Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΚΥΨΙΜΟ

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΟΝΤΑΣ ΕΓΚΥΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ? ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΩ Ή ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ...

• Like 1

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΟΝΤΑΣ ΕΓΚΥΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ? ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΩ Ή ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ...

εγώ γονατιζω κατω ή κανω βαθυ καθισμα και τα πιανω.. Οταν ειμαι σπιτι ειμαι συνεχεια πανω κατω διοτι κι εμενα ο μικτος πεταει συνεχως κατω πραγματα...

Μαζί σας κι εγώ!

Κάτι που κάνω τελευταία όταν πετάει κάτι κάτω (επίτηδες) και αυτό το κάτι πάει κάτω από το κρεβάτι, καναπέ, κτλ, λέω "ααααα, τώρα αυτό θα σου το πιάσει ο μπαμπάς όταν γυρίσει/ή η κυρία που μας καθαρίζει την άλλη βδομάδα" και τελειώνει εκεί το θέμα.

Τι να κάνουμε, είχα και μια αποκόλληση και υποτίθεται ότι πρέπει να προσέχω.

• 2 months later...

Για να πω την αμαρτία μου τα παιχνίδια είναι μόνιμα στο πάτωμα, και δεν κάνω κόπο να τα μαζεψω. Αλλα αν χρειαστεί, γονατίζω, δεν σκύβω. Μετά χρειάζομαι γερανό...

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

εγω στο 2ο παιδι εκανα τα παντα σα να μην ειμαι καν εγκυος...ο αντρας μου λειπει 12 ωρες στη δουλεια αρα ποιος θα με βοηθουσε?γονεις πεθερικα συγγενεις ολοι ελλαδα

σκυψιματα καθαρισματα βαρη

μετακινησα συρταριερα 150 εκ υψος κ 140 εκ πλατος απο το παιδικο στην κρεβατοκαμαρα κρεμουσα κουρτινες εβγαινα με το καροτσι κ τημικρη κ το φορτωνα ψωνια με το ζορι το κυλουσα κ χρειαζοταν να ανεβω κ 2 κ 3 φορεσ μεχρι τον 3ο οροφο με τα ποδια γιατι δεν εχουμε ασανσερ για να μπορεσω να ανεβασω τα ψωνια επανω.τη μικρη την ειχα στο καροτσι δεμενη κ κατεβαινα στο τελος την επαιρνα κ την ανεβαζα κ αυτη αγγαλια γιατι ηταν μικρουλα τοτε κ δε μπορουσε να ανεβει τοσες σκαλες κ αν τις ανεεβαινε εκανε 1 ωρα :rolleyes:

ζυγιζε 14 κιλα τοτε.

γενικως συμπεριφερομουν σα να μην ειμαι εγκυος.ισως γιαυτο γεννησα τοσο γρηγορα απο την πολυ κουραση (15 λεπτα τοκετος :rolleyes:)

στην κορη μου οταν ημουν εγκυος δεν εκανεα κ σαν υστερικια να μη φτερνιστω και αποβαλω δηλαδη:rolleyes: τα εχω ακουσει κ αυτα οπως εχω δει να δινουν σε αλλους να κουβαλανε την τσαντα τους για να μη τους πεσει το μωρο απο το βαρος της:shock:

αλλα οκ δεν ειχα αλλο παιδι να φροντιζω δεν ειχα τοσες πολλες δουλειες οποτε ημουν πιο χαλαρα

• 2 months later...

Ρε κορίτσια κατααγχώθηκα από χθες!

Από απροσεξία μου έσκυψα να πάρω κάτι, όχι πολύ βαρύ, γύρω στα 2 κιλά, χωρίς να λυγίσω τα γόνατα και ενώ έσκυβα ένοιωσα έναν δυνατό στιγμιαίο πόνο στην κοιλιά που κατατρόμαξα:-(

Από τότε δεν είχα τίποτα άλλο (πχ πόνο , αίμα )

Λέτε να έκανα καμία ζημιά???

Είμαι 7w4d.

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ , ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΖΑΜΙΑ , ΒΑΖΩ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ , ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΖΩ ΚΑΙ ΣΚΥΒΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΥΓΙΖΩ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΟΥ!!!, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΟΙΒΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

ΑΝ ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΝΕ Η ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ!

ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΡΙΣΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ..ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ!ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Καλημέρα κορίτσια.

Εγώ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης έσκυβα και κουβαλούσα και βάρη αλλά με προσοχή, πχ όταν έβγαζα τα ρούχα από το πλυντήριο τα έβγαζα με 3 δόσεις στην λεκάνη έτσι ώστε το βάρος να μην είναι πολύ.

