Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τρώει μόνο με τη μία γιαγια!

mamygio

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μαμάδες του forum! Είμαι η mamygio και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γράφτηκα αν και το forum το διαβάζω καιρό τώρα για διάφορα θέματα που κατά καιρούς με έχουν απασχολήσει.....

Είχα ξαναγράψει την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά εμ τον προβληματισμό μου, αλλα μου φαίνεται ότι το θέμα που συζητάτε εδώ είναι πολύ σχετικό , γιαυτό και θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξης:

Έχω ένα αγοράκι 18 μηνών το οποίο απο το καλοκαίρι και μετα απέκτησε φοβερή δυσκολία ως προς το μεσημεριάνο φαγητο...όλα τα αλλα (γάλα, γιαούρτια, μπισκοτα, κριτσίνια, δημητρικαά, φρούτα, κλπ....) τα τρώει με φοβερή χαρα....Ενώ π[άντα ήταν φαγανός πολύ και ειδικα΄όταν αρχίσαμε στερεά τροφή τσακιζε ακόμη και 350 κλ στην καθισιά του...

Το τελευταίο διάστημα, το μεσημεριανό του καταφ΄λερνει να τον ταισει μόνο η πεθερά μοπυ.....εγώ δουλέυω και έτσι τον εχει εκείνη καθημερινά και ενίοτε η μαμα μου...Όμως το τελευταίο διάστημα λόγω κάποιων συγξυριών τον κρατούσε η πεθερά μου τις καθημερινές γιοα 1,5 μήνα περίπου....Το τρομερό είναι ότι το ιδιο =φαγητό και με τις ίδιες προσπάθειες το τρώει μόνο από εκείνη..εγώ τον έχω μόνο σκ φυσικά! Αλλα΄επειδή μετακόμισα τώρα τον ε΄χει κυρίως η μητέρα μου και μαζί της εδώ και 2 εβδομάδες δεν έχει φάει ούτε ένα μεσημεριάνο, τρομερή άρνηση!!! έχει δει καμιά σας τίποτα παρόμοιο? Πεισματική προτίμηση σε αυτόν που ταιζει το παιδι???

Ευχαριστώ πολύ βρε μανούλες αν κπαοια έχει καμια ιδέα......:-(

user_offline.gif

Διαφημίσεις

Κι εμείς ομοιοπαθείς...

Τα δύο από τα τρία παιδιά μου τρώνε τα πάντα αδιαμαρτύρητα και με τρομερή όρεξη όταν είναι με τη μητέρα μου ενώ με μας ή οποιονδήποτε άλλο τρώνε λιγότερο, καθόλου ή αποφεύγουν κάποιες τροφές. :roll:

Το τρίτο μου παιδί δεν έχει αυτή τη συμπεριφορά γιατί δεν άρχισε ακόμα να τρώει. Είμαι σίγουρη ότι όταν έρθει η ώρα, θα κάνει τα ίδια και αυτό.

Ακόμα δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω γιατί συμβαίνει αυτό. Σέβονται περισσότερο τη μητέρα μου ως γιαγιά και δε θέλουν να τη στενοχωρήσουν, τη φοβούνται, απλά δείχνει μεγαλύτερη υπομονή και επιμονή όταν τα ταίζει; Στην αρχή με ενοχλούσε αφάνταστα, στη συνέχεια χαλάρωσα και την προσκαλώ τα μεσημέρια, για να χαρεί κι εκείνη να ταίζει τα εγγόνια της.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

το οπως μάθει ισχύει δυστυχώς

η δικιά μου αλλα φαγητά τρωει με εμενα αλλα με την γιαγια και μάλιστα ξέρει και σε ποιον να ζητησει τι?

πχ με εμενα τρωει ψαρι και λαχανικά και ΠΟΤΕ γλυκα (δεν υπάρχουν σπιτι πολυ απλα)

με τον παππου και την γιαγια τρωει καλα το κρέας και τις σοκολάτες που το ξέρει οτι της δίνουν και το ζητάει

φυσικά καθένας απο εμάς εχει τα κόλπα και την τακτική του που είναι διαφορετική

πχ εγω είμαι λίγο πιο σταθερή και αυστηρή αλλα την πιάνω με το γλυκό και της κρύβω οτι δεν της αρεσει στην πισρουνιά κάτω απο αυτό που της αρέσει

ο παππους και η γιαγια επιστρατευονται και η δύο και μαζι τους και την τηλεόραση και ΟΛΑ τα παιχνίδια και όσο κοιταει γύρω της την στουμπόνουν!

ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ :mrgreen:

Γεια σας! Εγω εχω πρόβλημα με την κόρη μου,η οποία είναι 18 μ.,όταν παω να την πάρω απο την πεθερά μου κλαίει μερικές φορές γιατί δεν θέλει να ρθεί μαζί μου και στεναχωριέμαι παρα πολύ. Εχει καμιά σας ανάλογω πρόβλημα;

Γεια σας! Εγω εχω πρόβλημα με την κόρη μου,η οποία είναι 18 μ.,όταν παω να την πάρω απο την πεθερά μου κλαίει μερικές φορές γιατί δεν θέλει να ρθεί μαζί μου και στεναχωριέμαι παρα πολύ. Εχει καμιά σας ανάλογω πρόβλημα;

Και ο γιος μου (14 μηνών) το κάνει αυτό και με την πεθερά μου και με τους γονεις μου. Δίνουμε μάχη για να μπει στο καρεκλάκι αυτοκινήτου. Μόλις τον δέσω όμως, μια χαρά μετά δεν διαμαρτύρεται. Πιστεύω ότι ειναι και το άγχος αποχωρισμού, ειναι και σε περίεργη ηλικία όπως και η κόρη σου, και δεν μπορει να χάνει τους ανθρώπους που αγαπάει και επειδή δεν καταλαβαίνει ότι θα ξαναβρεθούν.....γίνονται όλα αυτά. Εμεις προσπαθούμε να του εξηγούμε ότι θα ξαναδει τους παππούδες αύριο...δε νομίζω ότι καταλαβαίνει και πολλά αλλά πάντως προσπαθούμε.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις