Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εγκυμοσυνη μετα απο παλλινδρομη-πηρατε κατι βοηθητικο?

Recommended Posts

καλημερα μανουλες και μελλουσες μανουλες.ειμαι ξανα εγκυος μετα απο παλλινδρομη και θελω να σας ρωτησω αν καποια που εχει βρεθει στη θεση μου της εχει δωσει ο γιατρος τησ κατι βοηθητικο.εχω τοσο αγχος που εχω χασει τον υπνο μου

7Ggjp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλημέρα Robenula. Και εγώ στηην ίδια φάση είμαι αλλά δεν μου έδωσε κάτι ο γιατρός. Οσον αφορά για το άγχος σου το καταλαβαίνω γιατί και εγώ περνάω τα ίδια. Υπομονή και όσο μπορείς θετική σκέψη.

Κορίτσια καλημερα. Δυστηχως έχω περάσει και εγω από αυτή τη φάση. Ο γιατρός μου όταν ξαναεμεινα έγκυος 7 μηνες μετά την απόξεση (παλλίνδρομη στις 11 εβδομαδες - και φυσικά αφού ειχαμε δει ότι ήταν τυχαίο γεγονός), μου είπε να χαλαρωσω. Εφόσον δεν έδειχνε κάποιο πρόβλημα η ιστολογική, να μην ανησυχω καθόλου. Ούτε εξετάσεις, ουτε χάπια, ούτε τίποτα.

Εμένα η διάθεσή μου στο πάτωμα. Το βράδυ πριν παμε στο γιατρό για πρωτη φορά (στη δεύτερη εγκυμοσυνη) έκλαιγα και έλεγα οτι αν δεν ακουσουμε αυτη τη φορα καρδια θα πω στον αντρα μου να χωρισουμε γιατί δεν είχα σκοπό να ξαναμπω στη διαδικασια εγκυμοσυνης αλλα δεν θα μπορουσα να του στερησω τα παιδιά.:oops:

Δεν άφηνα με τη στάση μου αυτή ούτε τον αντρα μου να χαρεί. Μέσα μου όμως πίστευα ότι όλα θα πανε καλά αυτή τη φορά. Όπως κι έγινε.

Φυσικά δεν το είχαμε πει σε κανεναν αυτη τη φορά, ούτε καν στους γονείς μας. Τους το ανακοινωσαμε τη μερα που καναμε την αυχενική διαφάνεια. Ένα θα σας πω. Όσο και να προσεχετε, αμα σου μέλλει να πνιγείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις. Εγώ στη δεύτερη εγκυμοσύνη, 4 μερες μετα το τεστ εγκυμοσυνης, πηγα στο Παρίσι (ηδη προγραμματισμένο) μετά από 1,5 μήνα πήγα στο Καιμακτσαλάν για Χριστούγεννα (ήδη προγραμματισμένο) στους 0 βαθμούς και με πολλά χιόνια (παντα με τη δέουσα προσοχή βέβαια) και πάντα με τις ευλογίες του γιατρού μου που μου ελεγε σκέψου πόσο κακή διαθεση θα είχες αν δεν πήγαινες και τα ταξιδια. Η διάθεση μου εφτιαξε μετά τους 3,5 μηνες όπου και χαλαρωσα πια και απόλαυσα αυτο το ταξίδι. Και τωρα η μικρουλα μου βγάζει κραυγες μεσα, γιατι ειναι 4 μερες που εχει ανακαλυψει τη φωνή της.

Σας εύχομαι μια πολυ καλή εγκυμοσύνη, καλή διάθεση, να πιστεύετε στο ενστικτο σας και φυσικά τη δέουσα προσοχή. Σας καταλαβαινω απολυτα.

CYaip2.png

Σε ευχαριστούμε Smouts. Και εγώ μετά απο 6 μήνες από την απόξεση ξαναέμεινα έγκυος και πραγματικά ένιωθα παρόμοια συναισθήματα με εσένα. Δεν θα άντεχα να το ξαναπεράσω. Εγώ στην παλλίνδρομη είχα μείνει έγκυος έχοντας πάρει το χάπι της επόμενης μέρας και μάλλον οφειλότανε σε αυτό. Μπράβο πάντως που έκανες τα ταξίδια σου και δεν το έβαλες κάτω.

