Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ

Recommended Posts

Κοριτσια για αλλη μια φορα θελω τα φωτα σας!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ο γιος μου εχει αλλεργια στο αγγελαδινο γαλα,πινει το ALMIRON PEPTI 2 και τρωει το απογευμα την κρεμα ALLERGY CARE ΤΗΣ NUTRICIA απο φαγητο οχι πολλα.

Αυτο που θελω να σας ρωτησω ειναι τελικα ποιες τροφες ειναι 'απαγορευμενες' στα μωρα με αλλεργια? δεν τρωμε μοσχαρι,οτι εχει σχεση με γαλακτοκομικα,μακαρονια κ.α.

Η Ντοματα επιτρεπετε η οχι? Η Πιπερια? Η Μελιτζανα?:confused::confused::confused:

6Eujp3.png svAfp3.png

Διαφημίσεις

οχι σε ντοματα μελιτζανα σιγουρα...επισης οχι σε μελι-ψαρι-θαλασσινα-αυγο-χοιρινο(λενε οτι κανει αλλεργιες εμενα εδω δε μου εκανε ) φασολακια,αρακα,σπανακι,...δε μπορω να σκεφτω αλλα τωρα...λενε και για κατσικι και κατσικισια προϊοντα αλλα αυτο ειναι αναλογα το παιδι....τα μακαρονια γιατι τα αποφευγετε???και το ρυζι???

ντοματα και μελιτζανα πειραζουν να ξερεις και μεγαλους οχι μονο παιδια....α οχι επισης φρουτα τυπου ροδακινο βερικοκο τετοια.....ειδικα το ροδακινο....αλλα αυτα μπορει να σου τα πει και αλλεργιολογος....το παρακολουθει καποιος??εμεις την παμε στο αλλεργιολογικο του Παιδων Αγλ.Κυριακου...εκει μαθαμε πχ οτι το ψαρι δεν τη πειραζει (με τεστ ) .....ακου το κουλο επισης....ειναι αλλεργικη στη ντοματα αλλα μονο οταν θα την φαει ωμη ...οταν ειναι μαγειρεμενη δεν την πειραζει αλλα μιλαμε πια για παιδακι 2μιση χρονων...εκανε να φαει ντοματα μαγειρεμενη μετα τον χρονο η δικια μου......επισης προσεχε και το καλαμποκι....γενικα οτι νεο δοκιμαζεις θελει λιγη ποσοτητα....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

yasemi ευχαριστω γαι την απαντηση του δινω ντοματα ωμη και δεν εκανε τπτ συνηθως οταν τον πειραζει κατι βγαζει σημαδια ξηροδερμιας στα μαγουλακια του καποια στιγμη ειχε βγαλει και υποψιαστηκα τη ντοματα η τη μελιτζανα.του τα εκοψα του εδωσα ντοματα και παρατηρησα οτι καναδυο φορες εκανε εμετο το φαγητο που εχει ντοματα.

Μη φανταστεις οτι του δινω μεγαλες ποσοτητες μελιτζανα π.χ του εβαζα μια φετουλα οταν του εδινα μονο λαχανικα.Εγω αρακα,φασολακια και σπανακι απο τον προηγουμενο μηνα του δινω μου ειπε η παιδιατρος. Μακαρονια μου ειπε να του τα σταματησω γιατι τον προηγουμενο μηνα δεν πηρε βαρος και ειπε οτι ισως φταινε τα μακαρονια αλλα εγω εφταιγα που του ειχα δωσει μπροκολο γιατι ειχα διαβασει οτι επιτρεπετε.Ρυζι του δινω αν και δεν του πολυαρεσει και αυτος ειναι ο λογος που αρχισα να του δινω ντοματα.(για να γινεται πιο νοστιμο)

Απο φρουτα ο ενας γιατρος μου ειχε πει να μη του στερησω κανενα και η αλλη μας τα εκοψε ολα και ετρωγε μηλο-αχλαδι-μπανανα-ακτινιδιο και απο τον προηγουμενο μηνα και πορτοκαλι!

