Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

οχι στον ιδιο χωρο με παιδακια τα μωρα μας

Recommended Posts

Ρωτησα την παιδιατρο μου αν μπορει το μωρο μου που ειναι 6,5 μηνων να ειναι στον ιδιο χωρο με παιδακια που πανε σχολειο και μου απαντησε ΟΧΙ με τιποτα!Υπαρχει περιπτωση να κολλησει καποιο μικροβιο και να τρεχουμε λεει ειδικα εμεις που εχουμε και αλλεργια δεν θα μπορουμε να παρουμε και αντιβιωση γιατι πιθανον να εμφανισει αλλεργια και να μην μας μενει τιποτα αλλο απο το να το τρεχουμε στα νοσοκομεια με ορουςκ.τ.λ...Αφου λεει δεν εχετε εσεις δικο σας παιδι μεγαλυτερο γιατι να το ρισκαρετε με ξενα παιδια ή ανίψια...Η ερωτηση μου ειναι πειραζει που ερχομαι εγω σε επαφη με καποια παιδακια λογω δουλειας παντα ομως σε αεριζομενο χωρο και οχι πολλες ωρες φροντιζοντας να μην ειναι αρρωστα τα παιδια και επισης πώς λές π.χ στην ιδια σου την αδερφη να μην ερχεται με το παιδί της;Αληθεια εσεις που εχετε και μεγαλυτερα παιδια που πανε σχολειο τι κανετε;σε καραντινα τα μωρα;δεν ξερω απλα δεν τα περιμενα τοσο τραγικα τα πραγματα...

Διαφημίσεις

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Και πως θα χαιρεται το παιδακι?πως θα κοινωνικοποιηθει και πως θα αναπτυξει σχεσις συνηπαρξης με αλλους ανθρωπους?

Τ ο δικο μου το παιδι παντως απο οταν γεννηθηκε ερχεται σε επαφη μεαλλους ανθρωπους ..με προσοχη στην αρχη βεβαια..Οταν σαραντισα το κραταγε η πεθερα μου για να γυρισω στην δουλεια. Ηπεθερα μυο εχει ενα γιο 10 ετων -παει σχολειο..τι να κανουμε τωρα..αλοι γονεις εχουν 2ο μεγαλυτερο παιδι..

ενταξει κολησσε καποιες ιωσεις που μπορει να τις εχρι κολησει και απο μενα που εβγαινα απο το σπιτι..

Αν δηλαδη φερεις εσυ καποια ιωση τι θα γινει?δεν θα το πλησιαζεις?

Ειναι 20 μηνων τωρα,παει και στον παιδικο σταθμο και τα παει τελει με τα αλλα παιδια και γενικα ειναι πολυ κοινωνικη και πολυανθεκτικη..

Μην τη ματιασω οτι ιωση κι αν περναει την περναει στι ποδι και χωρις πυρετους και τετοια..

η Κουνιαδα μου που το εχει σε καραντινα ολο στο νοσοκομιο το τρεχει γιατι ανεβαζει συνεχεια πυρετο!!

Ειναι πια 6.5 μηνων δεν ειναι και βρεφος νομιζω...Αν δεις κανεναν να βηχει απλα απομακρυνε το

Και εγω συμφωνω με gavramid.Δεν ειναι σωστο να τεθεις σε καραντινα.Μικροβια υπαρχουν παντου, οπως λες κ εσυ και εμεις οι μεγαλοι μπορει να φερουμε κατι στο σπιτι.

Και πιστευω πως πλεον οι γονεις ειμαστε πιο προσεκτικοι, δε νομιζω καποιος που εχει αρρωστο παιδακι να το παει επισκεψη σε αλλο.

υγ Μη σε αγχωνει η αντιβιωση, πλεον οι γιατροι(οι περισσοτεροι) τις δινουν σε ειδικες περιπτωσεις(αν δεν περναει η ιωση με depon).

