Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κολοβακτηριδιο στην εγκυμοσυνη

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια,

αυριο ξεκιναω την 11-η εβδομαδα κυησης και μου βρικαν στην καλλιεργεια κολπικου υγρου κολοβακτηριδιο η ακομα λεγεται e.coli. Επειδη δεν εχω συμπτωματα, ο ιατρος μου ειπε να μην παρω αντιβιωση μεχρι το τελος του 3-το μηνα.Συνηθως εχω ακουσει για κολοβακτηριδιο στην καλλιέργεια ούρων. Ειναι το ιδιο πραγμα?

Και οτι εαν δεν αντιμετωπιστει μπορει να προκαλεσει προωρους τοκετούς, αποβολές , σπασιμο νερων...

Η αληθεια ειναι οτι εχω αναστατωθει λογω το οτι εχω ιστορικο αποβολων και σκευτομαι μηπως επρεπε να κανω θεραπεια απο τωρα?

Εαν καποιος ειχε αναλογη εμπειρια θα ηθελα τη γνωμη του. Ευχαριστω

• Like 1

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Εγώ είχα 4 φορές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης θετική καλλιέργεια στο ίδιο μικρόβιο. Στο πρώτο τρίμηνο δεν πήρα τίποτα από φάρμακο, μόνο πλύση με χαμομήλι (συνταγή της γιαγιάς) και πολύ πολύ πολύ νερό, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Μετά το πρώτο τρίμηνο έβαζα κολπικά υπόθετα dactarin είναι 3 στη συσκευασία και γιατρευόταν μέχρι που ξαναέβγαινε και ξανά από την αρχή... απλά πρέπει να το παρακολουθείς.. βάζε χαμομηλάκι και μην αγχώνεσαι στην εγκυμοσύνη είναι συνηθισμένο.. Μετά την τουαλέττα επίσης προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς χαρτί αλλά νερό και πετσετούλα καθαρή κάθε φορά. Εύχομα τα καλύτερα για σένα και το bebe!!

• 2 years later...

Καλημέρα.Θα ήθελα την γνώμη σας τον τελευταίο χρόνο ανά 4 μήνες κάνω εξέταση κολπικού υγρού και βρίσκω πάντα κολοβακτηρίδιο παίρνω θεραπεία με ciproxin αντιβίωση και περνάει μετά από λίγο πάλι τα ίδια.Το Μάρτιο είχα μια παλλίνδρομη και οι εξετάσεις έδειξαν cmv, μυκόπλασμα και κολοβακτηρίδιο που πήρα θεραπεία τον Ιούλιο και έφυγαν τώρα έχω πάλι κολοβακτηρίδιο άρχισα πάλι ciproxin για 4-5 ημέρες αλλά επειδή με πείραξε στο στομάχι την σταμάτησα δεν ξέρω εάν έχει φύγει.Ξέρετε σε περίπτωση εγκυμοσύνης εάν ευθύνεται για αποβολές?Εχει τύχει σε καμοιά ν΄αρχίσει την εγκυμοσύνη με αυτό το μικρόβιο?Ο γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αντιμετωπίσημες καταστάσεις αλλά επειδή είμαι αγχωτικό άτομο και έχω πέρασει ήδη μια παλλίνδρομη και τώρα έχω αρχίσει να συνέρχομαι ψυχολογικά.

Θα ήθελα τις εμπειρίες σας και την γνώμη σας.Ευχαριστώ.

Το κωλοβακτηρήδιο που βρέθηκε στα κολπικά υγρά? Θα με προβλημάτιζε πολύ η προέλευση του, γιατί ακόμα κι αν αντιμετωπιστεί με αντιβίωση θα πρέπει να απομακρυνθεί η πηγή μόλυνσης, αν είναι στο χέρι μας βέβαια. Ο γιατρός τί λέει? ΑΠό που προέρχεται?

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Ναι στα κολπικά υγρά με καλλιέργια.Συνήθως προέρχεται σε μένα τουλάχιστον από κακό τρόπο σκουπίσματος και μικρόβια που υπάρχουν στον πρωκτό μεταφέρονται στον κόλπο.Θέμα υγιεινής δεν είναι γιατί είμαι μανιακή με το θέμα καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής μπορεί να πλένομαι και δύο φορές την μέρα.Το θέμα είναι ότι δεν έχει συμπτώματα μπορεί να υπάρχει στον κόλπο και να μην το έχω πάρει χαμπάρι για καιρό από δική μου πρωτοβουλία πήγα για ένα τυπικό τσεκ-απ να με κοιτάξει γιατί θέλω να μείνω έγκυος.

Μήπως να αλλάξεις τότε τον τρόπο που σκουπίζεσαι? Είναι κρίμα να περνάς όλο αυτό αφού αντιμετωπίζεται μια για πάντα. Με το καλό και το μωράκι!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!