Εγώ τώρα είμαι 10η εβδομάδα, αλλά μακάρι να πάνε όλα καλά και να γίνει και η αυχενική για να βγω από το σπίτι. Εχω πάρει τα πάντα με φόβο και είμαι καθηλωμένη σε ένα καναπέ από την 6η εβδομάδα που το μάθαμε.

Διαφημίσεις

καλημερα μανουλες και μελλουσες μανουλες.ειμαι ξανα εγκυος μετα απο παλλινδρομη και θελω να σας ρωτησω αν καποια που εχει βρεθει στη θεση μου της εχει δωσει ο γιατρος τησ κατι βοηθητικο.εχω τοσο αγχος που εχω χασει τον υπνο μου
πρώτα απόλα σου εύχομαι να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη.σύμφωνα με την μεχρι τώρα εμπειρία μου(3 παλλίνδρομες)αυτό που έχω να σου πώ είναι να προσπαθήσεις να είσαι όσο το δυνατον πιο ήρεμη και αισιόδοξή μπορείς, και ότι είναι να γίνει θα γίνει.αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να δεις με τις χωριακές τι γίνετε και αναλόγως θα πράξει και ο γιατρός.3 χρόνια πριν την κόρη μου είχα μια παλλίνδρομη που οφειλότανε σε τυχαίο γεγονός και έτσι όταν έμεινα έγκυος στην μικρή δεν έκανα απολύτως τίποτα και όλα πήγαν καλά.πέρσι τον οκτώβριο ξανα έμεινα έγκυος και στην 6η εβδομάδα παλινδρόμησε με χωριακές που λίγο πολύ μας είχαν προιδεάσει αφού ήταν ιδιαίτερα χαμηλές.τον μάιο ξαναμένω έγκυος, με χωριακές λίγο καλύτερες απο την προηγούμενη φορά αλλα όχι και ΄τελειες και ξεκίνησα salospir και utrogestan.το αποτέλεσμα το ίδιο στην 6 η εβδομάδα.τώρα είμαι πάλι έγκυος (διανύω τώρα την κρίσιμη για εμένα 6η εβδομάδα)και παρόλα αυτά το μόνο που παίρνω είναι salospir.η χωριακή όμως βγήκε αρκετά ανεβασμένη και το μόνο που μου μένει είναι να ελπίζω γιατι δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο.οπότε χαλάρωσε και΄άκου τον γιατρό σου.ελπίζω σύντομα να τα λέμε και σε ανάλογο τόπικ μιας και είμαστε αρκετά κοντά:)

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Εγώ τώρα είμαι 10η εβδομάδα, αλλά μακάρι να πάνε όλα καλά και να γίνει και η αυχενική για να βγω από το σπίτι. Εχω πάρει τα πάντα με φόβο και είμαι καθηλωμένη σε ένα καναπέ από την 6η εβδομάδα που το μάθαμε.

Να ξέρεις το εξής, άμα περασεις τη 10η εβδομαδα, είναι πολυ μεγαλες οι πιθανοτητες να προχωρησει καλα η εγκυμοσυνη σου. Η οργανογενεση ολοκληρωνεται τοτε και αν κατι δεν εχει παει καλα η φυση το εχει ηδη σταματησει (βεβαια υπαρχουν οι εξαιρεσεις και δυστηχως γι αυτο ακουμε για διακοπες κυησεων).

Μια συμβουλη μονο θα σου δωσω, αν ολα πανε καλα και ειναι και η αυχενικη σου μια χαρα (στο ευχομαι με ολη μου τη ψυχη) μην αφηνεις αλλο αυτες τις σκεψεις και τα αγχη να σου δηλητηριαζουν το μυαλο. Κοιτα μετα να χαλαρωσεις για να χαρεις και να χορτασεις την εγκυμοσυνη σου οσο περισσότερο μπορείς. Ειναι υπεροχη εμπειρια για μια γυναικα.