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Σωστα -αντιβιωση δινουν πολυ δυσκολα οι παιδιατροι..το αφηνουν να αντιδρασει ο οργανσμος μονος του..Αντιβιωση μια φορα εχουμε παρει εμεις για μια επιμονη βρογχητιδα και πριν τη παρει περιμεναμε τεσσερις μερες

και μας ο παιδιατρος μας ειπε να αποφευγουμε επαφες με αλλα παιδακια. καλο ειναι το πρωτο εξαμηνο να μην αρρωστησουν καθολου και το ιδανικο τον πρωτο χρονο μεχρι να αναπτυξουν αμυνα και ο οργανισμος τους να λειτουργει σωστα. υπαρχουν βεβαια και καποιοι ανθρωποι που δεν σεβονται,οπως ο κουμπαρος του αντρα μου που του ειπαμε στην επισκεψη που θα καναν να μην εφερναν τον 18 μηνων γιο τους και τσαντιστηκαν και δεν μας μιλανε θεωρωντας οτι ειναι προφαση για να τους αποφυγουμε...οι ιδιοι ομως δεν βγαιναν για ενα χρονο απο το σπιτι τους!!!καλο ειναι να σεβεται ο οποιοσδηποτε τις επιθυμιες και τις αγωνιες του καθε γονιου.

Dz0Up3.png

Διαφημίσεις

Και πιστευω πως πλεον οι γονεις ειμαστε πιο προσεκτικοι, δε νομιζω καποιος που εχει αρρωστο παιδακι να το παει επισκεψη σε αλλο.

Για αυτό δεν είμαι καθόλου σίγουρη! Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που δεν θεωρούν τίποτα τον βήχα π.χ. και μπορούν να σου έρθουν επίσκεψη προκειμένου μην κάτσουν σπίτι τους. Σου μιλάω εκ πείρας!:P

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ καλό να μην χρειστεί το παιδί να πάρει αντιβίωση τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Όχι όμως και να μην έρχεται σε επαφή με κόσμο. Μπορείς να πείς στην αδερφή σου να έρχονται μόνο αν είναι υγιέστατοι. Εγώ τουλάχιστον πάντα ρωτούσα όποιον ήταν να έρθει ή να πάμε αν είναι όλα καλά και μετά πήγαινα ή έδινα την άδεια να έρθουν...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

το παιδι του κουμπαρου σου πηγαινε τοτε παιδικο;γιατι παιζει ρολο και αυτο μου ειπε η παιδιατρος οτι γενικα τα παιδακια αυτα ακομα και υγιη να ειναι μπορει να μεταφερουν μικροβια τα οποια να μεταφερθουν στο μωρο και να εκδηλωθουν μονο σε αυτο,επειδη δεν εχει τα αντισωματα που εχει ενα μεγαλυτερο παιδι.Παντως ολες οι φιλες μου που εχουν μωρο και μεγαλυτερο παιδι στην οικογενεια που παει σχολειο,ειναι αρρωστα-με αντιβιωση!Και οσο να'ναι ειναι τωρα και το θεμα της γριπης...

Στο πρώτο παιδί όλες μας γινόμαστε λίγο υπερβολικές και νομίζουμε ότι αν έρθει σε επαφή με άλλα παιδάκια θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Όταν κάνεις το δεύτερο παιδί όμως και ίσως και το τρίτο θα διαπιστώσεις ότι αυτά είναι ανούσιες υπερβολές.

Όλα τα παιδάκια δηλαδή που μεγαλώνουν με μεγαλύτερα αδελφάκια στο σπίτι είναι λιγότερο υγιή από τα μοναχοπαίδια;:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Ναι βρε κοριτσια δεν ειναι δυνατον να θετουμε σε καραντινα τα παιδια μας , εμας η μικρη κολησε απο μενα 3 μηνων βραχιολιτιδα , δεν πηρε αντιβιωση ομως , το ξεπερασαμε με αερολιν και ενα αλλο σιροπι .Τωρα πριν απο 2 μηνες κολησε απο τον μεγαλο μου γιο παλι το ιδιο , επειδη ειχε ακροαστικα η παιδιατρος αναγκαστικε να δωσει αντιβιωση . Ο μικρος δεν εχει παρει ποτε αντιβιωση ως τωρα (φτου φτου ) και τον πρωτο χρονο της ζωης του τον ειχα πικνα συχνα με μικρες ιωσουλες τις , μονο 1 φορα κιολας εκανε πυρετο .Τα παιδακια αρρωσταινουνε και ειναι καλο να συμβαινει , ετσι ενυσχιεται το αμυντικο τους συστημα . Το παιδακι ειναι αλεργικο σε καθε ειδους αντιβιωση ? σιγουρα θα υπαρχει καποιο φαρμακο που αμα χρειαστει ( αχρειαστο να ειναι ) θα το καλυψει .

