Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΑΙ

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα ήθελα να σας ρωτήσω πότε ξεκινήσατε να βάζετε μακαρονάκι ή φιδέ στο φαγητό;αντικαθηστούσατε τη πατάτα με μακαρονάκι;εμένα προς το παρόν μου έχει πεί να της δίνω μόνο ρύζι αντί πατάτα.Η κουμπάρα μου δίνει στο δικό της μακαρονάκι από 8 μηνών.

Διαφημίσεις

μετα απο κανα μηνα που ξεκινησε τα κρεατολαχανοσουπα (γυρω στον 7ο) εβαζα και στα λαχανικα και στα κρεατολαχανικά λίγο ρυζακι ή λίγο κριθαρακι ή κουσκουσακι

Boukitsa καλημέρα,

Και εμείς μακαρονάκι αρχίσαμε απο 8-9 μηνών.Τώρα ήμαστε 10,5.

Ρύζι και πατατούλα βάζω μαζί σε κάθε μας φαγητό. Αραιά και που αφερώ το ρύζι και προσθέτω λίγο μακαρονάκι.

Σήμερα την έκανα τραχανά με κότα και πρόσθεσα και λίγο φέτα.

μετα απο κανα μηνα που ξεκινησε τα κρεατολαχανοσουπα (γυρω στον 7ο) εβαζα και στα λαχανικα και στα κρεατολαχανικά λίγο ρυζακι ή λίγο κριθαρακι ή κουσκουσακι

Το ίδιο κάναμε κι εμείς.

Σήμερα την έκανα τραχανά με κότα και πρόσθεσα και λίγο φέτα.

Φέτα; Aλήθεια;

Eμάς ο παιδίατρος μας είχε απαγορεύσει το αλάτι μέχρι τουλάχιστον να κλείσει έτος.

Aκόμα ανάλατα του δίνω, αλλά βέβαια προχθές χρόνισε.

Tώρα που θα ξαναπάω στον παιδίατρο, θα τον ρωτήσω για τυχόν αλλαγές στη διατροφή.

Όσο για το μακαρονάκι, άρχισα να του βάζω λίγο πεπονάκι ή φιδέ στο φαγητό του, μαζί με όλα τα λαχανικά, από 8-9 μηνών περίπου.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Διαφημίσεις

Eγώ απο 6 μηνών του έβαζα μακαρονάκι όπως σισαμάκι, ρυζάκι και κουσκουσάκι στο φαί γιατί σκέτη σούπα δεν την έτρωγε καθώς και λίγο αλάτι γιατί ήμαστε αρκετά ιδιότροποι στο φαγητό.

Εγω κοριτσια μολις ξεκινησε σουπες μετα απο 2 μηνες περιπου ετρωγε

ολα τα φαγητα.Της εφτιαχνα βεβαια το δικο της φαγητο για καβατζα

και οτι υπηρχε σπιτι της το εβαζα σε αλλο πιατο και οτι ηθελε ετρωγε.

Σας πληροφορω πως 8 στις 10 ηθελε και ετρωγε οτι ειχαμε σπιτι,οσπρια,

μακαρονια,κλπ κλπ,εκτος απο ψαρι που το ξεκινησαμε μετα τον χρονο.

..sine qua non..

Εγω κοριτσια μολις ξεκινησε σουπες μετα απο 2 μηνες περιπου ετρωγε

ολα τα φαγητα.Της εφτιαχνα βεβαια το δικο της φαγητο για καβατζα

και οτι υπηρχε σπιτι της το εβαζα σε αλλο πιατο και οτι ηθελε ετρωγε.

Σας πληροφορω πως 8 στις 10 ηθελε και ετρωγε οτι ειχαμε σπιτι,οσπρια,

μακαρονια,κλπ κλπ,εκτος απο ψαρι που το ξεκινησαμε μετα τον χρονο.

Χαχαχαχα και εμείς έτσι είμαστε ... σημέρα αντί του δικού της κοτόπουλου τσάκισε της δικές μας φακές, της έδωσα μάλιστα και δυο τρία κομματάκια ελιά και τρελλάθηκε από την νοστιμάδα :lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Αχ αυτες οι φακες! Δωστου του Ζαχαρια φακες με φετα και δεν θελει τιποτα αλλο. Α και μπροκολο! Ειναι τα αγαπημενα του. Εμεις το ψαρι το τρωγαμε πριν το χρονο και μετα το χρονο το κοψαμε. Δεν το θελει καθολου. Α, και σταματησαμε και να αλεθουμε τα φαγητα μας, το κρεας, το κοτοπουλο, ναι, ναι.

Να ερθω και στο θεμα μας για το μακαρονακι. Του εβαζα μεσα στο φαγητο του απο νωρις θυμαμαι καπου στον 7 μηνα.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Διαφημίσεις

Κι εμεις ζυμαρικο γενικα βαλαμε μαζι με το κοτοπουλο 7 μηνων.

Τυρακι στον 8ο στην αρχη ανθοτυρο ή ξαλμυρισμενη φετα και απο τον 10ο και μετα φετα χωρις να την ξαλμυριζω,οπως μου ειπε η παιδιατρος

bxBwp2.png EgDTp2.png

Και εμεις το ζυμαρικο ( πεπονακι, φιδες ) το ξεκινησαμε εκει στον 7-8 μηνα στην κρεατοσουπα ή στη σουπα λαχανικών. όσο για την φέτα ο γιατρος μου είπε να το βαζω στο φαγητό της και πάλι στον ίδιο μήνα για να νοστιμήσει το φαγητό. Αν το παιδακί δεν υποφερει από αλλεργιες από 7 μηνων καλα είναι να δοκιμαζει και να τρωει τα πάντα (εκτος μελι ψαρι αυγο) έτσι δοκιμαζει γευσεις και δεν γίνεται μίζερο με το φαϊ του.