CYaip2.png

Αντε βρε κορίτσια ευχηθείτε μου κι εμένα σε λίγο καιρό να είμαι στην ίδια θέση μ'εσάς. Είχα κενό σάκο και αποβολή τον Αύγουστο! Τώρα ξαναπροσπαθούμε με μεγαλύτερη αγωνία από πλευράς μου!

Ευχές για όλες τις κοπέλες που περιμένουν τον πελαργό!!!!

Εσείς κοιτάξτε να προσέχετε αλλά με μέτρο... Συμφωνώ με την Smouts που είπε να μην δηλητηριάζετε την ψυχή σας. Χαρείτε την εγκυμοσύνη σας!

Πίστη ότι όλα θα πάνε καλαααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

Αντε βρε κορίτσια ευχηθείτε μου κι εμένα σε λίγο καιρό να είμαι στην ίδια θέση μ'εσάς. Είχα κενό σάκο και αποβολή τον Αύγουστο! Τώρα ξαναπροσπαθούμε με μεγαλύτερη αγωνία από πλευράς μου!

Ευχές για όλες τις κοπέλες που περιμένουν τον πελαργό!!!!

:)

Στο εύχομαι να γίνει πολύ σύντομα. Αλλά όχι άγχος. Κάνει πολυ κακό στις προσπαθειες. Χαλαρωστε κι απολαυστε το σεξ με τον αντρα σας και μην σκεφτεστε οτι το κανετε για αναπαραγωγικους λογους, ούτε να μετρατε μερες, ούτε τίποτα και να δειτε πως θα ερθει αμεσως. Αλλωστε οταν γεννησετε θα τρεμετε στην ιδεα μην ξαναμεινετε αμεσως, οποτε πραγματικα, χαλαρωστε κι απολαυστε το τωρα που μπορειτε. Καλη επιτυχία σε όλες σας.

CYaip2.png

Να ξέρεις το εξής, άμα περασεις τη 10η εβδομαδα, είναι πολυ μεγαλες οι πιθανοτητες να προχωρησει καλα η εγκυμοσυνη σου. Η οργανογενεση ολοκληρωνεται τοτε και αν κατι δεν εχει παει καλα η φυση το εχει ηδη σταματησει (βεβαια υπαρχουν οι εξαιρεσεις και δυστηχως γι αυτο ακουμε για διακοπες κυησεων).

Μια συμβουλη μονο θα σου δωσω, αν ολα πανε καλα και ειναι και η αυχενικη σου μια χαρα (στο ευχομαι με ολη μου τη ψυχη) μην αφηνεις αλλο αυτες τις σκεψεις και τα αγχη να σου δηλητηριαζουν το μυαλο. Κοιτα μετα να χαλαρωσεις για να χαρεις και να χορτασεις την εγκυμοσυνη σου οσο περισσότερο μπορείς. Ειναι υπεροχη εμπειρια για μια γυναικα.

Τι να πω ελπιζω όλα να πάνε καλά και να περάσουνε οι μέρες για να έρθει η αυχενική. Σε ευχαριστοώ πολύ.

Διαφημίσεις

Nefelh μου, σιγουρα θα πανε. Να εχεις πιστη. Ελπιζω να μας ενημερωσεις ότι όλα πηγαν καλα. Κι εγω στη δευτερη εγκυμοσυνη πηρα το γυναικολογο εντρομη στην 11η εβδομαδα και του λεω μου υποχωρησαν τα συμπτωματα. Και μου απαντησε οτι ειναι φυσικο γιατι η οργανογενεση ολοκληρωθηκε οποτε να μην ανησυχω. Βεβαια εγω πηγα και το ειδα για να ειμαι σιγουρη και πραγματι ηταν ολα καλα. Κι εσυ μπορεις να τον παρεις τηλεφωνο και να πας να το δεις για καθαρα ψυχολογικους λογους. Εμενα ο ιδιος μου το ειχε προτεινει αυτο, με αποτελεσμα να πηγαινω καθε δευτερη εβδομαδα να το βλεπω στο πρωτο τριμηνο. Τον έπρηξα τον άνθρωπο, αλλά ετσι ησυχαζα. Μετα την αυχενικη αρκεστηκα στα ραντεβου του μηνα, αλλα η ψυχολογια μου ειχε φτιαξει παρα πολυ και δεν φοβομουν καθολου.