το παιδι του κουμπαρου σου πηγαινε τοτε παιδικο;γιατι παιζει ρολο και αυτο μου ειπε η παιδιατρος οτι γενικα τα παιδακια αυτα ακομα και υγιη να ειναι μπορει να μεταφερουν μικροβια τα οποια να μεταφερθουν στο μωρο και να εκδηλωθουν μονο σε αυτο,επειδη δεν εχει τα αντισωματα που εχει ενα μεγαλυτερο παιδι.Παντως ολες οι φιλες μου που εχουν μωρο και μεγαλυτερο παιδι στην οικογενεια που παει σχολειο,ειναι αρρωστα-με αντιβιωση!Και οσο να'ναι ειναι τωρα και το θεμα της γριπης...

το σταματησαν απο τον παιδικο γιατι καθε βδομαδα ηταν παιδων,σημασια εχει οτι και να βηξει το παιδακι θα τρεμω για το δικο μου. ο παιδιατρος μου ειπε οτι με το παραμικρο παμε παιδων γιατι ο δικος μου ειναι πολυ μικρος, γιατι να μπω σε αυτη τη διαδικασια;

Dz0Up3.png

Διαφημίσεις

Στο πρώτο παιδί όλες μας γινόμαστε λίγο υπερβολικές και νομίζουμε ότι αν έρθει σε επαφή με άλλα παιδάκια θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Όταν κάνεις το δεύτερο παιδί όμως και ίσως και το τρίτο θα διαπιστώσεις ότι αυτά είναι ανούσιες υπερβολές.

Όλα τα παιδάκια δηλαδή που μεγαλώνουν με μεγαλύτερα αδελφάκια στο σπίτι είναι λιγότερο υγιή από τα μοναχοπαίδια;:wink:

οταν υπαρχει 2ο η 3ο παιδι στην οικογενεια ειναι αναποφευκτα καποια πραγματα συν του οτι γνωριζεις την υγεια του καθε παιδιου σου,αν ειμαι λαθος συγχωρεστε με αλλα η προληψη ειναι η καλυτερη θεραπεια!

Dz0Up3.png

Εχω και γω μια παιδιατρο η οποια ειναι φοβιτσιαρα...Μακρια απο παιδια λεει...Εαν πας σε παιδοτοπο μου ειπε αμεσως θα αρρωστησει με μαθηματικη ακριβεια..οχι οτι θελω να παω σε παιδοτοπο!Καλο ειναι να μην κατανταμε υστερικες.Εχω παρατηρησει οτι οσο πιο πολυ προσεχεις τοσο περισσοτερο αρρωσταινουν αλλα δεν εχω καταλαβει γιατι συμβαινει αυτο.Και οχι πολυ ντυμενα...την δολια την μανα μου πως θα την κανω να το καταλαβει αυτο?

