Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χωρισμός και απίστευτα

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Σκέφτηκα να σας γραψω λίγες γραμμές, μιας και είδα οτι η κοινότητα των χωρισμένων αυξάνεται και ίσως μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε.

Χώρισα τον Σεπτέμβρη, ύστερα από 6 μαύρα χρόνια γάμου. Το μοναδικό φως ήταν τα δύο κοριτσάκια μου 6 και 4 ετών. Έχουμε χωρίσει πολύ άσχημα με την γυναίκα μου, που έχει αντιδράσει τρομακτικά άσχημα.

Έχω μείνει μαζί της και δέν έχω φύγει από τον πρώτο χρόνο, μόνο και μόνο για τα παιδιά. Για να βλέπω το χαμόγελο στα προσωπάκια τους. Ήταν το μόνο φως στη ζωή μου. Η εν διαστάσει σύζυγος μου, έχει φρικάρει εντελώς και με απειλεί συνεχώς να καταστρέψει τη ζωή μου. Με έχει κατηγορήσει για παρενόχληση των παιδιών, λέει οτι τα απειλούσα με όπλο, οτι πουλούσα αναβολικά στο γυμναστήριο, οτι ειχα νοικιάσει γκαρσονιέρα και πήγαινα εκει με συναδέλφους και χίλια μύρια... Και βέβαια ζητάει διατροφή υπέρογκη, ενώ από το Σεπτέμβρη που έφυγα από το σπίτι, δέν με έχει αφήσει να δώ τα παιδιά μου....

Αυτά για να δείτε τι μπορεί να συμβεί και σε ένα πατέρα.

Διαφημίσεις

Κρίμα, πολύ λυπάμαι όταν βλέπω οικογένειες να χωρίζουν... Καλά, πώς της ήρθαν όλα αυτά... πώς και υποστηρίζει τέτοια πράγματα? Μήπως κάτι έκανες που την έχει πειράξει?

it's never too late to start all over again

Λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτά που συμβαίνουν. Είναι πολύ άδικο.

Μην εγκαταλείπεις τον αγώνα να δεις τα παιδιά σου και να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου.

Πρέπει να έχεις υπομονή και ψυχραιμία.

Δεν ξέρω τι άλλο να σε συμβουλεύσω.

5f27b8bd0c.png

Από το δεύτερο χρόνο έχουμε απομακρυνθεί. Ζούσαμε στο ίδιο σπίτι αλλά ουσιαστικά δέν είμασταν μαζί. Ποτέ δέν ένοιωσα οτι έχω σύζυγο. Τα έχω δώσει όλα για τις μικρούλες μου και μόνο και έτσι έκανα πίσω, δέν έφευγα και μου έκανε τη ζωή μαύρη.

Πιστεύω οτι φοβήθηκε πως μπορώ να πάρω την επιμέλεια των παιδιών και την συμβούλευσαν να κάνει οτι περισσότερο μπορεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις εν'όψει του πρώτου δικαστηρίου ασφαλιστικών μέτρων για επιμέλεια και διατροφή.

Δέν ξέρω σε τι πιστεύει ο καθένας σας, αλλά μάρτυς μου ο Θεός, δέν έχω κάνει τίποτα απο αυτα που με συκοφαντεί. Να μη ξημερώσω την αυριανή ημέρα εαν λέω ψέμματα.

Ξέρετε πως αισθάνεται ένας πατέρας που αγαπά τα αγγελούδια του, θέλει να είναι κοντά τους και αντιμετωπίζει αυτή τη κατάσταση ?