CYaip2.png

Nefelh μου, σιγουρα θα πανε. Να εχεις πιστη. Ελπιζω να μας ενημερωσεις ότι όλα πηγαν καλα. Κι εγω στη δευτερη εγκυμοσυνη πηρα το γυναικολογο εντρομη στην 11η εβδομαδα και του λεω μου υποχωρησαν τα συμπτωματα. Και μου απαντησε οτι ειναι φυσικο γιατι η οργανογενεση ολοκληρωθηκε οποτε να μην ανησυχω. Βεβαια εγω πηγα και το ειδα για να ειμαι σιγουρη και πραγματι ηταν ολα καλα. Κι εσυ μπορεις να τον παρεις τηλεφωνο και να πας να το δεις για καθαρα ψυχολογικους λογους. Εμενα ο ιδιος μου το ειχε προτεινει αυτο, με αποτελεσμα να πηγαινω καθε δευτερη εβδομαδα να το βλεπω στο πρωτο τριμηνο. Τον έπρηξα τον άνθρωπο, αλλά ετσι ησυχαζα. Μετα την αυχενικη αρκεστηκα στα ραντεβου του μηνα, αλλα η ψυχολογια μου ειχε φτιαξει παρα πολυ και δεν φοβομουν καθολου.

Εγώ Smouts πηγαίνω μία φορά την εβδομάδα για υπέρηχο (μία φορά πήγα και δύο φορές) για καθαρά ψυχολογικούς λόγους όπως λες και εσύ. Σήμερα έχω το επόμενο και κάθε φορά που είναι να πάω νιώθω να χάνω την γη κάτω από τα πόδια μου. Υπομονή και πίστη και να περάσουνε οι επόμενες εβδομάδες καλά εύχομαι. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την βοήθεια σου.

καλημερα μανουλες και μελλουσες μανουλες.ειμαι ξανα εγκυος μετα απο παλλινδρομη και θελω να σας ρωτησω αν καποια που εχει βρεθει στη θεση μου της εχει δωσει ο γιατρος τησ κατι βοηθητικο.εχω τοσο αγχος που εχω χασει τον υπνο μου[/QUO

Καλημέρα και από΄ μένα! Είχα και εγώ μια παλίνδρομη τον Ιούλιο και ο γιατρός μου είπε ότι την επόμενη φορά που θα ξαναμείνω έγκυος, να πάω αμέσως για να μου δώσει utrogestan, και φυλλικό οξύ, καθάρα για προληπτικούς λόγους και για ενδυνάμωση της μήτρας. Βέβαια ακόμα δεν έχω μείνει έγκυος άλλα μόλις με το καλό συμβεί, θα ακολουθήσω τις συμβουλές του! Σου εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να σου πάνε όοοοοοοοοοοοοολα καλά με ένα υγειές μωρό στην αγκαλιά σου!

Μπορούν οι εντάσεις και τα νεύρα που υπάρχουνε στο σπίτι να με κάνουν να αποβαλλω? Με τον άντρα μου εχουμε αρκετούς καβγάδες τελευταια γιατί έχω κλειστεί σπίτι και έχω παραμελήσει τα πάντά. Εγώ πάλι φοβαμαι να κάνω το οτιδήποτε μέχρι να γίνει και η αυχενική και να περάσει το 1ο τρίμηνο.