Στον 7ο όμως έκανα μια χαζομάρα με το πλυντήριο πιάτων, σήκωσα το κάτω καλάθι γεμάτο πιάτα...και έπαθα συσπάσεις...φάρμακα και πόνους.

Γι' αυτό σας λέω τα σκυψίματα και τα βάρη με μέτρο και πολύ προσοχή, αν μπορείτε να το αποφύγετε κάντε το...:wink:

Ρε κορίτσια κατααγχώθηκα από χθες!

Από απροσεξία μου έσκυψα να πάρω κάτι, όχι πολύ βαρύ, γύρω στα 2 κιλά, χωρίς να λυγίσω τα γόνατα και ενώ έσκυβα ένοιωσα έναν δυνατό στιγμιαίο πόνο στην κοιλιά που κατατρόμαξα:-(

Από τότε δεν είχα τίποτα άλλο (πχ πόνο , αίμα )

Λέτε να έκανα καμία ζημιά???

Είμαι 7w4d.

ηρέμησε όλα ειναι ok ;)

εγώ 4 εβδομάδων αφηρημενη διαβαοζντας ενα φαξ έπεσα πάνω στον παγκο εργασιασ με την κοιλιά..κ όοοοοοοοοοοοολα καλα ;)

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

και εγω σας λεω να ειστε προσεκτικες με το σκυψιμο γιατι εγω τη μερα που γεννησα την κορη μου προωρα και στην 35 εβδομαδα μου ειχα ορεξη για δουλειες!!!!! καποια στιγμη εσκυψα πολυ και τραβηξα ενα πολυ βαρυ συρταρι το οποιο ακουμπουσε στο πατωμα. το αισθανθηκα οτι ζοριστηκα....το καταλαβα οτι κατι δεν πηγε καλα και μαλιστα απολογηθηκα στην τοτε αγενητη κορη μου λεγοντας-συγνωμη μωρο μου-μετα απο μερικες ωρες εσπασε το τραχυλικο βυσμα και λιγο αργοτερα ραγισε ο αμνιακος σακος. γεννησα αλλα ευτυχως επειδη ημουν 35η εβδομαδα πηγαν ολα καλα!!!!!! για αυτο προσοχη, οχι υστεριες αλλα προσοχη!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Η προσοχή σίγουρα δεν βλάπτει. Σίγουρα, εξαρτάται από τη γυναίκα και το σώμα της καθεμίας, αλλά σε κάθε περίπτωση ας είμαστε προσεχτικές...

Οπως λενε και τα κοριτσια λιγη προσοχη σε ολα αλλα δεν εισαι και αρρωστη..μην αγχωνεσαι.Εμενα ο γυναικολογος μου ειχε πει να κανω οτι θελω και οταν νιωθω οτι δεν μπορω να τα παραταω.Εγω βεβαια το ειχα ξεφτιλισει.Εκανα τα παντα χωρις προσοχη.Καθαριζα τζαμια,πηγαινα στο σουπερ μαρκετ και γυρναγα φορτωμενη,κουβαλαγα θρανια στη δουλεια,αλαζα λαμπες,ορθια στα λεωφορεια και σκαλες(τριοροφο ειναι το ωδειο που δουλευω)....Με ειχε πιασει λυσσα απο τις ορμονες υποθετω γιατι κατα τ αλλα δεν ειμαι ετσι...

Αυτο που εκανα σιγουρα ειναι λαθος γιατι καπου στον εβδομο παραλιγο να γεννησω και με εκραξε ο γιατρος!!!!

Παν μετρον αριστον

• 4 weeks later...

γεια σας κοριτσια!

βρισκομαι στην δεκατη εβδομαδα της εγκυμοσυνης μου κ εχω αγχωθει κ γω παρα πολυ........:?

η αληθεια ειναι οτι κανω κ γω ορισμενες βλακειουλες ενω μου εχει πει ο γιατρος οτι χρειαζεται αυξημενη προσοχη κατα το πρωτο τριμηνο.

προχτες κ ενω ημουνε ορθια κ πηγαινα να βαλω το ενα pant απο το παντελονι μου εχασα την ισορροπια μου κ για να την ξαναβρω εκαμα κουτσο.....

αμεσως ενιωσα ενα μικρο πονακι στην δεξια πλευρα της κοιλιας μου κ για τις επομενες δυο μερες το ενιωθα περιστασιακα οταν πηγαινα να σηκωθω απο το κρεβατι ή οταν εκανασ καποια κινηση...... κ σαν να μην εφτανε αυτο οψες κ ενω εσκυψα αρκετες φορες για να κανω καποιες δουλειες την τελευταια που πηγαινα να σκυψω για να βγαλω τα σκουπιδια ενιωσα ενα πιασιμο λιγο παραπανω απο τον δεξιο μου γοφο...... που το αισθανομαι μεχρι σημερα κ εχει υποχωρησει ελαφρως μονο...... :roll:

λετε να εκανα παλι βλακεια;;;;;;:confused:

παρολαυτα δεν εχω πονο ουτε αιμα δοξα τω θεω!!!!!! παρα μονο μερικες ενοχλησεις περιστασιακα στην κοιλια μου.

ζω μαζι με τον αντρα μου κ δεν εχω κανεναν να με βοηθαει..... η μητερα μου ειναι σε αλλη πολη κ αρκετα μακρια απο δω που μενω,οποτε αναγκαζομαι να κανω καποιες δουλειες γιατι πρεπει να γινουν......τα βαρη τα αποφευγω αρκετα οσο μπορω αλλα το σκυψιμο ειναι αναποφευκτο:-(

Κι εγώ είμαι στον 4ο μήνα και η αλήθεια είναι ότι δεν προσέχω τόσο πολύ όσον την πρώτη φορά.

ΚΑΙ σηκώνω τη μικρή αγκαλιά, ΚΑΙ σκύβω συνέχεια για να μαζεύω διάφορα πράγματα, ΚΑΙ στο αμάξι σκύβω για να την βάλω στο καρεκλάκι, ΚΑΙ τρέχω καμιά φορά αν την ακούσω να πέφτει...Τι να κάνουμε βρε κορίτσια...

Νομίζω ότι ο ανθρώπινος οργανισμός πάντως "μαθαίνει".

Μαθαίνει να σηκώνει βάρη όταν κάνεις το πρώτο παιδί, να έχει περισσότερες αντοχές, όλα αλλάζουν...

Υπερβολές καλό είναι βέβαια να τις αποφεύγουμε...

Διαφημίσεις

Στην 30η εβδομαδα και εχω μονιμα αγκαλια των 22 μηνων Μανο μου(11 κιλα)

Η αληθεια ειναι οτι κουραζομαι πολυ αλλα οταν δεν ειναι καποιος αλλος να με βοηθησει δεν μπορω να κανω κατι αλλο,αγκαλια και παλι αγκαλια

4

Στο πρώτο παιδί πρόσεχα σαφώς πολύ περισσότερο. Τώρα πια δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Συχνά χρειάζεται να παίρνω την μικρούλα αγκαλιά, ούτε που το σκέφτομαι πλέον. Μόνο όταν είμαι κουρασμένη το αποφεύγω. Έχουν υποχωρήσει και οι αναγούλες, η κοιλιά σχεδόν ανύπαρκτη, πραγματικά δεν αισθάνομαι καθόλου έγκυος. Επομένως κάνω αρκετά από αυτά που έκανα και πριν. Προσπαθώ βέβαια να προσέχω όσο πιο πολύ γίνεται, αλλά είναι πολλές οι φορές που χρειάζεται να κάνω αρκετές δουλειές.

Σας λατρεύω κοριτσάρες μου!

Οι πολλές υπερβολές σαφώς και πρέπει να αποφεύγονται αλλά δεν πιστεύω ότι η ακινησία είναι η λύση εάν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Στο πρώτο παιδί έκανα κανονικά όλες τις δουλειές του σπιτιού απλά φρόντιζα μην υπερβαίνουν τις δυνάμεις μου, να μην κουβαλάω υπερβολικό βάρος κτλ. Μέχρι 2 μέρες πριν γεννήσω (40η εβδομάδα) έσκυβα και καθάριζα την μπανιερά!

Τώρα που είμαι έγκυος στο 2ο προς το παρών συνεχίζω κανονικά σαν να μη είμαι (4ος μήνας). Σκύβω, αλλάζω, κάνω μπάνιο, παίρνω αγκαλιά τον μικρό μου (13 κιλά) κανονικά όπως και τις υπόλοιπες δουλειές. Το μόνο που κάνω είναι όταν πηγαίνουμε βόλτα να παίρνω πλέων πάντα το καρότσι γιατί σίγουρα μετά από λίγο θα θέλει αγκαλιά αλλά έτσι και αλλιώς και πριν μείνω έγκυος τα έφτυνα εάν ήταν να πάμε βόλτα.

......όχι μόνο μαρτύριο κόλαση θα έλεγα!!!!!!

Σκύβω, γονατίζω να τους βγάλω τα παιχνίδια κάτω από τον καναπέ ή το κρεββάτι, να μαζέψω ψύχουλα από το πάτωμα!!!!!! Ο μικρός θέλει να κάθετε στην κοιλιά μου, ανεβοκατεβαίνω τις σκάλες κυνηγόντας τους.

Το άσχημο είναι ότι με πιάνει καούρααααααααααααααα με το σκύψιμο, ΔΕΝ θέλω να σκύβω άλλο :cry: :cry: :cry:!!!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

• 6 years later...

Κορίτσια μου, είμαιι 4 μηνών πλέον, δεν μπορώ να αποφύγω κάποιες κινήσεις... και μερικές φορές ξεχνάω οτι είμαι έγκυος και τις κανω κ μετα περνάω την μερα μου κλαίγοντας... και επανέρχομαι με χαζή απορία (που ντρεπομαι να ρωτησω τη γιατρο μου γιατι θα με σκοτωσει πια)

χθες μου έπεσε κάτι στα πλάγια του κρεββατιου και αντι να σηκωθω μέσα στη νυχτα να γονατισω, να σκύψω και να το πιάσω, όπως ήμουν στο κρεββάτι, κάθησα οκλαδόν, έσκυψα στο πλάι και κρατούμενη απο το κάγκελο του κρεβατιου το έπιασα. Φαντάζομαι πιέστηκα/ζουλήχτηκα στους πλάγιους κοιλιακούς αλλά δεν πόνεσα. Μετά έπεσα για υπνο σαν να μη συνέβη τιποτα.

Και σήμερα μου έχει καρφωθει η ιδεα: μπορώ να συνθλιψω/τραυματισω το μωρο μου?

Κορίτσια μου, είμαιι 4 μηνών πλέον, δεν μπορώ να αποφύγω κάποιες κινήσεις... και μερικές φορές ξεχνάω οτι είμαι έγκυος και τις κανω κ μετα περνάω την μερα μου κλαίγοντας... και επανέρχομαι με χαζή απορία (που ντρεπομαι να ρωτησω τη γιατρο μου γιατι θα με σκοτωσει πια)

χθες μου έπεσε κάτι στα πλάγια του κρεββατιου και αντι να σηκωθω μέσα στη νυχτα να γονατισω, να σκύψω και να το πιάσω, όπως ήμουν στο κρεββάτι, κάθησα οκλαδόν, έσκυψα στο πλάι και κρατούμενη απο το κάγκελο του κρεβατιου το έπιασα. Φαντάζομαι πιέστηκα/ζουλήχτηκα στους πλάγιους κοιλιακούς αλλά δεν πόνεσα. Μετά έπεσα για υπνο σαν να μη συνέβη τιποτα.

Τι εννοεις να συνθλιψεις το μωρό σου? Το έμβρυο προστατεύεται!

Είμαι 9 εβδομάδων και κάτι.. δεν κάνω τίποτα απολύτως από δουλειές,εκτός από μαγείρεμα.

κάτι να μου πέσει κάτω δεν το πιάνω ή κάθομαι και το πιάνω αυτό που έχει πέσει αλλά, με προσοχή οι κινήσεις. Ακόμα και το περπάτημα μου είναι αργό δεν περπατάω γρήγορα ούτε φυσικά τρέχω.

bsglp2.png[/url]

Ξέχασα να ρωτήσω το γιατρο αν πειράζει που ξαπλώνω στο πλάι γιατί ανάσκελα μόνο δεν μπορώ καλά μπρούμυτα με τίποτα.

Τι κανεις καραμέλακι λοιπόν το ξαπλωμα στο πλάι αριστερά ειναι το καλύτερο γιατί βοηθάει να αιμάτωνεται καλύτερα η μήτρα. Βέβαια όπως θέλεις ξαπλωνε ειναι πολυ νωρίς ακομα να σου απαγορευτεί το ξάπλωσα ανάσκελα η μπρούμητα. Καλα εντάξει εγω με τπτ δεν ξάπλωνα μπρούμητα.Αλλα το ανάσκελα με βόλευε πολυ.

Οχι βρε μην αγχωνεσαι για αυτο. Το μωρό σου προστατεύεται μια χαρά. Αυτήν την στιγμή το μωρό σου περιορίζεται κατω ακριβως απο τον ομφαλό και εχει πολυ χώρο για να πουμε οτι έστω το πιέσεις. Που πάλι και μεγαλύτερο να ήταν δεν θα πάθαινε κατι