Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

απο ποτε "εμπιστευομαστε" το κλαμα του μωρου για το ταισμα στον αποκλειστικο θηλασμ?

Recommended Posts

Αγαπητες φιλες,

πλησιαζω αισιως τις 50 μερες αποκλειστικου θηλασμου και ολα κυλανε αισιως οσον αφορα την αναπτυξη και το βαρος της μικρης μου. Εξακολουθω να την θηλαζω 7 με 8 φορες την ημερα κυριως καθοδηγουμενη απο το κλαμα της, υπαρχουν ομως αρκετες φορες που χωρις να κλαιει, τη βαζω να φαει ακριβως για να μην ξεφυγω απο τον προαναφερθεντα αριθμο θηλασμων. Και η ερωτηση μου ειναι....απο ποια στιγμη και περα μπορω να "βασιζομαι" στο κλαμα της μικρης για να καλυπτω της διατροφικες της αναγκες????ωρες ωρες μου δινει την εντυπωση οτι τη "βασανιζω" ξυπνώντας τη περιπου στις τρεις τρεισημιση ωρες-που βεβαια κατι τρωει αλλα οχι με τη θερμη και τη λαχταρα οπως οταν το αποζητα μονη της- , γιατι φοβαμαι οτι αν δεν το κανω θα¨"χασει" πολυτιμο γευματακι....Να αναφερω οτι το βαρος που παιρνει ειναι σταθερα στα 280 με 300 γρ. την εβδομαδα, δηλαδη παραπανω απο το αναμενωμενο....Πανες γεμιζει με το παραπανω.

Εχει καποια καμια ιδεα χωρις να μπω στη διαδικασια του πειραματισμου, δηλ μια βδομαδα να την ταισω συμφωνα με το κλαμα της, και μετα να τη ζυγισω...(μαλλον πολλα ζηταω:P) φοβαμαι οτι αν δεν εχει παρει το βαρος που πρεπει θα παθω καταθλιψη....μιας και εχω παλεψει πολυ να τα καταφερουμε με τον αποκλειστικο θηλασμο οπως πιθανον να εχετε διαβασει σε αλλο μου ποστ.....

φιλακια

Διαφημίσεις

Kατάρχην να σου ζήσει !!!! Μια χαρά τα πάτε , να σου πω και δεν θα πρέπει να πάθεις καμία κατάθλιψη πως κάποια στιγμή δεν θα παίρνει τόσο πολύ βάρος και μπορεί και κάποιο μήνα να μείνει σταθερή , αλλιώς θα γίνει γιγαντάκι:P. Τα μωρά πρέπει να έχουν διπλασιάσει περίπου στους 6 μήνες το βάρος γέννησης και στο χρόνο να έχουν τριπλάσιάσει σε μέσες άκρες το βάρος τους . Εαν έχει πάρει αρκετό βάρος τους πρώτους μήνες , είναι λογικό μετά να παίρνει λιγότερο . Μη σε πιάσει άγχος , όταν θα γίνει αυτό!!!!

Το δικό μου μωρό στην αρχή θήλαζε 12 φορές μετά 11 , 10 , 9 , 8 και στους 3 μήνες θήλαζε 6 φορές , ποτέ δεν το ξύπνησα για να μη χάσει θηλασμό . Όταν κοιμάται ένα μωρό και δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος υγείας δεν το ξυπνάμε ποτέ , ο ύπνος είναι ιερό πράγμα και για τα μωρά , ούτε εμείς θα θέλαμε να μας ξυπνάνε για να φάμε χωρίς να πεινάμε :wink:. Να σου πω επίσης πως εμένα κοιμόταν απο τον τρίτο μήνα μέχρι τον εβδομο χωρίς να ξυπνάει και από τον όγδοο μέχρι και σήμερα ξυπνάει πολύ συχνά για να θηλάσει .Απόλαυσε τον ύπνο τώρα εαν δεν ξυπνάει τις νύχτες:-)!!! Καλή συνέχεια!!!!

μην το ξυπνας !!!Αμαρτια ειναι ....

εγω ειμαι σε μια φαση που οταν κλαιει , δοκιμαζω ολα τα αλλα και τελευταιο προσφερω στηθος....

και μιας και τους 2 πρωτους μηνες πηρε πανω απο το μερο ορο σχεδον 2300γρ τον τριτο μηνα πηρε 700 γρ ..ενω το αναμενομενο κατ τον παιδιατρο ηταν 800 γρ ..αλλα μου ειπε να ειμαι χαλαρη και αφου ειχε πλεονασμα απο πιο πριν ....τωρα βαζει φρενο φυσιολογικα

Α

πλησιαζω αισιως τις 50 μερες αποκλειστικου θηλασμου και ολα κυλανε αισιως οσον αφορα την αναπτυξη και το βαρος της μικρης μου. Εξακολουθω να την θηλαζω 7 με 8 φορες την ημερα κυριως καθοδηγουμενη απο το κλαμα της, υπαρχουν ομως αρκετες φορες που χωρις να κλαιει, τη βαζω να φαει ακριβως για να μην ξεφυγω απο τον προαναφερθεντα αριθμο θηλασμων. Και η ερωτηση μου ειναι....απο ποια στιγμη και περα μπορω να "βασιζομαι" στο κλαμα της μικρης για να καλυπτω της διατροφικες της αναγκες????ωρες ωρες μου δινει την εντυπωση οτι τη "βασανιζω" ξυπνώντας τη περιπου στις τρεις τρεισημιση ωρες-που βεβαια κατι τρωει αλλα οχι με τη θερμη και τη λαχταρα οπως οταν το αποζητα μονη της- , γιατι φοβαμαι οτι αν δεν το κανω θα¨"χασει" πολυτιμο γευματακι....Να αναφερω οτι το βαρος που παιρνει ειναι σταθερα στα 280 με 300 γρ. την εβδομαδα, δηλαδη παραπανω απο το αναμενωμενο....Πανες γεμιζει με το παραπανω.

Εχει καποια καμια ιδεα χωρις να μπω στη διαδικασια του πειραματισμου, δηλ μια βδομαδα να την ταισω συμφωνα με το κλαμα της, και μετα να τη ζυγισω...(μαλλον πολλα ζηταω:P) φοβαμαι οτι αν δεν εχει παρει το βαρος που πρεπει θα παθω καταθλιψη....μιας και εχω παλεψει πολυ να τα καταφερουμε με τον αποκλειστικο θηλασμο οπως πιθανον να εχετε διαβασει σε αλλο μου ποστ.....

φιλακια

Πολύ καλό το βάρος σας και θα συμφωνήσω με την Αρχοντούλα ότι δεν πρέπει να σε αγχώνει τόσο πολύ… κάποια στιγμή θα βάλει φρένο. Νομίζω ότι το κλάμα δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιείς ως καθοδήγηση για θηλασμό μιας και είναι η τελευταία ένδειξη πείνας, πριν το κλάμα το μωρό θα σου στέλνει μηνύματα π.χ θα βάζει τα χεράκια στο στόμα ή θα είναι πιο ανήσυχο. Ειδικά όσο μεγαλώνει και θα δέχεται και περισσότερα ερεθίσματα του περιβάλλοντος άρα και θα ξεχνιέται, το κλάμα ως ένδειξη πείνας μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. π.χ το δικό μου μωρό θα μπορούσα να το αφήνω κάλλιστα ατάιστο και για 5 ώρες χωρίς να κλάψει αλλά αυτό θα ήταν καταστροφή και για τις δύο. Επίσης δεν χρειάζεται να το ξυπνάς ειδικά τη νύχτα και ο ύπνος βοηθάει την ανάπτυξη του νοητική και σωματική. Θα προσφέρεις στήθος όσο είναι ξύπνιο το μωρό.

Μπράβο σας και πάλι:)

ευχαριστω κοριτσια για την αμεση ανταποκριση σας!

Να δω αν καταλαβα καλα...κατα τη διαρκεια της μερας να της προσφερω στηθος ακομα και να δεν κλαιει η μονο οταν βλεπω τις ενδειξεις πεινας, δηλ. βαζουμε χερακια, μανικακια στο στομα και γλειφουμε δαχτυλακια? μεχρι τωρα "επιμενω" σε καθε θηλασμο να πεινει καιαπο τα δυο στηθη, ακομα και αν εχει αποκοιμηθει στο τελος του ενος, την "ενοχλω" να ξυπνησει ωστε να συνεχισει και απο το αλλο για να χορτασει πιο πολυ. μημπως να την αφηνω να κοιμαται ακομα και αν εχει πιει μονο απο το ενα?