6bMYp2.png

Όταν γέννησα την μικρή μου μετά από 18 μέρες κόλλησε ίωση. Ανέβασε 39 πυρετό και δεν έπεφτε με τίποτα. όλοι φοβήθηκαν για ουρολοίμωξη, μηννιγγίτιδα κλπ..ήταν μία ΑΠΛΗ ίωση η οποία όμως την κρατησε 10 μέρες σε θερμοκοιτίδα. Δεν μπορώ να σας περιγράψω την ταλαιπωρία, την αγωνία και τον φόβο που περάσαμε. Από κει και πέρα η παιδίατρος μας έδωσε εντολή να την προσέξουμε πολύ μέχρι να πάει 6 μηνών. 6 μήνες λοιπόν δεν ήρθε σε επαφή με πολύ κόσμο, με παιδάκια κτλ. και τα καταφέραμε. Δεν θα ρίσκαρα για τίποτα να μου ξανααρρωστήσει. Μετά φυσικά και πέρασε τις ιωσούλες της, ευτυχώς όχι πολύ βαριά.Εγώ είμαι της γνώμης όπου μπορούμε να τα προστατεύουμε να το κάνουμε. Ειδικά μέχρι το πρώτο 6μηνο.Μία απλή ίωση σε ένα νεογέννητο μπορεί να γίνει πολύ επικύνδινη. Από κει και πέρα σίγουρα δεν χρειάζεται καραντίνα αλλά απλά λίγη προσοχη. Άλλωστε σίγουρα θα αρρωστήσουν, δεν θα ήταν και φυσιολογικό να μην αρρωσταινουν ποτέ, απλά όσο μικρότερα είναι τόσο περισσότερη προσοχή χρειαζεται.

DoUwp3.png

Εγώ πάντως πρόσεχα πολύ και ειδικά το πρώτο 6μηνο. Η παιδιατρος μου έλεγε συνέχεια να αποφεύγω τα πολλά παιδάκια και αυτό έκανα. Μερικές φορές ίσως να με παρεξηγούσαν αλλά δεν με νοιάζει γιατί εγώ ξέρω τι τραβάω όταν αρρωσταίνει. Μέχρι τον πρώτο χρόνο καλό είναι να αποφεύγουμε τα παιδάκια όσο μπορούμε τουλάχιστον, γιατί δεν γίνεται να είμαστε συνέχεια σε καραντίνα. Ευτυχώς ο δικός μου μέχρι το χρόνο δεν μου αρρώστησε. Μετά όμως είχαμε κάτι χοντροιώσεις που αν τις περνάγαμε πριν θα είχαμε πρόβλημα με τα φάρμακα.

Κι εγω παιδια μολις σαραντησε την πηγα στη δουλεια της μαμας μου γιατι ειχα αναγκη να βγω απο το σπιτι. Εκει επεσαν ολες οι συναδελφοι επανω στο μωρο και εκεινο πηγαινε απο αγκαλια σε αγκαλια. Η αληθεια ειναι πως φρικαρα αλλα δεν μιλησα για να μη με περασουν για υποχονδρια. Τρεις μερες αργοτερα το παιδι μπηκε στο νοσοκομειο με μηνιγγιτιδα.. Οι γιατροι τρελλαμμενοι γιατι δεν μπορουσαν να βρουν που οφειλεται, πως το κολλησε. Εμεις να ζουμε μια κολαση και το παιδι να υποφερει και να βασανιζεται. Τα εχω γραψει κι αλλου. Ο χωρος που την πηγα (η δουλεια της μανας μου) δεν ειχε ουτε ενα παιδακι για δειγμα. Κι ομως το κακο συνεβη.. Βγαινοντας απο το νοσοκομειο, το παιδι το εβλεπαν μονο σε εξωτερικους - αεριζομενους χωρους και δεν το επαιρνε κανεις αγκαλια εκτος απο εμενα και τον αντρα μου. Ολοι τρεξανε να μας κακολογησουν και μαλιστα μια φιλη της μανας μου τσαντιστηκε παρα πολυ γιατι δεν εχει δικα της παιδια κι οταν ειπε "δωστε το μωρε και σε εμενα που δεν εχω δικα μου παιδια" πηρε την απαντηση που επρεπε να παρει οτι δηλαδη το μωρο δεν ειναι ουτε κουκλα, ουτε παιχνιδι και μετα απο αυτο που παθαμε δεν το ακουμπαει κανεις. Λιγες εβδομαδες αργοτερα η συγκεκριμενη γυναικα ανεβασε δεκατα κι επειδη δεν επεφταν με τιποτα, εκανε εξετασεις και αποδειχτηκε πως εχει κυτταρομεγαλοϊο. Σκεφτεστε να της την ειχα δωσει?