αυτο ειναι απαραδεκτο!ειτε ειστε μαζι ειτε οχι εχετε υποχρεωση σαν γονεις να κανετε το καλυτερο για τα παιδια σας.με εξοργιζει που υπαρχουν γυναικες οπου εκμεταλευονται τα παιδια για να κανουν αντιποινα στο συζυγο! τα παιδια εχουν αναγκη και τους 2 γονεις και φτανει η πληγη που ανοιγει με το διαζυγιο, δεν χρειαζονται και αλλη πληγη με το να χανουν την παρουσια του ενος ή του αλλου γονιου. οσο εμεις οι μεγαλοι βγαζουμε τις σαρκες μας απο κακια τα παιδια τραυματιζονται ανελεητα. απαραδεκτη συμπεριφορα για μητερα δεν θα το εκανα ποτε αυτο στα παιδια μου ,που λατρευουν το μπαμπα τους, τι φταινε αυτα? δεν ειμαι χωρισμενη αλλα και να συνεβαινε αυτο τα παιδια θα τα αφηνα εκτος.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

αυτο ειναι απαραδεκτο!ειτε ειστε μαζι ειτε οχι εχετε υποχρεωση σαν γονεις να κανετε το καλυτερο για τα παιδια σας.με εξοργιζει που υπαρχουν γυναικες οπου εκμεταλευονται τα παιδια για να κανουν αντιποινα στο συζυγο! τα παιδια εχουν αναγκη και τους 2 γονεις και φτανει η πληγη που ανοιγει με το διαζυγιο, δεν χρειαζονται και αλλη πληγη με το να χανουν την παρουσια του ενος ή του αλλου γονιου. οσο εμεις οι μεγαλοι βγαζουμε τις σαρκες μας απο κακια τα παιδια τραυματιζονται ανελεητα. απαραδεκτη συμπεριφορα για μητερα δεν θα το εκανα ποτε αυτο στα παιδια μου ,που λατρευουν το μπαμπα τους, τι φταινε αυτα? δεν ειμαι χωρισμενη αλλα και να συνεβαινε αυτο τα παιδια θα τα αφηνα εκτος.

Συμφωνώ απόλυτα, τα παιδιά έχουν ανάγκη και τους 2 γονείς για να μεγαλώσουν σωστά, από τι στιγμή όμως που υπάρχουν προβλήματα συμβιώσης, τότε καλύτερα ο χωρισμός παρά οι συνεχεις καυγάδες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα παιδιά θα πρέπει να χάσουν την επαφή με τον ένα από τους 2 γονείς.

Εαν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο, νομίζω ότι θα παρότρυνα τα παιδιά μου να βλέπουν και να αγαπάνε εξίσου και το μπαμπά τους, γιατί όταν θα μεγαλώσουν θα καταλάβουν τι τους είχα στερήσει όλα τα χρόνια και θα είναι χειρότερο.

Τυπικά θα προσπαθούσα να είχα και μια κάποια υποτυπώδη σχέση και με τον άντρα μου μόνο και μόνο για τα παιδιά.

Πάλεψέ το λοιπόν και μην απομακρυνθείς ποτέ και για κανένα λόγο από τα παιδιά σου, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να του στερήσει, ακόμα και αν είσαι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου.

Προσπάθησε να μην εξαγριώνεις τη σύζυγό σου και κάποια στιγμή να της εξηγήσεις ότι τα παιδιά σας τα κάνατε μαζί και έχετε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις και οι 2 απέναντι στα αγγελούδια σας.

Εύχομαι να ηρεμήσετε και να βρείτε το δρόμο σας.

Δυστυχως οι χωρισμοι σπανιως γινονται σε καλο κλιμα,η συναισθηματικη φορτιση αφαιρει πολιτισμο και νοημοσυνη,ενω οι καλοθελητες βρίσκουν πεδιο δοξης λαμπρο.

Προσπαθησε να μιλησεις με την πρωην συζυγο σου σε καποια φαση που θα πιστευεις οτι εχει λιγο ηρεμησει και εξηγησε της οτι ειναι πολυ κακο για τα παιδια να διαδιδει οτι ο πατερας τους ειναι εμπορος ναρκωτικων,αιμομικτης κ.ο.κ.,ειναι κατηγοριες που μπορει να τις ακουσουν στο σχολειο τους μετα.

Κι εσυ ρε φιλε ομως μετα απο δυο παιδια ανακαλυψες οτι δεν ταιριαζετε με τη συζυγο;