Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ωρες λειτουργιας θερμανσης

Recommended Posts

Το σπιτι που νοικιάσαμε το καλοκαίρι είναι το ισογειο απο μια τριωροφη στο συνολο πολυκατοικια. Τα τρία λοιπόν διαμερισματα λογω παλαιοτητας εχουν κεντρική θερμανση. Οταν νοικιάσαμε το σπιτι, αν και καλοκαιρι, ήταν κατι που ρωτησα και επισημανα στον ιδιοκτήτη οτι εγώ εχω παιδακι που σηκωνεται 7 το πρωι το χειμωνα και θελω ζεστη, όπως και τα βραδυα. Στη διαδρομη προεκυψε οτι ειμαι και εγκυος και ετσι απο Φλεβαρη που θα γεννησω με το καλο εφόσον ο καιρός το απαιτεί η ζεστη θα πρεπει να ειναι αρκετή.

Επειτα απο μια συζητηση με μια εκ των δυο αλλων ενοικων, με ενημέρωσε πως η ιδια επειδη ολη μερα λειπουν ο συζυγος και οι γιοι δεν την ενδιαφέρει η ζεστη, και το πρωι που σηκωνονται δεν την χρειαζονται. Τωρα αυτη ολη μερα πως τη βγαζει ψεματα θα σας πω.

Η αλλη ενοικος που μενει και στον τριτο, μου ειπε, πως επιθυμούσε να αναβει το καλοριφερ 9-11 το πρωι που ξυπνάει, καθοτι περισυ τουλαχιστον ήταν ανεργη.

Επειδη αυριο μεθαυριο θα βρεθω με τον ιδιοκτητη ήθελα να το συζητησω αυτό το θέμα και να το ρυθμίσω οσο γίνεται στις ωρες μας.

Στο παλιο σπιτι, επίσης με κεντρική θερμανση, άναβε 6,5 το πρωι μεχρι τις 9 περίπου, το ίδιο και το βράδυ και όταν χιονιζε ή είχε ψοθοκρυο άναβε και 1-3. Δεν τρελαινόμουν ιδιαίτερα αλλά δεν μπορώ να τα εχω και ολα,θα μου πειτε ας νοικιαζες ενα με ατομική θερμανση.

Χρειαζομαι λοιπόν τη βοηθεια σας, πως νομίζετε οτι πρεπει να αναβουν τα καλοριφερ και πως αναβουν στο σπιτι σας για να υπάρχει μια ικανοποιητική θερμοκρασία;

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας σίγουρα θα αναφέρει τους βαθμούς στους οποίους (θεωρητικά τουλάχιστον) θα πρέπει να βρίσκονται τα διαμερίσματα με την κεντρική θέρμανση. σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να συζήτηση να βρεθεί μία λύση που να εξυπηρετεί ΟΛΟΥΣ τους ενοίκους. Αφού όλοι πληρώνετε για θέρμανση θα πρέπει όλοι να έχετε ζέστη και μάλιστα οι υπόλοιποι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητοι απέναντι σε μια οικογένεια με μικρό παιδάκι και σε λίγο με βρέφος (με το καλό σου εύχομαι). Το ωράριο που θα κάει το καλοριφέρ θα το ορίσετε όλοι μαζί , κι εγώ στο παλιό μου σπίτι , δεν με ενδιέφερε η ζέστη παρά μόνο το βράδυ που γύριζα από τη δουλειά , δεν μπορούσα όμως να πω να μην καίει το καλοριφέρ το πρωί ή το μεσημέρι γιατί η από κάτω μου είχε δύο μικρά. Άλλωστε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το επιχείρημα ότι όσο καίειη θέρμανση κατά τη διάρκεια της ημέρας το σπίτι κρατάει μια σχετική θερμοκρασία κι έτσι δεν καταναλώνεις περισσότερο καύσιμο για να το ξαναζεστάνεις από την αρχή...

Ένα ιδανικό σενάριο θα ήταν 6:30-8:30 το πρωί , 1-3 το μεσημέρι και 6-10 το βράδυ.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

και εγώ στις ώρες που προτείνεις περίπου προσανατολιζομαι. Αντε το μεσημεριανο, τουλαχιστον οσο ειμαι εγκυος μπορούμε να το αναβουμε μονο οταν εχει πραγματικά πολύ κρύο. Οσο για κανονισμό της πολυκατοικιας δεν υφισταται, ο ιδιοκτήτης οταν ηρθαμε, επειδη μενει διπλα, μας ειπε πως δεν τιθεται θεμα ωραριων.Αν υπάρχει κρύο το καλοριφερ θα αναβει οτι ωρα θελουμε. Τωρα ας πουμε, αναψε πρωτο βραδυ το Σαββατο, την Κυριακή ομως το μεσημερι ειχε πραγματικά πολύ κρύο και μέχρι να αναψει το βραδυ ειχαμε παγώσει. Και το βραδυ αναβει μονο 2 ωρες, ελπίζω προς το παρον, δηλαδή 7,5-9,5, δεν νομιζω οτι καταφερνει να διατηρηθει το σπιτι ζεστο ενα 24ωρο με μονο δυο ωρες.

Καλημέρα! Αχ πόσο σε καταλαβαίνω!! Τα ίδια προβλήματα έιχα πέρσι . Μόλις νοίκιασα το σπίτι τους είχα τονίσει το θέμα της θέρμανσης και μου έλεγαν τα ίδια ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι οικογενειακή πολυκατοικία κτλ όταν γέννησα όμως και κατά τη διάρκεια του χειμώνα το άναβαν μόνο το βράδυ 7-9 και για να τα ανάψουν το πρωί έπρεπε να χτυπάω συνέχεια τη πόρτα τους και να τους το θυμίζω ...τη στενοχώρια τράβηξα δε λέγεται!! Το καλοκαίρι έφυγα από εκεί πήγα σε σπίτι με αυτόνομη και υσήχασα ...Θα σου πρότεινα να το συζητήσεις με το ιδιοκτήτη για τις ώρες που είπες γιατί με δύο ώρες ούτε οι τοίχοι δεν προλαβαίνουν να ζεσταθούν το ιδανικό θα ήταν και το μεσημέρι να στο ανάβουν για να διατηρείται ζεστό το σπίτι ελπίζω να πάνε όλα καλά

Εδώ προς το παρόν δεν ανάβει το πρωί αλλά απ ότι θυμάμαι απο πέρισυ άναβε μια ωρίτσα 7-8 (μπορεί και 9 αλλά δουλευα κ δεν ξέρω) και ήταν πολύ καλό μιας και υπάρχουν παιδάκια που εκείνη την ώρα ξυπνάνε και ετοιμάζονται για το σχολείο. Φαντάζομαι όταν θα μπει για τα καλά ο χειμώνας, θα το ανοίγουν πάλι πρωι. Προς το παρόν ανοίγει 1.30-3.30 (και πάλι έχουν επιστρέψει τα παιδάκια απ το σχολείο) και το βράδυ 6-11. Αυτό το βραδινό είναι σωτήριο, δεν μπορώ να διανοηθώ να άναβε μόνο 2 ώρες.

Πάντως λόγο μωρού όταν κάνει κρυο και δεν είναι ανοιχτό, ανάβω το air condition χωρις 2η σκέψη...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

κοριτσια εμας ακομη δεν τα εχουνε αναψει κ χτυπησα πολλες φορες το κουδουνι του διαχειρηστη κ μου λεει οτι δεν συμφωνουνε οι υπολοιποι γιατι εχουν τζακι!

εγω τρεις μερες ειμαι μεσα στο κρυο κ το μωρο δεν το εχω κανει μπανιο!

καθε χρονο το ιδιο προβλημα εχουμε εδω παρ ολο που εχω αυτονομια,αλλα δεν αναβουν τον καυστηρα!

ο νομος λεει οτι απο 1η νοεμβρη αναβει το καλοριφερ εχει δεν εχει κρυο!

τι αλλο να κανω?εχω απελπιστει!

Καλά ούτε το διανοούμαι να είχα αυτόνομη θέρμανση και να μην είχαν αναμμένο τον καυστήρα. Στο κάτω κάτω, οι υπόλοιποι ας μην τα ανάψουν, δεν πρόκειται να χρεωθούν κάτι!

Πάντως και εγώ σήμερα το πρωί έβαλα το αεροθερμο πριν σηκώσω το μικρό για να τον ντύσω αλλά ούτε τα αεροθερμα ούτε οι αλλογονου ειναι λυσεις. Δηλαδή, οτι δεν καψουμε σε πετρελαιο θα το δίνουμε στη ΔΕΗ;

μενω στην ιδια πολυκατοικια 5,5 χρονια.καθε χρονο καιω σε δεη 250ε ανα διμηνο απο τα ηλεκτρικα σωματα.

εχω αυτονομια αλλα κανουν οτι θελουν.εχω μαλωσει,φωναξει κ δεν βγαζω ακρη!

τι αλλο νακανω?το μωρο κρυωνει κ εχω απελπιστει.δεν μου δινουν σημασια.

πληρωνουν το 20%παγιο καψουν δεν καψουν!

μεγαλο προβλημα το θεμα της θερμανσης!

εμεις εχουμε προβληαμ μαλλον στην μετρηση...αλλιως δεν εξηγειται!

περισυ που ειμουνα εγκυος αναβαμε το καλοριφερ κανενα μισαωρο την μερα το πολλυ γιατι το σπιτι γενικα ειναι ζεστο και ημουνα και φουντωμενη απο μονη μου οποτε..μας ηρθε η διμηνια 400ε!!!!!

κοντεψα να παθω!

μετα με το μωρο αναβαμε λιγο παραπανω και μας ηρθε 600!!!!!!!

μετα ζεστανε ο καιρος και πληρωναμε στο 300!!!!!

φετος φοβαμαι να το αναψω!!!

πως να το ελεγχω?εχετε καμια ιδεα??? εινα δυνατον??? τι να κανουμε?

παντως και με κεντρικη θερμανση ειναι χαλια γιατι το αναβουνε οποτε βολευει τους πολλους αλλα και με αυτονομη ειναι επισης χαλια εαν κατι μετρανε στραβα...και αντε να βγαλεις ακρη!

μας λενε επειδη εινα ιτο σπιτι 110 τετραγωνικα...ναι αλλα τα σωματα ειναι ιδια με διαμερισμα 90τετραγωνικων γιατι τα επιπλεον ειναι αποθηκη,χολ και 2ο μπανιο χωρις καλοριφερ! ειμαι να σκασω!!!!!!!!!!

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

κοριτσια εμας ακομη δεν τα εχουνε αναψει κ χτυπησα πολλες φορες το κουδουνι του διαχειρηστη κ μου λεει οτι δεν συμφωνουνε οι υπολοιποι γιατι εχουν τζακι!

εγω τρεις μερες ειμαι μεσα στο κρυο κ το μωρο δεν το εχω κανει μπανιο!

καθε χρονο το ιδιο προβλημα εχουμε εδω παρ ολο που εχω αυτονομια,αλλα δεν αναβουν τον καυστηρα!

ο νομος λεει οτι απο 1η νοεμβρη αναβει το καλοριφερ εχει δεν εχει κρυο!

τι αλλο να κανω?εχω απελπιστει!

απαραδεκτο! καλε εινα ιδυνατον! να κανεις φασαρια!!!!!! ειναι δυνατον με αυτονομια να το εχουνε κλειστο!!!! να ξαναπας και να παρεις την αστυνομια ανα δε ντο κανουνε! αφου το λεει ο νομος και σε καλυπτει! μπορει να ακοθγεται γελοιο να παρεις την αστυνομια για τετοιο λογο αλλα αν δεν βρισκεις αλλιως ακρη αυτο να κανεις..ή τουλαχιστον να τους απειλησεις πως θα το κανεις!

πες μας τι εγινε...

Διαφημίσεις

εμείς μένουμε σε οικογενειακή πολυκατοικία σε δικό μας διαμέρισμα και παρόλα αυτά η θέρμανση είναι μερικές φορές για κλάματα. όταν γεννήθηκε ο μικρός μου πέρσι το γενάρη και ήμουνα στο σπίτι έκαιγα τα κλιματιστικά όλη την ημέρα. πλην τις ώρες που έκαιγε το καλοριφέρ, φέτος ευελπιστώ επειδή θα γεννήσει και η συνηφάδα μου δίδυμα και η ξαδέρφη του άντρα μου να τα καίμε πολύ περισσότερο.

Αν το καταστατικό λέει 1η Νοέμβρη να ανάψει το καλοριφέρ πήγαινε στον διαχειριστή και πες του "Ή το ανάβεις ή φωνάζω την αστυνομία και σου στέλνω και ένα εξώδικο προσωπικά επειδή παραβαίνεις το καταστατικό". Δεν κατάλαβα δηλαδή...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Κατάλαβα, δύσκολο πράγμα η θέρμανση είτε νοικιάζεις είτε μένεις με την οικογένεια! Πέρυσι λες και δεν κρύωνε κανενας αλλος σε πολυκατοικια με 15 διαμερισματα, μονο εμεις ειχαμε προβλημα. Βεβαια μονο εμεις ειχαμε παιδι, ολοι οι αλλοι ανω των 60-65 ετών. Αυτωνων τα κοκκαλα δεν πονάνε από το κρύο; Φέτος, τι να πω! Σήμερα ας πούμε που βρέχει, νομίζω οτι θα χρειαστει γιατί μεχρι τις 7,5 θα παγώσουμε. Τώρα έβαλα να μαγειρεψω μπας και ζεστάνει από τον φούρνο. Μη με πείτε τσιγγούνα αλλά περισυ η ΔΕΗ μου ήρθε 600,00 γιατι εκαιγα την αλλογονου για το σαλονι και το αεροθερμο οταν εκανα το μικρο μπανιο. Δεν καταλαβαίνω μονο εμεις που γραφουμε εδω κρυωνουμε, οι απο πάνω - κάτω μας δεν κρυώνουν;

Πάντως και στο σπιτι που μεναμε και ειχε αυτονομη αυτο που περιγραφεις για τις μετρησεις το ειχαμε και εμεις. Άλλα ντάλον καθε μηνα τα κοινοχρηστα, τη μια ανεβασμενα την αλλη κανονικα έως και λιγο κατεβασμενα, λες και τα βγαζαν στο περιπου. Και επειδη το ενα υπνοδωματιο ήταν ακαλυπτος που έγινε δωματιο, εννοειται οτι το τοσο δα καλοριφερ που ειχε δεν επαρκουσε.

Τι να πω...

κοριτσια θα με τρελανουν!

πηγα μολις κ του χτυπησα κ βγηκε η γυναικα του!

της ειπα οτι πρεπει να τα αναψουν!που ειναι το κολλημα?

μου λεει οτι δεν θελουν οι αλλοι!λεω τι θα πει δεν θελουν?

αναψτε τα κ οποιος εχει προβλημα ας ερθει να μου χτυπησει την πορτα!

κ με απεφευγε!

εγω καταλαβα οτι ο διαχειρηστης δεν θελει κ ακομη δεν εχουν βαλει πετρελαιο.δεν εχει καμια αποδειξη εξω ουτε κ ανακοινωση βγαλανε!

δεν ξερω τι να κανω!

κοριτσια θα με τρελανουν!

πηγα μολις κ του χτυπησα κ βγηκε η γυναικα του!

της ειπα οτι πρεπει να τα αναψουν!που ειναι το κολλημα?

μου λεει οτι δεν θελουν οι αλλοι!λεω τι θα πει δεν θελουν?

αναψτε τα κ οποιος εχει προβλημα ας ερθει να μου χτυπησει την πορτα!

κ με απεφευγε!

εγω καταλαβα οτι ο διαχειρηστης δεν θελει κ ακομη δεν εχουν βαλει πετρελαιο.δεν εχει καμια αποδειξη εξω ουτε κ ανακοινωση βγαλανε!

δεν ξερω τι να κανω!

καλα ειναι δυνατον!!!

δεν παμε καλα...παρε την αστυνομια να δεις τι μπορεις να κανεις...κατι να τους πεις να τους βγεις απο πανω! καλε εινα ιδυνατον! το σκεφτομαι και κρυωνω!!!!!!

Διαφημίσεις

Σου είπα τι να κάνεις. Πάρε τηλέφωνο στην αστυνομία και πες "Έχω μωρό παιδί, το καταστατικό αναφέρει ότι ο καυστήρας ανάβει 1η Νοέμβρη, έχουμε 3 και η διαχείρηση αρνείται να ανάψει το καλοριφέρ". Να δεις τι ωραία που θα ναι

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

μα καλα τι ανθρωποι ειναι αυτοι?καθολου συναισθημα?λυπηση?

καθονται στην ζεστουλα τους στο τζακι κ ενα μωρο κρυωνει!

ουτε ζωο να μουνα!

εγω αν δω αν σκυλο να κρυωνει κ το λυπαμαι κ αυτοι τοσο αναισθητοι?τοσο ''παγωμενοι ''ειναι μεσα τους?δεν κρυωνει η καρδουλα τους?

Γιατί περιμένεις μέχρι το απόγευμα και δεν παίρνεις την αστυνομία τηλ?

Τι περιμένεις να πάθει πνευμονία το παιδί σου? Κάνε ένα καβγά τρικούβερτο με υπόνοιες για μηνύσεις και αγωγές , να σου πω εγώ ποιός έρχεται στα ίσα του. Βρίσκουνε και τα κάνουνε...... αν τσαμπουκαλευτείς λιγάκι θα δούνε κι αυτοί.

τοσα χρονια εδω αυτο κανω.κ τι καταφερα?τιποτα!

δεν καταλαβαινουν!

κ τι θα καταφερω?να τρεχω σε δικαστηρια?

περιμενω να ρθει ο συζ μου να το συζητησουμε!δεν ειναι απλο το θεμα κοριτσια!

ειναι σοβαρο κ οταν ανακατευεις αστυνομιες πρεπει να εισαι ετοιμος κ για το αντιτιμο!

Η αστυνομία δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να τον ανάψει. Απλά πες μπροστά στον διαχειριστή ότι φώναξες την αστυνομία για καταγραφή περιστατικού που θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστηρίο (δεν σημαίνει ότι θα το κάνεις κιόλας).

οταν ημουν εγκυος πηγα στον διαχειρηστη(αλλος τοτε) κ εκλαιγα απο τα νευρα μου.του ειχα πει οτι αν δεν το αναψει θα φωναξω την αστυνομια.

το αναψε γιατι λυπηθηκε την κατασταση μου.οταν καναμε συνελευση κανεις δεν ηθελε να ναβουμε τα καλοριφερ τοσες ωρες κ ολοι μου λεγανε οτι δεν μπορω νακανω κατι!

πηγε περυσι ο συζ σε ενα γραφειο που καταγγελεις τετοια θεματα κ μας ειπανε το ιδιο!οτι ειναι συνενοηση των ενοικων!

δεν βγαζεις ακρη κοπελα μου!

το μονο που μου μενει ειναι να φυγουμε απο δω!

βαρεθηκα καθε φορα τα ιδια!

Ax,βρε κοριτσια και εμεις το ιδιο προβλημα εχουμε μενουμε σε 4ωροφη πολυκατοκια ισογειο εμεις 1ο φοιτητες -καταλαβαινατε ουτε που τους νοιαζει- 2ο ο ιδιοκτητης που δεν κρυωνουνε ποτε οτι καιρο και να εχει και εχουνε και 2 παιδια φυσικα εχουνε και τζακι και αν καταλαβα καλα πρεπει να αναβουνε και σομπα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και στον 4ο οι γονεις του ιδιοκτητη που τι να πω μεγαλοι ανθρωποι δεν κρυωνουν??????????????????????? υποτιθεται οτι μιλησανε με τον αντρα μου και κανονιστηκε να αναβει 3 φορες τη μερα -αλλιως θα μετακομιζαμε λογω μωρου- το καλοριφερ και χθες που πηγε να του πει να το αναψει ακουστε τι του ειπε: περιμενω μηπως φτιαξει ο καιρος δεν εκανα ακομη συντηρηση το λεβητα και οτι αυτοι δεν το χρειαζονται ακομη το καλοριφερ και εξω ειχε 13 βαθμους.Τον Ιανουαριο που γεννησα αναγκαστηκα και εμεινα στους δικους μου -στη Λαρισα- παραπανω αν και μενουν σε πολυκατοικια με κεντρικη θερμανση εχουνε πολυ ζεστη τα αναβουνε 3 φορες τη μερα τα καλοριφερ αφου τον Παυλο αν και μωρο ετυχε να τον κανω και 12 το βραδυ μπανιο και ειχαμε ζεστη και ρωτουσανε τους δικους μου μηπως θελουμε λογω του μωρου να το αναψουνε κι αλλες ωρες!!!!!!!!!!!! και εδω (Μυτιληνη) τους παρακαλαμε τα λεφτα ξερουν να τα ζητανε ομως τι να πω μια μονοκατοικια θα μας σωσει αλλα.................... Sorry για το μεγαλο γραμμα αλλα ειναι ενα θεμα που με ποναει!!!!!!!!!!!!!!!! Παντως Χριστινα μην το αφηνεις ετσι και στην τελικη πηγαινε καθε μερα χτηπα τους το κουδουνι και να τους λες τι θα γινει με τη θερμανση? σπασε τους τα νευρα δεν γινεται αλλιως και ο αγιος φοβερα θελει

6Eujp3.png svAfp3.png

Θα ήθελα να παρέμβω, γιατί ο συζυγος μεταφέρει καύσιμα και γνωρίζω το θέμα πολύ καλά.

Όταν ένα σπίτι ανάβει το καλοριφέρ για λίγες ώρες μέσα στη μέρα, η κατανάλωση του πετρελαίου είναι ίδια και πολλές φορές περισσότερη από κάποιον που το έχει αναμένο όλη μέρα σε μια σταθερή θερμοκρασία.

Αυτό πείτε το τους όχι για να μη νομίζουν ότι κάνουν και οικονομία!