Για να συνοψισω, καλο θα ηταν τους πρωτους μηνες ζωης του μωρου να υπαρχει μεγαλη προσοχη. Αυτο φυσικα δεν σημαινει πως θα μπει και σε καραντινα! Αν ο χωρος ειναι καλα αεριζομενος και οι παρευρισκομενοι δεν φιλανε/ φτυνουν (εννοω αυτο το "φτου σου ματακια μου!") το παιδι, ο κινδυνος υπαρχει μεν, αλλα οχι σε τοσο μεγαλο ποσοστο.

Και τελος, το παιδι μου το επαθε αυτο οταν ηταν 2 μηνων σε περιβαλλον με ενηλικες. Το καλοκαιρι που μας περασε, το παιδι ηταν 4 μηνων και εκανε διακοπες με 3 παιδακια (5 ετων, 18 μηνων και 2.5 χρονων) και δεν επαθε κατι. Απλα δεν το ακουμπουσαν και δεν ημασταν σε κλειστο χωρο.

Μακρια απο εμας κοριτσια! Να ειναι παντα γερα τα αγγελουδια μας!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Είπαμε όχι καραντίνα αλλά δεν χρειάζεται να προκαλούμε και και την τύχη μας. Δεν θα πάθει τίποτα το μωρό μας αν δεν πάει σε παιδότοπο και παιδικό πάρτυ. Το να αρρωστήσει ένα μωράκι κάτω από το χρόνο με σοβαρή ίωση δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Εγώ τον προηγούμενο χειμώνα από 6 μηνών την έβγαζα κάθε μέρα βόλτα ακόμα και με βροχή, κρύο, αέρα, και με μικροαδιαθεσία. Και χωρίς πολλά ρούχα. Πήγαινε κάθε μέρα ανελλιπώς στο πάρκο και εκει έβλεπε παιδάκια ή και σε σπίτια φίλων. Αλλά όχι σε κλειστούς χώρους, πάρτυ με πολλά παιδάκια, παιδότπους κτλ. Τώρα αρχίσαμε 2 μέρες δραστηριότητες απογευματινές σε χώρους με συνομήλικα παιδάκια αλλά δεν είναι πια μωρό. Και δεν πρέπει να φοβόμαστε το κρύο και τους εξωτερικούς χώρους αλλά τα κλειστά μέρη.

A6s2p3.png

Με την ιδια λογικη αρα δεν πρεπει να πηγαινουν ουτε σε παιδικη χαρα. Δεν πιανουν κουνιες και αλλα που εχουν πιασει τοσα παιδακια? Μεχρι ποτε δηλαδη πρεπει να προσεχουμε?

Όταν γέννησα την μικρή μου μετά από 18 μέρες κόλλησε ίωση. Ανέβασε 39 πυρετό και δεν έπεφτε με τίποτα. όλοι φοβήθηκαν για ουρολοίμωξη, μηννιγγίτιδα κλπ..ήταν μία ΑΠΛΗ ίωση η οποία όμως την κρατησε 10 μέρες σε θερμοκοιτίδα. Δεν μπορώ να σας περιγράψω την ταλαιπωρία, την αγωνία και τον φόβο που περάσαμε. Από κει και πέρα η παιδίατρος μας έδωσε εντολή να την προσέξουμε πολύ μέχρι να πάει 6 μηνών. 6 μήνες λοιπόν δεν ήρθε σε επαφή με πολύ κόσμο, με παιδάκια κτλ. και τα καταφέραμε. Δεν θα ρίσκαρα για τίποτα να μου ξανααρρωστήσει. Μετά φυσικά και πέρασε τις ιωσούλες της, ευτυχώς όχι πολύ βαριά.Εγώ είμαι της γνώμης όπου μπορούμε να τα προστατεύουμε να το κάνουμε. Ειδικά μέχρι το πρώτο 6μηνο.Μία απλή ίωση σε ένα νεογέννητο μπορεί να γίνει πολύ επικύνδινη. Από κει και πέρα σίγουρα δεν χρειάζεται καραντίνα αλλά απλά λίγη προσοχη. Άλλωστε σίγουρα θα αρρωστήσουν, δεν θα ήταν και φυσιολογικό να μην αρρωσταινουν ποτέ, απλά όσο μικρότερα είναι τόσο περισσότερη προσοχή χρειαζεται.

