε, ξεκαθαρίστηκε από την αρχή ότι οι κουμπάροι πληρώνουν στέφανα, λαμπάδες και εκκλησία, τα οποία διαλέχτηκαν πάντα από το ζεύγος και ησυχάσαμε...γενικά και οι 2 κουμπαριές βγήκαν πολύ οικονομικές και δεν μας απασχόλησε τίποτα...αλλά ένα άγχος όσο να πεις το είχα γιατί φοβάμαι όταν μπουν στην μέση τα χρήματα...φυσικά με την κολλητή μου με το ζόρι πληρώσαμε μιας και με αυτήν πάντα σκοτωνόμαστε για τα χρήματα (ποια θα πρωτοπληρώσει εννοώ και έτσι με το ζόρι πληρώσαμε και αυτά που είπαμε...) και με τους δικούς μας κουμπάρους (φίλους του άντρα μου) τα συμφωνήσαμε από την αρχή και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μιας και διάλεξα πολύ φτηνές λαμπάδες και στέφανα....αυτά...

αυτό που με αγχώνει τώρα είναι η κουμπαρια της βάφτισης μιας και έχω γίνει ήδη νονά πριν χρόνια και το έχω σκυλομετανιώσει (τρελό θράσος και από το παιδί αλλά και από τους γονείς)...γενικά δεν θα ήθελα να κάνω κάποιον νονό για το πορτοφόλι του, αρκεί να τηρεί τα τυπικά (λαμπάδα κλπ) για να μην αισθάνεται παραμελημένο το παιδί αλλά ακόμη και αυτά να μην υπάρχουν πιστεύω ότι μια χαρά μπορούμε να προσφέρουμε και εμείς οι γονείς στο παιδί μας ότι δεν μπορεί να του προσφέρει ο νονός...

:wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Α ναι........εγω δεν ειχα νονο και να σου το βρισκω εντελως περιττο...... :oops:

Η νονα μας ειναι μακρια και θα το βλεπει σπανια, αλλα το ηθελε πολυ και θα ασχοληθει....αυτο μου αρεσει.......ειναι ασχημο για το παιδι να το παραμελει ο νονος!!!

Εγω να γινω νονα μονο στου αδερφου το παιδι.........κρατιεμαι οταν μου ρχεται η σκεψη για παιδια φιλων!!! :lol:

Όλες αυτές οι σχέσεις άρχισαν να γίνονται προβληματικές, από τότε που οι γάμοι και τα βαφτίσια γίνονται 'υπερπαραγωγές' (δανίζομαι τον όρο από άλλο τόπικ). Παλιά αγόραζες δύο λαμπάδες και δύο στέφανα, έδινες και κάτι στην εκκλησία, άντε να πάρεις και δύο ανθοστήλες και έκανες γάμο. Τώρα που πρέπει ... να ταιριάζει το ανθάκι της ανθοστήλης με το μπουτονιέρα του γαμπρού και με το στεφανάκι από τα παρανυφάκια, γίναμε και πιο εκκλεκτικοί και φυσικά ο κάθε τρίτος σπανίως έχει το κέφι να ικανοποιεί τα καπρίτσια μας. Έτσι δημιουργούνται οι παρεξηγήσεις. Παλιότερα ο κουμπάρος σήμαινε κάτι. Οι γονείς μου μέχρι σήμερα στέλνουν Χριστούγεννα - Πάσχα δώρο (έστω συμβολικό πχ. γλυκά) στους κουμπάρους. Εμείς έχουμε κάνει δύο γάμους, δεν έχουμε λάβει ποτέ ένα πράσινο φύλλο. Αν έρθουν σπίτι μας θα φέρουν κάτι, όπως όλοι. Ο κόσμος δεν δίνει σημασία στη νέα σχέση που δημιουργείται, αλλά στην τελετή. Γι αυτό καλύτερα μακριά από όλα αυτά.

