Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πνιγμος απο μπισκοτο!

Recommended Posts

Ο γιος μου ειναι 13,5 μηνων και τρωει ακομα αλεσμενο το φαγητο του.Προσπαθω να του δινω τοστ, ψωμι με κασερι ,μπισκοτακι ,πατατα κ.α. ολοκληρα για να μαθαινει Ειναι ομως πολυ πολυ τεμπελης και πνιγεται.Χθες για παραδειγμα μου κοπηκαν τα ποδια .Πνιγηκε με ενα μικρο κομματι μπισκοτο νουτριτσια που το καταπιε αμασητο. Δεν μπορουσε να παρει ανασα για ποση ωρα.Τι να κανω να τον βοηθησω?Ειμαι συνεχεια διπλα του οταν τρωει αλλα αργει να γινει το κακο?Ακομα ειμαι σοκαρισμενη απο χθες.

Διαφημίσεις

Μήπως αυτό που λες ότι "είναι πολύ τεμπέλης" σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος για μη αλεσμένες τροφές; Ίσως βοηθήσει αν του αλέθεις τα φαγητά μέχρι που να μείνουν τα πολύ μικρά κομματάκια, πριν γίνουν τελείως κρεμώδη. Με αυτού του τύπου τα μπισκότα, πάντως, είχα κι εγώ πρόβλημα και άργησα να τα δώσω.

καλησπερα red! Δεν πρεπει να πιεζεις τον μικρο σου στις μη αλεσμενες τρωφες ισως να μην ειναι ετοιμος ακομα!

Κι εμενα το ιδιο εκανε οταν ηταν σαν τον δικο σου μολις του εδινα κατι εκανε πως πνιγετε!

Μιλησα με την παιδιατρο και μου ειπε να μην τον πιεζω αλλωστε οταν το φαγητο ειναι αλεσμενο τα παιδια τρωνε περισσοτερο και αυτο το χειμωνα με τις γρυπες πρεπει να τρωνε καλα!

Ετσι κι εγω δεν τον πιεσα καθολου και τωρα τρωει κανονικα οτι του δωσω εκτος το μοσχαρι που το αλεθω!

Υπομονη θα ερθει ο καιρος να φαει τα παντα μη αλεσμενα δε χρειαζετε να θετεις σε κινδυνο την ζωη του!

ποσα δοντια εχει το μωρακι σου?

9newp3.png8dIOp3.png

το συγκεκριμένο μπισκότο κι εγώ το φοβήθηκα.

Ενώ η μικρή μου απο 12 μηνών (και χωρίς δόντια) τρώει μόνη της τα πάντα (τόστ με κασέρι, ψωμί,κριθαράκι, πατάτα, μικρά κομματάκια κοτόπουλου κλπ) με το συγκεκριμένο μπισκότο 3 φορές που της έδωσα και τις 3 ψιλοπνίγηκε. Έκτοτε προτιμώ τα απλά μπισκοτάκια τύπου πτι μπερ να της δίνω που και που σαν σνακ.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Διαφημίσεις

Ο μικρουλης μας εχει 8 δοντια μπροστα και εχουν αρχισει να κανουν την εμφανιση τους δυο πισω.Λεω οτι ειναι τεμπελακος γιατι ακουω απο αλλες μαμαδες οτι πολλα παιδια τα καταφερνουν χωρις δοντια απο πολυ νωρις. Τωρα αρχισε να πιανει με το χερακι του το μπισκοτακι ή το ψωμι(13 μηνων)Μεχρι πριν λιγο ανοιγε το στομα και περιμενε, αν του εδινα κατι στο χερι το πετουσε.Το πρωι δουλευω κι ετσι τον ταιζει ο αντρας μου .Δε θελω να ξεκινησει αυτος με ολκληρες τροφες γιατι ξερω οτι θελει πολυ χρονο και υπομονη.Γιαυτο προσπαθω το απογευμα να του μαθω να μασαει αλλα ειμαι πολυ φοβισμενη.Ισως πρεπει να το αφησω οπως λετε.Μου εχει ξαναπνιγει αλλη μια φορα με ψωμι.Δοκιμασα και με το πιρουνι να τα λιωνω αλλα αναγουλιαζει.Δε βαριεσαι, οταν ερθει η ωρα μαλλον θα μου το δειξει μονος του.

Εννοείται ότι πρέπει να τον αφήσεις. Το παιδί δεν είναι έτοιμο. Δεν έφτασε και δύο χρόνων! Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, τεμπελιά δεν πιστεύω ότι υπάρχει στην μάσηση. Απλα δεν είναι έτοιμος. Άστον λίγο καιρό και ξαναδοκιμάζεις με κάτι που θα ξέρεις ότι γλιστράει, λίγο πατατούλα πατημένη με πιρούνι ή κάτι άλλο. Η δική μου η κόρη δεν έχει δόντια (ναι ναι είναι 17 1/2 μηνών κ δεν έχει) αλλά μασάει από 7 μηνών. όμως εκείνη με καθοδήγησε γιατί όταν δάγκωσε πρώτη φορά κομμάτι μπισκότο και δεν μπορούσε να το μασήσει το έφτυσε. Και έτσι συνέχισε μέχρι που κατάφερε να μασάει. Αν δεν μου είχε δώσει τέτοια σημάδια, νομίζω πως δεν θα έπαιρνα με τίποτα την πρωτοβουλία να της δώσω να φάει κάτι στερεό μιας και φαφουτάκι..Άσε τον γίοκα σου να σε καθοδηγησει και μην το πιέσεις!;)

DoUwp3.png

γλυκιά μου μην πιέζεις το μπουμπούκι σου...όταν νιώσει έτοιμος θα αρχίσει να μασάει...θα σου το δείξει αυτός. Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτε! Σιγά σιγά θα μάθει να τρώει κομματάκια, δεν χρειάζεται να ανησυχείς από τώρα, είναι μικρούλης ακόμη :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

αυτα τα συγκεκριμενα μπισκοτα ειναι πολυ σκληρα!!!! ειναι βρεφικα μεν και βοηθουν την οδοντοφυια αλλα και εγω τελικα τα αλλαξα σε κλασσικα μπισκοτακια μιραντα που λιωνουν μολις τα βαλεις στο στομα με το σαλιο. καλυτερα λιγη ζαχαρη παρα να κινδυνευω να παθω καρδια καθε φορα που τα ετρωγαν!!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

Και εμένα 13 μηνών είναι και τρώει μόνο αλεσμένο. Πριν λίγο καιρό μάλισα άρχισα να του δίνω μπισκότα, ψωμάκι , αλλά επειδή πνιγόταν σταμάτησα. Πάντως τα Nutricia δε του αρέσουν καθόλου... Αλλά τί να περιμένεις απο μωρό που τρώει με ευχαρίστηση ΛΕΜΟΝΙ????

ΕΓΩ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΜΑΡΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΛΙΩΝΟΥΝΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΡΙΒΕΙ ΣΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΟΥΛΑΚΙΑ!

ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΤΡΩΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΕΝΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ!

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Χθές έδωσα κι εγώ το πρώτο μπισκοτάκι στον μικρό μου. Nutricia. Φοβάμαι πολύ μήπως πνιγεί , αλλά για πρώτη φορά τα πήγε καλά. Προσπαθώ να σταματήσω σιγά σιγά τα αλεσμένα. Δεν συμφωνώ πολύ με τα μπισκότα αλλά δεν ξέρω τι άλλο να του δώσω για να αρχίσει να χρησιμοποιεί τα δοντάκια του (7 δοντάκια έχουμε)

• 2 years later...

mipos metedoses sto moro ton fovo sou gia to xekinima tis sterea trofis k den to afines mono toy?xekina me to psomi k siga siga tha siniithisei an xereis oti pnigike me poli mikro komati px mpiskoto to tou dineis ligo nero k einai entaxei. h mikrh mou eina 15 mhnon k ta troei ola exei mathi k otan pnigete to brazei moni tis to kommati. k ego fovomoun alla den thn fovisa ekeini apo 6 minon troei mpiskota nutritcia k apo 8 minon kotopoulo moni ths ypomonh k tha synithisei:p

Διαφημίσεις

Ο γιος μου ειναι 13,5 μηνων και τρωει ακομα αλεσμενο το φαγητο του.Προσπαθω να του δινω τοστ, ψωμι με κασερι ,μπισκοτακι ,πατατα κ.α. ολοκληρα για να μαθαινει Ειναι ομως πολυ πολυ τεμπελης και πνιγεται.Χθες για παραδειγμα μου κοπηκαν τα ποδια .Πνιγηκε με ενα μικρο κομματι μπισκοτο νουτριτσια που το καταπιε αμασητο. Δεν μπορουσε να παρει ανασα για ποση ωρα.Τι να κανω να τον βοηθησω?Ειμαι συνεχεια διπλα του οταν τρωει αλλα αργει να γινει το κακο?Ακομα ειμαι σοκαρισμενη απο χθες.

ελα μωρε δεν ειναι θεμα τεμπελιας το καθε παιδι θελει το χρονο του.ειναι κατι καινουργιο γι'αυτα λογικο ειναι. οσο για τα μπισκοτα κι εγω αυτα που ακούγονται εδωσα νουτριτσια και μιραντα, το πρωτο ειναι λιγο σκληρο η αληθεια μεχρι να λιωσει μετα ειναι οκ.τα μιραντα ειναι πιο μαλακά λιώνουν κατευθειαν.

οσο για φαγητα αν μιλάμε για λαχανικά εγω ειχα την ιδεα για να αρχίσω να φεύγω απο το άλεσμα τον μικρο και θαυματουργο τριφτη... οτι μπορουσε να τριφτεί το εκανα στο χοντρο ετσι και μπορούσε να τα φαει σχετικα αφοβα και δεν ηταν κρεμουλα,τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα. οι σουπες σουπες είναι με ψίχα τριμμένη κατεβαίνει άφοβα. ζυμαρικά προτιμούσα οτιδήποτε μικρο(κοφτό-κριθαράκι-στριφτό-κοχύλι-χυλοπίτες) ψάρι πάντα φιλέτο μια φορά πήρα ολόκληρο και καθάριζα αγκάθια μια ώρα από τον φόβο μου και οσο αναφορά κρεατικα καλό βράσιμο και ψιλοκομμενα-πατημενα...!!!

κι εγω το φοβόμουνα πάρα πολύ αυτό το στάδιο απο αλεσμα σε σταθερό αλλα ολα πήγαν πολύ καλύτερα απο οτι περίμενα...μη το ζορισεις σιγα σιγα θα γινει λιγο τωρα λιγο μετα δεν ειναι τιποτα...δοκιμασετα και θα με θυμηθεις...:lol::lol::lol::P:p

Εγω παλι πιστευω οτι η αληθεια ειναι καπου αναμεσα , δηλαδη ναι οκ ειναι μικρος μεν αλλα και λιγο "τεμπελακος" , δεν νομιζω οτι εχει να κανει τοσο με το αν ειναι ετοιμος γιατι υπαρχουνε παιδακια 2 ετων που τα ζητανε αλεσμενα , εκεινα δεν ειναι ετοιμα ???? οχι απλα δεν μαθανε να μασανε .

θα σου προτεινα να μην αλεθεις καν τα φαγητα του , παρα μονο το κρεας και το κοτοπουλο κκαι τα υπολοιπα να τα πατας με το πιρουνι .Δεν σου ειπα οτι θα τρωει στην αρχη μεγαλες ποσοτητες αλλα θα μαθει να μασαει , να εισαι διπλα του και να τον επιβραβευεις που τα καταφερνει τοσο καλα .Μην τον μαλωνεις ποτε αμα δεν θελει αλλο , 2 κουταλιες 2 δεν πειραζει . Υπαρχουνε τα μπισκοτα νουτριτσια που ειναι για μωρακια , και τα μιραντα επισης ειναι παρα πολυ καλα. Βασικα σιγα σιγα μαθε του τις γευσεις και πιστεψε με θα το βρει ενδιαφερον . Σημειοτεων ειμαι φοβικο ατομο με πνιγμους , ειχα ασχημη εμπειρια στα 18 μου με τη μητερα μου που κοντεψα να τη χασω στα ματια μου μπροστα , αλλα τα παιδια μου τα εμαθα να μασανε απο 10 μηνων σιγα σιγα και σταδιακα για να γνωριζουνε νεες γευσεις .

• 1 year later...

Ναι εμείς τα τρώμε κάθε μέρα. Μας αρέσουν αυτά όμως που είναι από 6 μηνών και όχι αυτά που είναι από 12 μηνών με γεύση μήλου. Τα πρώτα τα προτιμώ και εγώ γιατί μαλακώνουν, ενώ τα άλλα κόβονται και τα φοβάμαι. Γενικά τα προτιμούν από όλα τα υπόλοιπα. Κατά καιρούς όμως τους παίρνω και άλλα για να δοκιμάζουν και άλλες γεύσεις όπως τα Nutricia, και τα Αλλατίνη ζωάκια ( αυτά μου αρέσουν και εμένα ). Τα μιράντα αντίθετα δεν τα θέλουν καθόλου. Από όλα αυτά όμως μόνο τα hipp τρώνε πραγματικά και αυτά πάλι όχι ολόκληρα. Τα υπόλοιπα τα κρατάνε στο χεράκι τους, τα γλύφουν, ενίοτε λείπει και κανένα κομματάκι αλλά στην πραγματικότητα δεν τα τρώνε, απλά απασχολούνται για λίγη ώρα τους αρέσει μάλλον και για τα δοντάκια τους και μετά τα πετάμε.

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

Και εμείς τα τρώγαμε πριν κανά εξάμηνο, αλλά δεν ξετρελάθηκε.. Αυτά που του αρέσουν πάρα πολυ και τρώει από 10 μηνών μέχρι και σήμερα είναι οι ρυζογκοφρέτες της hipp, με γεύση μήλο ή βατόμουρο!

Η παιδίατρος και εγώ είμαστε κατά σε μιράντα κτλ...

Έχουν πολύ ζάχαρη όπως λέει....

Οπότε θα τα δοκιμάσω αυτά της HIPP και ελπίζω να μην έχουν τόσο...