Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μπανάκι νεογέννητου

Guest dinaki88

Recommended Posts

Guest dinaki88

Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο θέμα υπάγεται σαν ιατρικό αλλά δεν ήξερα που αλλού να το θέσω..έχω ένα μωρό ενός μηνός.Νόμιζα ότι μπανάκι(μαζί με λουσιματάκι)κάνουμε κάθε βραδάκι.Διάβασα κάπου όμως ότι επειδή δε λερώνονται τόσο τα μωράκια σε αυτή την ηλικία(μέχρι να μπουσουλίσουν έλεγε)δε χρειάζονται μπάνιο παραπάνω από δυο φορές τη βδομάδα.Τι ισχύει?όχι τίποτε άλλο αλλά η μικρή δεν τρελαίνεται κιόλας με το μπάνιο-αν ισχύει αυτό που διάβαζα μην την ταλαιπωρώ τζάμπα...

Διαφημίσεις

είχα γράψει και αλλού οτι οι παιδίατροί μας εδώ "στο αμέρικα", αλλά και οι ειδικοί σύμβουλοι και τα ενημερωτικά βιβλία και φυλλάδια (ακόμα και αυτά των εταιριών με βρεφικά καλυντικά) συμβουλεύουν όχι πάνω από 3 φορές την εβδομάδα μπανάκι... λένε οτι ταράζεις το παιδικό δερματάκι... αν χρειάζεται πιο συχνα λένε μόνο με σκέτο νεράκι. Εγώ το ακολουθώ γενικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην Ελλάδα με ψιλοκράζουν βέβαια γνωστοί και φίλοι... Σίγουρα το μπανάκι αρέσει σε όλα τα παιδάκια αλλά μην έχεις τύψεις αν το κάνεις μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα μια ολόκληρη ήπειρος μεγαλώνει τα παιδιά της με αυτόν τον τρόπο!

tb2xm4.png

Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο θέμα υπάγεται σαν ιατρικό αλλά δεν ήξερα που αλλού να το θέσω..έχω ένα μωρό ενός μηνός.Νόμιζα ότι μπανάκι(μαζί με λουσιματάκι)κάνουμε κάθε βραδάκι.Διάβασα κάπου όμως ότι επειδή δε λερώνονται τόσο τα μωράκια σε αυτή την ηλικία(μέχρι να μπουσουλίσουν έλεγε)δε χρειάζονται μπάνιο παραπάνω από δυο φορές τη βδομάδα.Τι ισχύει?όχι τίποτε άλλο αλλά η μικρή δεν τρελαίνεται κιόλας με το μπάνιο-αν ισχύει αυτό που διάβαζα μην την ταλαιπωρώ τζάμπα...

Γεια σου, ο γιος μου είναι 7 μηνών. Από την στιγμή που τον φέραμε σπίτι μέχρι και σήμερα του κάνω μπάνιο και λούσιμο κάθε βράδυ. Εκτός του ότι του αρέσει, χαλαρώνει και το μπάνιο έχει ενσωματωθεί στην ρουτίνα του βραδινού ύπνου. Είχα ρωτήσει την παιδίατρο του αν πρέπει να του αλλάζω τακτικά αφρόλουτρο/σαμπουάν για να μην διαταράξω το Ph, αλλά μου είπε πως δεν χρειάζεται. Νομίζω πως επιλέγοντας μια μέση λύση, θα πάνε όλα καλά.

Έχω ακούσει διάφορες ιστορίες από μαμάδες, παιδιάτρους κλπ.

Όσα τα άτομα , τόσες και οι γνώμες. Η δική μας παιδίατρος μας είπε

μπανάκι κάθε 2-3 ημέρες.Τον πλένω βέβαια κάθε φορά που λερώνεται(τον βάζω κάτω από τη βρύση και τον σαπουνίζω). Το καλοκαίρι (είτε πηγαίναμε θάλασσα , είτε όχι) , λόγω ζέστης το κάναμε το μπανάκι μας.