Εχεις απολυτο δικιο.......εχει γινει η κουμπαρια μια σχεση χορηγων!!!!

Εγω δεν ηθελα με τιποτα να βαλω την κουμπαρα σε εξοδα, να αισθανθει οτι την εκμεταλυομαι, ειδικα στο γαμο μεχρι υστεριας εκανα οικονομια σε οτι αφορουσε την δικη της οικονομικη συμμετοχη, θα ενιωθα τυψεις αν πιστευα οτι στερηθηκε χρηματα εξαιτιας μου.....

Και οταν βλεπω οτι οι αλλοι σε αντιμετωπιζουν σαν πορτοφολι αν ειναι να κουμπαριασεις χανω πασα ορεξη να γινω.......

Καλυτερα μακρια.......παλιοτερα αυτες οι σχεσεις σημαιναν κατι, σημερα μονο πικρες φερνουν.....

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Κοριτσια , θελω τη γνωμη σας για μια παρεξηγηση που εγινε αναμεσα στον αντρα μου και τον κουμπαρο μας.

Λοιπον.... Πριν 3,5 χρονια βαφτισα το αγορακι της κολλητης φιλης ( απο το δημοτικο)

Για διαφορους λογους δεν μπορω να πω οτι καναμε πολυ συχνα παρεα , παντως οι σχεσεις ηταν μια χαρα .

Πριν απο 2 μηνες περιπου οι δυο κουμπαροι βγηκαν 2 φορες μονοι τους για ρακες (ναι ναι στην Κρητη ειμαστε).Την τριτη φορα ομως , εκει που καθοταν ο αντρας μου του ερχοταν ο καπνος του τσιγαρου απο ενα κυριο που καθοταν σε διπλανο τραπεζι.Αυτο ειναι κατι που ενοχλει παρα πολυ τον συζυγο μου, αλλα επειδη ο χωρος ηταν εξωτερικος δεν μπορουσε να πει στον ανθρωπο να σβυσει το τσιγαρο του.Ειπε λοιπον στουν κουμπορο μας και στον αλλο φιλο τους που ηταν μαζι να αλλαξουν τραπεζι.Ο κουμπαρος μας δεν ηθελε και ο αντρας μου επεμεινε λεγοντας οτι δεν μπορει να τρωει και να του ερχετε ο καπνος στα μουτρα.Φανταζομε οτι θα το ελεγε δυνατα και τον ακουσε ο διπλανος.Δεν ειπε τιποτα βεβαια αυτος αλλα ο κουμπαρος μας αισθανθηκε οτι προσεβαλε ο αντρας μου τον διπλανο τους.

Τελικα αλλαξαν τραπεζι και ενω ο συζυγος με τον αλλο φιλο τους συζητουσαν αλλα θεματα ο κουμπαρος ελεγε ξανα και ξανα οτι δεν επρεπε να το κανουν , οτι προσεβαλαν τον αλλο κλπ κλπ.Ο αντρας μου του ειπε τρεις φορες να το ξεχασει και να αλλαξουν κουβεντα γιατι εαν συνεχιζει θα φυγει ( ο αντρας μου) αυτος συνεχιζε και τελικα ο αντρας μου συκωθηκε και εφυγε για να μη πει καμια κακη κουβεντα.

Μετα απο αυτο ο αντρας μου εχει παρει 3 φορες τηλεφωνο τον κουμπαρο μας και αυτος ΔΕΝ απανταει!!!.Η κουμπαρα μου ειπε οτι εχει τσατιστει παρα πολυ που προσβαλε ο Κωστας τον ανθρωπο(!!!!) και για το οτι εφυγε.