το βραδυ δεν την ξυπνω να φαει ουτως η αλλως. με ξυπναει εκεινη οταν και οποτε το θελησει. τη μερα λιγο ακομα το ψαχνω πως να συμπεριφερθω και κυριως απο τις 18.00 μεχρι τις 00.00 το βραδυ που δεν κλεινει ματι

Κατερινα μου ποια ειναι ολα τα αλλα που δοκιμαζεις πρωτου προσφερεις στηθος?

Κριστινα, δεν καταλαβα τι εννοεις οτι το κλαμα ως ενδειξη πεινας μπορει να δημιουργησει προβλημα...και οτι αν αφηνες αταιστο το μωρακι για 5 ωρες χωρις να κλαψει θα ηταν προβλημα και για τις δυο σας?δηλ.το ταιζεις χωρις να κλαιει?:confused:μπερδευτηκα......

σας φιλω γλυκα και ευχαριστω για τα καλα σας λογια, μου δινουν κουραγιο να συνεχισουμε:-P

Διαφημίσεις

Ναι την ταΐζω χωρίς να κλαίει, γιατί αν περιμένω να κλάψει θα περιμένω για πολύ.:P Δεν είναι απαιτητικό μωρό γενικά. Όταν ήταν 4 μηνών ήμασταν σε ένα φιλικό σπίτι λίγο με την κουβέντα λίγο το κλίμα γενικά και ξεχαστήκαμε το αποτέλεσμα ήταν όταν την έβαλα στο στήθος να έχω τεράστιο πρόβλημα γιατί εκείνη ήταν πολύ πεινασμένη πια το στήθος μου παραφορτωμένο με αποτέλεσμα να κλαίει και να μπουκώνει ..... θέλω να σου πω πως αν συνέχιζα έτσι το σώμα μου δεν θα έπαιρνε σωστά μηνύματα δηλ. θα κινδύνευα το μωρό να τρέφεται αρχικά μόνο με το “ελαφρύ γάλα”(που δεν είναι καλό για το βάρος του) άρα δεν θα άδειαζε σωστά τους μαστούς, άρα το σώμα θα έπαινε μήνυμα για μείωση παραγωγής άρα αυτή θα μειωνόταν και πάει λέγοντας (και για τις δυο εννοώ και εκείνη δεν θα έπαιρνε το βάρος που πρέπει και η παραγωγή μου θα μειωνόταν) .....νομίζω ότι είναι πιο ασφαλές να την ταΐζεις όταν βλέπεις τα πρώτα σημάδια πείνας αλλά και πιο εύκολο γιατί εξασφαλίζεις την καλύτερη συνεργασία της μιάς και δεν θα είναι εκνευρισμένη λόγω πείνας. Όταν την παίρνει ο ύπνος στο σήθος καλά κάνεις καν δίνεις και το δεύτερο.

Μιας καιο δεν εχτε μαθε3ι ακομα ο ενας τον αλλο, αν την βλεπεις λιγο ανησυχη ή αν περασοει αρκετη ωρα απο το τελευταιο γευμα κ ειναι ξυπνια, προσφερε της εσυ. αν τρωει με ορεξη καλως, αλλιως θα ξερεις για την επομενη φορα οτι δεν πεινασε τοσο "νωρις". Μην αγχωνεσαι, σιγα σιγα θα μαθεις τα γουστα της κ τα ωραρια της αλλα κ η ιδια θα σου δειχνει πιο πολλα σημαδια

οσο για το στηθος, να προσφερεις ενα μαστο σε καθε γευμα, εκτος κ αν βλεπεις οτι δεν εχει χορτασει απο το ενα κ επιμενει να ψαχνι να φαει. μην την ξυπνας, αν την εχει παρει υπνος για να φαει κιαλλο, αν πεινασει θα ξυπνησει η ιδια κ θα φαει.

Μια χαρα τα πατε κ απο βαρος κ απο ολα, και αν δεν αγχωνεσαι θα τα πατε ακομα καλυτερα!