συμφωνω μαζι σου αρμα.

πρεπει να προσεχουμε ειδικα τον πρωτο χρονο μεχρι να εμβολιαστουνε κι ολας.

γιατι αν αρρωστησει το μωρο το εμβολιο περνει παραταση κ αυτο δεν ειναι καλο!

κ οσο για το ποσο προσεχτικοι εινει τωρα οι γονεις ,μια φιλη μου ηρθε επισκεψη στο σπιτι μου κ το μωρο της μπουκωμενο.αυτοματα η δικια μου κολλησε κ ηταν για ενα μηνα με μπουκωμα κ καταληξαμε να κανουμε μασκα.ευτυχως αντιβιωση δεν πηρε.

εννοειτε πως δεν θα τα εχουμε κλεισμενα αλλα ουτε κ σε καραντινα,απλα οχι με πολλα παιδακια κ σε πολυ κλειστους χωρους.πολλες μαμαδες τα πανε σε παιδοτοπους αρρωστα απλα για να ξεσκασουν!δεν καταλαβαινουν ομως τον κινδυνο.

Με την ιδια λογικη αρα δεν πρεπει να πηγαινουν ουτε σε παιδικη χαρα. Δεν πιανουν κουνιες και αλλα που εχουν πιασει τοσα παιδακια? Μεχρι ποτε δηλαδη πρεπει να προσεχουμε?

αν θα πιασουν την κουνια εσυ θα του καθαρισεις τα χερακια μετα.αν ομως ερθει σε επαφη με αρρωστο παιδακι η ενηλικα αυτοματα θα αρρωστησει.

κοριτσια για να μην παρεξηγηθω εγω το σε καραντινα το ειπα ετσι που λεει ο λογος..Η γιατρος μου απαντησε στην ερωτηση για το εαν κανει να βρισκεται στον ιδιο ΚΛΕΙΣΤΟ χωρο με αλλα παιδακια που ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΟΧΙ!Δεν νομιζω πια να πειραζει π.χ το καλοκαιρι να βγαινουμε εξω με αλλα παιδακια,εμενα το καλοκαιρι ερχοταν καθε μερα στο σπιτι ο ανιψιος μου απλα τοτε τα σχολεια ηταν κλειστα οποτε δεν φοβομουν για αρρωστιες και επισης ειχα πορτες παραθυρα ανοιχτα.

κοριτσια για να μην παρεξηγηθω εγω το σε καραντινα το ειπα ετσι που λεει ο λογος..Η γιατρος μου απαντησε στην ερωτηση για το εαν κανει να βρισκεται στον ιδιο ΚΛΕΙΣΤΟ χωρο με αλλα παιδακια που ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΟΧΙ!Δεν νομιζω πια να πειραζει π.χ το καλοκαιρι να βγαινουμε εξω με αλλα παιδακια,εμενα το καλοκαιρι ερχοταν καθε μερα στο σπιτι ο ανιψιος μου απλα τοτε τα σχολεια ηταν κλειστα οποτε δεν φοβομουν για αρρωστιες και επισης ειχα πορτες παραθυρα ανοιχτα.

οχι κοριτσι μου δεν παρεξηγεισαι,τουλαχιστον απομενα.δεν ειπες κατι κακο.

εχεις δικιο σε αυτο που λες.

εγω ειπα να μην βρισκονται με παιδακια που ειναι αρρωστα 'η οταν εχουν μυξουλες κλπ.

εννοειτε οτι θα βρεθουν με αλλα παιδακια.πχ σε ενα παρτυ γενεθλιων!

απλα να προσεχουμε κ να μην τα αφηνουμε να τα φιλανε.πχ η δικια ου οποιο παιδακι βλεπει ολο τα αγκαλιαζει κ τα φιλαει.αυτο ειναι κ επικινδυνο.

οσο γιατις παιδιατρους νομιζω οτι υπερβαλλουν λιγακι!