Το αποκαρυφωμα ειναι οτι εχθες ειχε το βαφτιστηρι μου τα γενεθλια του και δεν μας ειχαν παρει τηλεφωνο για να μας καλεσουν.Πηρα εγω την κουμπαρα για να ρωτησω τι να παρω στο παιδι και μου ειπε οτι θα εκαναν το παρτυ στον παιδικο που εργαζεται η κουμπαρα μας γιατι λεει "σκεφτεται την κουραση και αλλα πολλα"

Σημειωτεον οτι ποτε μεχρι σημερα δεν το ειχαν κανει εκει ουτε στον μικρο ουτε στην πιο μεγαλη κορη τους.Στενοχωρημενη η κουμπαρα μας μου ειπε να μην του παρω τιποτα αφου δεν θα ειμαστε εκει και εγω της ειπα" δεν πειραζει εγω θα του παρω το δωρο του και θα το δωσω οταν συναντηθουμε"

Σε λιγες μερες εχουμε εμεις το παρτυ για τα πρωτα γενεθλια του γιου μας και δεν ξερω τι να κανω.Σκεφτομε παντως να τους καλεσω κανονικα και ας κανουν αυτοι οτι νομιζουν.

Εσεις τι λετε για ολα αυτα? Πως μπορουν να φτιαξουν οι σχεσεις μας? Ηταν λογος αυτος για να ψυχρανθουν? Ο αντρας μου ειχε ξεχασει το γεγονος απο την επομενη μερα αλλα τωρα μετα απο αυτα εχει εξοργιστει. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Κορίτσι μου εγώ δυο πράγματα θα σκεφτόμουν... Ή ότι τσακώθηκαν για άλλο πράγμα ή ότι ο κουμπάρος σου είναι χαζός. Δηλαδή αν είναι δυνατόν...

Είμαι υπέρ της άποψης του να τους καλέσεις και αν δεν έρθουν αυτοί έχουν το πρόβλημα...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Κορίτσι μου εγώ δυο πράγματα θα σκεφτόμουν... Ή ότι τσακώθηκαν για άλλο πράγμα ή ότι ο κουμπάρος σου είναι χαζός. Δηλαδή αν είναι δυνατόν...

Είμαι υπέρ της άποψης του να τους καλέσεις και αν δεν έρθουν αυτοί έχουν το πρόβλημα...

Ωχ Ολυμπια πως επλεξες ετσι φουκαριαρικο

τι να πω ειναι απο αυτα που συμβαινουν και παιρνεις πικρα στα χαμενα

εδω υπαρχουν σοβαρα προβληματα στον κοσμο και μερικου ξεψειριζουν τη μαιμου

τι να κανεις τωρα;

αστα ισως εισαι φορτισμενη απ οσα συμβαινουν, αλλα πιστευω πως δε θα ηθελες να χασεις τη σχεση σου με το βαφτιστηρακι σου, κριμα κ αυτο σε εχει πμευματικη μητερα και αυτο ειναι ιερο ασε που αυτα στα παιδια δεν εξηγουνται ευκολα δεν εχουν μικροπρεπειες αυτα, η μαμα του θα καταλαβει.

γνωμη μου τωρα να κανεις λιγο τη μικροτερη της παρεας να δεις πως παει το κυμα. στην τελικη εσυ δεν εκανες κατι.

καλεσε τους και προσωπικα στο δικο σας παρτυ να δεις και το παιδι και προσπαθησε να βρεθεις με τη φιλη σου να δωσεις το δωρο τι στο καλο αν δηλαδη εχουν οι αντρες σας κατι μεταξυ τους ή κανουν σα μωρα, γιατι δεν ηταν και τοσο σοβαρο αυτο σαν γεγονος για να χαλασει μια κουμπαρια.

