Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "VA/h" ΣΤΟ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ?

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα σε ολες.Εκανα σημερα το υπερηχογραφημα Β΄Επιπεδου και Δοξα το Θεο απ΄ο,τι μου ειπε ο γιατρος μου ειναι ολα καλα.Στο δρομο για το σπιτι ομως,ανοιξα να διαβασω το φακελο με τα εκτυπωμενα αποτελεσματα που μου εδωσαν και εκει ειδα οτι ενας δεικτης με την ενδειξη Va ειναι οχι απλα κατω απο το μεσο ορο αλλα ακομη πιο κατω κι απο τα κατωτερα φυσιολογικα.Ολοι οι αλλοι δεικτες και οι μετρησεις ειναι μια χαρα,καποιες στο μεσο ορο,καποιες πιο κατω και καποιες πιο πανω,οπως συνεβαινε και στο πρωτο μου παιδακι. Ντρεπομουν να παρω το γιατρο να τον ρωτησω γιατι οπως σας ειπα μου ειχε πει κατα το υπερηχογραφημα οτι ειμαστε μια χαρα,κι ετσι εβαλα τη μητερα μου που ειναι γιατρος κι εκεινη,παιδιατρος συγκεκριμενα,να τον παρει τωρα το βραδυ να τον ρωτησει εκεινη.Μαλλον ομως πρεπει να ειχε τοκετο ο γιατρος μου εκεινη την ωρα και της απαντησε βιαστικα κι αποτομα οτι δεν ειναι τιποτα κι οτι δεν μπορει να της εξηγησει αυτη τη στιγμη τι σημαινει ο εν λογω δεικτης.Τι να πω βρε κοριτσια,εχω ανησυχησει.Στην πρωτη μου κορουλα στο Β' Επιπεδου αυτο το Va ηταν κατω απο το μεσο ορο αλλα εντος των φυσιολογικων πλαισιων.Τωρα οπως σας ειπα ειναι πιο κατω κι απο τα κατωτερα φυσιολογικα.Γνωριζει μηπως καμμια σας να μου πει τι σημαινει αυτο το Va?

Διαφημίσεις

Λαθος το εγραψα,τωρα μολις ξανατσεκαρα τα χαρτια και ειδα οτι ο συγκεκριμενος δεικτης λεγεται Va/h και οχι σκετο Va.Θα το διορθωσω και στον τιτλο του θεματος.Ελπιζω να ξερει καποια κοπελιτσα να με διαφωτισει σχετικα με το τι σημαινει!!!

Joe, κοιτούσα και γω τα αποτελέσματα μας τώρα αλλά σε μένα δεν έχει ΦΤ έχει μόνο την τιμή που βρήκε ο γιατρός. σε μας ήταν 0,304 και μας είπε ότι όλα είναι φυσιολογικότατα, εσένα πόσο ήταν αν επιτρέπεται?

Επίσης να σου πω, στην εκτύπωση των αποτελεσμάτων που πήραμε είχε τη μέτρηση και από δίπλα είχε αυτό το γραφικό: |------*------| , μας είπε ότι αυτό είναι το φυσιολογικό εύρος και οποιαδήποτε τιμή εκεί μέσα είναι οκ, εκεί που είναι το αστεράκι είναι ο μέσος όρος, εμας οι μετρήσεις ήταν όλες πολύ κοντά στο Μ.Ο., και υπήρχε μια κουκίδα κοντά στο αστεράκι άλλοτε δεξιά και άλλοτε αριστερά, αυτό στο λέω για να συγκρίνεις την τιμή που σου είπα, το 0,304.