και εγώ πάντως που γεννάω σε ένα μήνα το δεύτερο παιδάκι μου έχω άγχος για τις αρρώστειες. Τον πρώτο τον κράτησε η μαμά μου από 10 ημερών που γύρισα στην δουλειά (ελέυθερη επαγγελματίας) και πέρναγε όλο το σόι μου να τον δει. Ήταν όμως καλοκαίρι που γέννησα και δεν έιχε πολλές αρρώστειες. Πρώτη ιωσούλα (μίξες και πονόλαιμος) ήρθε στους 4 μήνες. Πρώτη εμπύρετη ίίωση, στους 10 μήνες. Γενικά ήμουν προσεχτική. Απέφευγα κλειστους χώρους και άρρωστα παιδιά (έστω και με βηχαλάκι). Ο μικρός είναι σχεδόν 3.5 χρονών τώρα και δεν έχει πάρει ποτέ αντιβίωση ή 'μάσκα' για αναπνοές. Βέβαια δεν πάει και παιδικό.

Τώρα θε γεννήσω Νοέμβρη και θα έχουν έξαρση οι ιώσεις. Έκανα δωμάτιο για τον μπεμπούλη για να μην είναι μαζί με τον μεγάλο και έχω εξηγήσει ότι μέχρι να καλοκαιριάσει δεν θέλω κόσμο σπίτι. Βέβαια το μεγάλο μου παιδάκι θα είναι πανταχού παρών.

Νομίζω ότι τα μωρούλια, μέχρι να χρονίσουν, καλό θα ήταν να τα προφυλάσσαμε λίγο από τα άλλα παιδάκια σε περίοδο ιώσεων. Και η κάθε μία το κάνει με τον τρόπο που την αντιπροσωπεύει.

Εμείς μέχρι 6 μηνών (και ίσως και παραπάνω) δεν είχαμε διώξει κανέναν από το σπίτι μας... Όσο ήταν μωρά, κοιμόνταν στις κούνιες τους και φυσικά οι φίλοι μας κάθονταν μαζί μας και δεν ήταν πάνω από το κρεβάτι του. Όταν ξύπναγαν πήγαινα εγώ μέσα, τα τάιζα και ξαναγύρναγα στην παρέα. Στο κάτω κάτω δεν ερχόντουσαν να δουν το μωρό αλλά εμάς. Εξαιρούνται βέβαια παππούδες και γιαγιάδες...:wink:

JQVOp3.png

παντως μερικοι ειναι,αναισθητοι να τους πω; πρωτη και τελευταια φορα που πηγη επισκεψη με τον μικρο μου σε ενα πολυ φιλικο σπιτι που εχουν περασει 8 μωρα που τωρα ειναι παιδακια,εμπειρια στο επακρον. κι ομως περασα μαυρα...ολη αυτη η εμπειρια ηταν να βαλουν παστα στο στομα του μωρου 'για να παιρει γευσεις' το τσιμπουσαν να ακουσει το κλαμα γιατι ηταν ησυχος και τον πηραν αγκαλια με συνοδεια φιλιων 7 ατομα!!επεφτε κατω η πιπιλα κατευθειαν την χωναν στο στομα του μωρου, ειπα οτι αποστειρωνω και μου απαντησαν 'του δινουμε αντισωματα,μην ακους πολλα εμεις τοσα παιδια μεγαλωσαμε' ....τρελλαθηκα,ετσι απλα. ας με πουν υποχονδρια και οπως αλλιως θελουν,το παιδι μου δεν ειναι πειραμα ανθεκτικοτητας.

Dz0Up3.png

Και κάτι άλλο κορίτσια, τα παιδιά να τα βγάζετε έξω μετο καρότσι τους βόλτα, μην φοβάστε το κρύο αρκεί να τα ντύνετε καλά (οχι σαν κρεμμύδια όμως). Εγώ με το που σαράντισα είμαστε σχεδόν κάθε μέρα έξω με το καστοράκι μου και πιστεύω ότι αυτό συνέβαλλε στο ότι δεν αρρώστησε πρίν χρονίσει. 2-3 φορες αρρώστησε μόνο ευτυχώς.