αχ και εμενα με ενοχλει ο καπνος και μαλιστα πολυ και ειδικα απ την εγκυμοσυνη κ μετα και παντα κανω οτι μπορω για να ξεφυγω

σιγα αλλαξανε τραπεζι κ τι εγινε δηλαδη, ριξανε κανα κανατι (θυμιζω για να γελασεις λιγο - Βασιλειαδου κανατια - νερο - μουσκεμα) στον κυριο που θα επρεπε στην τελικη να μαζεψει τον καπνο του

κανε για αρχη μια προσπαθεια και αν δεν πιασει τουλαχιστον θα ξερεις οτι εσυ προσπαθησες και δεν ηταν απλα στο χερι σου

μακαρι να πανε ολα καλα:cool:

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ

Συνήθως οι γονείς προτίνουν στον νονό αν θέλει να γίνει νονός.Και από εκεί και πέρα είναι θέμα του νονού να απαντήσει αν θέλει να γίνει ή όχι.Εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα και στα 2 παιδιά.Και ειδικά στο πρώτο παιδί το είχαμε πεί με τον κουμπάρο μου να γίνει νονός πριν καν παντρευτούμε.Και όταν γεννήθηκε η μικρή αυτός περίμενε να του το ξαναπούμε και δεν μας έλεγε τίποτα, οπότε του το ξαναείπεμε εμείς και δέχτηκε.

Λοιπον, καλη μου ravT ο λογος που μαλωσαν ειναι αυτος ακριβως.Εχω μιλησει και με τον αλλο φιλο μας που ηταν μαζι ,ο οποιος μου ειπε οτι δεν υπηρχε κανενας λογος να γινει αυτο που εγινε.Τα εχει χασει ο ανθρωπος.

Ο κουμπαρος μας δεν ειναι χαζος ειναι ομως πολυυυυυυ κολλημενος με καποια πραγματα που για τον περισσοτερο κοσμο δεν εχουν σημασια.Φαντασου οτι εκανε για δυο μερες μουτρα στην γυναικα του ( δεν της μιλουσε, εφευγε χωρις να της πει τιποτα κλπ κλπ)επειδη γυρισε στο σπιτι απο τη δουλεια και ειδε τα παπουτσια τον παιδιων τους καπου στην κουζινα και η κουμπαρα μου δεν τα ειχε βαλει στη θεση τους αλλα ειχε παει να ξαπλωσει λιγο η καημενη!!!!!)

Χαμομηλακι μου φυσικα και δεν θα χασω την επαφη μου με το βαφτιστηρι μου σε καμια περιπτωση.Εξαλου με την φιλη μου δεν εχουμε κατι απλως ξερω οτι "δεν της περναει" βρε παιδι μου μεσα στο σπιτι τους και αυτο με στεναχωρει.Ειμαι σιγουρη πως αυτη εχει στεναχωρηθει περισσοτερο απο ολους μας αλλα δεν "παταει ποδι" γιατι ο αντρας της ειναι ικανος να την αγνοει για κανενα χρονο μετα!!!!!

Στα γεννεθλια του μικρου μου θα τους καλεσω σαν να μη συμβενει τιποτα για να τους δωσω αλλη μια ευκαιρια .Πιστευω οτι τουλαχιστον η φιλη μου με τα παιδια της θα ερθει.Πιο πριν θα προσπαθησω να συναντηθω και με το βαφτιστηρι μου για να του δωσω το δωρο του χωρις να κανω κανενα σχολιο για τα γεγονοτα .

Αντε να δουμε τι θα γινει τελικα.

.Η ξαδελφη μου με εκανε κουμπαρα στο γαμο της κ μου το ανακοινωσε 2 εβδομαδες πριν τον γαμο.διαμαρτιρηθηκα τελικα πληρωσαμε μισα μισα.Τη ζητησα απο τοτε να βαφτησω το μωρο της οταν με το καλο θα το γε ννησει.Εδω ειμαστε λοιπον, κοντεβει η μερα εκεινη μου πεταει οτι θα υπαρχει κ 2 ος νονος διαμαρτιρομαι,. αλλα δεν αλλαζει τιποτα κ τωρα που πλισιαζει ο καιρος παρατηρω ψυχρη συμπεριφορα της το λεω κ αρχιζει φωνες κ κατηγοριες για την ημερομηνια που της εκλεισα τη βαΦτιση (επειδη γνωριζα τον παπα)μου ζητησε να της κλεισω απο 15 εως 22 αβγουστου κ επειδη θα βαφτησω κ εγω την δικια μου για μενα εκλεισα 21 κ για αυτη 15 οκ. ηταν πριν 2 μηνεσ τορα ψυχραθηκε κ καβγαδισαμε μονο κ μονο για ημερομηνια μαλλον εψαχνε αφορμη

τελικο συμπερασμα δεν θελει να γινω η νονα του παΙΔΙΟΥ ΤΗΣ κ ντραπηκε να μου το πει.Εγω παλι το εχω παρει πολυ κατακαρδα εχω χασει τον υπνο μου γιατι ειχα τρελη ορεξη να το βαφτησω κ τωρα θα το αρνηθω εγω η ιδια η μηπωσ ειμαι παραλογη πετε μου...........................

.Η ξαδελφη μου με εκανε κουμπαρα στο γαμο της κ μου το ανακοινωσε 2 εβδομαδες πριν τον γαμο.διαμαρτιρηθηκα τελικα πληρωσαμε μισα μισα.Τη ζητησα απο τοτε να βαφτησω το μωρο της οταν με το καλο θα το γε ννησει.Εδω ειμαστε λοιπον, κοντεβει η μερα εκεινη μου πεταει οτι θα υπαρχει κ 2 ος νονος διαμαρτιρομαι,. αλλα δεν αλλαζει τιποτα κ τωρα που πλισιαζει ο καιρος παρατηρω ψυχρη συμπεριφορα της το λεω κ αρχιζει φωνες κ κατηγοριες για την ημερομηνια που της εκλεισα τη βαΦτιση (επειδη γνωριζα τον παπα)μου ζητησε να της κλεισω απο 15 εως 22 αβγουστου κ επειδη θα βαφτησω κ εγω την δικια μου για μενα εκλεισα 21 κ για αυτη 15 οκ. ηταν πριν 2 μηνεσ τορα ψυχραθηκε κ καβγαδισαμε μονο κ μονο για ημερομηνια μαλλον εψαχνε αφορμη

τελικο συμπερασμα δεν θελει να γινω η νονα του παΙΔΙΟΥ ΤΗΣ κ ντραπηκε να μου το πει.Εγω παλι το εχω παρει πολυ κατακαρδα εχω χασει τον υπνο μου γιατι ειχα τρελη ορεξη να το βαφτησω κ τωρα θα το αρνηθω εγω η ιδια η μηπωσ ειμαι παραλογη πετε μου...........................

αυτα παντα γινονταν και θα γινονται.. εγω με την κουμπαρα μου εχω πια πολυ τυπικες σχεσεις γιατι ειναι στον κοσμο της.. αδιαφορια και αχαριστια εισεπραξα:-( κοιτα να απολαυσεις τα βαφτισια του παιδιου σου γιατι μια φορα γινονται και οι υπολοιποι ας κανουν οτι θελουν.. δεν θα σκασεις κιολας.. αυτοι θα χασουν:lol: καλη βαφτιση στο παιδακι σου..

• 4 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια αποφασισα να επαναφερω το θεμα μιας και εχθες ψιλοτσακωθηκα τηλεφωνικα με την κουμπαρα μου κι εχω στεναχωρηθει παρα πολυ.

Σε γενικες γραμμες δεν εχω παραπονο απο εκεινους. Δεχτηκαν να μας παντρεψουν και να βαφτισουν το παιδι (καναμε γαμο και βαφτιση μαζι), την τελευταια στιγμη αφου "στραβωσε" η δουλεια με εκεινον που ηταν να γινει κουμπαρος μας. Ηταν διπλα μας -τηλεφωνικα, επειδη μενουν Πυργο τωρα ενω πριν λιγο καιρο μενανε στην Πατρα- σε ολες τις φασεις της ζωης μας και περυσι περασα ενα απο τα ομορφοτερα καλοκαιρια της ζωης μου και καναμε διακοπες ολοι μαζι.

Τον Ιανουαριο η κουμπαρα μου, γεννησε το 3ο της παιδι. Δυστυχως, για οικονομικους λογους δεν καταφεραμε να παμε. Λεγαμε πως θα κατεβουμε εστω ενα 3ημερο τωρα τον Ιουλιο αλλα και παλι δεν μπορεσαμε. Προσπαθω να τη βρω συνεχεια στο τηλεφωνο αλλα επειδη εργαζεται τα απογευματα και τα πρωινα ειναι μονη της με 3 παιδια στο σπιτι, δεν μπορουμε να επικοινωνησουμε. Και το σεβομαι απολυτα αυτο, εγω καθομαι ολη μερα σπιτι και με μονο ενα παιδι κοντευω να κλαταρω, δεν ειχα την απαιτηση να πιασουμε ψιλη κουβεντα.

Εχθες το βραδυ με πηρε αργα τηλεφωνο να μου πει πως η βαφτιση της μπεμπας δεν θα γινει στις 04/09 οπως ειχε κανονιστει αλλα στις 12/09. Της ειπα πως θα προσπαθησουμε να βαλει τοτε αδεια ο αντρας μου για να κατεβουμε οχι μονο για τη βαφτιση αλλα και για να τους δουμε αλλα υπαρχει μια πιθανοτητα επειδη γινεται ο κακος χαμος με τα υπηρεσιακα του, να μην μπορεσουμε να παμε. Της εδωσα το λογο μου ομως πως θα κατεβουμε σιγουρα το 3ο δεκαημερο οπου θα παρει οπωσδηποτε αδεια ο αντρας μου.

Και τοτε ξεκινησε ενα λογυδριο..... Ειπε πως το θεωρει αναμενομενο να μην παμε γιατι ουτε στη βαφτιση της 2ης κορης της πηγαμε (επειδη ημουν εγκυος και ο γιατρος δεν με αφησε), οτι εκεινη δεν ειναι αναγκασμενη να πληρωσει αδειες καρεκλες στο κεντρο, οτι δεν ειναι η πρωτη φορα που την "κρεμαμε" :confused:, οτι θελει τις φωτογραφιες απο τη γαμο-βαπτιση (τις οποιες δεν εχω παρει ουτε εγω, εχω παρει μονο τα dvd και της τα εστειλα αμεσως), οτι θελει να δει το παιδι (την κορη μου και βαφτιστηρι της) και πως αυτο ειναι υποχρεωση μας και απαιτηση της (ειδικα το τελευταιο το τονισε), οτι της υποσχεθηκαμε πως θα παμε για μονιμα Πυργο και εμεις αντι να κατεβουμε πηγαμε ακομα πιο μακρια (απο Αθηνα μετακομισαμε Λαγονησι μεχρι να εγκριθει η αιτηση για μεταθεση του αντρα μου) και ενα σωρο αλλα...

Στο τελος δε, αφου ειπε οσα ειπε, μου πεταξε κι ενα "δε θα τσακωθουμε απο το τηλεφωνο:rolleyes:, οταν κατεβειτε θα συζητησουμε ορισμενα πραγματα"...

Δεν ξερω ρε κοριτσια... Πραγματικα εσκασαν απο το πουθενα τοσα πολλα και δεν μπορω να καταλαβω.. Αν ολα αυτα τα εκρυβε απο καιρο μεσα της γιατι δεν μου τα ελεγε απο την αρχη?

Εχω κατααγχωθει μονο στη σκεψη πως ισως δεν καταφερουμε να παμε.. Τι θα γινει τοτε?

Εχω στεναχωρηθει πααααααρα πολυ!:-(:sad::-(

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Την πηρα τηλ. γιατι με τρωει... Δεν το σηκωσε...

Λεω να το αφησω για 2 μερες και να την παρω τοτε...

Δεν αντεχω να το αφησω μεχρι το Σεπτεμβρη...

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...