Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα σας. Ο μικρός μας είναι 2 χρονών. Γενικά με τη σοκολάτα δεν έχω και πολύ καλές σχέσεις, αλλά ο μικρός απο τη στιγμή που άρχισε να δοκιμάζει kinder κυρίως, τη ζητούσε.. Κάποια στιγμή σκέφτηκα τη μαύρη σοκολάτα (υγείας), την οποία επίσης δεν αρνείται να τρώει. Έτσι έχει σταματήσει όμως και να ζητάει με πάθος σοκολάτα. Μήπως όμως δεν κάνει σε τόσο μικρά παιδάκια?? Ξέρει κανείς?

Διαφημίσεις

Εγώ την κορούλα μου που είναι τώρα 3 ετών και κάτι την ξεκίνησα και της έδωσα μαύρη σοκολάτα υγείας - που είναι η ακλύτερη και πιο υγιεινή - και έτσι μέχρι τώρα όταν μου ζητάει όχι πάντα τρώει μόνο αυτή. Γενικά αποφεύγω να της δίνω γλυκά και ζάχαρη. Και όταν θέλει σοκολάτα ένα μικρό κομμάτακι μαύρη υγείας για να την ξεγελάσω.

Βασικά αρμόδιος να απαντήσει για τα θέματα διατροφής παιδιών είναι σίγουρα ο παιδίατρος ή κάποιος άλλος ιδικός (διατροφολόγος κλπ) και όχι εγώ.

Θα γράψω όμως κάποια πράγματα που γνωρίζω πάνω στο θέμα γιατί όπως φαίνεται και από το nickname μου, τρελαίνομαι για σοκολάτα!!!

Γενικότερα η σοκολάτα έχει κατηγορηθεί ότι κάνει «κακό» σε μικρούς και μεγάλους.

(Παχυσαρκία, τερηδόνα, σπυράκια, πονοκεφάλους, εθισμός, αλλεργίες, νεύρα κλπ κλπ)

Αυτό που κάνει κακό όμως είναι η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

Μια μέτρια κατανάλωση από ενήλικες μαύρης σοκολάτας θεωρείτε ότι μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες στην αντιμετώπιση καρδιακών νοσημάτων, κάποιων μορφών καρκίνου, περιέχει βιταμίνη Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και έχει και αντι-οξειδωτικές ικανότητες.

Τώρα σχετικά με τον μικρό καλό θα ήταν να αποφεύγεις να του δίνεις σοκολάτα και γενικότερα γλυκά γιατί δεν του χρειάζεται η επιπλέον ενέργεια, ούτε η ζάχαρη, η καφεΐνη, και τα λιπίδια της σοκολάτας άμα ακλουθεί μια σωστή διατροφή.

Μάλιστα διάβασα σε ένα site ότι οι εταιρείες που πουλάνε γλυκά με σοκολάτα, απευθύνουν τα προϊόντα τους σε παιδιά άνω τον 10 ετών γι’ αυτό και στις διαφημίσεις τους έχουν μεγάλα παιδάκια.

Δεν ξέρω όμως με ποιον τρόπο θα αρνηθείς στον μικρό τη σοκολάτα τώρα που την έχει γευτεί.

Ίσως αν του εξηγήσεις ότι δικαιούται για πχ μια σοκολάτα την εβδομάδα και ότι μπορεί να τρώει ένα κομματάκι από αυτή κάθε μέρα μια συγκεκριμένη ώρα; Πιστεύεις ότι θα καταλάβει τον συλλογισμό;

Επίσης θεωρώ ότι καλύτερο είναι να αποφεύγεις να τον επιβραβεύεις με γλυκά.

Βέβαια άμα μπουν στο παιχνίδι οι παππούδες και οι γιαγιάδες χάνεις εντελώς την μπάλα….

Ευτυχώς δε τρώει ποσότητες, περίπου 3-4 κομματάκια την εβδομάδα και τώρα με την υγείας ζητάει ακόμα λιγότερο να φάει σοκολάτα. Απλώς δε γνωρίζω αν είναι καλό να τρώει σοκολάτα υγείας..

πολυ πιο καλο απο οτι την κανονικη σοκολατα!σημερα το ρωτησα στην παιδιατρο κ μου ειπε αν θελω να δινω σοκολατα μονο μαυρη καλυτερα!οποτε μην ανυσηχεις!

Διαφημίσεις