Δεν μας παρακολουθει αλλεργιολογος δεν τον εχουμε παει ποτε ο πρωτος παιδιατρος το καταλαβε και ακολουθουμε τα βηματα.

Κατσικακι εμενα μου ειπε να του δινω οσο για τα κατσικισια προιοντα θελω να τη ρωτησω.

Καλαμποκι δεν του εχω δωσει διαβασα οτι θελει προσοχη γενικα στα παιδακια οποτε εκανα και κατι σωστο.

Αστα ητανε να τον παω στο γιατρο αυριο αλλα λογω γριπης κλεισανε και σχολεια μας ειπε οχι και θα δουμε ποτε θα τον παμε και ηθελα να μιλησουμε παλι για το τι να τρωει και τι οχι αλλα μαλλον θα παω εγω η ο αντρας μου. Παντως οτι του δινω του το δινω σε μικρη ποσοτητα.Καθε φορα που βλεπω σημαδακι νομιζω οτι κατι τον πειραξε και τρεμω και λεω τι λαθος εκανα παααααααααααααααλι?

sorry αν σε ζαλισα αλλα καθε φορα διαφορετικα και καινουργια πραματα μαθαινω!

6Eujp3.png svAfp3.png

δε χρειαζεται με το παραμικρο σημαδι να αγχωνεσαι και να τα ριχνεις στον εαυτο σου....και εγω ετσι εκανα...δοκιμαζα λιγο και αναλογα προχωραγα....εμεις εχουμε κολλησει εκει τωρα οχι μοσχαρι-γαλα αγελαδινο-αυγο-μελιτζανα....τα αλλα τα τρωει μια χαρα....ειδικα οποτε κατσει να φαει κατσικακι στη γιαγια γλυφει και τα δαχτυλα της....εγψ σου εγραψα γενικοτερα ποια ειναι αυτα που συνηθως κανουν αλλεργια...πχ εμας σπανακι δεν το δεχοτανε...τωρα που ειναι παλι η εποχη θα της το ξαναδοκιμασω να δω.....απλα σου λεω για τον αλλεργιολογο γιατι εμενα με ξεαγχωσε πολυ και αν την πηγαινα νωριτερα θα ειχα αποφυγει πολλες λαθος συμβουλες και ταλαιπωρια....αργησα πολυ να την παω....γενικα σε τετοιες περιπτωσεις θελει απλα υπομονη γιατι καθε παιδακι και οργανισμος ειναι διαφορετικος....καποια στιγμη θα τα φανε ολα....:wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

yasemi μου

εχεις απολυτο δικιο σε ολα οσα ειπες. Σημερα που πηγε ο αντρας μου στη γιατρο γιατι λογω γριπης δε μας αφησε να παμε το μικρο μας εκοψε τις μπαμιες,τη μελιτζανα,τη ντοματα και την πιπερια.Ξερεις τι με αγχωνει? Οτι θα φαει απο ολα καποια στιγμη το ξερω ελπιζω τοτε να μη νοσταλγω αυτη την εποχη που μπορω και 'τον ελεγχω'! Μας ειχε πει οτι μεχρι 1/12 ετους θα το εχουμε κανονισει ετσι ωστε να τρωει απο ολα ειμαστε 10μηνων και καθε μηνα κατι μας αφαιρει αντι να μας προσθεσει νομιζα οτι ητανε λιγοτερο σοβαρα τα πραματα και περνοντας ο καιρος αγχωνομαι ολο και περισσοτερο.

6Eujp3.png svAfp3.png

Διαφημίσεις

Α! ξεχασα για αλλεργιολογο μας ειπανε οτι δεν ειναι απαραιτητο να τον παμε αλλα το σκεφτομαι,δεν ξερω αν υπαρχει εδω αλλα μετα τις γιορτες που θα παμε Λαρισα και Ηγουμενιτσα θα το ψαξω και θα πραξω αναλογως! Παντως με βοηθησες πολυ

6Eujp3.png svAfp3.png