ΑΠό φίλη μου που γέννησε προχτές έμαθα ότι της είπαν να μην πλένει το μωρό με παιδικό σαπούνι όταν λερώνεται , αλλά μόνο με νερό και να το κάνει μπάνιο καθημερινά...τι να πω...διαλέγεις και παίρνεις...:eek:

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Εμείς τη Νεφέλη την κάναμε και την κάνουμε μπάνιο κάθε μέρα , ειδικά τώρα το καλοκάιρι μπορέι να έκανε και 2 ντους την ημέρα αφού ίδρωνε και δεν μπορούσα να την βάλω για ύπνο χωρίς να την φρεσκάρω και πάντα πλύσιμο σε κάθε αλλαγή πάνας αλλά καλό είναι να πάρεις όσο το δυνατον πιο εξειδικευμένα προιόντα για μωρά .Εγώ συγκεκριμένη εταιρεία που μας έχει πρήξει με τα Free paraben την χρυσοπλήρωσα μέχρι η Νεφέλη να γίνει 1,5 χρονών.:D

Διαφημίσεις

Το μπάνιο όταν είναι τα μωρά μηνών δε χρειάζεται φυσικά επειδή λερώνονται από το μπουσούλιμα ή τον ιδρώτα, αλλά γιατί εκκρίνει ο οργανισμός τους σμήγμα πίσω από τα αυτιά, στις πτυχές του δέρματος όπως στις μασχάλες, τα ποδαράκια και τα χέρια, αλλά και στο κεφάλι.Εγώ μπανάκι την έκανα κάθε μέρα (της άρεσε βέβαια και ακόμα της αρέσει), αλλά είχα διαλέξει ένα καλό αφρόλουτρο το οποίο όμως χρησιμοποιούσα μέρα παρά μέρα, τις ενδιάμεσες φορές την έκανα με σκέτο νερό.

Καλημέρα, είχα διαβάσει κάπου ότι τα μωράκια όταν κάνουν μπάνιο ηρεμούν και πέφτουν σε "νιρβάνα" και γιαυτό είναι καλύτερα να το κάνεις πριν το βραδυνό ύπνο για να είναι η καθορισμένη ιεροτελεστία και να παίρνει το μηνυμα ότι θα κοιμηθεί όλο το βράδυ. Εγώ το εφάρμοσα από την γέννησή της και όντως δουλεύει, κατά τις 9 κάνουμε μασάζ, 9:30 μπάνιο γύρω στις 10 φαγητό και ύπνο μέχρι....κατά τις 8 με 8:30. Είναι καλό τα μωρά πάντως να έχουν ρουτίνα γιατί τους προκαλέι ασφάλεια.

Κατά τα άλλα, για ποιό λόγο να μην τα κάνουμε κάθε μέρα μπάνιο? Τον εαυτό μας δεν τον κάνουμε κάθε μέρα?

Guest dinaki88

Φυσικά και δεν πρότεινα να μείνει χωρίς καν ντουζάκι με νερό το παιδί.Εμείς πέρα από τον ιδρώτα έχουμε και το θέμα του θηλασμού όπου το γάλα πετάγεται σα πίδακας παντού:)

Απλά μάλλον θα καταλήξω να συμφωνήσω με τις μαμάδες που λένε σαπούνια κάθε 2-3 μέρες.Έτσι και το πρόγραμμα του μωρού δεν αλλάζει και δεν το ταλαιπωρώ ιδιαίτερα(η δική μας πάντα γκρινιάζει όταν την ντύνουμε-δεν έχει υπομονή όταν κρυώνει και πειναει ταυτόχρονα φαίνεται)ούτε επεμβαίνω στην επιδερμίδα του.Τα μώρα θέλουν ενυδάτωση και τα πολλά μπανια με σαπούνια ειδικά μειώνουν τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας.Ευχαριστώ που με βοηθήσατε με την εμπειρία σας!!!!