Nefelh, μονο μια πολυ δυνατή στεναχωρια ΙΣΩΣ να σου προξενουσε κατι τετοιο. Προσπαθησε να μην ανεβαζετε τους τόνους όσο μπορείτε. 2 εβδομαδες μεινανε μονο αλλωστε, θα περασουν και μετα θα εισαι σουπερ. Αλλά όταν μου λες οτι την πρωτη φορά μαλλον εγινε γιατί πηρες το χαπι της επομενης μερας (αρα είχες λόγο που συνέβει) και δεν ήταν από θέμα αποκόλλησης, δεν εχεις λογο να εισαι και τελειως καθηλωμενη σ' εναν καναπε. Βγες εξω, πηγαινε μια βόλτα, για να φτιαξει και η δικη σου η διαθεση. Θα σε βοηθησει. Ασχολησου λιγο και με το σπιτι σου, τα πανω πανω, ίσα ισα για να ξεφευγει και το μυαλο σου και να μην εχεις και εντασεις με τον αντρα σου. Και μενα ο δικος μου ετσι ηταν, γιατι με εβλεπε στον κοσμο μου το πρωτο τριμηνο. Δεν μιλιομουνα.

CYaip2.png

Διαφημίσεις

Nefelh, μονο μια πολυ δυνατή στεναχωρια ΙΣΩΣ να σου προξενουσε κατι τετοιο. Προσπαθησε να μην ανεβαζετε τους τόνους όσο μπορείτε. 2 εβδομαδες μεινανε μονο αλλωστε, θα περασουν και μετα θα εισαι σουπερ. Αλλά όταν μου λες οτι την πρωτη φορά μαλλον εγινε γιατί πηρες το χαπι της επομενης μερας (αρα είχες λόγο που συνέβει) και δεν ήταν από θέμα αποκόλλησης, δεν εχεις λογο να εισαι και τελειως καθηλωμενη σ' εναν καναπε. Βγες εξω, πηγαινε μια βόλτα, για να φτιαξει και η δικη σου η διαθεση. Θα σε βοηθησει. Ασχολησου λιγο και με το σπιτι σου, τα πανω πανω, ίσα ισα για να ξεφευγει και το μυαλο σου και να μην εχεις και εντασεις με τον αντρα σου. Και μενα ο δικος μου ετσι ηταν, γιατι με εβλεπε στον κοσμο μου το πρωτο τριμηνο. Δεν μιλιομουνα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου, πραγματικά. Το μόνο που εύχομαι είναι να κυλήσουνε οι 2 εβδομάδες. Η κοιλιά μου έχει αρχίσει και φαίνεται και επειδή δεν θέλουμε να το πούμε ακόμη ελναι και αυτός ένας λόγος που με κάνει να κλείνομαι μέσα. Φοβάμαι και να οδηγήσω. Επέστρεψα στην επαρχία μετά από 12 χρόνια που ήμουνα Αθήνα και δεν έχω φίλους για να βγαίνω εδώ. Ο άντρας μου δουλευει αρκετες ώρες με αποτέλεσμα να μένω μόνη. Τι να πω, υπομονή. Ας πάνε όλα καλά με το παιδάκι, άλλωστε θα πρέπει να νιώθω και τυχερή που ξαναέμεινα έγκυος αμέσως. Πολλά φιλάκια στην μικρή σου.

Να την χαίρεσαι. Ευχομαι και σε μας να πάνε όλα καλά και να ζήσουμε αυτήν την χαρά.

Να είστε σίγουρες οτι θα το ζήσετε αυτό το συναίσθημα!!

Εγώ δυστυχώς έχω νιώσει κι άλλα συναισθήματα... έχω νιώσει και μεγάλο πόνο, ύστερα απο δύο αποβολές που είχα (η μία ήταν παλλίνδρομη κύηση)

Εύχομαι εσείς να ζήσετε μόνο την απέραντη ευτυχία που ζω τώρα με την κόρη μου...

Ξέχασα να αναφερθώ στο θέμα μας:

Ο γιατρός μου μετά την παλλίνδρομη κύησή μου, δεν μου είπε να πάρω κάποιο φάρμακο, πέρα απο την αντιβίωση που πήρα για την απόξεση που έκανα.