0eqUp2.png

Εμενα η μετρηση εδειξε 0,20 και στο γραφικο αυτο στα εκτυπωμενα αποτελεσματα η κουκκιδα ηταν τερμα κατω αριστερα,δηλαδη σχεδον πιο κατω κι απο το κατωτερο φυσιολογικο.Ολες οι αλλες μετρησεις μας ηταν ενταξει.Εννοειται οτι εμπιστευομαι τον γιατρο μου απολυτα αλλα φοβαμαι μηπως ειδε κατι που τον ανησυχησε και δεν μου το ειπε,περιμενοντας να δει πώς θα εξελιχθει στον επομενο υπερηχο που θα κανουμε σε 3 εβδομαδες.Με ξερει οτι αγχωνομαι και σκεφτομαι μηπως δε μου ειπε κατι για να μη με ανησυχησει.Αλλα απ΄την αλλη,αν ηταν κατι δε θα το ελεγε στη μανα μου που ειναι συναδελφοι-εστω και αλλης ειδικοτητας? Τι να πω!!! Μακαρι να ξερα τι ειναι αυτο το Va/h-κι ευχαριστω οποια κοπελα το αλλαξε και στον τιτλο του topic γιατι αρχικα το ειχα γραψει λαθος και χθες δεν καταφερα να το αλλαξω στην επικεφαλιδα.

Διαφημίσεις

Λοιπον κοριτσια οπου να ΄ναι θα βγαλω ακρη.Βρηκα στο ιντερνετ μια σελιδα στα αγγλικα που εξηγει τι ειναι η καθε ενδειξη στο Β' Επιπεδου και επιπλεον γραφει και τις φυσιολογικες τιμες,απο το κατωτερο ως το ανωτερο φυσιολογικο αναλογα με την εβδομαδα κυησης.Ο συγκεκριμενος δεικτης,το Va/h σχετιζεται με τη μετρηση του εγκεφαλου του εμβρυου κι αφορα,απ΄ο,τι καταλαβα,στη σχεση μιας συγκεκριμενης κοιλοτητας του εγκεφαλου με το ημισφαιριο του εγκεφαλου.Τωρα τι σημαινουν στην πραξη ολα αυτα θα σας γελασω,γι΄αυτο και λεω "κοντευω" να βγαλω ακρη.Δεν εχω διαφωτιστει πληρως ακομη.Το περιεργο ειναι οτι οσο μεγαλωνει η ηλικια κυησης,τοσο πρεπει να κατεβαινουν οι τιμες της μετρησης αυτης.Για να καταλαβετε,το 0,20 που μου εβγαλε εμενα ο υπερηχος ειναι το κατωτερο φυσιολογικο για κυηση 26 εβδομαδων κι εγω ειμαι 23 εβδομαδων και κατι ημερων.Στην 23η εβδομαδα,λεει,και μεχρι 23 εβδομαδων και 6 ημερων το κατωτερο φυσιολογικο ειναι 0,22 και το ανωτερο 0,32.με μεσο ορο το 0,27.Οσο ομως προχωρανε οι εβδομαδες πρεπει να κατεβαινουν οι τιμες.Τι να πω βρε παιδια,και μονο οτι αφορα εγκεφαλο αυτη ημετρηση με αγχωνει αρκετα.Σας επισυναπτω και τη διευθυνση της σελιδας.Αμα μαθω κι εγω περισσοτυερα θα σας πω.

http://www.centrus.com.br/DiplomaFMF/SeriesFMF/18-23-weeks/appendix-03/normal_fetal_biometry/appendix-03.htm

Σ΄ευχαριστω καλη μου,μολις διαβασα τα links που μου εγραψες και μου μπηκαν κι εμενα τρελλες φωτιες.Ομως στη συζητηση που ειχε γινει εδω στο Parents αναφερονται κυριως στο Vp/h και μιλανε για αυξημενες τιμες.Στη δικη μου περιπτωση,εχω πολυ χαμηλη τιμη του Va/h οποτε κατι αλλο ειναι.Δηλαδη σ΄εμενα δεν υπαρχει καποια αυξημενη ενδειξη,αλλα αντι να μειωθει η σχεση κοιλιας/ημισφαιριου στην 26η εβδομαδα μειωθηκε κατα πολυ νωριτερα,δηλαδη στην 23η που ειμαι τωρα.Ουφ,μ΄αρεσει που νομιζα οτι θα ειμαι πιο χαλαρη στη δευτερη εγκυμοσυνη.Αμ δε!!!