Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παιδιά με ημιπληγία - ημιπάρεση

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Εγώ δεν έχω παιδάκι με ημιπάρεση, αλλά έχω η ίδια κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως δεξιά ημιπάρεση - σε πολύ ελαφριά μορφή όμως (αποτέλεσμα επιπλοκής κατά τον τοκετό).

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να χειριστώ καλά το δεξί μου χέρι και πόδι κτλ. Έκανα φυσιοθεραπεία μικρή.

Κάτι τέτοιο εννοείς;

Εγώ δεν έχω παιδάκι με ημιπάρεση, αλλά έχω η ίδια κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως δεξιά ημιπάρεση - σε πολύ ελαφριά μορφή όμως (αποτέλεσμα επιπλοκής κατά τον τοκετό).

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να χειριστώ καλά το δεξί μου χέρι και πόδι κτλ. Έκανα φυσιοθεραπεία μικρή.

Κάτι τέτοιο εννοείς;

Ναι κι αυτο ανηκει στο θεμα που ανοιξα.

Ο γιος μου ο Αχιλλεας εχει τετοιο προβλημα στα δεξια, καθως λογω θρομβοφιλιας το επαθε μαλλον κατα τον τοκετο (?). Εμεις το καταλαβαμε στον 10-11 μηνα.

Δεν συνεχιζεις φυσιοθεραπειες ή καποιου ειδους γυμναστικη για συντηρηση?

Η νευρολογος ειπε οτι θα πρεπει να κανει φυσιοθεραπειες μεχρι να παρει το τελικο του υψος, δηλαδη 18-19 χρονων.

Διαφημίσεις

• 1 year later...
  • 6 months later...
Αν υπαρχει καποιος /α με παιδακι με παρομοιο προβλημα, με τον μικρο μας, ας γραψει εδώ.

καλησπερα, υπαρχουμε και μεις εδω με παιδι ημιπληγικο.το καταλαβαμε οταν ηταν 9 μηνων και τωρα ειναι 6 ετων.φυσιοθεραπειες εργοθεραπειες και πολυ δυναμη.ολα καλα λεω γιατι δυστυχως υπαρχουν και χειροτερα.

καλησπερα, υπαρχουμε και μεις εδω με παιδι ημιπληγικο.το καταλαβαμε οταν ηταν 9 μηνων και τωρα ειναι 6 ετων.φυσιοθεραπειες εργοθεραπειες και πολυ δυναμη.ολα καλα λεω γιατι δυστυχως υπαρχουν και χειροτερα.

Να χαιρεστε το παιδακι σας.

Ναι εχω δει και πολυ χειροτερα στο κεντρο πυ παμε, εμεις ειμαστε μια χαρα.

Ο δικος μας τωρα σε 3 μηνες κλεινει τα 4 χρονια.

Κινητικα τι δυσκολιες εχει στη παρουσα φαση?

Εμας κυριως το χερι στη λεπτη κινητικοτητα, το χρησιμοποιει ως βοηθητικο.

Μικροτερο προβλημα στο ποδι.

Συνεχιζουμε θεραπειες σε κεντρο για παιδια. Εσεις?

το θεμα μας εμας ειναι πιο πολυ στο ποδι και λιγοτερο στο χερι.εχουμε κανει πριν ενα χρονο botox

(στο χερακι και στο ποδαρακι της) και ειδαμε

διαφορα.για μεγαλο διαστημα η κινηση ηταν καλη(κυριως στο χερι).τωρα εχουμε κανει μια εγχειρηση στο ποδι και περιμενουμε τα αποτελεσματα(ειναι ακομη σε γυψο). εχουμε δρομο μακρυ μπροστα μας κυριως σε φυσιοθεραπειες.υπομονη χρειαζεται αλλα ποσο να κανουν και αυτα τα μικρουλια που απο μωρα τα εχουμε σε προγραμμα?

Διαφημίσεις

• 1 year later...
  • 1 year later...

Κάτι τέτοιο εννοείς;

Έχω και εγώ 2 παιδάκια λόγο που είναι πρόωροι έχουν ημυπληγία & διπληγία αντίστοιχα κ.Πεονυ αν θες γραψε για τις ενέργειες που κάνεις εμείς ζούμε Θεσ/νίκη και κάνουμε φισιοθεραπεία στην ΕΛ.Ε.ΠΑ.Π. ευχαριστώ που το διάβασες.