Κορίτσια, όλες θα το ζήσετε. Να θυμαστε οτι τη σημερον ημερα, ειναι πολυ δυσκολο μια γυναικα να μην καταφερει να κανει παιδάκι, με όλα αυτα τα μεσα που υπαρχουν πια. Έστω κι αν ταλαιπωρηθεί "λίγο" στην αρχή.

CYaip2.png

. Επέστρεψα στην επαρχία μετά από 12 χρόνια που ήμουνα Αθήνα και δεν έχω φίλους για να βγαίνω εδώ. Ο άντρας μου δουλευει αρκετες ώρες με αποτέλεσμα να μένω μόνη.

Ωχ, αυτό είναι όντως δύσκολο. Εδώ εγώ που ειμαι στην Αθήνα και κάθομαι αυτό τον καιρό σπίτι λόγω της μικρής, ολες μου οι φιλες δουλευουν και ο αντρας μου γυρναει αργα από τη δουλεια, κι εχω λαλησει.

Διάβαζε βιβλία να περναει ευχαριστα η ωρα και να ξεχνιεσαι. Μια πολυ ωραία σειρά βιβλίων είναι οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα. Εγώ διαβάζω ένα καθε καλοκαίρι και πεθαινω στο γέλιο. Πολύ ανάλαφρα και ευχαριστα.

Σήμερα έχω το επόμενο

Πώς πήγε?

CYaip2.png

Κορίτσια, όλες θα το ζήσετε. Να θυμαστε οτι τη σημερον ημερα, ειναι πολυ δυσκολο μια γυναικα να μην καταφερει να κανει παιδάκι, με όλα αυτα τα μεσα που υπαρχουν πια. Έστω κι αν ταλαιπωρηθεί "λίγο" στην αρχή.

ΣΙΓΟΥΡΑ!!

Ωχ, αυτό είναι όντως δύσκολο. Εδώ εγώ που ειμαι στην Αθήνα και κάθομαι αυτό τον καιρό σπίτι λόγω της μικρής, ολες μου οι φιλες δουλευουν και ο αντρας μου γυρναει αργα από τη δουλεια, κι εχω λαλησει.

Διάβαζε βιβλία να περναει ευχαριστα η ωρα και να ξεχνιεσαι. Μια πολυ ωραία σειρά βιβλίων είναι οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα. Εγώ διαβάζω ένα καθε καλοκαίρι και πεθαινω στο γέλιο. Πολύ ανάλαφρα και ευχαριστα.

Πώς πήγε?

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον Smouts. Καλά πήγε ευτηχώς. Την Πέμπτη το παιδάκι ήτανε 10 εδβομάδων και 4 ημερών. Μου είπε ο γιατρός ότι έβγαλε ποδαράκια και χεράκια. Αύριο πρώτα ο θεός μπαίνουμε στην 11η. Σήμερα σηκώθηκα πάλι μεσα στο άγχος, νιώθω τα κλασικά ότι μίκρυνε η κοιλιά μου και το στήθος μου ξεπρήστηκε. Το μυαλό μου πια δεν μπορώ να το ελένξω. Οτι και να μου λέει ο γιατρός και ο άντρας μου δεν με αγγίζουνε καθόλου. Εχουμε ένα γάμο σήμερα και θα βγω από το σπίτι, αλλά αντί να χαίρομαι με πιάνουνε οι τύψεις μήπως δεν πρέπει. Φτερνίζομαι και γενικά οποιαδήποτε κίνηση κάνω και κουνάω την κοιλιά μου, με φοβίζει μήπως σταμάτησε η καρδιά του παιδιού. Τι να πω πια με την περίπτωση μου.

κ γω οταν ξυπνουσα ειχα πιο μικρη κοιλια.βασικα νομιζω οτι σε ολες ετσι ειναι.κατα τη διαρκεια της μερας τρωμε πινουμε κανουμε κατακρατηση υγρων κ εχουμε πιο μεγαλη κοιλια...μετα απο 2 αποβολες ουτε κ γω πηρα κατι βοηθητικο κ να τα 2 σκατουλια:mrgreen: