Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αμοιβή οικιακής βοηθού - πόσο;

Recommended Posts

Σκέφτομαι να πάρω οικιακή βοηθό.

Δεν ξέρω όμως καθόλου από τα .. του επαγγέλματος.

Πόσο πληρώνονται ανά ώρα;

ΙΚΑ .... ? Τι γίνεται με το ΙΚΑ? Πώς γίνεται? Μπαίνει;

Σκεφτομαι για απασχόληση 2-3 ώρες x 2 φορές/εβδομάδα.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

γεια σου αλκυόν μου! (τι κάνουν τα ζουζουνια σου???)

συνήθως η αμοιβη μιας κυρίας για δουλειές στο σπίτι ειναι 7 ευρώ την ώρα.. τώρα βεβαια μπορείς να κάνεις και συμφωνία πακέτο δλδ "καλη μου κυρία σου δινω τόσα για τόσεσ μέρεσ την εβδομάδα αλλά δεν θα με ζαλίζεις αν μεινεις παραπάνω καμια ώρα με υπερωρίες"

τώρα σε οτι αφορά στο ικα..συνήθως ΔΕΝ μπαίνει και εκείνες που το ζητάνε ειναι όσες δουλέυουν 5νθημερο ή 6ημερο με 8ωρο καθημερινό ή και εσωτερικές. οι ελευθερες επαγγελματίες (κατα καποιο τρόπο) κυρίες που κάνουν μεροκάματα σε σπίτια δεν το ζητάνε..

ολα βεβαια εξαρτωνται και απο το ποση δουλειά υπάρχει μέσα στο σπίτι.. αν προκειται μονο για συγυρισμα σιδερο η αν αφορά και μαγειρεμα και φροντίδα των παιδιών. Πιστεύω όμως πώς με συνολικά 200 ευρώ το μήνα θα εισαι μια χαρά

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

Τόσο λίγο που θες δεν ζητάνε ασφάλιση. Στην Αθήνα τουλάχιστον. Στη μικρή (μας) πόλη, δεν ξέρω γιατί κανένας από όσους ξέρω δεν απασχολεί οικιακή βοηθό. Εδώ όλος μου ο κύκλος (και εγώ), παίρνουμε οικιακή βοηθό 1 φορά την εβδομάδα (ή κάθε 2 εβδομάδες τέλος πάντων) για όσες ώρες χρειάζεται (εμένα περίπου 6-7 σίγουρα) και πληρώνονται με την ώρα. Παίρνει 7 ευρώ/ωρα άρα κάνε τον πολλαπλασιασμό...

Δυστυχώς οι περισσότερες είναι ετσι, δηλαδή κατ επιλογίν ανασφάλιστες. Εννοείται ότι ρισκάρεις να σου κάνει καταγγελία αλλά μη δεχτείς επουδενί να της δίνεις τα χρήματα για την ασφάλεια και καλά για να ασφαλίζεται μόνη.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

το ασχημο ειναι οτι εμεις θα επρεπε να τις ασφαλιζουμε ακομα και αν τις εχουμε για 2 φορες την εβδομαδα,

εχω μια φιλη που κανει αυτη την δουλεια και προσπαθει με το ζορι να μαζεψει ενσημα για να εχει ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη την επομενη χρονια!

να ξερετε οτι εχουν συλλογο ακομα κι αν ειναι ανασφαλιστες και οτι οι ανωτερες ωρες που θα πρεπει να εργαζονται ημερισιως ειναι 6 !

αλλα τιποτα απο ολα αυτα δεν γινεται..... δυστηχως!

αν παρεις παρε καποια που να ξερεις πολυ καλα γιατι πολλα συμβαινουν.....

η κουμπαρα μου εχασε ολα τα χρυσαφικα των παιδιων της απο γυναικα που την ειχε καθε εβδομαδα για 5 ωρες...!

τα ματια σου η ζωη μας ολη

Εξαρτάται από την απασχόληση...Το σύνηθες είναι 7ε/ώρα.. Εγώ αποσχολώ μια γυναικα μια φορά την εβδομάδα για σίδερο και τις βασικές χοντρές δουλειές του σπιτιού,..

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Διαφημίσεις

Εννοείται ότι ρισκάρεις να σου κάνει καταγγελία αλλά μη δεχτείς επουδενί να της δίνεις τα χρήματα για την ασφάλεια και καλά για να ασφαλίζεται μόνη.

Για τις ώρες και ημέρες που ζήτησε η Αλκυών δεν τίθεται θέμα ΙΚΑ και καταγγελίας. Αν κάποιος απασχολεί αποκλειστικά μια κοπέλα με μηνιαία αμοιβή, τότε οφείλει να την ασφαλίσει στο ΙΚΑ. Όταν όμως χρησιμοποιεί για μερικές ώρες μια κοπέλα, η οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της και σε άλλους πελάτες με τους ίδιους όρους, τότε η κοπέλα θεωρείται ελεύθερη επαγγελματίας και πρέπει να ασφαλίζεται η ίδια στο ΤΕΒΕ και επίσης πρέπει να κόβει και αποδείξεις με μπλοκάκι.

Μάλλον δηλαδή η Αλκυών θα μπορεί να την καταγγείλει για μη έκδοση απόδειξης και όχι το αντίθετο. :wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Αν μιλάμε για ΙΚΑ... πάει έξτρα επιβάρυνση το ΙΚΑ? Αν ναι, πόση είναι αυτή; Πώς γίνεται; Πρέπει να πάω εγώ στην εφορία και να κάνω κάτι ή είναι κάτι που το αναλαμβάνει η κοπέλα (και έχει π.χ. αποδείξεις παροχής υπηρεσιών);

Ρωτάω πολλά; ;):lol:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

η δικια μου (καλα, εχω να την παρω καιρο τωρα... :roll: )παιρνει 7 ευρω την ωρα, και εχει αυτασφαλιση...

εχω ακουσει παντως και για παραπανω λεφτα... για παρακατω, δεν εχω ακουσει...

Παλιότερα έδωσα για 1-2 φορές (μεμονωμένα) 3 ευρώ/ώρα. Αυτό όμως πριν χρόνια. Πέρσυ που τη χρειάστηκα για 1 φορά πήρε 6 ευρώ/ώρα. Περίμενα οι τιμές να βρίσκονται μεταξύ 6-8 ευρώ. Αλλά ήθελα να ξέρω και πως είναι τα πράγματα. Δε θα ήθελα με τίποτα να νιώσω πως έστω και άθελά μου εκμεταλλεύομαι κάποιον. Γι' αυτό ρωτάω και για το ΙΚΑ.

fistikaki.. δηλαδή σου κόβει αποδείξεις? Τα 7 ευρώ είναι μικτά ή τα καθαρά;

μμμμμμμμ :|

δεν μου κοβει τιποτα....

7 ευρω, σκετα δινω... (και μερικες φορες, λουκανικα, κρασι, τσιπουρο, μωρουδιακα,το παλιο μας ντι βι ντι, οτι εχω περισσευαμενο!!!!:D )

Διαφημίσεις

Κανονικά υποτίθεται πως παίρνουν τόσα χρήματα όσα τους χρειάζονται για να κάνουν αυτασφάλιση ως ελευθεροι επαγγελματίες. ΙΚΑ έχω ακούσει μόνο σε περιπτώσεις 5ημερης απασχόλησης (συνήθως νταντάδες)

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

"καλη μου κυρία σου δινω τόσα για τόσεσ μέρεσ την εβδομάδα αλλά δεν θα με ζαλίζεις αν μεινεις παραπάνω καμια ώρα με υπερωρίες"

Sorry αλλά αυτό που λες είναι λίγο σκληρό..άνθρωπος είναι και σίγουρα δεν θα δουλεύει από χόμπι;)

η δικια μου (καλα, εχω να την παρω καιρο τωρα... :roll: )παιρνει 7 ευρω την ωρα, και εχει αυτασφαλιση...

...

και η δικιά μου έτσι ακριβώς, 7€/την ώρα, την πέρνω κάθε Παρασκευή κάνει σίδερο, την "καλή" καθαριότητα της εβδομάδας,μπαλκόνια και τις περισσότερες εβδομάδες μου βγαίνει γύρω 30€, φυσικά κάποιες φορές που κάνουμε εξτρά πράγματα της δίνω περισσότερα...

το σημαντηκότερο είναι ότι την έχω 5 χρόνια και έρχεται πρωί παρασκευής ενώ εγώ είμαι στη δουλειά..

Η δικια μου ερχεται καθε 15 μερες και παιρνει 6 ευρω την ωρα.Ερχεται απο τις 8 00 μεχρι τις 13 00.Μου κοστιζει 30 ευρω το 15/ημερο αλλα δεν κανει σιδερο μονο καθαριοτητα!!!

Τωρα για ασφαλιση δεν εχω ιδεα,αλλα νομιζω οτι ασφαλιζονται μονες τους.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10