α όχι πεπονακί ειναι ζυμαρικό σε σχημα πεπονιου ή ματιου θα έλεγα πολυ μικρο όπως το αστερακι το τελευταιο εχει σχημα αστεριου (οτι ναναι βρισκεις στο σουπερ χα χα)

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια ντρέπομαι αλλά θα σκάσω αν δε ρωτήσω, τι είναι το πεπονάκι που λέτε;;;

Eίναι σαν πλακέ κριθαράκι.

Θα το βρεις στο σούπερμάρκετ στα ζυμαρικά. Tην περιγραφή "πεπονάκι" την γράφει πάνω στη συσκευασία.

bUwEp2.png

Βρε κορίτσια ντρέπομαι αλλά θα σκάσω αν δε ρωτήσω, τι είναι το πεπονάκι που λέτε;;;

Kαι να μη ντρέπεσαι καθόλου!!!!.........

...... Kι εγώ πρόσφατα το έμαθα, μαγειρεύοντας για το παιδί......

bUwEp2.png

Βρε κοριτσια αλάτι ποτε ξεκινησατε να βαζετε? Δεν τρωνε με τιποτα οταν το φαι τους εχει μεσα κρεας ή κοτόπουλο. Μονο σκετη χορτοσουπα. Μια φορα που δοκιμασα ελαχιστοτατο αλατι με το κρεας και τα λαχανικα το φαγανε ολο? Ήταν τυχαιο? ήταν το αλατι?

Αλλοι λενε οτι δεν κανει απο τωρα το αλατι. Δεν ξερω.... Ειναι σχεδον 7 μηνών οι μπουμπουκες μου.

Βρε κοριτσια αλάτι ποτε ξεκινησατε να βαζετε? Δεν τρωνε με τιποτα οταν το φαι τους εχει μεσα κρεας ή κοτόπουλο. Μονο σκετη χορτοσουπα. Μια φορα που δοκιμασα ελαχιστοτατο αλατι με το κρεας και τα λαχανικα το φαγανε ολο? Ήταν τυχαιο? ήταν το αλατι?

Αλλοι λενε οτι δεν κανει απο τωρα το αλατι. Δεν ξερω.... Ειναι σχεδον 7 μηνών οι μπουμπουκες μου.

Ax προσπαθώ να θυμηθώ αλλά θυμάμαι πώς 7 μηνών προσπαθούσα να νοστιμίσω το φαϊ μόνο με λίγο λεμονάκι (και λαδάκι φυσικά). Αλάτι νομίζω έβαζα λιγουλάκι στο χρόνο πάνω.

Εγώ στην αρχή το άλεθα κανονικά τώρα που είμαστε στην προσπαθεια να μάθουμε να μασαει αλέθω τα υπόλοιπα (κρέας ή κοτόπουλο) και αφήνω τα ζυμαρικα ολόκληρα.

Λια αλάτι δεν έβαλα πριν χρονίσει δοκίμασε φετούλα λίγο ή δικια μου ξετρελάθηκε επειδή στην αρχη και αυτή δεν ξερελάθηκε με το κρεας.

Aπάντηση στη Lia2007:

αλάτι μας απαγορεύει ο γιατρός μέχρι και τώρα που έχει χρονίσει.

Aντί αλατιού, βάζω λεμόνι γιατί αλλιώς το φαγητό δεν τρώγεται με τίποτα!

Δηλαδή σε ένα μπωλ φαγητού περίπου 300-320 γρ, βάζω 2 κουταλιές του γλυκού λάδι και 2 κουτ. του γλυκού χυμό λεμόνι (ίσως και λίγο παραπάνω).

Kαι για να απαντήσω στην pitsirdeli:

λίγο πριν κατεβάσω το φαγητό του απ'το μάτι (κανα 15λεπτο πριν), ρίχνω μέσα στο ζουμάκι λίγο ζυμαρικό και συνεχίσω το βράσιμο.

Mέχρι πριν από κανά μήνα, τα άλεθα όλα μαζί.

Tώρα πια τα αλέθω όλα εκτός απ'το ζυμαρικό (το μακαρονάκι ή τον φιδέ τα ψιλοκόβω), για να μάθει σιγά-σιγά να τρώει και μη αλεσμένα φαγητά.

O γιός μου είναι λίγο επηρεπής στον εμετό και τον έχει πολύ εύκολο, γι'αυτό και ακόμα προσέχω λιγάκι στο άλεσμα. Άλλα παιδάκια στην ηλικία οτυ τρώνε πιο χοντροαλεσμένα φαγητά ή λιωμένα με το πιρούνι.

bUwEp2.png

Ευχαριστώ βρε κορίτσια για τη διευκρίνηση.

Και εγώ νοστιμίζω το φαγητό της με λεμονάκι, αλλά αν είναι κοτόπουλο που σε γενικές γραμμές δεν της αρέσει προσθέτω και λίγο φέτα και το ψιλοτρώει. Επίσης πολυ της αρέσει κα το cottage και το προτιμώ γιατί είναι ανάλατο.

Αν και ο παιδίατρος μου είπε 3- 4 κόκκους αλάτι (κυριολεκτικά) να προσθέτω στο φαγητό της για να παίρνει το ιώδιο.

1aLup3.png

BtUIp3.png