GwASp3.png

ευχαριστω κοριτσια!!!παντως απο οτι καταλαβαινω και διορθωστε με αν κανω λαθος -πρωταρα ουσα-:P:p ειναι σημαντικο να αδειαζει το στηθος ειτε φαει απο ενα ειτε και απο τα δυο και να επιμενουμε ωστε να τρωει το παχυ γαλατακι...και αν βλεπουμε οτι παρ'ολα τα "σκουντηγματακια" δεν ξυπναει οταν εχει αποκοιμηθει στο στηθος μετα το θηλασμο τοτε δεν την ξυπναμε με το ζορι, αλλα περιμενουμε να μας δωσει σημα. Αν βεβαια το σημα αργησει πολυ να ερθει δεν περιμενουμε με τις ωρες, αλλα ουσα ξυπνια την ξαναβαζουμε στο στηθος....

Νομιζω να καταλαβα:P

Διαφημίσεις

Κοριτσια να ρωτησω κατι και εγω θηλαζω εδω και 12 μερες αποκλειστικα το μωρακι μου ειναι 15 ημερων .Θηλαζω απο το ενα στηθος και στο αλλο γευμα απο το αλλο ειναι κακο αυτο ?μηπως πρεπει να δινω και απο τα δυο στο ιδιο γευμα?

Οταν λεμε οτι πειραζουνε τα μωρακια καποιες τροφες που τρωμε σε τι ποσοτητα δηλαδη?αν τρωω ενα κοματακι τυρι μπορει να τον πειραζει?

Κοριτσια να ρωτησω κατι και εγω θηλαζω εδω και 12 μερες αποκλειστικα το μωρακι μου ειναι 15 ημερων .Θηλαζω απο το ενα στηθος και στο αλλο γευμα απο το αλλο ειναι κακο αυτο ?μηπως πρεπει να δινω και απο τα δυο στο ιδιο γευμα?

Οταν λεμε οτι πειραζουνε τα μωρακια καποιες τροφες που τρωμε σε τι ποσοτητα δηλαδη?αν τρωω ενα κοματακι τυρι μπορει να τον πειραζει?

να σου ζήσει!

καλά κάνεις, αλλά αφού το μωρό αφήσει μόνο του το στήθος και το βάλεις να ρευτεί, στη συνέχεια μπορείς να προσφέρεις και το άλλο. Άλλες μαμάδες δίνουν μόνο το ένα, άλλες και τα δύο, εξαρτάται και από το μωρό.

Μπορείς να τρως οτιδήποτε θέλεις, δεν απαγορεύεται τίποτα. ΑΝ το μωρό εμφανίσει αλλεργία σε κάτι που τρως (αίμα και βλέννα στα κακά, εξανθήματα) τότε θα πρέπει να κόψεις αυτό που το πειράζει. Όχι προληπτικά. Τα γαλακτοκομικά είναι συχνά υπεύθυνα για αλλεργίες, αλλά όχι πάντα, εγώ για παράδειγμα δεν τα στερήθηκα.

Αν το μωρό κάνει κολικούς, τότε καλό είναι να κόψεις προσωρινά τα γαλακτοκομικά γιατί το επιβαρύνουν. Συνήθως οι κολικοί μετά το πρώτο τρίμηνο σταματάνε

jv42p3.png

DfUyp2.png

Να σου ζήσει!!!! Μπορείς να τρως τα πάντα , εκτός και αν παρατηρήσεις ότι το μωρό έχει ενοχλήσεις που να παραπέμπουν σε κάποια αλλέργια . Εγώ έτρωγα τα πάντα , αλλά προσπαθούσα να τρέφομαι όσο πιο υγιεινά γίνεται πέρα από τον θηλασμό . Εγώ στην αρχή τάιζα γεύμα και στήθος και μετά έδινα και τα δυο στήθη , νομίζω πως και οι δυο τρόποι είναι το ίδιο σωστοί . Σημασία έχει να θηλάζεις όποτε θέλει και όσο θέλει το μωράκι , ειδικά τώρα που εδραιώνεται η γαλουχία . Το μωράκι σου θα σε οδηγεί και εσύ θα το ακολουθείς σε αυτό το μαγικό ταξίδι του θηλασμού !!!!

Eγώ πάντως θα σου πρότεινα να περιορίσεις τα αγελαδινά γαλακτοκομικά όσο μπορείς. Γάλα ας πούμε μπορεις να πινεις κατσικίσιο, είναι και πιο θρεπτικό από το αγελαδινό, το ίδιο ισχύει και για τα γιαούρτια και τα τυριά, προβεια και κατσικίσια μπορεις να τρως αφοβα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png